Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Esimde aynen eşiniz gibiydi.resmen eşek gibi çalıştı üç otuz paraya bir sene.cok şükür işten çıkardılar 5 günde 600 lira fazlaya iş buldu.umarim sizin içinde güzel bir yol cikar

Smuwila forumun çok eski takipçilerindenim.
Baba evinde maddi olarak bolluk içindeydin bu adamla ilgili konuların da vardı.o dönem sevgiliydiniz.
Insanlar uyardı baban da vermiyordu zorla direttin evlendin ve hala mutlu değilsin
Sen bunların olacağını zaten biliyordun
.madem maddi durum çok önemli ki bence de öyle o zaman bu adamla hiç evlenmicektin.her şey baştan belliydi çünkü

Ya kadının çocuğu olmuş, kocasından da şikayet etmiyor. Kadın tavsiye istemiş, o kadar dert tasa arasında insanlar bir de böyle yargılayıcı, moral bozucu insanlarla uğraşmak zorunda değil ki kadın.

Moral bozucu ne yazdım
Ne tavsiye edebilirsiniz mesela
Sanki buradan Eşin iyi bir işe girsin yazsak adam bizi dinlicek

Eşiniz bir bakıma haklı bu zamanda iş değiştirmek iş bulmak kolay değil. Ayrıca hadi şimdi çocuk var küçük çalışamıyorsunuz 5-6 senelik evliliğinizde neden çalışıp eşinize destek olmadınız eşinizin maaşını hamile kaldığınızda da biliyordunuz sonuçta bunu daha o zaman sorgulamanız gerekirdi ever ailesi size yardım etmek zorunda değil kayınvalideniz vefat etmiş olsa bile kayınpederiniz hayatta demek ki o yüzden birisi hayattayken miras paylaşımı yapılmaz. Bebeğiniz biraz daha büyüsün uygun birini bulup çalışın eşinizi de daha iyi bir iş bulması konusunda ikna edin.

+1
Erkek 2 işte birden calissin diyenler falan... Oldu. Maddi durum dusunulmeden cocuk yapiliyor, sonra ben istediklerimi alamiyorum diye calisan erkege baski yapiliyor.

O zaman calisacaktiniz konu sahibi. Tek maasla ne olup ne olmayacagi bellidir. Sonra es ailesinden beklentiler. Benim anne babam oldu ve tum kardeslerin uzerine olan evde ablam oturuyor. Aklin aliyor mu ki ben o evden şuan pay isteyeyim? Ustelik ben de borc oduyorum.

Kadın çikolata kisti yüzünden çocuğu olması gerekmiş, aynı şey yakınımda da vardı. Ya hemen çocuk sahibi olmalı ya da ilerde çocuğu olmuyordu.

Kadın çikolata kisti yüzünden çocuğu olması gerekmiş, aynı şey yakınımda da vardı. Ya hemen çocuk sahibi olmalı ya da ilerde çocuğu olmuyordu.
Sen bu kadının avukatı mısın?daha 19 yaşındasın şu an anlaman mümkün değil
Üniversiteni bitir önce. 19 yaşında üni öğrencisi neden bu topikte takılıp bu konuları okur bi de akıl verir anlamam yani :)

tamam Allah şifa versin de, o zaman evvela goze aldigimiz seyden dolayi kocamizla aramizi bozmayacagiz cunku adi ustunde goze almisiz.
Ayrica 2 aylik bebegini, dogum izni bitip de, evde bakiciya birakip gidip calisan cooooook kisi var.
Hem karnim doysun hem pastam dursun durumu olsaydi iyiydi ama olmuyor.
Hem tek maasla super gecinelim her istedigimizi alalim, hem calismayalim vs.
Çareler belli yani canim

Bacım onlara hayat tozpembe.anlatsan da anlamaz biz konu sahibine kötü bişey dw yazmadık. Bu çocuk yüzünden kavga çıkacak şimdi

Bacım onlara hayat tozpembe.anlatsan da anlamaz biz konu sahibine kötü bişey dw yazmadık. Bu çocuk yüzünden kavga çıkacak şimdi
yok canim sanki hepimiz ayda 10bin lirayla geciniyoruz. Ya da daha fazlasini isteyen gider calisir. 2 kere 2, 4 yani. Evden is yap, yok, disarda calis, yok, cocugum guvenli baglanamaz.
Yine de son olarak sunu soyliyim o zaman dahasini isteme secenegin kalmiyor.

