- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Ben de ev hanımlarına özeniyorum bu ara:))Şimdi evde olsam müge izler dertlenirdim diyorum bazen.
Bende cok bunaldım bir gün ısı bırakıcam dıyorum , bır yandan oglum buyuyor ıhtıyacları olacak ımkanları olmasın mı guzel yasamasın mı dıyorum .
Yaşınız neden gecioçalışırken çocuk yapsam desem nasip olursa inşallh aldıgım maas cok az asgari ücret alıyorum bakıcıya verecegm yarısı gidecek nerdeyse calısmamın manası olmaz gibi geliyor.bu sefarde calısırken yapmasam yasım geciyor valla bu yüzden sastım kaldım işte.ondan cok karamsarım
yaa riskli dönem 35 te başlıyor hanı en saglıklı dönemlerde yapmayıp böyle riske bırakmak zoruma gidiyorYaşınız neden gecio
Zaten bi evladınız var
Ben öleyim o halde 36 yasındayım ve daha hiç cocugum yok
senin dediğin gibi farzetÇalışmadan çocuk yaparsan hem o yarısı kalmayacak hem daha çok masraf olacak bir de bunu düşün. Basit matematik hesabı. Diyelim 100 TL kazanıyorsun. Doğurdun. 50 TL gitti bakıcıya. Kaldı 50 TL. Bir de çalışmadığını düşün. Her durumda koca bir 0 TL... Yani her durumda çalışmak daha mantıklı. Bence ikileme düşecek bir durum yok. Asıl düşünmen gereken konu şu; şu anda bile maddi olarak geçinemediğinizi düşündüm ben yazdıklarından. Okula giden bir çocuğun zaten var. Onun masrafları bu seneden itibaren daha da artacak. İkinci çocuğu yapmak mantıklı mı? Evet seni anlıyorum yeniden anne olmak istiyorsun ama ikinci çocuğu yaparsan iki çocuğuna da sağlayacağın imkanlar yarım kalacak ve ikisine de haksızlık olacak. Eksik gedikle büyümüş iki çocuktansa, tam imkanlarla iyi yetişmiş bir çocuk daha mantıklı değil mi?
mantıklı güzel bir fikir:)) aslında buda yapılabilirSeneye hamile kal. 9 ayla zaten 1 yıl daha geçmiş oluyor. Sonrasında doğum izni filan derken yine 1 yıla yakın zaman geçiyor. 3 yıl ediyor. Daha ne istiyorsun anlamadım ki.
Canım bak, senin zaten bir çocuğun var. Allah ona uzun ömür ve güzel yaşam versin. Çocuk hasretini sonuç olarak ilk çocuğunla giderirsin. Allah sana bir evlat vermiş. Ama işler düzelmezse ve ikisine de iyi bir hayat sağlayamazsan, istediği kıyafeti alıp, istediği okula gönderim, geleceğini sağlam temellerle atmasını sağlayamazsan, yarın öbür gün arkadaşlarının sahip olduğu imkanlara sahip olmadığında çocuğun kendini kötü hissederse asıl onun pişmanlığını kaldıramazsın diye düşünürüm ben. Tabi bu benim düşüncem. Ama herkes kendisi için en iyisini bilir.senin dediğin gibi farzet
fakat ilerde oldu yaa işlerimiz düzene girdi bende tek cocugma iyi imakn saglayıp büyüteyim diye ugrastım.yasta iyice ilerledi olmazsa bunun pişmanlığı ve benim bastıramadıgım cocuk hasretim ne olacak
yazmıştım yine yazayım:))yaa riskli dönem 35 te başlıyor hanı en saglıklı dönemlerde yapmayıp böyle riske bırakmak zoruma gidiyor
siz neden düşünmedinz yada yapmadınız
hamileyken işe gelmek vss hiç düşünmedim bunları.yazmıştım yine yazayım:))
çalışırken de hamilelik geçirebilirsin.
doğum izni alırsın vs. sonrasında.
niye endişe yaptın bu kadar?
sana biraz cesaret verelim o zaman:))hamileyken işe gelmek vss hiç düşünmedim bunları.
hep kafam düz mantık işten cık cocuk yap kafasında
maşşall nasıl başardın ikiz bebekle calısmayı ve yasın kaçtısana biraz cesaret verelim o zaman:))
çalışılıyor pekala.
bak ilkinde de ikinci hamileliğimde de ikizlerde yani çalıştım ben.
eh zor değilmiydi zordu elbet.
sabır sebat işi bunlar biraz da.
sen çok çıtkırıldım bir tipmisin canım ya:))olurmu dersin zeymuran stres falan olmayayım düzgün beslenmek bunlarla ugrasmak hamileliğn kötü gecmesi zor olurmu kız
borc kapanmasına 2 yıl var işte bu süreçte bir plan yapmak lazımBorcunuz varken çocuk neden ?
Borcu kapatın öyle yapın,yaşınızda da bir şey yok abartmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?