Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Hamileliğimde çok stresli, gergin ve sinirliydim. Oğlumun belki bu yüzden huysuz o kadar inat ediyor, o kadar sinirli ki her gören şaşırıyor bu ne sinirlilik diye? Öneriniz için teşekkür ederim, mutlaka dikkate alacağım.

Mirastan hakkini neden alamiyor esiniz tam anlamadim ? Kvden kalan dairelerde diger kardesleri mi oturuyor ?

En uygunu çocuk bakmak, ama oğlum çok huysuz hep dibindeyim. Ya kucağımda gezdiriyorum ağlamasın diye ya da yattığı yerden oyalamaya çalışıyorum. Bazen mamasını bile bırakıyorum artık ağlıyosa ağlıyo ben o şekilde yapıyorum.

merhaba bende çalışıyorum bebeğim 1,5 yaşında sizce kendim mi bakmalıyım bizim de maddi sıkıntımız var siz iyi ki ben bakmışım mı dediniz

Mirastan hakkini neden alamiyor esiniz tam anlamadim ? Kvden kalan dairelerde diger kardesleri mi oturuyor ?

Kayınvalidemin kardeşleri değil. Kayınlarım oturuyor yıllardır hakkını istese çıkmaları gerekir, aile ilişkileri zedelenir maalesef.

Kayınvalidemin kardeşleri değil. Kayınlarım oturuyor yıllardır hakkını istese çıkmaları gerekir, aile ilişkileri zedelenir maalesef.
Istesin. Onlar gercek aile degilmiski zaten. Maddi acidan zor durumdaki kardesini dusunmeyen insanlardan aile mi olur? Ben olsam isterdim , onlar zaten siz kadar aile bagina onem vermiyorlar demekki

bak sakın pişman olma bu hayatta anne olmak kadar önemli hiç bişey yok
evladına kendine eşine iyi bak
olanla idare et zaman neler gösterir
benim yasadıklarımı anlatsam maddi kayıplar hayal kırıklıgı benden daha iyisin emin ol buna

Zaten dönemiyoruz. Ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz ama ben geleceğimiz için bir şeyler yapalım istiyorum. Hep böyle olmasın istiyorum. Eşim 4 yıllık üni. mezunu mali müşavirlik sınavlarına hazırlanabilir, uğraşabilir ama yok sorsanız yapacağım diyor da ne zaman başlayacak? Yaş 30 sınav ha deyince kazanılmıyor artı 3 yıl staj süresi var yani şimdi başlasa zaten 3-4 yıl sürecek bir olay.

canim ewde yapabilcegin iş falan yok mu arastirdin mi

Ne zaman işe döndünüz? Kim bakıyor süreci anlatabilir misiniz rica etsem?
7 aylıkken döndüm annem bakıyor çok zor oldu çok özledim ağladım hatta kaç kere ama yapıcak bişey yoktu tek maaşla ay sonunu bırak ortasını bile göremiyorduk herkezden borç istiyordu eşim en sonunda dayanamadım işe girdim şimdi alıştım tabi ama bebeğim anneme çok bağlandı sanki herkez geçer diyor ama bakalım

canim ewde yapabilcegin iş falan yok mu arastirdin mi

Evden birşeyler elbette yapabilirim normalde ama bebeğim sessiz bir bebek değil. Zor bir bebek, yaparken yardıma ihtiyaç duyacağım gene, ama gelip bana yardım edebilecek kimse yok. Uyumuyor fazla, sürekli mızmız ve ağlak memnuniyetsiz bir bebek. 6 ay da o kadar yıprandım ki, bazen gün boyu onu oyalamaya çalıştığımdan akşam olmuş geçen saatlerin farkında olmuyorum.

