Sende çocuklarına iyi bir anne ol yeter ben başlarında duramıyor isim nedeniyle yılın yarısı rapor ve izinle geçiyor maalesefBu biraz da hayat standartlarıyla alakalı bir durum. Benim eşim memur. Bir çocuğumuz var. İkincisi yolda. Kiradayız biz de. Ekstrem durumlar hariç eksiye düşmeyiz pek. Hatta bir miktar kenara da atarız her zaman olmasa da. İkinci bebeğin masrafları için şimdiden 200-300 kenara atmaya başladım. Son aylarda yüklü miktarlar harcayıp sıkıntıya girmeyelim diye. Velhasıl ucu ucuna da olsa memur maaşı standart bir hayatı karşılıyor. Gönül daha fazlasını ister tabi ama kendimizden düşüklere bakınca binlerce şükür. Asgari de olsa ikinci maaş bize daha çok birikim şansı verirdi. O da bebeği büyüttükten sonra inşallah.
yenı aldık evı 2 aydır oduyoruz canım...Aile destegımız yok cnm nerde ufak bir miras işimiz var ev almak için ona güveniyoruz bizde olur inş. Siz kaç yıldır oduyorsunuz ev kredisini cnm
Bir ayakabi mız varken ikincisini almak bile lüks olmuş coluk çocuğumuz ne yapacak onları zor doyurur hale gelmiş bir hale gelmişiz artık kısalım biz aç kalsakta olurda bebeklerin ne suçu varAyağını yorganına göre uzat, araba lüks, memur açsa işçi ne yapsın?..... Halk yetinsin, idare etsin, kıssın kessin, lükse hakkı olmasın. Çünkü o halk! Çözüm bunkar değil. Bu üslupla konuşanları da şahsen kınıyorum. 1 ayda ülke çapında memurlara ödenecek maaş gideri kadar rüşvetin verildiği durumlar var. Damadı, dünürü kazansın diye halkın cebinden çalınan milyon dolarlar var. Ayağını sarayına göre uzatamayan liderlerimiz var. Var da var... Ama ey halk; sen idare etmelisin, şükretmelisin, katlanmalısın!
Klein merheminşa başına sürmüş kardeşim gülüp geçicez ne yapicazhepimiz aynı durumdayız konu sahibi. çaresini bulursan paylaş bizimle
Hayırlı olsun çok sevindim :)yenı aldık evı 2 aydır oduyoruz canım...
darısı sıze olsun..Hayırlı olsun çok sevindim :)
Bir ayakabi mız varken ikincisini almak bile lüks olmuş coluk çocuğumuz ne yapacak onları zor doyurur hale gelmiş bir hale gelmişiz artık kısalım biz aç kalsakta olurda bebeklerin ne suçu var
amin, herkesin başında aynı dertler...Memuru sözde arkadaş ama maalesef geçin mi yor ruzzzzz ev kirası 750 tl 600 tl eşimin araba kredisi 120 tl ufak bi kredi faturalar aldigimiz eşyaların taksitleri ikiz Bebeklerim de var tabii zavallı anneme bizimle yaşıyor onun maaşı da pazara gidiyor eşim serbest meslek işi çıkarsa gidiyor adam Velhasıl geçim derdi yeminle bu hayat çekilmiyor Allah çaresiz dert vermesinebide ben isteyen adam çocuklara bakıyor hayat kimine kavun yedirin kimine kelek be kardeşim asgari ücretle yaşayanlar ne yapıyor acaba.Biz sadece bu ay eksi bakiyesi 1500 tl yedik eşimin işleri bozuk olunca öf sabır versin hepimize rabbim
bırak ayakkabıyı burda çerezi, kıymayı, hatta bildiğimiz sebzeyi lüks bulup, çok lükse kaçıyorsunuz ondan geçinemiyorsunuz diyenleri gördü bu gözlernefes almayı yaşamak sanıyorlar
Amin ölmeden görürüm inş.darısı sıze olsun..
Lafın gelişi öyle ne et yemeye ne gezmeye ne de temel ıhtıyaclarımı zi karşılamaya hakkımız kalmamış .bırak ayakkabıyı burda çerezi, kıymayı, hatta bildiğimiz sebzeyi lüks bulup, çok lükse kaçıyorsunuz ondan geçinemiyorsunuz diyenleri gördü bu gözlernefes almayı yaşamak sanıyorlar
Aminnnnnamin, herkesin başında aynı dertler...
İnsanca yaşamakBin lira alan da on bin alan da aynı durumda.... allah yardimcimiz olsun. Daha geçen gün eşimle konuşuyoruz arabanın kaskosu arti zorunlu trafik sigortası 4 bin é yakın tutuyor birde yağı frenler degisecek mis en az bin lira da o.. Sırf 5 bin bu var mesela iki üç aya halletmemiz gereken. Ben memurum eşim yazilimci. Sadece memur maasiyla insanca yaşamak imkansız...
Çocuk dogurmayincada oğlum kısır mi diye soruyorlar ahh ahhBi de çocuk yapıyorlar. Acaba ne verebilecekler o çocuğa ? Cidden merak ediyorum.
Çocuk dogurmayincada oğlum kısır mi diye soruyorlar ahh ahh
Ama bana sor evlat çok güzel tarifsiz fakat birdaha doğurmam ki hayat bozuk düzen bozuk bu pis dunyayazqvalli çocukları çekmeye getiriyoruz valla.Evet aç kalacak nesil doğuruyoruz sana katılıyorum.Sizi kast etmedim yanlış anlamayın ki zaten siz memursunuz iyi kötü bir işiniz var, eşinizin de mesleği. Sizden çok daha kötü durumda olup üç çocuğu yapanlara sözüm. Ülkenin çoğu bu mantıkta. Ama rızkıyla gelmiyor işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?