Aile destegımız yok cnm nerde ufak bir miras işimiz var ev almak için ona güveniyoruz bizde olur inş. Siz kaç yıldır oduyorsunuz ev kredisini cnmcanım sen ıcını ferah tut Allahtan ıyısını ıste o sana verır ve ısyan etme asla, ben cebımde 5 kr un olmadıgı gunlerı bılırım ama ne açta kaldım ne açıkta, tatılımı de yaptım, evımde oldu, bebegımde olacak kısmetse tabıkı her ıstedıgın her an olmuyor ama yasadıklarıma sayıyorum bugun yapamadıklarımı sınemaya tıyatroya gıtmemek bana cok bır sey kaybettırmıyor mesela, yada kendı ozel ıhtıyaclarımı kendı kendıme halletmek zevk duyuyorum hatta bundan hem dedıgım gıbı arkamda kapı gıbı aılem var Allah basımdan eksık etmesın onları , ben onlara zor anımı yansıtmam ama onlar hep hızır gıbı yetısır o nedenle aıle destegı de cok onemlı...
Bız evımızı de aıle dstegı ıle aldık yalnız bu sartlarda cok zor , bırıkım zaten yapılmıyor hele bırde cocuk olunca , sızde aıle destegı varsa yada bırıkmısınız eve gırın ama pesınat yoksa kredılerde yuksek su an acele etmeyın derım..
Allah gonlune gore versın..
Aminnnne büyük mutluluk.darısı bizlere:))
Erkekler bu konuda genel anlamda rahat. Hele birde kadın sesini çıkarmıyor, eşini düşünerek hiçbir şey istemiyorsa o kadının vay haline.Benim anlamadığım maddi sıkıntı varken adamın neden farklı bir işte çalışmadığı?
Belli ki şu an yaptığı işte yetemiyor.
Niye yeni arayışlara girmiyor?
Bilmiyorum ya ben erkek olsam gerekirse haftasonu ek iş yaparım,haftaiçi başka iş yaparım.
Meslek de önemli değil gazetede bir sürü ilan var,giderim garsonluk yaparım,anketörlük yaparım ama karımı,bebelerimi zor durumda bırakmam.
Herkes zor durumda herkes aynı şartlarda buradaki bayan arkadaşlar hep böyle zaten gelir artıkca ihtiyaç ta artıyor zaten arz ve talep gibi allah herkesin yardımcısı olsunArtık şunu yapmayın, burası yardım köşesi değil, derdi var ve rahatlamak istiyor arkadaş, hepsi bu.
Kaldı ki, kendi kazancıyla kişisel alışverişe 800 TL ayıran bir kadın, bol kıyafeti ayakkabısı olan bir kadın, sadece alışveriş merkezine ve kayınvalidesine gitmiyor. Günde 2-3 toplantıya giriyor, her gün işe gidiyor, buna bağlı olarak giyimine ve öz bakımına dikkat etmesi gerekiyor.
Yargılamadan önce düşünün. Geçim sıkıntısı çekiyor arkadaş, evet. Arabası var. Eşi ve çocukları var. Maddi manevi destek bir annesi var. Dışarıda bir ekmeğe muhtaç binlerce insan varken, araba taksidini ödemesi için 800 tl harcayan kadınlara çağrı yapıyorsunuz, yapmayın.
Ben yüksek lisans mezunu bir avukatım. Maalesef ülkemizdeki çoğu insanın ne denli zorlandığını biliyor, görüyor, gücüm yettiğince bana dokunanlara dokunmaya çalışıyorum. Aylık kendime harcamam 800 TL'den de fazla, inan. Ama bu, her gün onlarca insanla görüşmemden, duruşmalarda hakimle savcıyla muhatap olmamdan, toplantılara gitmemden kaynaklı. Kazanç artınca para artmıyor inan, ihtiyaç artıyor. Ama yardım ettiğim insan sayısı da bir hayli fazla, hiçbirinin evi arabası olmayı bırak, yiyecek yemekleri yok nerdeyse. Devletin yapamadığını yapmaya çalışıyoruz anlayacağın.
Hemen saldırmak yerine, biraz düşünmek gerek.
Evet biraz onun sıkıntısıni yaşıyorum zatenErkekler bu konuda genel anlamda rahat. Hele birde kadın sesini çıkarmıyor, eşini düşünerek hiçbir şey istemiyorsa o kadının vay haline.
Benim annem yıllarca babamdan hiçbir şey istemedi. Çocuk aklımca ona akıl verirdim. Anne iste alsın, kıyafet iste, tatil yapmak istiyorum de, gezmek istiyorum de, iste ki saçma sapan yerlere harcama yapmasın derdim çünkü babamda para vardı. Annem aksine bize alır kendine hiçbi şey almazdı, istemezdi. Daha sonra babam tüm mal varlığını iddaada yedi. Daha yeni yeni borçları bitmeye başladı. Tam 5 senedir babamın iddaa zırvalığına çalışıyoruz ailecek.
Onu bunu bilmem arkadaş. Erkeğin sırtından borcu eksik etmeyeceksin. Diğer türlü daha iyi olmuyosun gözünde. Belki biraz acımasızım bu konuda ama yaşadığım şeyler bana bunu öğretti. Bu düşüncem ile konu sahibesinin konusunun alakası yok ama eşi rahat biriyse yapabileceği pekte bi şey yok bence.
Bilmiyorum kavgaya varmadan sonuç üstüne gidemiyorum maalesef o düşünmeli artikBenim anlamadığım maddi sıkıntı varken adamın neden farklı bir işte çalışmadığı?
Belli ki şu an yaptığı işte yetemiyor.
Niye yeni arayışlara girmiyor?
