Maddi sıkıntılardan bıktım artik

Tırnaği mız varsa basimızı kasiycaz canım maalesef oyle

Memurlar cok mu kazaniyor ki

Çok kazanıyorlar demedim. Ama en düşük maaş onlarınmış gibi yansıtılıyor yıllardır. Asgari ücretli ölsün o zaman onlar insan değil çünkü. Hep memur aç. 1000tl kirayi zor veriyor vaahhh vahhh , 30 milyarlik(en az) araba alamaz... vahhh vahhh... evini 4 4lük düzer ama borclari zor öder vahh vahh.. Birileri biyerlerde onun evinin kirasi kadar maasla ev gecindirip cocuk okutuyor halbuki. Herkes ayagini ona gore uzatsin. Sıkıldım senelerdir özellikle "ogretmenler aç" muhabbetinden valla gına getirdiler artık.

Evet dogru,anladim..
Ama azdan az gidiyo coktan cok gidiyor.asgari ucretli de ona gore yasiyor zaten.hayat standartlarini da kimse bozmak istemiyor o yuzden hep borc harc. Hep eksi bakiyeler.
Valla ben de biktim.

bana tek başımayım 3200 lira maaş yetmiyor. asgari ücretlilere Allah yardım etsin.

Evet dogru,anladim..
Ama azdan az gidiyo coktan cok gidiyor.asgari ucretli de ona gore yasiyor zaten.hayat standartlarini da kimse bozmak istemiyor o yuzden hep borc harc. Hep eksi bakiyeler.
Valla ben de biktim.

Ee tamam bende onu diyorum 2 binlira yettiremeyen dahada cok alsa yine yetmiyor diyecek. O yuzden ona gore harcama yapilmali simdi kalkip 1000tlden asagi ev kirasi yok demeyin istanbulda bile var. Ama oturmak istemezler :))) Hatta daha cok kazansa 1000tlden dahada fazla kira verirler. Benim eşim 5-6 bin tl arasi aliyordu o para bana az geliyordu. Ne kadar geliyorsa okadar gidiyor cunku. Suan evimize 15 binlirada girse az gelir heralde :))) dışardan bu rakamlar oo bana yeter daha ne isterim diye dusundurtebiliyor ama hiç öyle degil oyuzden aglayip durmak yerine daha ucuz kira, daha az gider ekonomi yapın.

Memur bi asgari ücretliden farklidir. Gerekli egitimi almistir en basta. Sinavlarla ugrasmistir. Zamaninda bazi seylerden feragat edip didinmistir. Lütfen simdi asgari ücretle karsilastirmayin.

Her emek, alin teri kutsaldir. Ama memurlara bu bakis acinizi yadirgadim acikcasi. Herkes insanca yasasin. Bi yerlere gelmek icin dirsek cürütmüs insanlar da hakettigini alsin.

ne yapsınlar hayat standartlarını minimuma çekip şükür mü etsinler. devlet istemeden verir mi?
Asgari ücret yoksulluk sınırı neyse o olmalı.
öğretmenler aç sesleri çıkıyo ama asgari ücretliler açlıktan ölüyo ona rağmen sesleri çıkmıyo.
ne yani bu siz ses çıkarmıyosunuz diye kimse çıkarmasın mı?
böyle hak mı elde edilir?
herkes işine göre maaş almalı ve en az maaş yoksulluk sınırında olmalı, sosyal devlet bunu sağlar zaten.
ben susuyorum sen de susacaksın diyemezsin.

sana 6000 lira az geliyor ama millet 2000 lirayla geçinmeyi öğrensin, hll spr dvm.

Ne demek aglayip durmak yerine ya. Insanca bi yerde yasamak istemem aglamak mi. Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler gibi olmus. Bu fakir avuntusu. Cok siyasi konulara girmem istemiyorum ama hakkini almak isteyenler sükürsüz damgasi yiyor. Niye kiralar bu kadar yüksek denmiyor mesela?

Asgari ucretli oldugumu nereden cikariyorsunuz acaba sizin gibi ayyyyhhhh esimmm 6 milyaaar aliyooo yetmiyor Allah yardim etsin fakirlere diyip kenari cekilmeliydim sanirim. Sesinizi cikartcaksaniz burdan etkili olacagini sanmiyorum. Bos bos o yetmiyor bu yetmiyor demenin alemi yok. Gecen mesajimdada yazdim banada yetmiyordu 6 tl ama saniyoruzki fazla olunca yetcrk yetmiyor ne kadar gelir o kadar gider oluyor. Ayrica ayy ben gecinemem tribine girmeninde alemi yok parayi bulamassan oyle birr geciniyorsunki... :)))

Ee git hakkini ara ozaman zincire vuran mi var? Bu hak aramak degil ki aglamak dupeduz.

Yanilmiyorsam motorsikletiniz vardi. Tutkunuzdu. Simdi o lükse ne gerek var dimi?!!

Ee git hakkini ara ozaman zincire vuran mi var? Bu hak aramak degil ki aglamak dupeduz.

Benim ve esimin geliri cok sükür yetiyor. Ben diger insanlar icin yaptiginiz yersiz yorum icin söyledim. Aciz diyen kisiye ekmek yoksa pasta demissiniz resmen.

Memurlar ve ögretmenler icin daha yersiz bi yorum olmus. Burda yorum yapiyoruz. Hakkimizi sizden alacak degiliz zaten!!

Iyi de bir diyorsunuz hak aramak suc mu (ki hak nezamandan beri forumda o yetmiyor, bu yetmiyor diyerek aranir olduysa) sonrada yorum yapiyoruz sadece diyorsunuz. Bi karar vermek lazim. Hak arayacaksiniz buyurun arayin yok sikayetlencem gitcem diyorsaniz tavsiyem odur." Gider kısmak"

Allahtan eski konular var da görüyoruz herşeyi burda 3 den aşağısı bizi çok zorlar yazmışsınız, neden zorluyoduki ucuz evlerde otursaydınız, halinize şükretseydiniz :)

Benim maaşım 2300 tl canım asgari ücretlerin allah yardımcısı olsun demişim ki Antalyada 750 tl den aşağı ev yok ikizlerime bakıcı bile tutamıyorum eşimin işleri bozuk egtimsizniyim Hayır kazanç iyi hayat standartları pahali

kardesim ve eşi 3000 tl kazanıyor ayrıca ek gelirleri de var kira da yok ama kardesimin eşi ay inan abla dolapımız boş vs diyor ya tamam ama ben ne yapayım peki haftada 1 dışarda gezerler marka giyinirler ama yetmiyor diyor ya madem böyle niye her hafta dışarda yiyorsun marka giyiniyorsun kreşe 750 tl ödüyorsun dedim geçen ben ne yapayım peki şükret haline ne olur dedim

Katiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…