- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
Olmusuzde ağlayanimiz yok
Tatlım senin kafan karışmış biraz isyan etme bugün bırak ayda bir iki sinemayı bilmemneyi evinin kirasını ödeyemeyip bir lokma ekmeğe muhtaç olanlar var,ya suriyeliler ne yapsın ülkelerinde savaş zulm açlık kaç aile yok oldu kaç çocuk can verdi umut yolculuğunda düşünsene kalbini bozma vardır bi hikmeti ahirette yaşayacağın zenginliğin sabır imtihanıdır bu rabbim isyan edenlerden etmesin allahın selameti üzerine olsunTabii ki Allah'a şükür hallerimize ama buna isyan ediyorum ben arkadaş! Ben şükrümü gene ederim ama ona şükür buna şükür insanlar kuru ekmeğe razı hale geldiler. Sen neden hak etmeyesin en az senede bir tatili ? Neden herkes ailecek ayda en az iki kere sinemaya, yemeğe gitmesin. Öyle insani ihtiyaçlar ki bunlar. Mesele bulgur kaynatıp yine de doyduk olmamalı.
Tatlım senin kafan karışmış biraz isyan etme bugün bırak ayda bir iki sinemayı bilmemneyi evinin kirasını ödeyemeyip bir lokma ekmeğe muhtaç olanlar var,ya suriyeliler ne yapsın ülkelerinde savaş zulm açlık kaç aile yok oldu kaç çocuk can verdi umut yolculuğunda düşünsene kalbini bozma vardır bi hikmeti ahirette yaşayacağın zenginliğin sabır imtihanıdır bu rabbim isyan edenlerden etmesin allahın selameti üzerine olsun
Memuru sözde arkadaş ama maalesef geçin mi yor ruzzzzz ev kirası 750 tl 600 tl eşimin araba kredisi 120 tl ufak bi kredi faturalar aldigimiz eşyaların taksitleri ikiz Bebeklerim de var tabii zavallı anneme bizimle yaşıyor onun maaşı da pazara gidiyor eşim serbest meslek işi çıkarsa gidiyor adam Velhasıl geçim derdi yeminle bu hayat çekilmiyor Allah çaresiz dert vermesinebide ben isteyen adam çocuklara bakıyor hayat kimine kavun yedirin kimine kelek be kardeşim asgari ücretle yaşayanlar ne yapıyor acaba.Biz sadece bu ay eksi bakiyesi 1500 tl yedik eşimin işleri bozuk olunca öf sabır versin hepimize rabbim
Aynen boguluyorum artikBana da daral geldi bu maddiyat derdinden.Trilyon alsak yetmeyecek gibi ....
Herkes aynı ahh canım ahh pskopata bağladım ::)Ahhh bende aynı dertten muzdaribim kaç senedir bi doğrulamadık.hep aynı ay sonu gelmeden para bitiyo.900 ev kirası faturalar çocukların servisi okul masrafı.2000 geliyosa 3000 bin gidiyo oraya buraya borç.olmaz olsun böyle hayat.çok kolay para kazananlarda var bizimki gibi çalışıpta hakkını alamayanlarda.
Ahh canım kimse rahat değilmi yaa herkes batmiszaten bu eksi limitler olmazsa napıcaz bilmem kredi kartını temizledik bide bunlar başladı hep bankalar hep bankalar bir süür faizler ihtiyaçlar gelişen teknolojiler herkeste bir adım önde çabası kıskançlıklar cabası of ki ne of
Bende canım o ne rahatlik onlarda biz karnımızı doyurmak sukurYurtdışından gelenlere tatile falan ımreniyorum
çoğu ınsan sızınle aynı durumda, sızın asıl sorununuz esınızın duzenlı gelırı olmaması bence, eve duzenlı para akısı saglanmayınca ödemeler aksıyor sonra karta eksı bakıyeye vs yuklenılıyor halıyle borç hiç bitmiyor.
bizde iki kişi çalışıyoruz ben memurum, eşim özelde çalışıyor. bebek beklıyoruz, yenı ev aldık onun kredısı var ve eve alınan bırkaç esyanın taksıtlerı, bırde esımın bır oglu daha var (ikinci evliliği) onun masrafları var .....
aldıgımız aynı gun gıdıyor, sımdı bebekte dogunca masraf artacak sımdılık herseyı aılelerınde destegı ıle tam ama sonra bezı-maması-saglık gıderlerı-buyuudkce kıyafet-okul vs masrafı artacak ama ben hep sukredıyorum Allaha, her akşam borcumuzun bır an once kapanması ve evımızın huzurunun bozulmaması ıcın dua edıyorum...
Elbet bır gun duzluge cıkacagız ama zorluk cekmeden olmuyor, borcsuzda mal sahıbı olunmuyor, ee cocuksuzda olmuyor evlat sevgısını tatmak herkesın hakkı...
Tek yapmanız gereken sızın ıcın luks olan seylerden vazgecmek..
Mesela ben kuafore gıtmıyorum sac kesımım, suna yapmıyorum ama yaptıgım zamanlarda saç boyama işim, manıkurum pedıkurumu kendım yapıyorum.
İş yerınde yemekhanemız var, yemeklerımı orada yıyorum paralı ama en azından hem daha saglıklı hem ucuz.
Acıl bır ısım yoksa yada gec kalmadı ısem ıse gelırken servıs kullanıyorum. Bazende esım bırakıyor işe, akşamları alıyor.Onda araba var sırket arabası..
Gebelık kontrollerımı ıkı kez muayene ucretı vermemek ıcın malum 10 gun ıcınde ıkıncı muayene ucretsız 11. gun ucretlı kı su ara sıklastı kontroller 10 gune denk sekılde ayarlıyorum.
ust bas cok almıyoruz ıhtıyacsa alıyoruz.
Dısarda yemek yemıyoruz, tatıle gıtmıyoruz, sınema vs gıtmeyelı sene olmustur....
Pazar ve market alısverısınıde ıhtıyac olanları alıp fazlasını almıyoruz ve bır sekılde ayın sonu gelıyor..
Kısaca hep tasarruf ama benım tek sansım yazlıgımızın ve aıleme aıt devremulkun olması en azından senelık tatıl ıhtıyacımı ordan gıderıyorum ve her ıhtıyacım oldugunda aılem maddı manevı yanımda, esımın aılesı de sagolsun bıze zararları yok manevı desteklerı var ama maddıyatları olmadıgından bır beklentımız yok, o anlamda yardımları da yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?