- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Benim eşimde destek değildir.Bende çalışıyorum.Fakat maaşımı istediğim gibi harcıyorum kızıma ve kendime evin faturaları vs ondadırMerhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
çalışırken eşim benden 1 saat kadar once geliyordu yemekleri isitip masayi hazirliyordu ben mutfak toplarken camasir varsa asiyordu yoksa makinaya camasir atiyordu vs.
buyuk temizligimizi hafta sonu bir gun birlikte yapiyorduk
simdi cocuk var evdeyim ama aksam gelince kizi alip oynuyor ben aksam yemegimizi yapiyorum
cocugu hep o oyaliyor benim islerim bitene kadar gece uykusuna o yatiriyor hala elinden geldigince bir seyler yapiyor yani
boyle seyler yetistigi aileyle alakali biz evlendigimizde kayin babam ben masa kurarken kalk hanimina yardim et demisti kendiside yapar cunku
benide tembihlemisti sen toz aliyosan bezini ona yikattir demisti ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar kisacasi
But nedenle maaşımı vermiyorum. Arabası buyuk bir arıza açtı geçenlerde (15000) ya da tatile gidecektik vs o zaman destek ciktim, arızada kendime harçlık ayırıp tümünü verdim hatta. Ama bu şekilde olağan üstü şeyler olmadıkça vermiyorum. Kendisi de pek ev işi yapmaz. Söylersem yapar onun da kıymeti yok. O da belki bir odayı süpürme falandır yani. Şahsen benim içim soğuyor. Üniversiteye giden yeğenim var, evi ona temizletip paramı ona yediriyorumMerhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
Kadroluyum inanmaz bunaben yetişemiyorum
işden çıkacağım deyin
kışın sonuna kadar kendini ayarla
ev işi kadın işiyse
evi geçindirmek de erkek işi de
Kartımı istiyor vermiyorum.Aslında böyle alışmaması için çok tavır aldım ama işe yaramadı maalesef.Sizin evlilik olmamış. Bence de birikiminizi kendiniz için yapın. Zira ben de olsam bunu hazmedemezdim..
Geçen gün bir tanıdıkla haftasonu ne yaptığımızdan ev işlerinin hep yarım kaldığından konuşurken eşimin pazara gittiğini laf arasında söyleyince "iyi eşin pazara gidiyor" dedi.
Yani ben buna aşırı şaşırdım. Bu da mı kadının görevi? Ne var pazara çıkıp ihtiyacı almakta?
Ben şaşkınlıkla "gidecek tabi ne var ki bunda? Ben evde işlerime bakarken o da onu yaptı. Gayet basit bir şey sonuçta" diyebildim. O da "gitmeyen gitmiyor" dedi.
Bazen ben gidiyorum bazen eşim. Kim o an müsaitse. Haftaiçi olsa ben çalışmıyor olsam tabi ki onu beklemem.
Evde de bir çok konuda yardım eder. Ama organizasyon işi hep bendedir. Ben buna bile arada söylenirken, bazı şeyleri onun düşünmesini isterken, kendini maddi manevi her konuda erkeğe köle gibi teslim eden kadınlara çok kızıyorum.
Bizim bütçemiz ortak. İkimizin de maaşı ortada. Eşimden benim çabama rağmen bencilce hareket görsem ben de kendime göre davranırım. Ve bu gayet normal..
Anlaşılan eşiniz de bu şahsi birikime engel değil. Bazı öküzler kadının elinden alıyor maaş kartını. Bence siz gelecek için önleminizi alın..
Sanki inansa nolacak,isten ciksaniz size zarar. Adama bir mok olmuyorKadroluyum inanmaz buna
Dediğiniz tavırları başta aldım ama işe yaramadı evi pislik de götürse yapmadı.Yetiştiği aile olayina katilmiyorum.
Sizin ile benzer rutinimiz var fakat ne ben, ne eşim evlenmeden önce ev işi yapmazdik. Benim babam bir nebze annemi yardim ederdi (bulaşik makinesini doldurmak, sofra toplamak) fakat eşimde babasi hiç yardim etmezdi.
Aileden daha önemli olan karakterdir. Karşindaki vicdanli, mantikli ve maço değilse elbette ev işini yapar (yapar diyorum, yardim eder demiyorum çünkü ev işi kadin işi değildir).
Bunun yani sira iş biraz kadinada düşüyor. Nice kadin ilk başta harika eş/gelin rolünü oynamak istediğinden, eşlerini aliştiriyorlar baze şeylere. Mesela bu konudada, bayadir evliler, çocuk olmuş ve daha yeni canina tak ediyor, köle olmak.
Kadinlar kendine değer verse, kadin/erkek ilişki ve sorumluluklarda bu kadar tezzatlik olmaz. Konu sahibi evliliğin başinda grev yapip "sen birşey yapmiyorsan, bende yapmiyorum, hizmetçin değilim" dese, işler farkli olurdu.
Papatya Kokulu Hayaller Tavsiyemde odur, grev yap. Hiçbir işe elini sürme. Mecbur o evin işlerini yapmaya. Evi mok götürdügü halde, halen tik yoksa o halde "madem kadin ev işini yapar, bundan sonra sana zirnik yok. Sende tek başina evi geçindir" diyerek cidden hiçbirşeye para harcama. Mutfak masraflarini bile. Gündelikçi gelsin her hafta ve eşine tavirli ol.
Aynen öyle dediğini gibi.Sanki inansa nolacak,isten ciksaniz size zarar. Adama bir mok olmuyor
Alıştırmamak için elimden geleni yaptım çok tartıştık, konuştum ama değişmedi.Hiç de katı degilsiniz.Ben calismiyorum ama benim esim de bana rica edince yardim eder.Ev işi başlıbaşına bir işkence bitmeyen.32 yasinda bi kardesim var ,calisiyor.Iki cocuk annesi.Esinin masallahi var.Bir kadin gibi yardimci ev islerinde.yemekleri kendi annesinde yiyorlar.Cocuklar dönüşümlü bakiliyor.kv si arada gelip büyük temuzlik yapip gidiyor.perdeleri bile takip cikarip yikiyor.Kardesim adeta bir genc kiz gibi işe gidiyor ve geliyor.Annelerin rahaysizliklari da cok saglam ,saglikli degiller ama yapicaklar tabii hepsi diyor taa en basindan alistirdi.Nasil alistirirsaniz,karsi taraf öyle gider bunu asla unutmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?