- 24 Nisan 2015
- 6.986
- 7.194
- 398
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
ikimizde çalışıyoruz ben net 4600 civarı eşim 3200 maaş alıyor.Merhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
Kadroluyum inanmaz buna
Hey maşallah ne kayınbabalar ve oğulları varmış, çok şanslısınız:) Bana niye denk gelmedi şöylesi ya hala sorguluyorumçalışırken eşim benden 1 saat kadar once geliyordu yemekleri isitip masayi hazirliyordu ben mutfak toplarken camasir varsa asiyordu yoksa makinaya camasir atiyordu vs.
buyuk temizligimizi hafta sonu bir gun birlikte yapiyorduk
simdi cocuk var evdeyim ama aksam gelince kizi alip oynuyor ben aksam yemegimizi yapiyorum
cocugu hep o oyaliyor benim islerim bitene kadar gece uykusuna o yatiriyor hala elinden geldigince bir seyler yapiyor yani
boyle seyler yetistigi aileyle alakali biz evlendigimizde kayin babam ben masa kurarken kalk hanimina yardim et demisti kendiside yapar cunku
benide tembihlemisti sen toz aliyosan bezini ona yikattir demisti ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar kisacasi
Ben çalışmıyorum.Merhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
Halledemedim maalesef ne yaptıysam, ne söylediysem değişmedi.Ben çok mu katıyım vicdanen iyi hissetmediğim için yazdım buraya bu güne kadar birikimleri ortak yapsaydık ev sahibi olurduk temizlik, sorumluluk benim üzerime olmaya devam ettiği halde yine de yatırım yapmak amacıyla çocuğuma bişeyler bırakmak adına ortak bütçe ve birikim mi yapmalıymıydım diye kendimi sorguluyorum ya da bu saatten sonra yapmalı mıyım?çocuk demişsiniz. bu meseleler çocuktan önce halledilmeliydi. bu saatten sonra zor.
Birikim yapın. Ev/araba alırsanız anne ya da babanızın adına olsun.Halledemedim maalesef ne yaptıysam, ne söylediysem değişmedi.Ben çok mu katıyım vicdanen iyi hissetmediğim için yazdım buraya bu güne kadar birikimleri ortak yapsaydık ev sahibi olurduk temizlik, sorumluluk benim üzerime olmaya devam ettiği halde yine de yatırım yapmak amacıyla çocuğuma bişeyler bırakmak adına ortak bütçe ve birikim mi yapmalıymıydım diye kendimi sorguluyorum ya da bu saatten sonra yapmalı mıyım?
Aynen hahah benim kocam şöyle benim kocam böyle, nispet gibi resmen.Millet de nispet yapar gibi anca kendini anlatmış. Ne faydası olacak bunları okumanın anlayamadım.
Kesinlikle tavrınızdan ödün vermeyin madem eşiniz tüm ev işini kadının görevi olarak gören geleneksel bir adamMerhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
kaynanam yemek yapacagim diyince kayinbabam ondan once kosup sogani biberi dogramaya başlıyoHey maşallah ne kayınbabalar ve oğulları varmış, çok şanslısınız:) Bana niye denk gelmedi şöylesi ya hala sorguluyorum
Konuyu okudunuz mu?Aynen hahah benim kocam şöyle benim kocam böyle, nispet gibi resmen.
Kesinlikle tavrınızdan ödün vermeyin madem eşiniz tüm ev işini kadının görevi olarak gören geleneksel bir adam
O zaman kadından gelen paraya göz dikme esi lazım
Ayrıca tüm ev işini yapıp çocuk bakıp çalışıp üstüne tüm maaşını kocalarının eline sayan kadınlar ezilmeye mahkumdur
konuda siz nasil paylasimlar yapiyorsunuz diye sorduğu için olabilir mi ?Aynen hahah benim kocam şöyle benim kocam böyle, nispet gibi resmen.
İdeal erkeği kaynananız kapmış:) herkese lazım böyle koca valla:)kaynanam yemek yapacagim diyince kayinbabam ondan once kosup sogani biberi dogramaya başlıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?