Bilmiyorum ya ben erkek olsam gerekirse haftasonu ek iş yaparım,haftaiçi başka iş yaparım.
Meslek de önemli değil gazetede bir sürü ilan var,giderim garsonluk yaparım,anketörlük yaparım ama karımı,bebelerimi zor durumda bırakmam.
Annemin gözleri yüzde 5 görüyor ki çocuklar iki tane benim süt izni de bitmek üzere amirlerimle tartışır oldum artık bu konuyuHerkes aynı durumda bankaya kredi borcu olmayan kredi kartı olmayan yok.Ama inan lüks yaşıyoruz.Allahtan annen sizde kalıyo bide bakıcı problemin yok.Ben doğum iznine çıktım nasil olacak diye hergün hesap kitap yapıyor.Ne borç bitiyor ne ihtiyaç .....
Ahh cnm ben yokken bebeklere de bakıyor düşün yaniiHarcamadan yasamaya calısıyoruz, Cocuklar varsa tasarruf yapma sansınız da cok az.. Eşiniz iş programı cok rahatsa ek iş yapmasını önerebilirsiniz.En azından işi olmadıgında gelir saglayabilecegi düzenli bi işi olsun yarı zamanlı calıssa falan..
Yok cnm ya herkes kendinden sorumlu herkesin kendince sıkıntısı var Allah herkesin yardımcısı olsunBurda hatırı sayılır derecede bu ay parayı nereye dağıtsam tribi yaşayan bayanlar var sadece kişisel alışverişe 800₺ verenler falan dolaplarında kıyafete takıya tokaya yer bulamayanlar bunun için oflayan poflayan. Şu konuya doğru bi gelsinler nerdeyseler eğer. Yanlış anlamayın ama böyle ikiz bebek sahibi olupta eli sıkışık olanlara bir müddet destek olmalarını isterdim.
Bir bebeğin ne masrafı olacak be güzelim benimki iki tane yinede idare ediyoruzBizde ayni canım yaa,memurum eşim serbest çalışıyor, evlenirken çok borca girdik cok olumsuz kötü bir donem geçirdik, 2250 kredi ödüyoruz, 850 kira,faturalar,ayrica elden aldigimiz borçlar duruyor daha. Çocuk olmadı tüp bebek tedavisine basladim,yaşım 33 oldu artik bekleyemezdim, bilmiyorum birde bebek olursa nasıl altindan kalkicaz.allah yardimcimiz olsun
Sen dahada zordasin cnm benim yaaaaBizde ayni canım yaa,memurum eşim serbest çalışıyor, evlenirken çok borca girdik cok olumsuz kötü bir donem geçirdik, 2250 kredi ödüyoruz, 850 kira,faturalar,ayrica elden aldigimiz borçlar duruyor daha. Çocuk olmadı tüp bebek tedavisine basladim,yaşım 33 oldu artik bekleyemezdim, bilmiyorum birde bebek olursa nasıl altindan kalkicaz.allah yardimcimiz olsun
Antalyada aynı sanki millet evini kiraya vermiyor satıyor eli yüzü düzgün daire kiralar 1000 tlMilletce feci durumdayiz, bir suredir arkadasim icin uskudarda ev ariyoruz, 3+1 olsun ara kat olsun, kriterler bu kadar, 1200-1300 tl dedikleri evleri gorseniz kuften, rutubetten dökülüyor, mutfak, banyo leş, parkeler kirik lekeli... bugun bosver uskudari umraniyeye bakalim dedim, burda bile 1000 liranin altinda ev yok, demek ki millette para var arkadas
Ben olsam sağlam kavga ederdim.Bilmiyorum kavgaya varmadan sonuç üstüne gidemiyorum maalesef o düşünmeli artik
Doldurularak dünyayı biz döndük onlar kaldiAhh bu suriyeliler, 500 liralik eve 850 lira veriyorum, gitseler de bir rahat etsek. Aç gözlü ev sahipleri de görse gününü
Parayi alıp kokla dağıt yapiyoruzParanin nereye gittigini anlamiyor ki insan
Bizim 1500 tl ev kredisi
1000 tl araba kredisi
1300 tl faturalar ve mutfak
570 tl esimin sigortasi
1000 tl arabanin gideri
Esim esnaf bu nedenle her ay vergisi iviri ziviri var
Ne yaptin diye bir sor, nereye gittin gezmeye yemege icmeye hic
Ama cepten cikan paranin haddi hesabi yok
Nasil yasar asgari ucretli ben de bilmiyorum
Canim memurlar 2000 tl alıyor evet 1000 tl evkirasi borçlar krediler elde kaldı sifirrttrrrrMemurlarin bugune kadar doydugunu gormedim ben zaten işciler bile bu kadar aglamiyor yillardir memur aç, memur yoksul. :)))) Ayaginizi yorganiniza gore uzatin madem. Daha ne istiyorsunuz ben anlamiyorum. 10 milyar verseler yetecek sanki. Çok geliyorsa çok gidiyor. Hesabo siz yapin.
Adaletsiz düzen maalesefYoo benim kafam karışık değil bence siz anlayamamışsınız anlatmak istediğimi. Herkes insan gibi yaşamalı, aldığı maaşlar yetmeli, sosyal aktiviteler de yapabilmeli diyorum ben. Suriyeliler benim ülkemin vatandaşı değil ve üzülme önceliğim de onlar değil maalesef. Ayrıca asgari ücrete yakın maaşa bağlandılar, e yakında vatandaşlık hakkı da geliyor, hastameler desen zaten beleş. Bu durumda ben kendi vatandaşıma üzülürüm önce. Ayrıca dipnot : ben şükürsüz değilim aadece ülkede herkesin iyi yaşamayı hak ettiğini söylüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?