- 23 Temmuz 2014
- 5.359
- 17.566
- 498
Diyorm ya diyelim ki geliriniz 10 bin TL olsun fakat şuraya ödeme buraya ödeme derken yine el cepte kalıyoruz.1500 tl iş yeri kirası
900 lira ev kirası
İnternet Telefon faturaları 300
Elektrik su dükkan ev dahil aylık : 400
Kredi Ödemesi : 850
Diğerlerini saymıyorum bile.Allah kirada oturanların ve asgari ücretle çalışanların yardımcısı olsun.
Biz 1 ayı geçiremezsek batarız.Birde kendi işimiz esnafız her zaman düzgün gitmiyor işler.
Daha uygun kiraya geçelim diyoruz.Yol masrafımızla yine aynı çıkıyor.
Daha uygun iş yerine taşınalım diyoruz o zaman da iş potansiyeli düşüyor..
Nereden kısalım bilmiyoruz.
Diyorm ya diyelim ki geliriniz 10 bin TL olsun fakat şuraya ödeme buraya ödeme derken yine el cepte kalıyoruz.
Valla canım evimiz olsun diyoruz en az 10 yıl oduyoruz ee hadi bide araba 5 yılda onu ode ondan sonrada hooppp ömür bitmiş bayyyKesinlikle kalmıyor bazıları araç lüks diyor ama zorunluluk dahilinde oluyor.
Mutfak alışverişlerinden bahsetmiyorum bile.Boğazından kıssan olmaz..Oradan alıp oraya koysan diğer taraf boş kalır.
Bi de çocuk yapıyorlar. Acaba ne verebilecekler o çocuğa ? Cidden merak ediyorum.
Lafın gelişi öyle ne et yemeye ne gezmeye ne de temel ıhtıyaclarımı zi karşılamaya hakkımız kalmamış .
Ben anlam veremiyorum artik insanlarin bu luks-ihtiyac ayrimina, daha once boyle bir konuda banlanmistim, neymis hem maddi sorunlardan yakiniyormusum hem arabam varmis hem her gun cocuguma et ve ceviz yediriyormusum.
Biz zaten açiz demiyoruz ki, insani bir beslenme, barinma, asgari duzeyde sosyal yasam disinda hicbir sey yapamiyoruz diyoruz. Tuik verilerine bakiyorsun 4 kisilik ailenin 2016 subat yoksulluk siniri tuik e gore 4.584 tl olarak açıklanmış, bu durumda kalkip da 3000 lirayla nasil gecinemiyorsunuz luks yasiyorsunuz diyenlerin luks anlayislarini bidaha gozden gecirmeleri gerekiyor.
Aslında 3000 tl de az para değil, ama hayat çok pahalı. Benim babam memur haliyle 4 çocuk okuttu, kimseye muhtaç etmeden, tatilimizi ihmal etmeden. Şimdi 3000/4000 tl para alıyoruz ama ev kredis, araba kredisi milletin belini bükmüş durumda.
+ >Ayrıca aynı TÜİK bu memlekette enflasyon yok (a yakın) diyor ya pes vallahi, şu foruma girip baksın bi de...
Benim cevrem de 1800 tlyle nasil gecinemiyorsunuz diye laf sokuyorlar ya bi konussam yikacagim ortaligi esimin evladimin hatri icin susuyorum ya kardesim sen bize 2000 tl lik borcu faiziyle yik sonrada hayatini yasamaya devsm et ya babaya nr demeli her ay her ay 10 20 kopar son dugunde sahit tut verecegim de 500 600 tl yi cepe indir inanin delirecek gibi oluyorum ya katalok isi yapiyorum ayni urun gidip baskasindan aliyorlar ya babamlar esimi sevmedikleri icin onlarda yardimi gelip gitmeyi azaltti kardesim le esi yaklasik 3000 tl kazaniyor evleri kendilerinin gidip onlara market pazar alisverisi yapiyorlar tamam yapmayin bize zaten istemem kaynana kp dersen benim cocuguma 10 tl lik faydalari olmadi kaynimin hanimi hamile daha simdiden bir yigin giysi almislar dr u ilaci kp öduyor biz uveymiyiz bilmiyorum ki
Evet yapacak bisey yok ne diyeyim esime onun cirpinisina uzuluyorum bende hem is ariyorum hrm satis yapmak icin ugrasiyorumYapacak bişey yok, Allah evlatlar arasında ayrımı hiç sevmez, ıslah etsin onları.
