Maddiyat, birikim ve evin sorumlulukları...

ikimizde çalışıyoruz ben net 4600 civarı eşim 3200 maaş alıyor.
evin kredisi, kendi kişisel masraflarım, çocuğun servis parası, market alışverişi bende..
evin aidatı, faturalar, kreş parası ve kendi kişisel harcamalrı eşimde.
geriye para kalırsa herkes kendi insiyatifinde değerlendiriyor.
tatil masraflarını bölüşüyoruz birimiz konaklama diğerimiz yol ve yemek oradaki harcamaları karşılıyor.
eşimin nafaka verdiği ilk evliliğinden bir oğlu da var.
ev işi kısmında çoğunluk bende arada çamaşır toplar, çok nadir eline verirsem salonu süpürür o kadar. ama bende artık eskisi kadar titizlenmiyorum ve şunu yapsana dediğinde sen yap diyorum...tadilat gibi işler eşimdedir ama ben elimi sürmem.
herşey eşit olsa keşke ama bizim erkeklerin çoğu bir tekkendileri çalışıyor ve yoruluyor sanıyorlar ve ne yazıkki çoğu evde bir işin ucundan tutmuyor.

Hey maşallah ne kayınbabalar ve oğulları varmış, çok şanslısınız:) Bana niye denk gelmedi şöylesi ya hala sorguluyorum

Ben çalışmıyorum.
Sadece yemek işi bana ait. Diğer işleri genelde beraber yaparız.

Ev işlerinde yardımcı olmuyorsa sen de paranla yardımcı al eve. Hem çalışıp hem bütün işi yapmak çok zor çünkü. Hiçbir şey yapmıyorsa bulaşık makinesini boşaltabilir, yıkanan çamaşırları yerleştirebilir. Bizim evde bunlar hep problem eşim hep söylenir yaparken ama yapacak bir şey yok ben de hiçbir işi zevk alarak yapmıyorum sonuçta

Bizde her şey ortak..görev dağılımı falan da yok kim ne için müsaitse durumu uygunsa onu yapar..

Maaşımız hemen hemen aynı şu anda.. benimki genelde birikime gidiyor.. eşimin maaşından istediğim kadarini çekiyorum..birikim benim hesapta duruyor eşim kendi hesabından kalan parayla da ödemeleri yapıyor

çocuk demişsiniz. bu meseleler çocuktan önce halledilmeliydi. bu saatten sonra zor.
Halledemedim maalesef ne yaptıysam, ne söylediysem değişmedi.Ben çok mu katıyım vicdanen iyi hissetmediğim için yazdım buraya bu güne kadar birikimleri ortak yapsaydık ev sahibi olurduk temizlik, sorumluluk benim üzerime olmaya devam ettiği halde yine de yatırım yapmak amacıyla çocuğuma bişeyler bırakmak adına ortak bütçe ve birikim mi yapmalıymıydım diye kendimi sorguluyorum ya da bu saatten sonra yapmalı mıyım?

Birikim yapın. Ev/araba alırsanız anne ya da babanızın adına olsun.

Kesinlikle tavrınızdan ödün vermeyin madem eşiniz tüm ev işini kadının görevi olarak gören geleneksel bir adam
O zaman kadından gelen paraya göz dikme esi lazım
Ayrıca tüm ev işini yapıp çocuk bakıp çalışıp üstüne tüm maaşını kocalarının eline sayan kadınlar ezilmeye mahkumdur

Cidden arkadaşların dediğide mantıklı
Niye laf anlatacağım ev işi öğreteceğim diye kendini yoruyorsun ki
Haftada bir gün kadın çağır gitsin
Ütüyüde zor olanları kuru temizlemeye yolla
Kendini yıpratma bu kadar

Yani bana ortada bir aile birligi yok gibi geldi.
Karsi taraf bencil, elini hicbir ise surmuyor
Para ayri ayri yerlerde, herkes kendine takiliyor peki nasil ev alabilirsiniz ki bu durumda zaten? Siz bir aile degilsiniz, ayni evde yasayan 2 kisisiniz sanki.
Mutlu musunuz peki, bu kadar herkesin ayri ayri durdugu bir evlilik size guven veriyor mu? Bu evliligi surdurme sebebiniz tam olarak nedir? Sizin yerinizde olsam parami alir giderdim, boyle bir evlilikte gelecek goremezdim.

Aynen hahah benim kocam şöyle benim kocam böyle, nispet gibi resmen.
Konuyu okudunuz mu?

Siz nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz diye sormuş konu sahibi. Kimse durduk yere benim kocam şöyle böyle demedi yani. Sorulan soruya cevap vermekte nispet yapmakoluyorsa demek.

Aynen
Ev isi kadinindir diyen erkekler o zaman evi gecindirmenin de erkegin gorevi oldugunu pesinen kabullenmis demektir. Evin ihtiyaclarini da karsilamali bu durumda erkek benim de, ben maddi olarak tek kurus vermezdim.

Çalışan biriyim eşim çok şükür yardım eder çoğu şeyde birikime gelince ben ona değil o maaşı olduğu gibi bana verir şimdilik ucu ucuna geçiniyoruz birikime başlayamadık ama olursa da maaşlardan ne artarsa ortak olmuş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…