- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
çalışırken de hamilelik yaşayabilirsin.kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
ben 2 yıl calışmak ZORUNDAYIM eşimin yaptıgı maddi kayıplarımız yüzünden borclar yüzünden işimde allah yüzüme baktı da rahat bir işe denk geldim kızım birinci sınıfa gidiyor sistem iyi gidip geliyorum LAKİN
BENİM YAŞIM 34 (1982) dogumlyum kızım en fazla ben de tabiki ikinci bir çocugum olsun istiyorum.o kadar zor bir durumdayımki yasım geciyor calışmamda lazım iki arada bir derede kaldım.düşün düşün başım dün catlıyordu eve gittim ki
en evimde olmam gereken dönemde çalışmam gerek.
yani inanın dün çok kötüydüm ne yapacagım sastım kaldım.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
ben 2 yıl calışmak ZORUNDAYIM eşimin yaptıgı maddi kayıplarımız yüzünden borclar yüzünden işimde allah yüzüme baktı da rahat bir işe denk geldim kızım birinci sınıfa gidiyor sistem iyi gidip geliyorum LAKİN
BENİM YAŞIM 34 (1982) dogumlyum kızım en fazla ben de tabiki ikinci bir çocugum olsun istiyorum.o kadar zor bir durumdayımki yasım geciyor calışmamda lazım iki arada bir derede kaldım.düşün düşün başım dün catlıyordu eve gittim ki
kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
Niye evinizde olmanız gerek? Eşiniz nasıl bir zora soktu sizi? Hem calısıp hem de cocuk sahibi olunabilir bunu biliyorsunuz değil mi?kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
çalışmak güzeldir, kendi ayakların üstünde durmak ben üniversiteden beri çalışıyorum son 9 yıldır da full tıme çalışıyorum ve emeklılıge kadarda çalışmaya devam, sız çalışmayı sevmıyor olabılırsınız yada borclara gıttıgı ıcın kazancınız sıze harclık kalmıyorsa nıye calısıyorum kı dıyebılırsınız , ayrıca ıkıncı bır cocuk ıstıyorsunuz ve ona kendınız bakmak ıstıyorsunuz sanırım ama sunu soyleyım bırgun borclar bıtecek ve o zaman tum para sıze kalacak ve o zaman calısmanın ve gonlunuzce para harcamanın tadına varacaksınız , ayrıca hamıle ıkende çalışabılırsınız ben 37 haftaya kadar calıstım ızne ayrıldım haftam dolmadı dogum yaptım ve bebegım 3,5 aylıkken ıs hayatına gerı dondum....kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
su anlamda dedim ; yaşım geciyor riskli döneme giriyorm hamilelik için bu yüzden en verimli dönem diyorumçalışmak kısmını ne kadar öcü gibi göstermişsiniz bir an iş yerinde aman Allah'ım en verimli dönemimde burada ne yapıyorum evimde mi olmama gerek diye ürktüm.
eğer mecburiyetler varsa çalışmanız lazım yapacak fazla bir şey yok.
evet sükürler olsunMerhaba yavsib;
Şükürler olsun ki bi tane evladın var,
35 yaşındayım çocuk yok benim
senin herhangibir sağlık problemin yok ise
hiç canın sıkma, ,içini sıkma ALLAH büyük
sevigilerimle
çözüm için tşler simdi bizim borçların bitmesi için 2 yıl var rahata cıkmamız içinçalışmak güzeldir, kendi ayakların üstünde durmak ben üniversiteden beri çalışıyorum son 9 yıldır da full tıme çalışıyorum ve emeklılıge kadarda çalışmaya devam, sız çalışmayı sevmıyor olabılırsınız yada borclara gıttıgı ıcın kazancınız sıze harclık kalmıyorsa nıye calısıyorum kı dıyebılırsınız , ayrıca ıkıncı bır cocuk ıstıyorsunuz ve ona kendınız bakmak ıstıyorsunuz sanırım ama sunu soyleyım bırgun borclar bıtecek ve o zaman tum para sıze kalacak ve o zaman calısmanın ve gonlunuzce para harcamanın tadına varacaksınız , ayrıca hamıle ıkende çalışabılırsınız ben 37 haftaya kadar calıstım ızne ayrıldım haftam dolmadı dogum yaptım ve bebegım 3,5 aylıkken ıs hayatına gerı dondum....
ilk başta ondan ayrılmak zor geldı ama hemen alıstım
ılla cocuk ıstıyorsanız esınızle konusun, oncelıkle adımlarını bundan sonra daha dıkkatlı atsınkı maddı kayıp yasamayın, ıkıncısı butcenızı gozden gecırın durum musaıtse ıkıncı cocuk ıcın calısmalara baslayın, dogum olana kadar calısırsınız sonra yasal ıznınızı kullanırsınız gerısınde bakacak bırı varsa bu nemlı bır husus ona bırakır sız ıse gerı donersınız ve bu surecte maddı kaybınızda olmaz... ıkıncı bır evladınız da olur ve sızde mutlu olursunuz..
