- 23 Şubat 2016
- 283
- 170
- 23
- 43
İşte ben de bunu anlamıyorum. Bebeğiniz olduğunda da ona sosyal bir çevre vermeden, değişik yerle göstermeden, ayda bir sinema tiyatro bir etkinliğe götürmeden mi büyüteceksiniz ? Evlat sevgisi evet çok güzel de ben böyle şartlarda büyüyecek çocuklara üzülüyorum. Ne yapacak çocuk survavior izleyerek mi büyüyecek ?
çoğu ınsan sızınle aynı durumda, sızın asıl sorununuz esınızın duzenlı gelırı olmaması bence, eve duzenlı para akısı saglanmayınca ödemeler aksıyor sonra karta eksı bakıyeye vs yuklenılıyor halıyle borç hiç bitmiyor.
bizde iki kişi çalışıyoruz ben memurum, eşim özelde çalışıyor. bebek beklıyoruz, yenı ev aldık onun kredısı var ve eve alınan bırkaç esyanın taksıtlerı, bırde esımın bır oglu daha var (ikinci evliliği) onun masrafları var .....
aldıgımız aynı gun gıdıyor, sımdı bebekte dogunca masraf artacak sımdılık herseyı aılelerınde destegı ıle tam ama sonra bezı-maması-saglık gıderlerı-buyuudkce kıyafet-okul vs masrafı artacak ama ben hep sukredıyorum Allaha, her akşam borcumuzun bır an once kapanması ve evımızın huzurunun bozulmaması ıcın dua edıyorum...
Elbet bır gun duzluge cıkacagız ama zorluk cekmeden olmuyor, borcsuzda mal sahıbı olunmuyor, ee cocuksuzda olmuyor evlat sevgısını tatmak herkesın hakkı...
Tek yapmanız gereken sızın ıcın luks olan seylerden vazgecmek..
Mesela ben kuafore gıtmıyorum sac kesımım, suna yapmıyorum ama yaptıgım zamanlarda saç boyama işim, manıkurum pedıkurumu kendım yapıyorum.
İş yerınde yemekhanemız var, yemeklerımı orada yıyorum paralı ama en azından hem daha saglıklı hem ucuz.
Acıl bır ısım yoksa yada gec kalmadı ısem ıse gelırken servıs kullanıyorum. Bazende esım bırakıyor işe, akşamları alıyor.Onda araba var sırket arabası..
Gebelık kontrollerımı ıkı kez muayene ucretı vermemek ıcın malum 10 gun ıcınde ıkıncı muayene ucretsız 11. gun ucretlı kı su ara sıklastı kontroller 10 gune denk sekılde ayarlıyorum.
ust bas cok almıyoruz ıhtıyacsa alıyoruz.
Dısarda yemek yemıyoruz, tatıle gıtmıyoruz, sınema vs gıtmeyelı sene olmustur....
Pazar ve market alısverısınıde ıhtıyac olanları alıp fazlasını almıyoruz ve bır sekılde ayın sonu gelıyor..
Kısaca hep tasarruf ama benım tek sansım yazlıgımızın ve aıleme aıt devremulkun olması en azından senelık tatıl ıhtıyacımı ordan gıderıyorum ve her ıhtıyacım oldugunda aılem maddı manevı yanımda, esımın aılesı de sagolsun bıze zararları yok manevı desteklerı var ama maddıyatları olmadıgından bır beklentımız yok, o anlamda yardımları da yok...
