- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Bu biraz da yapıyla alakalı bence. Arkadaşım ev hanımı eşi işten gelir yemek hazırlamaya yardım eder bazen kendisi hazırlar. Ben de evdeyim ama çalışsam da eşimin bana yardım edeceğini sanmıyorum. Para konusunu bilemeyeceğim.
çalışırken eşim benden 1 saat kadar once geliyordu yemekleri isitip masayi hazirliyordu ben mutfak toplarken camasir varsa asiyordu yoksa makinaya camasir atiyordu vs.
buyuk temizligimizi hafta sonu bir gun birlikte yapiyorduk
simdi cocuk var evdeyim ama aksam gelince kizi alip oynuyor ben aksam yemegimizi yapiyorum
cocugu hep o oyaliyor benim islerim bitene kadar gece uykusuna o yatiriyor hala elinden geldigince bir seyler yapiyor yani
boyle seyler yetistigi aileyle alakali biz evlendigimizde kayin babam ben masa kurarken kalk hanimina yardim et demisti kendiside yapar cunku
benide tembihlemisti sen toz aliyosan bezini ona yikattir demisti ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar kisacasi
Evet yetiştirme tarzı önemli eşimin ailesi de eşim gibi fakat onlarda dışarda çalışan kadın pek yok genel de ev hanımı. Merhamet, ataerkil bir aile de büyüme önemli dediğini gibi.Bizim tüm hesaplar ortak evimiz ve arabamız var. Eşim evi direk benim üstüme yaptı yapma dediğim halde. İşten geç geldiğim için yemekleri hep eşim yaptı Yetemediğim yerde ev işini yaptı ya da kadın tuttu Ama bunlar içten gelen bişey bekarkende yemeğini eşim yaparmış... Bi de insanın içinde merhamet olucak bu konularda babamda annem hastalandıktan sonra camları bile siliyor, anlatmakla olucak bişey değil bence...
Teşekkür ederim amin inşallah evet çok yorucu gerçekten.Keşke ama pek bir ilerleme yok yıllardır hatta gittikçe daha da tembelleşiyor sanki ve düşüncelerinde daha katılaşıyor.Bu gidişle ortak bir paydada buluşup ev falan alamayacağız sanırım. Ben de bu kuyruk acısı onda da keçi inadı.Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.Calismiyorum ama esimden yardim istedigimde de hayir demeden yardim ediyor. Istemezsem kendiliginden dusunup yapmaz tabi onu da belirtmeden gecemeyecegimama buna da sukur diyorum.
Kadin calismasa bile tum evin yuku kadin uzerinde olmamali. Neticede erkekler belirli bir sure calisip geliyorlar ama ev isi hic bitmiyor. Duzenli ve temiz kalmasi icin surekli elimizi uzerinde tutmamiz gerek.
Siz asla kati degilsiniz cunku esinizin yaptigi asla kabul edilebilir birsey degil. Ben sizin yerinizde olsam kendime kadar yemek yaparim evi temizlemem. Esyalarini yikayip utulemem. Kendisi yapsin da akli basina gelsin. Gercekten cok sinir bozucu. Azicik ucundan tutsa ne olur sankiAllah yardimciniz olsun.
çalışırken eşim benden 1 saat kadar once geliyordu yemekleri isitip masayi hazirliyordu ben mutfak toplarken camasir varsa asiyordu yoksa makinaya camasir atiyordu vs.
buyuk temizligimizi hafta sonu bir gun birlikte yapiyorduk
simdi cocuk var evdeyim ama aksam gelince kizi alip oynuyor ben aksam yemegimizi yapiyorum
cocugu hep o oyaliyor benim islerim bitene kadar gece uykusuna o yatiriyor hala elinden geldigince bir seyler yapiyor yani
boyle seyler yetistigi aileyle alakali biz evlendigimizde kayin babam ben masa kurarken kalk hanimina yardim et demisti kendiside yapar cunku
benide tembihlemisti sen toz aliyosan bezini ona yikattir demisti ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar kisacasi
Ütüsünü yapmayın. Çamaşırını yıkamayın. Attığı çoraplar günlerce yerinde dursun bakalım. Beş kuruş vermeyin ayrıca. Böyle muhabbetlerin olduğu evlilikte birikim heba edilip ev alınmaz. Ev çok lazım değil ama bir aksilik olsa hazır para şartMerhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
Canım ben 3 yıllık evliyim. İlk iki yıl çalışmıyordum eşim tatillerinde ve eve büyük misafir çağırdıysam Ramazanda falan yardım ediyordu sadece.çalışmaya başlayınca yorulduğumu farketti ya da ben farkettirmiş oldum :) artık ne iş desem yapar ama yemek yapmak hariç orası hassas çizgisi. Bunu anlıyorum ben de evin yemeğini aksatmam o da evi süpürür banyo temizler bulaşık yıkar. Para konusu tabiiki senin bileceğin iş ben harçlığımı alıp gerisini eşime yolluyorum çünkü borcumuz var. Henüz ortak hesap açtırmaya vaktimiz olmadı ama niyetimiz bundan sonra herkes maaşını alınca harçlığını alıp ortak hesaba atsın kalanını diye düşünüyoruz. Borç olmasa da eşimle birikimi birlikte yapmak isterdim çünkü hem onun hesabını görürdüm hem de kendim gereksiz harcama yapmamış olurdum.Merhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?