Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Karı kocadan birisi yazarken mal hayatta olana kalır benim fikrime göre çocuklara değil.
Çünkü onlar çalışıp kazanmışlar.

Evler sadece k.validem üzerineydi. Hak olarak kayınpederime ne kadar kalır bilemem ama şuan tüm kardeşlerin eşit şekilde hakları olduğunu biliyorum. Zaten yıllardır 2 kaynım yaşıyor o evlerde.

Ben nasıl çalışayım çocukla? Kime bırakayım daha yeni 6 aylık oldu. Tabii ki yetmiyorsa ek iş bulup o çalışacak, haftasonu çalışmıyor çünkü, zamanı var.

Bu forumda o kadar çok çalışan anne var ki bebeğini 2 aylıkken, 3 aylıkken bırakıp çalışmaya geri dönen.
Gönül isterdi ki hepimiz 3-4 yaşına kadar çocuklarımızla evde kalabilelim, ama mecburiyet varsa 6 aylık bebeği bırakmak imkansız olmasa gerek.

Kime bırakayım demişsiniz? Sanki çözüm aramak yerine bahane sunmaya çalışıyorsunuz...Her şeyi eşinizin sırtına yıkmaya çalışıyorsunuz gibi...

O sizin fikriniz ama:) kanunen çocuklara da pay düşüyor ölüm gerçekleştikten sonra
:) fikrim olduğunu biliyorum. Anneme bir şey olsa (Allah esirgesin) "baba hadi bakalım şu kadarı benim hakkım. Hakkımı ver " demem. İşin aile olma boyutundan bahsettim.

Evler sadece k.validem üzerineydi. Hak olarak kayınpederime ne kadar kalır bilemem ama şuan tüm kardeşlerin eşit şekilde hakları olduğunu biliyorum. Zaten yıllardır 2 kaynım yaşıyor o evlerde.
Bu ciddi haksızlık olmuş

O sizin fikriniz ama:) kanunen çocuklara da pay düşüyor ölüm gerçekleştikten sonra

Çalışarak bir şeyler olabilirdi. Çikolata kistim çıktı. Eşim baba olamayacağım korkusuyla düşünmeden hareket etti, ben istemediğim için hep kavga ediyorduk. Şimdi onu suçlama diyenler var ama elimde değil. Hiç bir şey sürpriz olmadı çünkü.

:) fikrim olduğunu biliyorum. Anneme bir şey olsa (Allah esirgesin) "baba hadi bakalım şu kadarı benim hakkım. Hakkımı ver " demem. İşin aile olma boyutundan bahsettim.

Sizin düşündüğünüz boyutta olsaydı ilişkiler (aile bağları kuvvetli olsaydı) zaten çocuklar arasında haksızlıkta yapılmazdı. Ayrıca sizin bahsettiğiniz durum başka, burada iki çocuğunuz yıllarca kira vermeden yaşıyorken diğeri geçinecek parayı bulamıyor. Ortada adaletsizlik var. Hak istemekten ziyade bir de kendinizi anne baba olarak düşünüp çocuklarınızın olduğunu düşünün. Birileri yatırımları vs düşünürken, yaparken bir diğeri bırakın yatırım kenarda dursun. Geçinmek için dönecek parayı bulamıyor.

Bazen bardağın dolu tarafını görmek lazım. Hiç çocuğunun olmadığını düşünsene, en azından çocuğun olmuş. Eşine kızıyorsun ama bence bi bakımdan haklıymış. İlişkini zedelemek istemiyorsan bence miras meselelerini para kazanma konusunu çok fazla açmamalısın. Biraz şükretmek de lazım ama değil mi? Birbirinizle iyi iletişim kurarak para sorununuzu bi şekilde çözersiniz. Bir çözüm illa ki bulunur. Senin çalışmanda mümkün eğer geçinemiyorsanız

Bu konuyla ilgili görüşümü sonraki yorumda yapmıştım zaten.

Evde bir şeyler yapabilirsin. Çeyizlik havlu, seccade, amigurumi vs. Yufka açıp satabilirsin. Sarma sarıp satabilirsin. Evde yapılacak çok iş var. Mesela ütü yaparak bile para kazanabilirsin. Evde çocuk bakabilirsin. Pek çok seçenek var. Bir araştır istersen.

SİZE KATILIYORUM

çocukla calısmak çok zor elbet ama mecbur olunca inan çalışılıyor
bende senle aynı sıkıntıları yasadım bebegm küçük dedim iyi bir işi bıraktım kızım 1 yas 2 aylıktı
sonra kendim baktım ve maddi sıkıntılar borcla yıllarca eşim ugrastı
bir sekilde yasadık gitti kızım büyüdü
şimdi 1 yılı aşkın çalısıyorm kızım birinci sınıfı bitirdi bu yıl 2 ye gecti çokkkkk şükür ama inan calısmak daha zor her yasta zor .şimdi yaz tatili kızım annanede kalmak istemiyor teyzede kalmıyor bizi özlüyor aglıyor evimizi seviyor kalamıyor bize babasıyla cok baglandı dahada.aglıyor eve getirdik şimdi evde yalnız biz işteyiz babayla. telefonumu kızıma verdim
evde bizi bekliyor hadi ben ne yapayım onun için çalısıyorm ben
borclar bitsin arabada aldım onuda kapatayım bir yıl daha calısayım benden iyisi yok
allah herkese yardım etsin sizede
ama sunu unutmayın hersey olucagına varır kendinizi hiç yıpratmayın eşinizide
ben çokkkkk yaptım zamanında eşime borcları sen yaptın öde diye cokkkkkkkk yüklendim işini değiştir diyom baskı kuruyorm hersey olacagına varıyor
inan yani
sana tavsiyem cocugun küçük daha sen bak büyüt sonra calıs ve cocuk içinde asla pişman olma geriye dönüp baktıgında hayatında yaptıgın en iyi sey o olucak ve en güzel sey
benim hayatta tek pişman olmadıgım sey tek servetim YAVRUM
ALLAHIM ONU ESİRGESİN

