Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sgtdl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
282
136
53
Merhaba arkadaşlar eminim bu da dert mi diyeceksiniz yaşadıklarının yanında ama dert işte .
Memurum. Eşim de memur. Erken yaşta atandım. Erken evlendik . Ama ailesi bir kuruş destek olmadı dedim olmasınlar . Eşim evlenirken beni dinlemedi bir de araba aldı( gerçi sağlık durumu sebebiyle araba şarttı ama ailesi en azından bir süre bizi idare edebilirdi eşim yürüme engelli ) . Üstüne düğün borcu üstüne eşimin ve benim ciddi miktarda sağlık borçları derken 5 senedir nefes alamadım. Kurs açtım borç ödedim ama hafta sonları da çalışmak zordu yoruldum. Son zamanlarda hakkını veremediğimi düşündükçe kursları kapattım . Her ne kadar idarecim kimse sizin gibi anlatmıyor çocuklar sizi istiyor dese de vicdanen yapamadım . Şimdi yine borçlara boğulduk.
Eşimin ailesinden beklentim yok aştım artık onları gölge etmesinler yeter . Haftada 7 gün çalışırdım kayınvalidem evime gelip toz kontrolü yapardı bir gün demedi bu kız hem çalışıyor hem kendisi hasta hem oğlum çok hasta ona bakıyor üstüne borçları çok demedi . ( bu ne ki sabır küpüyüm o gaddar Vicdansız kadına karşı ) Ha ettiğini çekiyor ondan ne hali varsa görsün diyorum . Resmen Allah hesabını sordu ona . Ama Ben yoruldum artık . Çok eski bir evde oturuyorum . Düzgün eşyam yok. Hayalim olan çalışma odam yok. Diyeceksiniz aç değilsin ya . Çocukken onu da yaşadım çok aç kaldık annemle . Fakirdik . Bir türlü geçmedi yoksulluk . Asla nankör değilim de hayallerim bir türlü olmuyor . Heveslerim . Bir ev alabilsem faizler de çok yüksek . Bunaldım kaldım .

Hocam bunalmışsınız belli ama her kışın ardından bahar gelir, her nasip vaktine esirdir.
Memur insanlar ne uzar ne kısalır.

Bu devirde aile desteği veya fazla düğün takısı yani peşinat yoksa kirada otururken ev parası biriktirmek zor.
Biz ilk evimizi aldığımızda ki eski bir evdi,
12 yıllık evliydik.
Karı koca öğretmeniz, özel sektörde, elele verdik çalıştık o evi beş yıl kadar sonra yenisine değiştirebildik eşimin ailesinin de desteğiyle.
Demem o ki aileden destek yoksa,mirasyedi değilseniz doğal süreç bu şekilde ilerliyor.

En kötü ihtimalle emeklilik ikramiyeleriniz ile alırsınız evi,ona takılıp mutsuz olmayın.
Mümkünse daha güzel bir eve kiraya çıkıp içini zevkinize göre uygun fiyatlı eşyalarla donatın.
Sağlık sorunları hayati düzeyde olmadıkça her şeyin çaresi bulunur.
Eşinizle huzurunuz yerindeyse, evmiş,eşyaymış sizi mutsuz edecek kadar takılmayın bunlara...

Her insan yaşadığı sıkıntıyı bilir . Eve ne kadar girerse o kadar gider ama birde gerçekten şu şartlarda bir çok insandan iyi durumdasınız .en azından işten atılma korkunuz yok. Maaş yattı mı derdi Yok . Eşinizde sizde memurmuşsunuz, birde asgari ücret ile geçinen insanlara bakın .
Eşyanız da olur herşey olur . Tabii ki olayın iç yüzünü bilemem fakat ben o kadar drama görmedim ortada :/

