Maddi sıkıntılardan bıktım artik

zaten bu eksi limitler olmazsa napıcaz bilmem kredi kartını temizledik bide bunlar başladı hep bankalar hep bankalar bir süür faizler ihtiyaçlar gelişen teknolojiler herkeste bir adım önde çabası kıskançlıklar cabası of ki ne of

Bizde ayni canım yaa,memurum eşim serbest çalışıyor, evlenirken çok borca girdik cok olumsuz kötü bir donem geçirdik, 2250 kredi ödüyoruz, 850 kira,faturalar,ayrica elden aldigimiz borçlar duruyor daha. Çocuk olmadı tüp bebek tedavisine basladim,yaşım 33 oldu artik bekleyemezdim, bilmiyorum birde bebek olursa nasıl altindan kalkicaz.allah yardimcimiz olsun

Olmusuzde ağlayanimiz yok

Milletce feci durumdayiz, bir suredir arkadasim icin uskudarda ev ariyoruz, 3+1 olsun ara kat olsun, kriterler bu kadar, 1200-1300 tl dedikleri evleri gorseniz kuften, rutubetten dökülüyor, mutfak, banyo leş, parkeler kirik lekeli... bugun bosver uskudari umraniyeye bakalim dedim, burda bile 1000 liranin altinda ev yok, demek ki millette para var arkadas

Ahh bu suriyeliler, 500 liralik eve 850 lira veriyorum, gitseler de bir rahat etsek. Aç gözlü ev sahipleri de görse gününü

Paranin nereye gittigini anlamiyor ki insan
Bizim 1500 tl ev kredisi
1000 tl araba kredisi
1300 tl faturalar ve mutfak
570 tl esimin sigortasi
1000 tl arabanin gideri
Esim esnaf bu nedenle her ay vergisi iviri ziviri var
Ne yaptin diye bir sor, nereye gittin gezmeye yemege icmeye hic
Ama cepten cikan paranin haddi hesabi yok
Nasil yasar asgari ucretli ben de bilmiyorum

Tatlım senin kafan karışmış biraz isyan etme bugün bırak ayda bir iki sinemayı bilmemneyi evinin kirasını ödeyemeyip bir lokma ekmeğe muhtaç olanlar var,ya suriyeliler ne yapsın ülkelerinde savaş zulm açlık kaç aile yok oldu kaç çocuk can verdi umut yolculuğunda düşünsene kalbini bozma vardır bi hikmeti ahirette yaşayacağın zenginliğin sabır imtihanıdır bu rabbim isyan edenlerden etmesin allahın selameti üzerine olsun

Memurlarin bugune kadar doydugunu gormedim ben zaten işciler bile bu kadar aglamiyor yillardir memur aç, memur yoksul. :)))) Ayaginizi yorganiniza gore uzatin madem. Daha ne istiyorsunuz ben anlamiyorum. 10 milyar verseler yetecek sanki. Çok geliyorsa çok gidiyor. Hesabo siz yapin.

Yoo benim kafam karışık değil bence siz anlayamamışsınız anlatmak istediğimi. Herkes insan gibi yaşamalı, aldığı maaşlar yetmeli, sosyal aktiviteler de yapabilmeli diyorum ben. Suriyeliler benim ülkemin vatandaşı değil ve üzülme önceliğim de onlar değil maalesef. Ayrıca asgari ücrete yakın maaşa bağlandılar, e yakında vatandaşlık hakkı da geliyor, hastameler desen zaten beleş. Bu durumda ben kendi vatandaşıma üzülürüm önce. Ayrıca dipnot : ben şükürsüz değilim aadece ülkede herkesin iyi yaşamayı hak ettiğini söylüyorum.

Sonuna kadar katılıyorum. .hayat standartlarımiz ne kadar düşük..cebımizde paramız kalmıyor hiç. .hayat çok pahalı. .şükür tabi o ayrı mesele..ben büyüksehırdeyim..sabah erken çıkıyorum akşam geliyorum. .hep aynı. .ama mınibüs beklerken bazen görüyorum 18 yaşında altında bmw si olan gençler var..nasıl alıyorlar bu arabaları? Trilyonluk evleri?acayip bir gelir adaletsızligi var ülkemizde..

Ev kirasi kadar araba almak hangi mantik ile yaptiniz? O arabayi satip, aylik 200-300 lira ödeyeceginiz 2ci el araba bile size yardimci olur.