Kendi yağınızla kavrulacaksınız, başka çaresi yok,
Benim annanem her akşam, yatmadan önce Vakıa Suresini okuyanın evinden bereket eksik olmaz der...
Allah boyle babalari islah etsin baska bise demiyorumBenim cevrem de 1800 tlyle nasil gecinemiyorsunuz diye laf sokuyorlar ya bi konussam yikacagim ortaligi esimin evladimin hatri icin susuyorum ya kardesim sen bize 2000 tl lik borcu faiziyle yik sonrada hayatini yasamaya devsm et ya babaya nr demeli her ay her ay 10 20 kopar son dugunde sahit tut verecegim de 500 600 tl yi cepe indir inanin delirecek gibi oluyorum ya katalok isi yapiyorum ayni urun gidip baskasindan aliyorlar ya babamlar esimi sevmedikleri icin onlarda yardimi gelip gitmeyi azaltti kardesim le esi yaklasik 3000 tl kazaniyor evleri kendilerinin gidip onlara market pazar alisverisi yapiyorlar tamam yapmayin bize zaten istemem kaynana kp dersen benim cocuguma 10 tl lik faydalari olmadi kaynimin hanimi hamile daha simdiden bir yigin giysi almislar dr u ilaci kp öduyor biz uveymiyiz bilmiyorum ki
Memurlarin bugune kadar doydugunu gormedim ben zaten işciler bile bu kadar aglamiyor yillardir memur aç, memur yoksul. :)))) Ayaginizi yorganiniza gore uzatin madem. Daha ne istiyorsunuz ben anlamiyorum. 10 milyar verseler yetecek sanki. Çok geliyorsa çok gidiyor. Hesabo siz yapin.
Hep aynı bi takılıp düşsek vay ki vay vayEsimin maasi 1800 tl oldu ama 400 une kaynimin borcu yuzunden devlet el koydu
400 kira
400 tl dogalgaz
borclarimiz faturalar vs de 600
market pazar birde cocuk var
tabi sigara ve ise giderken verilen yol parasi haric
Katalog isi yapiyorum ordan gelen parayi pazara harciyorum zaten suan da tek kurus paramiz yok evde cay may herseyde bitti oluyoruz desek bi elini uzatanimizda yok malesef
Allah yardimci olsun sende bizdensin.Aylık 3.000 maaş alıyorum ;( hayat çok zor Allah yardımcımız olsun... Buna da şükür... Bende eksideyim nişan yaptım bir sürü masraf olduaileme yük olmadan yaptım haliyle borç içindeyim
Amin canimevet hayat pahalı ama inanın bu adaletsiz dünya dan dolayı değil, biz ülkemizde insanca yaşayamıyoruz. hiçbir şeyin garantisi yok. bugün iyi maaş alıyorsunuz yarın bir anda işsiz kalabiliyorsunuz. sürekli bir garanticilik var zaten insanlarda, sürekli korku, endişe. en zoru da yavrulara istediğiniz şeyleri yapamamak sanırım. Allah hiçbir anneyi o hale sokmasın.
bir arkadaş yazmıştı ben de aynı fikirdeyim. şükür diye diye açlığa razı edildik. e bize şükür de başkalarına ne. insan elindeki avucundaki yetiyorsa, karnı tok, sırtı pekse, başını sokacak bir evi varsa şükreder. böyle sürekli hesap, kitap, karın tokluğuna eşşekler gibi çalışmaya bizi şükreder hale getirdiler.
çok zor. Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?