Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Ayrica esiniz huzursuz olacagi bir ise girip bunu size yansitsa bu sizi maddi konulardan daha cok yorar. Siz -madem hep maasi dusuktu- bebek olana kadar keske bir ise girseydiniz.

Simdi adam 500 lira fazla alacak diye huzursuz mu olsun? Zaten siz hic vasifsiz ise girseniz yemek karti vs derken en az 2000 tl alirsiniz durumu toparlarsiniz.

Haftasonlari esiniz calismiyormus ne guzel, neden ek is yapmiyor?

Öncelikle size tavsiyem kimsenin malına güvenmeyin. Kayınvalide yok ama kayınpeder hayattaysa, ortada bir haktan bahsedemeyiz. (K.p. bir gün evlenir ve tüm malı kadının üzerne yapıverir)
Azıcık daha sıkın dişinizi. Sonra hem temiz hemde uygun bir kreşe verin bebişi ve hayırlı bir işte çalışın inşallah.

Komsuluk iliskisi yapabildiginize gore calismiyorsunuz diye dusundum. Ise girin veya kursa dernege vs... bir sebep bulup uzaklasin. Cocuk esirgeme de losevde gonullu de olabilirsiniz

Yapacak bişey yok sabredeceksin idareli olacaksın adam çalışıyor sonuçta sadece maaşı az ve iş bulmakta çok kolay degil riske atmak istemiyor demekki.bi süre daha yettiği kadar idare edip çocuk biraz büyüyünce sende bi işe girer çalısırsın

Sabredeceksin bence başka çaresi yok. İle bulmak o kadar kolay değil. Risk almadı eşim derken onu anlamadım. Çalışıyorsa ve başka iş bakıyorsa işten ayrılmak zorunda değil ki. Bi taraftan ilanlara başvuru yapsın diğer yandan çalışmaya devam edecektir. Ve eşine yüklenmen doğru gelmedi bana. İyi bir iş bulsa zaten geçerdi diye düşünüyorum. Eşinin Yen'i iş için yeterli motivasyonu olmadığını düşünüyorsan sen de teşvik ederek yardımcı olabilirsin. Umutsuzluğa düşme, sabret ve kendin çalışamadan da psikolojik olarak destek olmaya çalış var bence asla eşini suçlama yoluna gitme.

Bırakacak yer varsa ben olsam çalışırdım. Duygusal boyutunu bilemem ama maddi olarak çok rahatlarsınız. Sizin gibi küçük bebeğini bırakıp çalışmak zorunda olan çok insan var bebeğinize de hiçbir şey olmaz dikkatli olursanız üzülmeyin. Bence çalışın.

İşte bende bunu düşündüm. Eski çalıştığım yerde k.valide çocuğa bakmaktan cayınca 40 günlük bebeği memleketine halasına gönderen bir kadın vardı. 6 ay sonra izinleri bitip tekrar işleri başına dönenler var. Hayat şartları maalesef yoksa kim istemez çocuğunu bakmayı büyütmeyi ki?

Hayır iş bakmıyor. Eşim hiç iş aramadı ki, hatta bir kaç iş buldular şartları iyi, ama cesaret edemedi gitmeye, ya olmazsa ya çıkarılırsam? Ya da aldığı maaşla arasında çok fark olmadığı için düzen bozmaya gerek duymuyordu.

Ama bana yapabilirim yapamam demeden, hiç soluk aldırmadan iş aratıyordu. Saatleri fazla, yoğun tempolu, evime uzak, yolum var. Yeter ki boş kalmayım. Girdikten sonrada ayakta uyusamda çıkamıyordum, izin vermiyordu. Eşim maaşı az olduğunu bildiği halde korkak davranıp, rahatlığını düşündüğü için kızıyorum ona, belki şimdi maaşın az olacak ama sonra farklı olacak riskine girmeden bilemezdi çünkü.

İstesekte güvenemeyiz zaten, neden bahsedilmesin? Tamamen kayınvalidem üzerineydi daireler, şuan çocuklar ve kayınpederimin eşit hakkı var o yüzden. Annem vefat edince annemin işyerindeki hissesi pat diye üzerimize geçmişti. Annemin yerine biz ortaktık. Notere gidip reddi miras yaparak üzerimizden çıkarmıştık. Yani şuan eşit olarak herkesin hakkı var.

