Maddi sıkıntılardan bıktım artik

zaten cocuk 3 yasına gelene kadar kendısını ve etrafı kesfetme derdınde olacak yanı sınema tıyatro vs. ıhtıyacı olmayacak, amac çevreyı gezdırmek, doğa güzelliği olan yerlerde kesıfler yapmak-hayvan sevgısını asılamak, birlikte açık havada oyun oynamak, yürüyüş yada piknik yapmaksa bunun için paraya ihtiyaç yok en kotu gıdersınız bır parka guzel havalarda, evde yaparsınız yıyecek bırseyler alırsınız yanınıza ya da atarsınız kendınızı yesıllıklere yada denız kenarı yerlere olur biter.

etkinlik yaşı zaten dediğim gibi 3 yaş sonrası , sonrasında da elbetteki sirk olur, onun yaşına uygun cocuk tıyatrosu vs olur gıdılır bunlar ıcın buyuk paralar gerekmıyor yapılabılecek seyler, ee zaten yasını doldurduktan sonra krese vermeyı dusunuyorum kendı adıma orada sosyal bır yasantısı olacak-oyun grubu olacak-aynı zamanda bıreysel bırseyler yapmayı ogrenecek-okul gezılerı vs de olacak ara ara onlarla zaten sosyallesecek...

hem sıze sunu soyleyım ben cocukken ne sınemaya ne tıyatroya gıttım, yazları yazlıkta ıdım denızın kumun doganın tadını cıkarırdım, guzel havalarda sokakta yasıtlarımla oyun oynardım, fırsat oldukca aılemle pıknıge-cevre gezılerıne yada yasım buyudukce ıl dısı kultur turlarına vs gıttım ve gayet kulturlu-sosyal-dısa donuk ve kendı ayakları ustunde duran bır yetıskın oldum...

demem o ki bır cocugun dıs dunyayı kesfetmesı-sosyallesmesı-dolu dolu bır cocukluk gecırmesı ıcın sınema tıyatrodan once onu dırek dıs dunyanın kendısı ıle tanıstırmak-doğa ile hayvanlar ile başbaşa bırakmak- aile ve ebeveyn olarak onunla bırebır ılgılenmek daha onemlı bunlar ıcınde buyuk maddı ımkanlar gerekmıyor ...

Lütfen yargıladığımı zannetme seni, herkes kendi hayatından sorumlu, sadece kendi fikrim olarak söylüyorum.
Ben bir muhasebeci kızıyım, senelerdir babamda gördüğüm şey "İhtiyaç-lüks-öncelik sırası" ...
Sizde bu ayırımlar biraz karışmış gibi geldi bana, naçizane.

17 yıldır ilk defa bu ay kredi kartım sıfır gelecek ,düşünün artık ve daha yeni artıya geçip para biriktiricem inşallah

Ahh kardeşim canım benim allah yardımcımız olsun bizde eve giricez ama nasilllllllll moralim sıfır allah cümleden yar ve yardımcımız olsun senin ve doğması bebeğinin şansı bol olsun

Evet güzelim öyle fakat bu benden kaynaklı değil eşimin is icin arabaya ihtiyacı olmasından kaynakli

Hep aynı Nerdeeee bize oda kalmiyor

Hep aynı Nerdeeee bize oda kalmiyor
herşey bir ihtiyaç işde.. kredi olmadan olmuyor.. asgari ücretle geçinenler kredi çekmiyor diye biliyorum. çekiyorlarsa zor geçiniyordur tek maaşla yetmiyor eşleride çalışıyor. hepimiz geçinmek için çalışıyoruz..

Acaba gecinebiliyor muyuz.

Ahh kardeşim canım benim allah yardımcımız olsun bizde eve giricez ama nasilllllllll moralim sıfır allah cümleden yar ve yardımcımız olsun senin ve doğması bebeğinin şansı bol olsun
canım sen ıcını ferah tut Allahtan ıyısını ıste o sana verır ve ısyan etme asla, ben cebımde 5 kr un olmadıgı gunlerı bılırım ama ne açta kaldım ne açıkta, tatılımı de yaptım, evımde oldu, bebegımde olacak kısmetse tabıkı her ıstedıgın her an olmuyor ama yasadıklarıma sayıyorum bugun yapamadıklarımı sınemaya tıyatroya gıtmemek bana cok bır sey kaybettırmıyor mesela, yada kendı ozel ıhtıyaclarımı kendı kendıme halletmek zevk duyuyorum hatta bundan hem dedıgım gıbı arkamda kapı gıbı aılem var Allah basımdan eksık etmesın onları , ben onlara zor anımı yansıtmam ama onlar hep hızır gıbı yetısır o nedenle aıle destegı de cok onemlı...
Bız evımızı de aıle dstegı ıle aldık yalnız bu sartlarda cok zor , bırıkım zaten yapılmıyor hele bırde cocuk olunca , sızde aıle destegı varsa yada bırıkmısınız eve gırın ama pesınat yoksa kredılerde yuksek su an acele etmeyın derım..
Allah gonlune gore versın..