Merhaba arkadaşlar eminim bu da dert mi diyeceksiniz yaşadıklarının yanında ama dert işte .
Memurum. Eşim de memur. Erken yaşta atandım. Erken evlendik . Ama ailesi bir kuruş destek olmadı dedim olmasınlar . Eşim evlenirken beni dinlemedi bir de araba aldı( gerçi sağlık durumu sebebiyle araba şarttı ama ailesi en azından bir süre bizi idare edebilirdii ) . Üstüne düğün borcu üstüne eşimin ve benim ciddi miktarda sağlık borçları derken kaç senedir nefes alamadım. Kurs açtım borç ödedim ama hafta sonları da çalışmak zordu yoruldum. Son zamanlarda hakkını veremediğimi düşündükçe kursları kapattım . Her ne kadar idarecim kimse sizin gibi anlatmıyor çocuklar sizi istiyor dese de vicdanen yapamadım . Şimdi yine borçlara boğulduk.
Eşimin ailesinden beklentim yok aştım artık onları gölge etmesinler yeter . Haftada 7 gün çalışırdım kayınvalidem evime gelip toz kontrolü yapardı bir gün demedi bu kız hem çalışıyor hem kendisi hasta hem oğlum çok hasta ona bakıyor üstüne borçları çok demedi . ( bu ne ki sabır küpüyüm o gaddar Vicdansız kadına karşı ) Ha ettiğini çekiyor ondan ne hali varsa görsün diyorum . Resmen Allah hesabını sordu ona . Ama Ben yoruldum artık . Çok eski bir evde oturuyorum . Düzgün eşyam yok. Hayalim olan çalışma odam yok. Diyeceksiniz aç değilsin ya . Çocukken onu da yaşadım çok aç kaldık annemle . Fakirdik . Bir türlü geçmedi yoksulluk . Asla nankör değilim de hayallerim bir türlü olmuyor . Heveslerim . Bir ev alabilsem faizler de çok yüksek . Bunaldım kaldım .
Yani iki tane sabit gelirli insan ağlıyorsa , işten çıkarılan , maaşını 15-20 gün sonra hem de eksik alan insanlar ne yapsın ?
Maaşınıza otomatik talimat verin ,
her ay 500-750 arası kesilsin ve biriksin.
Hem siz hem eşiniz yaparsa bunu yıllık 20bin'e yakın tasarruf edersiniz.

Sağlığınız yerinde olsun, işiniz de garanti sonuçta herşey olur gider.
Arabayı satıp rahatlamak iyi gelir belki.
Ev hayaliniz varmış ama bu Türk milletinin genel özelliği herkes hemen ev araba sahibi olmak istiyor. Onun yerine biraz rahatlayınca temiz geniş bir eve kiraya geçin. Havanız değişsin.

Saglık sorunlarınız neler, belki tss yaptırırsanız veya devlette tedavi olma sansınız yok mu? Kac senedir evlısınız?

Hayatta en buyuk dertler parayla satin alinmayacak dertler olabiliyor.
Atanamayan issiz sagliksiz veya atanan yalniz olan bekar olan evlenen fakat evliliginde esi tarafindan yipratilan kisiler var.
Sizin ki de bir dert ama bunlara bakinca belki iyi hissedersiniz.

Faizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun

Ahh be guzel kardesim bu devirde malesef bir cok ailenin derdi bu "gecim sikintisi". Hersey o kadar pahali ki artik insanlar karnini doyurduguna sukrediyor. Faizler desen aldi basini yurudu. Ev almak falan hayal oldu.

Sikmayin caninizi , en azindan memursunuz. Maas gununuz belli. Benim esim esnaf ve bizim durumumuz daha zor. En azindan bizim gibi acaba bugun is olur mu gibi bir derdiniz yok.
Allah hepimizin sonumuzu hayir etsin.

Faizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun

Yani kusura bakmayın da tüm bu başına gelenler sırf faizli alışveriş yaptığı için mi oldu allasen .Herşeye harami helâli karıştırmayın.Allahin işine karışmayin

Ulkenin nereden baksan yaridan fazlasi maddi sikinti cekiyor ve zor durumda.
Hepsi mi faize bulasmis bu insanlarin ?

Yani kusura bakmayın da tüm bu başına gelenler sırf faizli alışveriş yaptığı için mi oldu allasen .Herşeye harami helâli karıştırmayın.Allahin işine karışmayin
Allahin işine karışma ne demek yahu bu ne biçim söz öyle cahil misin nesin ?

Ulkenin nereden baksan yaridan fazlasi maddi sikinti cekiyor ve zor durumda.
Hepsi mi faize bulasmis bu insanlarin ?
Maalesef çoğumuz bulastik bende bulastik bir ara sonra kurtuldum şükürler olsun faiz olmadıkça geçiniyoruz ama tabi ülkenin durumu berbat orası ayrı konu

Haram helal muhabbeti sizin haddiniz değil diyorum Allah bilir neyi haram edip neyi helal edeceğini diyorum !!!
Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suan

Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suan

Üslubunuz çok ama çok çirkin o nedenle sizinle daha fazla muhatap olamam..Tartismayi bile beceremiyorsunuz

Üslubunuz çok ama çok çirkin o nedenle sizinle daha fazla muhatap olamam daha fazla..Tartismayi bile beceremiyorsunuz
Senin üslubuna göre cevap verdim ...saçma sapan sözler ediyorsun ne yapabilirim

Konu sahibinin konusunu dini yorumlar yüzünden kapattırmayın. Tamam söylediniz söyleyeceğinizi. Biliyorsunuz yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X