Yahu ben üni mezunuyum, muhasebe elemanıyım :) zaten çalışıyordum, hamileyim diye işten çıkarttılar. Hamile hamile de tekrar iş aramadım çünkü hamile bir bayanın tercih edilme ihtimalinin neredeyse yok olduğunu biliyorum. Ama çocuk var ve bakacak insan yok. Yoksa ben zaten çalışmayı düşünüyorum.

Evli değilim. Adam daha fazlasını kazanacak durumdaysa ailesi neden sürünüyor? Vurdumduymaz adamda sorun yok yani hiç? Hmm.

Bulamıyor yani sorsanız istiyor ama ne iş yapacağını bilmiyor

Moto kuryelik yapabilir, bir yere tezgah acabilir, hal yakinsa tasima isi hamallik vs yapabilir, temizlik sirketinde part time calisabilir, garsonluk bulasikcilik vs yapabilir, oto yikamacida calisabilir, suanki meslegiyle ilgili seyler yapabilir, vs. bunlar ilk etapta aklima gelen seyler. Biri olmasa illa biri olur...

Ben eşimi suçluyorum valla, çünkü söyledim ona çocuk olursa çalışamam nasıl olacak dedim? Ve nihayetinde hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez işime son verdiler. Eşime ben değil herkes maaşın çok az, kendine yazık etme başka yerde olsan en az şu kadar alırdın diyordu sadece ben değil.

Eşim beni iş konusunda zorluyordu ama şartlar, zor saatleri uzun, verdikleri maaşta düşükken. Hani ben diyordum biraz daha arayım iş, yok yapamayız edemeyiz, e şimdi çocukla ben çalışmadan nasıl oluyor acaba?

Yapmıyor ama :)

Anladım canım. Zannediyorum haksızlığa uğradığını düşünüyorsun ama var olan işimi bırakıp hemen hemen aynı ücretle farklı bir yere geçmek istemem ben olsam da. Geçim sıkıntısı zor bir durum evet ama en azından bir süre bu duruma ayak uydurman gerekecek gibi. Eşini atılgan bulmuyorsun iş bulma konusunda, biraz öyle gibi ama hemen hemen aynı şartlarda bir işi kabul etmesini bekleme bence. Hatta kabul etse sen engel ol, eşin rahat bir insansa çaba gösterip gösteremeyeceği de meçhul çünkü

Ben nasıl çalışayım çocukla? Kime bırakayım daha yeni 6 aylık oldu. Tabii ki yetmiyorsa ek iş bulup o çalışacak, haftasonu çalışmıyor çünkü, zamanı var.

Ayrıca ben çalışıyordum hamileyim diye işten çıkartıldım. Bir diğeri de istekler sadece kişisel değil. Resmen dönemiyoruz, sürekli içerdeyiz. Çocuk yapmak benim fikrim değildi. Çok kavga ettik eşimle ben istemediğim için, ne bencilliğim kaldı ne başka bişeyim. Neden çocuğu bu şartlar altında büyütmek istemediğim için..

İşte, iyi okusanız. Böyle olmayacak. Tek tek herkese aynı cevapları tekrar tekrar yazmayacağım. Ben hastalığma rağmen eşim ve doktorumun baskısıyla hamile kaldım. Hala eşime maddi durumdan çok daralınca o konuşunca "mantıklı davranmazsan böyle olur" bu şartlar altında olmayacaktı belliydi " derim. Çocuk diye tutturmamıştım yani. Ben bugüne kadar hep eşimin isteklerini yaptım zaten, hala da yapıyorum. Yani benim karnım doyup pastam durmuyor. Artı zaten ben çalışmak istiyorum diye konunun sonunda ekledim. Bebeğim 6 aylık emiyor olur mu diye de sordum? Ben çalışmak istemiyorum kocam gitsin direkt çok maaş getirsin de ben evde yata yata harcayım demedim..

Karı kocadan birisi yazarken mal hayatta olana kalır benim fikrime göre çocuklara değil.
Çünkü onlar çalışıp kazanmışlar.

eşiniz 5-6 senedir aynı yerde çalışıyormuş. bi işyerinde yıllanmanın avantajları da var aslında. maaşı artmadı mı bunca yıl içinde? zam istese en azından?

Hayır patronun mantığı şu, herkes her işi bilecek tek bir kişi bilmeyecek. Ve herkesin belli bir işi var, işi bölmüşler dolayısıyla maaşta belli, fazla artmıyor artınca belli bir düzeyde herkesin artıyor zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…