Artık şunu yapmayın, burası yardım köşesi değil, derdi var ve rahatlamak istiyor arkadaş, hepsi bu.

Kaldı ki, kendi kazancıyla kişisel alışverişe 800 TL ayıran bir kadın, bol kıyafeti ayakkabısı olan bir kadın, sadece alışveriş merkezine ve kayınvalidesine gitmiyor. Günde 2-3 toplantıya giriyor, her gün işe gidiyor, buna bağlı olarak giyimine ve öz bakımına dikkat etmesi gerekiyor.

Yargılamadan önce düşünün. Geçim sıkıntısı çekiyor arkadaş, evet. Arabası var. Eşi ve çocukları var. Maddi manevi destek bir annesi var. Dışarıda bir ekmeğe muhtaç binlerce insan varken, araba taksidini ödemesi için 800 tl harcayan kadınlara çağrı yapıyorsunuz, yapmayın.

Ben yüksek lisans mezunu bir avukatım. Maalesef ülkemizdeki çoğu insanın ne denli zorlandığını biliyor, görüyor, gücüm yettiğince bana dokunanlara dokunmaya çalışıyorum. Aylık kendime harcamam 800 TL'den de fazla, inan. Ama bu, her gün onlarca insanla görüşmemden, duruşmalarda hakimle savcıyla muhatap olmamdan, toplantılara gitmemden kaynaklı. Kazanç artınca para artmıyor inan, ihtiyaç artıyor. Ama yardım ettiğim insan sayısı da bir hayli fazla, hiçbirinin evi arabası olmayı bırak, yiyecek yemekleri yok nerdeyse. Devletin yapamadığını yapmaya çalışıyoruz anlayacağın.

Hemen saldırmak yerine, biraz düşünmek gerek.

Bence eger devlet memuru falan olan varsa içinizde sehir değiştirmelisiniz.
Bende böyle düşünüyorum. Büyükşehirde gecinmek daha da zor meyve sebze daha pahalı su ulaşım kira gideri vs derken kucuk sehir veya ilcede yasamak daha mantıklı.
Arabanin deposunu ilcede dolduruyorsunuz 1 ay gidiyor. Ankaradaysaniz en fazla 3 gunde bitiyor.

Evet güzelim öyle fakat bu benden kaynaklı değil eşimin is icin arabaya ihtiyacı olmasından kaynakli

Bilmiyorum, şahsen ben ev olayını garantilemeden araba işine girmezdim. Ne kadar ihtiyaç olabilir ki araba, işte araba lazımsa o iş yeri arabayı ayarlamak zorund değil mi, anlamadım?

Biz de araba kredisi ödüyoruz ama kira olsaydı, araba aldırmazdım benimkine. Aylık 1000 lira araba kredisi bizim. Öncesinde motorumuz vardı. Kendini hemen amorti etti zaten, hesaplamıştık, otobüs mü motor mu karlı diye, aylık 100 lira kadar artırıyorduk. Satmadık da... Mevsim güzelden gittiğince motora bineriz, arabayı çekeriz köşeye.

Kuaför masrafım neredeyse sıfırdır benim, kıyafetlerimizi "Bunu kaç farklı şekilde giyerim" diye düşünür de alırız. Mümkün olduğunca evde yeriz, sigara içerdik, bıraktık ikimiz de... Bilmiyorum daha aklıma gelmeyen pek çok ufak şeyden biriktirdik.

Ne kadar ihtiyaçtan da olsa araba girdi mi eve, masraf artar. Benzinden yer, bakımdan yer, vergisi yer, trafik sigortası yer. Kullanmasan da yer araba yani... Önce ev işi olup kiradan kurtuluverseymişsiniz çok güzel olurmuş aslında

Ne diyelim Allah herkese kolaylık versin, herkes için ayrı ayrı zorluğu var hayatın. Öbür dünyada hesabını veremeyeceğimiz paraları harcamayalım da... ^_^

Bi de o kredi kartı işi çok sakat. Bilmiyorum, eşimle kredi kartı kullanmayız biz, ben sevmem zaten, nakit varsa harcarım o kadar. Eşimin vardı, onu da sıfırladık kapattırdık. Elini versen kolunu kapıyor bankalar, hepsi modern tefeci...

+1

Araba neden lüks olsun ki temel ihtiyaç küçük bebekler var arabasızlik çok zor Allah yardım etsin hep var geçim derdi bizde aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…