Ve esinin isi serbest meslekmis. Eminim isini seviyordur fakat ev ekonomisini mecbur düsünmek zorunda. Bir kac ay daha deneyin. Eger cidden olmuyorsa esin mecbur baska bir ise girmesi lazim.

Son düzenleme:
çoğu ınsan sızınle aynı durumda, sızın asıl sorununuz esınızın duzenlı gelırı olmaması bence, eve duzenlı para akısı saglanmayınca ödemeler aksıyor sonra karta eksı bakıyeye vs yuklenılıyor halıyle borç hiç bitmiyor.
bizde iki kişi çalışıyoruz ben memurum, eşim özelde çalışıyor. bebek beklıyoruz, yenı ev aldık onun kredısı var ve eve alınan bırkaç esyanın taksıtlerı, bırde esımın bır oglu daha var (ikinci evliliği) onun masrafları var .....
aldıgımız aynı gun gıdıyor, sımdı bebekte dogunca masraf artacak sımdılık herseyı aılelerınde destegı ıle tam ama sonra bezı-maması-saglık gıderlerı-buyuudkce kıyafet-okul vs masrafı artacak ama ben hep sukredıyorum Allaha, her akşam borcumuzun bır an once kapanması ve evımızın huzurunun bozulmaması ıcın dua edıyorum...
Elbet bır gun duzluge cıkacagız ama zorluk cekmeden olmuyor, borcsuzda mal sahıbı olunmuyor, ee cocuksuzda olmuyor evlat sevgısını tatmak herkesın hakkı...
Tek yapmanız gereken sızın ıcın luks olan seylerden vazgecmek..
Mesela ben kuafore gıtmıyorum sac kesımım, suna yapmıyorum ama yaptıgım zamanlarda saç boyama işim, manıkurum pedıkurumu kendım yapıyorum.
İş yerınde yemekhanemız var, yemeklerımı orada yıyorum paralı ama en azından hem daha saglıklı hem ucuz.
Acıl bır ısım yoksa yada gec kalmadı ısem ıse gelırken servıs kullanıyorum. Bazende esım bırakıyor işe, akşamları alıyor.Onda araba var sırket arabası..
Gebelık kontrollerımı ıkı kez muayene ucretı vermemek ıcın malum 10 gun ıcınde ıkıncı muayene ucretsız 11. gun ucretlı kı su ara sıklastı kontroller 10 gune denk sekılde ayarlıyorum.
ust bas cok almıyoruz ıhtıyacsa alıyoruz.
Dısarda yemek yemıyoruz, tatıle gıtmıyoruz, sınema vs gıtmeyelı sene olmustur....
Pazar ve market alısverısınıde ıhtıyac olanları alıp fazlasını almıyoruz ve bır sekılde ayın sonu gelıyor..
Kısaca hep tasarruf ama benım tek sansım yazlıgımızın ve aıleme aıt devremulkun olması en azından senelık tatıl ıhtıyacımı ordan gıderıyorum ve her ıhtıyacım oldugunda aılem maddı manevı yanımda, esımın aılesı de sagolsun bıze zararları yok manevı desteklerı var ama maddıyatları olmadıgından bır beklentımız yok, o anlamda yardımları da yok...

Herkes aynı ahh canım ahh pskopata bağladım ::)

Ahh canım kimse rahat değilmi yaa herkes batmis

Bilmiyorum tabi kaç para giriyor eve ama -1500 tl cok fazla değilmi?
ayagınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekmiyor mu

İşte ben de bunu anlamıyorum. Bebeğiniz olduğunda da ona sosyal bir çevre vermeden, değişik yerle göstermeden, ayda bir sinema tiyatro bir etkinliğe götürmeden mi büyüteceksiniz ? Evlat sevgisi evet çok güzel de ben böyle şartlarda büyüyecek çocuklara üzülüyorum. Ne yapacak çocuk survavior izleyerek mi büyüyecek ?

kredi çekerseniz dert açarsin işde durum böle en azindan mal sahibi olmuşsunuz.. geçinmesi zor millet güzelce geçineyim diye nelerle uğraşiyor. bizde 4 bin maaş gelir evimize.. 3,500 kredilere gidiyor 500 u yeme içme parasi kaliyor napcak işde mecbur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…