Maddiyat, birikim ve evin sorumlulukları...

ohhh ne ala memleket ya
sabah aynı anda çıkın akşam aynı eve girin
kimin ne fazlası var ?
iki tarafta çalışıyorsa ev işi ortak yapılmalı net.
1 senelik evdeyim daha evde yemek yapmamışımdır eşim yapar, çamaşırları asar, ütüsünü kendi yapar, haftasonu cumartesi temizlik günümüz ben süpürrüm o siler tozları alır
misafir geldiğinde masayı beraber koyarız ben bulaşıklara geçerken eşim çay demler
bence bi an evel bu duruma dur diyin. hayattan soğuma sebebi.

söyleyin çok yorulduğunuzu ve haksızlık olduğunu ya yardımcı olsun ya da kendinize yardımcı tutun

destek olmamasi lazim destek olsa kadinin görevi olmus olur, destek yerine ortak olmasi lazim o evde oda yiyip iciyor camasir ütü bulasik cikariyor süpürülmesi gereken yerin batmasina sebep oluyor evi dagitan cocuklar onunda cocuklari. su an evdeyim cocukdan dolayi büyük kismini ben hallediyorum ev isinin ama esimde mutlaka evde is yapiyor. calisirkende ben yemek yapiyorsam o cocuga bakardi ben camasir asiyorsam o yer süpürürdü. mecbur yapacak. kiziminda belli görevleri var evde ufak tefek oda mecbur yapacak herkes sorumluluk almak zorunda.

Benim eşimde destek değildir.Bende çalışıyorum.Fakat maaşımı istediğim gibi harcıyorum kızıma ve kendime evin faturaları vs ondadır

Eşim temizlik vs anlamaz ama çok güzel yemek yapar, yardımcı da olur bu konu da. İkimiz aynı anda eve giriyoruz eğer işim varsa yemeği ona devrediyorum ben işlerimi hallediyorum.
Para konusuna gelince benim kendime ait bir birikimim var eşim bilmiyor. Ev idaresine gelince de maaşını alınca direk bana gönderir, herşeyi ben hallederim.

Kesinlikle yardımcı almalısın haftada iki gün mesela. Gelsin nevresimleri değiştirsin, temizlik yapsın, iki çeşit yemek yapsın... yemek istemezsen ütü yapar mesela. hem çalış hem ev işleri hem yatırım falan yok, para biriktirmen de pek anlamlı değil bu durumda. Bu tavsiyeyi herkese vermem yani ama sana veriyorum. Millet de nispet yapar gibi anca kendini anlatmış. Ne faydası olacak bunları okumanın anlayamadım. Kadın laf anlatabilse işi çözer zaten.

Son düzenleme:

Yetiştiği aile olayina katilmiyorum.

Sizin ile benzer rutinimiz var fakat ne ben, ne eşim evlenmeden önce ev işi yapmazdik. Benim babam bir nebze annemi yardim ederdi (bulaşik makinesini doldurmak, sofra toplamak) fakat eşimde babasi hiç yardim etmezdi.

Aileden daha önemli olan karakterdir. Karşindaki vicdanli, mantikli ve maço değilse elbette ev işini yapar (yapar diyorum, yardim eder demiyorum çünkü ev işi kadin işi değildir).

Bunun yani sira iş biraz kadinada düşüyor. Nice kadin ilk başta harika eş/gelin rolünü oynamak istediğinden, eşlerini aliştiriyorlar baze şeylere. Mesela bu konudada, bayadir evliler, çocuk olmuş ve daha yeni canina tak ediyor, köle olmak.

Kadinlar kendine değer verse, kadin/erkek ilişki ve sorumluluklarda bu kadar tezzatlik olmaz. Konu sahibi evliliğin başinda grev yapip "sen birşey yapmiyorsan, bende yapmiyorum, hizmetçin değilim" dese, işler farkli olurdu.

Papatya Kokulu Hayaller Tavsiyemde odur, grev yap. Hiçbir işe elini sürme. Mecbur o evin işlerini yapmaya. Evi mok götürdügü halde, halen tik yoksa o halde "madem kadin ev işini yapar, bundan sonra sana zirnik yok. Sende tek başina evi geçindir" diyerek cidden hiçbirşeye para harcama. Mutfak masraflarini bile. Gündelikçi gelsin her hafta ve eşine tavirli ol.

Sizin evlilik olmamış. Bence de birikiminizi kendiniz için yapın. Zira ben de olsam bunu hazmedemezdim..

Geçen gün bir tanıdıkla haftasonu ne yaptığımızdan ev işlerinin hep yarım kaldığından konuşurken eşimin pazara gittiğini laf arasında söyleyince "iyi eşin pazara gidiyor" dedi.

Yani ben buna aşırı şaşırdım. Bu da mı kadının görevi? Ne var pazara çıkıp ihtiyacı almakta?

Ben şaşkınlıkla "gidecek tabi ne var ki bunda? Ben evde işlerime bakarken o da onu yaptı. Gayet basit bir şey sonuçta" diyebildim. O da "gitmeyen gitmiyor" dedi.
Bazen ben gidiyorum bazen eşim. Kim o an müsaitse. Haftaiçi olsa ben çalışmıyor olsam tabi ki onu beklemem.

