- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Öncelikle size tavsiyem kimsenin malına güvenmeyin. Kayınvalide yok ama kayınpeder hayattaysa, ortada bir haktan bahsedemeyiz. (K.p. bir gün evlenir ve tüm malı kadının üzerne yapıverir)Merhaba arkadaşlar, daha önceki konumda eşimle iletişimsizlik sorunumuz olduğundan bahsetmiştim. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ve farkettik ki sıkıntılar maddi kaynaklı. Maddi imkansızlıklarımızın olduğundan da bahsetmiştim zaten.
Eşim 5 - 6 senedir aynı işyerinde çalışıyor. Ve ne uzadı, ne kısaldı. Maaşı yetmiyor. Ve zaten hep düşüktü. Ama o hiç başka iş bulmaya yanaşmadı. Ben artık sebebini zora gelememesine bağlıyorum. Her seferinde aynı bahaneleri öne sürdü çünkü, şimdi içten içe kendisi de pişman ama bir çocuğumuz olduğu için (çalışmıyorum) hiç risk alamıyor ve hatasının bedelini 3 kişi ödüyoruz.
Ailesi destek olması gerekirken hiç umursamıyorlar. (Normalde destek olmak zorunda değiller elbette ama yıllardır oturdukları daireler de eşiminde hakkı var k.validem vefat ettiği için, ortak miras) Ama umurlarında değil. Eltim arar ben bu kadar sıkıntı çekerken yediğine, içtiğine, aldığına kadar anlatır, öylesine hiç aramadı zaten, elti işte :)
Böyle nereye kadar diye düşünmekten ne uyku uyuyabiliyorum, ne de hayattan zevk alabiliyorum artık. Ev kira, borç var, tek maaş. Kafama taka taka bir hal oldum. Elimde değil, ve çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım.
Çalışmayı düşünüyorum ama çocuğum daha 6 aylık ve emiyor. Annem yok (5 sene önce kaybettim) olur mu? nasıl olur bilmiyorum? Ve ya siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Destek ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Haftasonlari esiniz calismiyormus ne guzel, neden ek is yapmiyor?
Bırakacak yer varsa ben olsam çalışırdım. Duygusal boyutunu bilemem ama maddi olarak çok rahatlarsınız. Sizin gibi küçük bebeğini bırakıp çalışmak zorunda olan çok insan var bebeğinize de hiçbir şey olmaz dikkatli olursanız üzülmeyin. Bence çalışın.
Sabredeceksin bence başka çaresi yok. İle bulmak o kadar kolay değil. Risk almadı eşim derken onu anlamadım. Çalışıyorsa ve başka iş bakıyorsa işten ayrılmak zorunda değil ki. Bi taraftan ilanlara başvuru yapsın diğer yandan çalışmaya devam edecektir. Ve eşine yüklenmen doğru gelmedi bana. İyi bir iş bulsa zaten geçerdi diye düşünüyorum. Eşinin Yen'i iş için yeterli motivasyonu olmadığını düşünüyorsan sen de teşvik ederek yardımcı olabilirsin. Umutsuzluğa düşme, sabret ve kendin çalışamadan da psikolojik olarak destek olmaya çalış var bence asla eşini suçlama yoluna gitme.
Öncelikle size tavsiyem kimsenin malına güvenmeyin. Kayınvalide yok ama kayınpeder hayattaysa, ortada bir haktan bahsedemeyiz. (K.p. bir gün evlenir ve tüm malı kadının üzerne yapıverir)
Azıcık daha sıkın dişinizi. Sonra hem temiz hemde uygun bir kreşe verin bebişi ve hayırlı bir işte çalışın inşallah.
Ayrica esiniz huzursuz olacagi bir ise girip bunu size yansitsa bu sizi maddi konulardan daha cok yorar. Siz -madem hep maasi dusuktu- bebek olana kadar keske bir ise girseydiniz.
Simdi adam 500 lira fazla alacak diye huzursuz mu olsun? Zaten siz hic vasifsiz ise girseniz yemek karti vs derken en az 2000 tl alirsiniz durumu toparlarsiniz.
Evli değilim. Adam daha fazlasını kazanacak durumdaysa ailesi neden sürünüyor? Vurdumduymaz adamda sorun yok yani hiç? Hmm.Şu "masraf çıkar, şu kadar liralik bilmem ne alda görsün, borca sokta akillansin" gibi tavsiyeler görüyorum ara ara. Bu adam çalışmayan bir adam degil, çalışıyor sadece maaşı az. Gercekten esinize gücünün yettiginden fazla masraf, harcama yükledikten sonra esiniz işin icinden cikmaya calisirken sizin iciniz huzurlu oluyor mu merak ediyorum?
Bu kadar para yetmiyorsa yapmasaydiniz cocuk ve calişsaydiniz keşke konu sahibi. Bence bir arkadaşın dedigi gibi biraz idare edin sonra cocugu krese verin iyle calisin.
