maddi ve manevi ikilem

böyle bayanları takdir ediyorum her zman bene yapabilirmiyim kndime güvenemiyorm
bu konuda cesaretsizim

maşşlhh size allah tammına erdirsin

bu durumda ya 2. çocuğa öncelik verip yine cüzi bir miktarla kabtıracak birini bulmanız ya da ertelemeniz gerekiyor. aynı yaştayız benim de bir kızım var 2. yi düşünmüyorum, ama gecikmiş olduğumuzu da düşünmüyorum, benim arkadaşlarımın çoğu yeni evlendi ya da bekarlar, yeni yeni anne oluyorlar.

allah bagıslasın sizinkinide
bana bir cesaret geldi sagolun hepiniz
birde dogum sonrası maas nasıl alınıyor her ay yatıyormu toplumu

112 gün raporun oluyor. (16 hafta) Rapor bitiş tarihinden itibaren 2 hafta kadar sonra aldım ben. toplu. ziraat bankasından.
2.çocuk için de ayrıca 400 lira doğum parası + 112 lira emzirme ödeneği alınıyor. bunlar canlı doğum gerçekleştikten hemen sonra.(bilgi)

çok moral oldun bana pelin sagol

bilgiler için tsk ler iyi oldu ögrendiğim

böyle bayanları takdir ediyorum her zman bene yapabilirmiyim kndime güvenemiyorm
bu konuda cesaretsizim

yaparsın tatlım çokta güzel yaparsın, hiç düşünme böyle :) Yaşa da hiç takılma dediğim gibi. bana da senelerce yaşın geçiyor yap yap diye başımın etini yediler ama hazır hissetmeden yapmadım. Sende hazır hissettiğinde yaparsın. Bunun için strese girmene gerek yok :)

Canım sen bu hamilelik işini fazla mı abartıyorsun acaba? Sürekli iyi uyumalıyım diyorsun- mesela kaç saat iyi uyku? 7 saat ortalama yetmiyor mu? Hamileyim diye durmadan yatacak musın? -iyi beslenmeliyim diyorsun- çalışan insan aç gezmiyor sonuçta. Kaldı ki önemli olan kaliteli beslenmen, yanında taşırsın yemeğini- iyi zaman geçirmeliyim diyorsun yani 2 hamileliğimde de çalışıyorum ve Hale'n de çalışıyorum hayır yani biz kötü zaman mı geçiriyoruz. Biraz kendini serbest bırak. Şimdiye kadar çalışmamış olabilirsin ama artık çalışan bir annesin, çocuğunda çalışan bir annenin çocuğu. Önce bunu kabullen

Çalışmak artık çok doğal ve günümüz şartlarında maddi sıkıntılara düşmemek için çoğu zaman da zorunlu. Yüzbinlerce çalışan kadın nasıl çalışıyorsa siz de öyle çalışabilirsiniz.

Bu arada maddi bir sıkıntı varken doğum yapıp işten çıkmanız daha da yüklü borçlar altına girmenize sebebiyet verebilir. Maalesef günümüz şartlarında bebek bakımı için cepten çıkan paralar azımsanmayacak kadar çok.

Umarım dengeli bir karar verirsiniz.

Tembel kadın modeli daha :) bi ölek mi hem çalışıyoruz hem çocuk hem ev :) valla mutluyuz da. Paramızı kazanıp çatır çatır harcıyoruz çok şükür. Kendimize güvenimizde tam. Aaaaa doğru siz koca parası yemeyi alışkanlık edenlerdensiniz. Pardon yanlış oldu

Abla naptin ya 15 yasindan beri calisiyorum hemde aileden evden uzak 35 ime kadarda dusunmuyorum evlilik cocuk icin durmayi hayat cocuk bakip evde oturup muge anli izlemekten ibaret degil .

Anlamadim niye bu kadar dertlendiginizi.
Bir kizim var, bir de bebek bekliyorum.
Dogumun 3 hafta oncesine kadar da caliaacagim Allah izin verirse.
Bircok kadin bunu yapıyor,siz niye kendinizi bu derece sikiyorsunuz?

32 haftalik hamileyim dun gece sadece 3 saat uyuyabildim. Sabah da 6.30da kalkip pasa pasa isime gittim.
Eve gelince gunluk islerimi hallettim ki bir de kizim var. 1 saat uzanip dinlendim.
Gayet de saglikliyim cok sukur.
Hamile olunca gunde 12 saat falan uyumak mi gerekiyor acaba :)
Hayir bana 12 saat yatma sansi verilse yine uyuyacagim olsa olsa 5-6 saattir yani. Hamilelik oncesi hayatimdan farkli bir duzenim yok, olmuyor yani istesem de bu sefer de tavana bakiyorum yatakta :)
Konu sahibi dunyada bir tek kendi hamile kalacakmis gibi dusunuyor galiba :)

Şimdi ikinci çocuğu yapmaya kalksanız onun masraflarıyla ekonomik açıdan daha kötü duruma düşebilirsiniz, çocuk büyütmek kolay değil oldukça da masraflı. Bence çalışmaya devam edin. Ekonomik açıdan düzlüğe çıktığınızda yaparsınız ikinci çocuğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…