Evde de bir çok konuda yardım eder. Ama organizasyon işi hep bendedir. Ben buna bile arada söylenirken, bazı şeyleri onun düşünmesini isterken, kendini maddi manevi her konuda erkeğe köle gibi teslim eden kadınlara çok kızıyorum.

Bizim bütçemiz ortak. İkimizin de maaşı ortada. Eşimden benim çabama rağmen bencilce hareket görsem ben de kendime göre davranırım. Ve bu gayet normal..

Anlaşılan eşiniz de bu şahsi birikime engel değil. Bazı öküzler kadının elinden alıyor maaş kartını. Bence siz gelecek için önleminizi alın..

But nedenle maaşımı vermiyorum. Arabası buyuk bir arıza açtı geçenlerde (15000) ya da tatile gidecektik vs o zaman destek ciktim, arızada kendime harçlık ayırıp tümünü verdim hatta. Ama bu şekilde olağan üstü şeyler olmadıkça vermiyorum. Kendisi de pek ev işi yapmaz. Söylersem yapar onun da kıymeti yok. O da belki bir odayı süpürme falandır yani. Şahsen benim içim soğuyor. Üniversiteye giden yeğenim var, evi ona temizletip paramı ona yediriyorum Eşim birkaç kere lafını eder gibi oldu, ev işi kadının goreviyse evi geçi dirmek de erkeğin görevi dedim ve konuyu hiç uzatmadan kapattım.

Bir yardımcı tutun en azından haftada bir gelip genel bi temizlik yapar siz de rahat edersiniz.
Bence birikiminizi kendiniz bir köşede saklayın. Eş bugün var yarın yok. Hayat Şartları ne olacağı belli olmuyor. Erkeklere de pek güven olmuyor bu konularda. Siz yapın birikiminizi en nihayetinde Çocuğunuz ve aileniz için biriktiriyorsunuz.

Kartımı istiyor vermiyorum.Aslında böyle alışmaması için çok tavır aldım ama işe yaramadı maalesef.

Dediğiniz tavırları başta aldım ama işe yaramadı evi pislik de götürse yapmadı.

Hiç de katı degilsiniz.Ben calismiyorum ama benim esim de bana rica edince yardim eder.Ev işi başlıbaşına bir işkence bitmeyen.32 yasinda bi kardesim var ,calisiyor.Iki cocuk annesi.Esinin masallahi var.Bir kadin gibi yardimci ev islerinde.yemekleri kendi annesinde yiyorlar.Cocuklar dönüşümlü bakiliyor.kv si arada gelip büyük temuzlik yapip gidiyor.perdeleri bile takip cikarip yikiyor.Kardesim adeta bir genc kiz gibi işe gidiyor ve geliyor.Annelerin rahaysizliklari da cok saglam ,saglikli degiller ama yapicaklar tabii hepsi diyor taa en basindan alistirdi.Nasil alistirirsaniz,karsi taraf öyle gider bunu asla unutmayin.

Ev işi kadının görevidir diyen adama yumuşaksınız bile. Sizin göreviniz hem çalışmak, hem ev işleri, eee eşiniz üstün ırk, bilmem nerenin soylusu filan mı, sizden artısı ne olabilir ki, tek görevi çalışmak olsun? O kalkmış totosunu yeryüzüne indirsin bir zahmet. Paşalık dönemleri yüzyıllar öncesinde kaldı. Eskiden mesaili bir işim vardı, çocuklar yoktu, eşimle ev işlerini birlikte yapardık, hatta çoğu zaman yemekleri o hallederdi. Şimdi evden çalıştığım esnek bir işim, iki de kızım var. Bazen yemek yapmıyorum, eşim işten gelip yapıyor. Yetişemediğim her yerde eşim yetişmeye çalışıyor. Para meselesine gelirsek, evlendiğimizden beri senin paran, benim param olmadı aramızda. Birikimimiz ortak hesapta. Evin ihtiyaçlarını o an kime denk gelirse o ödüyor filan. Ama eşim sizinki gibi olsaydı, kendime yetecek kadar yemek ve temizlik yapar, faturalara ve varsa kiraya ortak olur, kalanı da kendim için ayrı hesapta biriktirirdim.

Alıştırmamak için elimden geleni yaptım çok tartıştık, konuştum ama değişmedi.

benim eşimde aynı canım istediği istemeden önüne konmuş, hatasına yanlış denmemiş, bir kirli çorabını banyoya koymaktan aciz, ev işinde ve çocuk bakımında yardımcı olmayan bir odun, bir kazma artık ne dersen onla evliyim. konuşmak kavga etmek çözüm değil, her şeyi denedim yola da gelmiyor artık pes ettim. madem bunlar benim görevim evi geçindirmekte onun görevi. alıyorum maaşı kafama göre keyfime göre kendime çocuklara harcıyorum, orama burama sürüyorum valla, bana acımayana acıyacak halim yokev istiyordum ev dar diye, önce para yoktu şimdi var ama bu seferde onun cephesi yok katı yok muhiti..... alacağı evde onun olsun gayrı, ben sıkışıyorsam o da sıkışıyor aradığını bulamıyor, evden de geçtim artık, anı yaşıyorumofff ne yazmışım bende, ne kadar dolduysamoturmuş birde bir çocuk daha yap diyor, he canım he başka isteklerin varsa onu da yapayım alaattinin ciniyim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…