Bulamıyor yani sorsanız istiyor ama ne iş yapacağını bilmiyor
Bebegimi biraz büyütüp ise girerdim ve asla esime is degisikligi icin baski yapmazdim. Insanin mutlu ve huzurlu oldugu bir iste calismasi en buyuk zenginlik cunku bunu biliyorum.
Ayrica su an maddi sıkıntı cekmenizin asil nedeni esinizin 300 tl az maasli iste calismasi degil sizin calismamaniz, yanlis anlamayin bunu suclama olarak soylemiyorum ben de dogumdan sonra yillarca calismadim sıkıntı da cektik, ama bunun sorumlulugunu kimseyi suclamadan aldim her zaman.
Yorumlara kızmayın ama ben tavsiyeleri haklı buldum.
Eşinizin böyle rahat işi 300 lira icin bırakmak istememesi çok normal.
Haftasonları var madem kesinlikle ek iş yapsın. Taksi olur, anketorluk olur.
Yata Yata gelmiyor ki rahat hayat.
Bebeğini küçücük bırakıp calismaya başlayanlar da keyfinden yapmıyor.
Emin olun hepsinin çocuğu mızmizlanip aglamistir, güvenli bağlanma gibi ciddi bir konu riske atılmıştır.
Isteklerini tartip bir karar veriyor herkes.
Siz de ya bebeğinizi büyütüp aza kanaat edeceksiniz. Ya da elinizi taşın altına koyacaksiniz.
Bana en mantıklısı esinizin ek iş yapması gibi geldi..
Kolaylıklar dilerim.
Anladım canım. Zannediyorum haksızlığa uğradığını düşünüyorsun ama var olan işimi bırakıp hemen hemen aynı ücretle farklı bir yere geçmek istemem ben olsam da. Geçim sıkıntısı zor bir durum evet ama en azından bir süre bu duruma ayak uydurman gerekecek gibi. Eşini atılgan bulmuyorsun iş bulma konusunda, biraz öyle gibi ama hemen hemen aynı şartlarda bir işi kabul etmesini bekleme bence. Hatta kabul etse sen engel ol, eşin rahat bir insansa çaba gösterip gösteremeyeceği de meçhul çünküHayır iş bakmıyor. Eşim hiç iş aramadı ki, hatta bir kaç iş buldular şartları iyi, ama cesaret edemedi gitmeye, ya olmazsa ya çıkarılırsam? Ya da aldığı maaşla arasında çok fark olmadığı için düzen bozmaya gerek duymuyordu.
Ama bana yapabilirim yapamam demeden, hiç soluk aldırmadan iş aratıyordu. Saatleri fazla, yoğun tempolu, evime uzak, yolum var. Yeter ki boş kalmayım. Girdikten sonrada ayakta uyusamda çıkamıyordum, izin vermiyordu. Eşim maaşı az olduğunu bildiği halde korkak davranıp, rahatlığını düşündüğü için kızıyorum ona, belki şimdi maaşın az olacak ama sonra farklı olacak riskine girmeden bilemezdi çünkü.
+1
Erkek 2 işte birden calissin diyenler falan... Oldu. Maddi durum dusunulmeden cocuk yapiliyor, sonra ben istediklerimi alamiyorum diye calisan erkege baski yapiliyor.
O zaman calisacaktiniz konu sahibi. Tek maasla ne olup ne olmayacagi bellidir. Sonra es ailesinden beklentiler. Benim anne babam oldu ve tum kardeslerin uzerine olan evde ablam oturuyor. Aklin aliyor mu ki ben o evden şuan pay isteyeyim? Ustelik ben de borc oduyorum.
tamam Allah şifa versin de, o zaman evvela goze aldigimiz seyden dolayi kocamizla aramizi bozmayacagiz cunku adi ustunde goze almisiz.
Ayrica 2 aylik bebegini, dogum izni bitip de, evde bakiciya birakip gidip calisan cooooook kisi var.
Hem karnim doysun hem pastam dursun durumu olsaydi iyiydi ama olmuyor.
Hem tek maasla super gecinelim her istedigimizi alalim, hem calismayalim vs.
Çareler belli yani canim
Karı kocadan birisi yazarken mal hayatta olana kalır benim fikrime göre çocuklara değil.İstesekte güvenemeyiz zaten, neden bahsedilmesin? Tamamen kayınvalidem üzerineydi daireler, şuan çocuklar ve kayınpederimin eşit hakkı var o yüzden. Annem vefat edince annemin işyerindeki hissesi pat diye üzerimize geçmişti. Annemin yerine biz ortaktık. Notere gidip reddi miras yaparak üzerimizden çıkarmıştık. Yani şuan eşit olarak herkesin hakkı var.
eşiniz 5-6 senedir aynı yerde çalışıyormuş. bi işyerinde yıllanmanın avantajları da var aslında. maaşı artmadı mı bunca yıl içinde? zam istese en azından?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?