Ayağımı yorganıma göre uzatırdım ve çocuk yapmazdım. İşe girsen maaşını bakıcıya vereceksin, 6 aylık çocuk annesinden ayrı kalmasa daha iyi. Bence birazcık sabredin, bebiş kreş çağına gelsin öyle çalışın. Evde gelir getirebilecek şeylere bakabilirsiniz ne olabilir hiç bir fikrim Yok ama. Çalışan anne varsa onun çocuğuna bakabilirsiniz mesela.

İyi de çalışmak istiyorum diyen benim zaten, bahane arasam hiç bahsini açmam. Bakabilecek insan sıkıntısı var evet, biri var kafam da oda kabul ederse, zaten çalışan insanları bildiğim için yazdım. Yalnız sütüm sağacak kadar değil, oğlumda zaten 3-5 dk içinde emer ve bırakır. O düşündürmüştü beni, sağınca sütüm gelmemişti bir kaç kez. O yüzden şuan benim çalışabilme durumum hani garanti değil, ayrıca erkeklerin bir adım önde olması gerekmez mi? Ben keyfimden işi bırakmadım, çıkarıldım hamileyim diye. Eşim çocuk çok istedi, hiç bir şeyi gözü görmedi, hepsi belliydi.

Şimdi kendisi de der ki, bizim en büyük şansızlığımız smuwilanın hastalığı yani eken çocuk düşünmemiz zorunda kalmamızı söyler.

Evet geçinemiyoruz. Evet doğduktan sonra anladım zaten, ama ne düşündüysem çocuktan önce,doğduktan sonra da aynı şeyler oldu, yaşadım yani. İşte sütüm sağınca gelmiyor, bu da çalışma konusunda net olamamamı sağlıyor.

Hastalığıma rağmen 6 ay erteledim zaten, bana kalsa gene ertelerdim ama eşim işte, senin yüzünden baba olamayacağım. En çok istediğim şey bir çocuğum olması. Olmazsa suçlusu sensin' ler.. İnsanı etkiliyor illa, peki benim anne olmaya hazır olmayışım ne olacaktı? Gerçi benim ne hissettiğim ne zaman önemli oldu en son? Hatırlamıyorum bile..

Şöyle pasta, kurabiye yapayım dedim, çocuğumla aynı gün doğumlu bir ark var yapıyor, nasıl yapıyorsun dedim cesaret geldi, k.validesi üst katında oturuyormuş. Yoksa yapamam dedi, çocuğa o bakıyor o sürede dedi, ben geri bas tabii. Zaten oğlum sürekli mızmız, yalnız durmuyor, ilgi bekliyor hep. Yani başlamadan bitmiş oldu bu düşünce de.

Ben çalışabilsem biliyorum ki her şey farklı olacak. Oğlumun geleceği için çalışmam şart. Ama biraz daha beklemeli mi? Yoksa vakit kaybetmemeli mi? Aslında benim konuyu açma sebebim buydu. Hayatımızdan bahsettim ki; eşimden, ailesinden örnekler verdim ki, benim ne kadar çalışmak zorunda olduğum görülsün diye.

Benim hayatım ne zaman bu kadar değişti? İnanın hala sorguluyorum. O kadar hızlı gelişti ki her şey. Hiç düşünmdğim şeyleri yaşarken buldum kendimi. Pişmanlık duyuyorum yalan değil, ama tam olarak neden pişman olduğumu bilemiyorum..

Mesajımı yazdıktan sonra okudum kusura bakmayın defaatle açıklamışsınız, bilinçli bir annesiniz. Sabırla bana da aynı açıklamayı yaptınız. Bakacak biri olmazsa çalışmak çok zor, başkasına emanet etmek ayrı zor, aklıma bir şey gelirse size yazacağım. En mantıklısı başka bir ufaklık bulup ona bakmak gibi geliyor ama kafanız kaldırır mı bilmiyorum. Yardım edecek biri olmadan ev işinizi bile zor yapıyorsunuzdur Emin'im. Çocuk gelişimi kitapları var, bazen onlar bize anlatmaya çalışıyor da biz anlamıyoruz. Belki öyle bir durum vardır oğlunuz size bir şey demeye çalışıyordur, fırsatınız olursa göz atabilirsiniz biraz. En kısa zamanda çare bulmanız dileğiyle hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…