Kanaat ediver gülüm

Eşiniz burda yazdığınız cümlesinde haklı değil mi sizce
300 lira fazla para için bu kadar rahat bi işi neden bıraksın değer mi
Rahat rahat izin alabilmesi bile büyük nimet
Bir süre idare edin , harcamaları kısın düzenleyin , ailenizden geçici maddi yardım isteyin sonra da işe girin başka yolu yok malesef

Yaşıtlarım 3. Çocuğunu kucağına aldı.bekar Arkadaşım nerdeyse kalmadı.
Yaş da kemale erdi ama evliliği daha aklımın ucundan geçirmiyorum işim Yok Çünkü
Çünkü ben de maddi durumu iyi bi ailede yetiştim tek maasla geçinemem.oyunu kuralına göre Oynamak lazım
Hayat gerçekten çok acımasız.

Hadi tamam es is degistirdi maas +300 ,500 artti e adam mutsuz cok yoruluyor eve geliyor pert daha sinirli agresif bir yapida oldu sorunlariniz gececekmi bu seferde iletisimimiz zaten yoktu koptu cocukla ilgilenmiyor vs diye sikinti yapacaksaniz onun is degistirmesi cozum degil sizin katki saglamaniz lazim evden el isi yapamam yemek yapamam bebek huysuz diyorsunuz birakip gitmeye daha kucuk diyorsunuz biraz daha kemer sikip 6ay sonra bir ise girersiniz mesleginiz varmi? Simdiden baslayin basvurmaya ha diyincede is bulunmuyor zaten saati uygun bir yer cikana kadar bebekte buyumus olur

Iki maasiz. Bizd3 borç harç içindeyiz.yani bu tek maaşla iki maaşla ilgisi yok.her şekild e kendimizi kısmak zorundayız...mesela bende sürekli kendimi sıkıyorum. Önümüzdeki 5 ay daha da sıkmam gerekecek.siz çalışsanız bile istediğiniz gibi hracayamayacaksiniz gezemeyeceksiniz

Yorumlara kızmayın ama ben tavsiyeleri haklı buldum.
Eşinizin böyle rahat işi 300 lira icin bırakmak istememesi çok normal.
Haftasonları var madem kesinlikle ek iş yapsın. Taksi olur, anketorluk olur.
Yata Yata gelmiyor ki rahat hayat.

Bebeğini küçücük bırakıp calismaya başlayanlar da keyfinden yapmıyor.
Emin olun hepsinin çocuğu mızmizlanip aglamistir, güvenli bağlanma gibi ciddi bir konu riske atılmıştır.
Isteklerini tartip bir karar veriyor herkes.

Siz de ya bebeğinizi büyütüp aza kanaat edeceksiniz. Ya da elinizi taşın altına koyacaksiniz.

Bana en mantıklısı esinizin ek iş yapması gibi geldi..
Kolaylıklar dilerim.

Bebegimi biraz büyütüp ise girerdim ve asla esime is degisikligi icin baski yapmazdim. Insanin mutlu ve huzurlu oldugu bir iste calismasi en buyuk zenginlik cunku bunu biliyorum.
Ayrica su an maddi sıkıntı cekmenizin asil nedeni esinizin 300 tl az maasli iste calismasi degil sizin calismamaniz, yanlis anlamayin bunu suclama olarak soylemiyorum ben de dogumdan sonra yillarca calismadim sıkıntı da cektik, ama bunun sorumlulugunu kimseyi suclamadan aldim her zaman.

Ben oglum 8 haftalikken ise basladim. O bahsettiginiz sık gorustugunuz kisiyle anlasin ve ise baslayin.

Maddi problem insani cok yoruyor. Siz bebek anneden uzak kalmasin diyorsunuz ama bu halde uzuntu icindeki bir anne ile her dakikayi paylasmaktansa morali duzelmis anneyi kisitli zamanda gormek bebek icin daha iyi.

Ben 16 haftalik yasal dogum izni kullandigim surede bile birikimimiz olmasina ragmen ve yetirebilmemize ragmen maddi konulari cok kafama takardim. Sonucta o arada maasim yatmadi ve alisveris yaparken surekli dusunmek durumunda kaldim. Yine de birikim yapmay calistim o donem. Baya kotu bir durum.

Bahsettiğiniz akrabanız ücretsiz veya cüzi bir miktarla bakacaksa, yarı zamanlı bir iş bularak çalışabilirsiniz.

Bu şekilde az da olsa katkınız olur, bebeğinizden de uzun süre ayrı kalmamış olursunuz. Örneğin sabah 8- öğle 1 olsa. Zaten bu vakitte 1 kez emer. Onu da sağıp bırakabilirsiniz eve.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…