Allah yardimcin olsun kocan ne is yapiyor maasi nekadr

Allah yardimcin olsun kocan ne is yapiyor maasi nekadr

Kocam muhasebe elemanı, bende aynı şekilde. Maaşı 2,500 civarı kira 1000 tl düğün masrafından dolayı borçlarımız var hala, çocuğun masrafı, evin giderleri derken yetmiyor. Ben bile şuan bir çözüm arıyorum çalışayım diyorum mesela, eşim neden çalışıyorum ya kafasında diye kızıyorum. Mali müşavir olabilir sınavlara hazırlananilir geleceğimiz için çaba harcayabilir. Eşim hep Allah büyüktür modunda, bana dua et diyor dua ediyorum da, sadece dua etmekle olmuyor. Emek harcanmadan olmuyor. Eşime ben bu yüzden öfkeleniyorum.

Olsun en azından anneniz bakıyor, keşke benim canım annemde hayatta olsa, gözüm kapalı güvenirdim eminim ki benden bile iyi bakardı yavruma.

Şartlarınızdan memnun değilseniz çocuk yapmasaydınız. Adam evde boş yatmıyor işi var ve kazanıyor. Kimi az kimi çok kazanır düzen böyle. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Miras varsa bölüşülür. Kayınvalide vefat etti,kayınpeder yaşıyorsa mesela zaten miras durumu henüz yok. İlerde size miras kalacak evde yaşıyorlar diye yardım beklemeniz saçma. Annem babam ölünce malları bana kalacak ama şuanda o malları kullanıyorlar diye bende yardımmı istemeli miyim ?
Aldığınız adamın durumu bu,sizde çocuk yapmadan önce şartları iyileştirmek için keşke çalışıp bişeyler yapsaydınız.

Evli değilim. Adam daha fazlasını kazanacak durumdaysa ailesi neden sürünüyor? Vurdumduymaz adamda sorun yok yani hiç? Hmm.
Daha fazlasını kazanacak durumda diyorsunuz ama o tamamen bir varsayım. Hiçbir şey bizim planladığımız gibi yürümüyor. Daha iyi maaşlı işe geçer pestili çıkar yaşayacak çoçuğumu görecek vakti kalmaz işten çıkarılabilir maaşını vermeyebilirler türlü şey olabilir. Konu sahibinin eşi biraz garantici bit insan demek ki maceracı bi yapısı da yok. Niye vurdum duymaz diyorsunuz adam evde yan gelip yatmıyor ki. Bunun ötesi de yapı meselesi e konu sahibi bilmiyor muydu evlenmeyen önce böyle olduğunu. Bu forumda bir sürü kadın çalışma ortamı rahat ve sevdikleri iş diye az maaşla çalışmayı çıkıp başka iş aramaya tercih ediyor haklı olarak. Kocaları da onlardan şikayet etsin o zaman. Niye bu kadar çifte standartlısınız evin çocuğun ekonomik koşullarını kadın isteyecek erkek ne yapıp edip verecek dönemi değil artık. Olmasın da zaten

Eşinizin maaşı yaptığı mesleğin piyasasına göre iyi sayılır bence tabi ön muhasebe yapıyorsa daha çok kazanabilir tabi bulunduğunuz şehrin standartlarına göre de değişir. Ayrıca mali müşavir olması içinde uzun bir süreçten geçmesi gerekecek. O süreçte de maddi olarak yıpranacağınızı düşünüyorum. Çünkü masrafı çok. Nacizane eşinizin üzerinde maddiyat konusunda baskı kurmamanızı da tavsiye ederim adam yeni evli çocuk var yetmiyo bitmiyo diye bunalıma girerse çok üzülürsünüz. Sizinde ek iş yapıp eşinize katkı sağlama imkanınız yoksa eşinizin hayat standartlarına uyum göstermeye çalışmanız daha doğru olur.

Çocuğu her ağladığında kucağınıza almamalısınız. Öyle alışınca sürekli ilgi istiyor normal olarak. Huysuzluk ettiğinde ona güvercin sesi dinletin. İnternetten açabilirsin. Çocuğunzun dikkatini çekebilir, sakinleşir belki. Bir deneyin.

O zaman hemen dava acip ise iade alin. En azindan tazminat alin. Bir sure sizi rahatlatir.
Hamileyken sizi nasil isten cikarttilar ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…