Ahh kardeşim canım benim allah yardımcımız olsun bizde eve giricez ama nasilllllllll moralim sıfır allah cümleden yar ve yardımcımız olsun senin ve doğması bebeğinin şansı bol olsunzaten cocuk 3 yasına gelene kadar kendısını ve etrafı kesfetme derdınde olacak yanı sınema tıyatro vs. ıhtıyacı olmayacak, amac çevreyı gezdırmek, doğa güzelliği olan yerlerde kesıfler yapmak-hayvan sevgısını asılamak, birlikte açık havada oyun oynamak, yürüyüş yada piknik yapmaksa bunun için paraya ihtiyaç yok en kotu gıdersınız bır parka guzel havalarda, evde yaparsınız yıyecek bırseyler alırsınız yanınıza ya da atarsınız kendınızı yesıllıklere yada denız kenarı yerlere olur biter.
etkinlik yaşı zaten dediğim gibi 3 yaş sonrası , sonrasında da elbetteki sirk olur, onun yaşına uygun cocuk tıyatrosu vs olur gıdılır bunlar ıcın buyuk paralar gerekmıyor yapılabılecek seyler, ee zaten yasını doldurduktan sonra krese vermeyı dusunuyorum kendı adıma orada sosyal bır yasantısı olacak-oyun grubu olacak-aynı zamanda bıreysel bırseyler yapmayı ogrenecek-okul gezılerı vs de olacak ara ara onlarla zaten sosyallesecek...
hem sıze sunu soyleyım ben cocukken ne sınemaya ne tıyatroya gıttım, yazları yazlıkta ıdım denızın kumun doganın tadını cıkarırdım, guzel havalarda sokakta yasıtlarımla oyun oynardım, fırsat oldukca aılemle pıknıge-cevre gezılerıne yada yasım buyudukce ıl dısı kultur turlarına vs gıttım ve gayet kulturlu-sosyal-dısa donuk ve kendı ayakları ustunde duran bır yetıskın oldum...
demem o ki bır cocugun dıs dunyayı kesfetmesı-sosyallesmesı-dolu dolu bır cocukluk gecırmesı ıcın sınema tıyatrodan once onu dırek dıs dunyanın kendısı ıle tanıstırmak-doğa ile hayvanlar ile başbaşa bırakmak- aile ve ebeveyn olarak onunla bırebır ılgılenmek daha onemlı bunlar ıcınde buyuk maddı ımkanlar gerekmıyor ...
Evet güzelim öyle fakat bu benden kaynaklı değil eşimin is icin arabaya ihtiyacı olmasından kaynakliLütfen yargıladığımı zannetme seni, herkes kendi hayatından sorumlu, sadece kendi fikrim olarak söylüyorum.
Ben bir muhasebeci kızıyım, senelerdir babamda gördüğüm şey "İhtiyaç-lüks-öncelik sırası" ...
Sizde bu ayırımlar biraz karışmış gibi geldi bana, naçizane.
Hep aynı Nerdeeee bize oda kalmiyorkredi çekerseniz dert açarsin işde durum böle en azindan mal sahibi olmuşsunuz.. geçinmesi zor millet güzelce geçineyim diye nelerle uğraşiyor. bizde 4 bin maaş gelir evimize.. 3,500 kredilere gidiyor 500 u yeme içme parasi kaliyor napcak işde mecbur.
herşey bir ihtiyaç işde.. kredi olmadan olmuyor.. asgari ücretle geçinenler kredi çekmiyor diye biliyorum. çekiyorlarsa zor geçiniyordur tek maaşla yetmiyor eşleride çalışıyor. hepimiz geçinmek için çalışıyoruz..Hep aynı Nerdeeee bize oda kalmiyor
Acaba gecinebiliyor muyuz.herşey bir ihtiyaç işde.. kredi olmadan olmuyor.. asgari ücretle geçinenler kredi çekmiyor diye biliyorum. çekiyorlarsa zor geçiniyordur tek maaşla yetmiyor eşleride çalışıyor. hepimiz geçinmek için çalışıyoruz..