Neden bu kadar karamsar bir tablo çizdin anlamadım ben. Çalışmak çok güzel bir şey. Hele de senin işin de rahatmış. Yaşın hamile kalmak için çok geç değil ayrıca çalışman da hamileliğine engel değil. Ben dahil hamile olup da çalışan milyonlarca kadın var. Hatta hamileyken çalışmak, hamilelik için de oldukça faydalı. Hem vücudun dinç kalıyor, hem fazla kilo almıyorsun, hem de hamilelik ve doğum için gereken masraflara katkısı oluyor. Bu arada zaten kızın okula da gidiyormuş, ki gitmese de bir çözüm bulunurdu bakıcı falan. Yani neden en evde olman gereken zaman olduğunu anlamadım. Daha gencecik kadınsın. Şu yazdıklarını okuyan altmış yaşına geldin de inşaatta çalışıyorsun sanar.kızlar dün canım cok sıkıldı. daha dogrusu içime yine bir sıkıntı çöktü hüzünlendim (hiç aklımdan cıkmayan bir dert) sizle paylaşmak isterim
çalışırken çocuk yapsam desem nasip olursa inşallh aldıgım maas cok az asgari ücret alıyorum bakıcıya verecegm yarısı gidecek nerdeyse calısmamın manası olmaz gibi geliyor.bu sefarde calısırken yapmasam yasım geciyor valla bu yüzden sastım kaldım işte.ondan cok karamsarımNeden bu kadar karamsar bir tablo çizdin anlamadım ben. Çalışmak çok güzel bir şey. Hele de senin işin de rahatmış. Yaşın hamile kalmak için çok geç değil ayrıca çalışman da hamileliğine engel değil. Ben dahil hamile olup da çalışan milyonlarca kadın var. Hatta hamileyken çalışmak, hamilelik için de oldukça faydalı. Hem vücudun dinç kalıyor, hem fazla kilo almıyorsun, hem de hamilelik ve doğum için gereken masraflara katkısı oluyor. Bu arada zaten kızın okula da gidiyormuş, ki gitmese de bir çözüm bulunurdu bakıcı falan. Yani neden en evde olman gereken zaman olduğunu anlamadım. Daha gencecik kadınsın. Şu yazdıklarını okuyan altmış yaşına geldin de inşaatta çalışıyorsun sanar.
Çalışmadan çocuk yaparsan hem o yarısı kalmayacak hem daha çok masraf olacak bir de bunu düşün. Basit matematik hesabı. Diyelim 100 TL kazanıyorsun. Doğurdun. 50 TL gitti bakıcıya. Kaldı 50 TL. Bir de çalışmadığını düşün. Her durumda koca bir 0 TL... Yani her durumda çalışmak daha mantıklı. Bence ikileme düşecek bir durum yok. Asıl düşünmen gereken konu şu; şu anda bile maddi olarak geçinemediğinizi düşündüm ben yazdıklarından. Okula giden bir çocuğun zaten var. Onun masrafları bu seneden itibaren daha da artacak. İkinci çocuğu yapmak mantıklı mı? Evet seni anlıyorum yeniden anne olmak istiyorsun ama ikinci çocuğu yaparsan iki çocuğuna da sağlayacağın imkanlar yarım kalacak ve ikisine de haksızlık olacak. Eksik gedikle büyümüş iki çocuktansa, tam imkanlarla iyi yetişmiş bir çocuk daha mantıklı değil mi?çalışırken çocuk yapsam desem nasip olursa inşallh aldıgım maas cok az asgari ücret alıyorum bakıcıya verecegm yarısı gidecek nerdeyse calısmamın manası olmaz gibi geliyor.bu sefarde calısırken yapmasam yasım geciyor valla bu yüzden sastım kaldım işte.ondan cok karamsarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?