canım sen ıcını ferah tut Allahtan ıyısını ıste o sana verır ve ısyan etme asla, ben cebımde 5 kr un olmadıgı gunlerı bılırım ama ne açta kaldım ne açıkta, tatılımı de yaptım, evımde oldu, bebegımde olacak kısmetse tabıkı her ıstedıgın her an olmuyor ama yasadıklarıma sayıyorum bugun yapamadıklarımı sınemaya tıyatroya gıtmemek bana cok bır sey kaybettırmıyor mesela, yada kendı ozel ıhtıyaclarımı kendı kendıme halletmek zevk duyuyorum hatta bundan hem dedıgım gıbı arkamda kapı gıbı aılem var Allah basımdan eksık etmesın onları , ben onlara zor anımı yansıtmam ama onlar hep hızır gıbı yetısır o nedenle aıle destegı de cok onemlı...Ahh kardeşim canım benim allah yardımcımız olsun bizde eve giricez ama nasilllllllll moralim sıfır allah cümleden yar ve yardımcımız olsun senin ve doğması bebeğinin şansı bol olsun
haliyle şükrederse geçinirsiniz biz çok şükür geçiniyoruz.. ay sonuna kadar yetinmeye çalışıyoruz.Acaba gecinebiliyor muyuz.
ne büyük mutluluk.darısı bizlere:))17 yıldır ilk defa bu ay kredi kartım sıfır gelecek,düşünün artık ve daha yeni artıya geçip para biriktiricem inşallah
Burda hatırı sayılır derecede bu ay parayı nereye dağıtsam tribi yaşayan bayanlar var sadece kişisel alışverişe 800₺ verenler falan dolaplarında kıyafete takıya tokaya yer bulamayanlar bunun için oflayan poflayan. Şu konuya doğru bi gelsinler nerdeyseler eğer. Yanlış anlamayın ama böyle ikiz bebek sahibi olupta eli sıkışık olanlara bir müddet destek olmalarını isterdim.
bebekler ne kadar.Acaba gecinebiliyor muyuz.
Bende böyle düşünüyorum. Büyükşehirde gecinmek daha da zor meyve sebze daha pahalı su ulaşım kira gideri vs derken kucuk sehir veya ilcede yasamak daha mantıklı.Bence eger devlet memuru falan olan varsa içinizde sehir değiştirmelisiniz.
Evet güzelim öyle fakat bu benden kaynaklı değil eşimin is icin arabaya ihtiyacı olmasından kaynakli
+1Artık şunu yapmayın, burası yardım köşesi değil, derdi var ve rahatlamak istiyor arkadaş, hepsi bu.
Kaldı ki, kendi kazancıyla kişisel alışverişe 800 TL ayıran bir kadın, bol kıyafeti ayakkabısı olan bir kadın, sadece alışveriş merkezine ve kayınvalidesine gitmiyor. Günde 2-3 toplantıya giriyor, her gün işe gidiyor, buna bağlı olarak giyimine ve öz bakımına dikkat etmesi gerekiyor.
Yargılamadan önce düşünün. Geçim sıkıntısı çekiyor arkadaş, evet. Arabası var. Eşi ve çocukları var. Maddi manevi destek bir annesi var. Dışarıda bir ekmeğe muhtaç binlerce insan varken, araba taksidini ödemesi için 800 tl harcayan kadınlara çağrı yapıyorsunuz, yapmayın.
Ben yüksek lisans mezunu bir avukatım. Maalesef ülkemizdeki çoğu insanın ne denli zorlandığını biliyor, görüyor, gücüm yettiğince bana dokunanlara dokunmaya çalışıyorum. Aylık kendime harcamam 800 TL'den de fazla, inan. Ama bu, her gün onlarca insanla görüşmemden, duruşmalarda hakimle savcıyla muhatap olmamdan, toplantılara gitmemden kaynaklı. Kazanç artınca para artmıyor inan, ihtiyaç artıyor. Ama yardım ettiğim insan sayısı da bir hayli fazla, hiçbirinin evi arabası olmayı bırak, yiyecek yemekleri yok nerdeyse. Devletin yapamadığını yapmaya çalışıyoruz anlayacağın.
Hemen saldırmak yerine, biraz düşünmek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?