Maddiyat Farkı

Kardelen96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2023
77
7
1
29
İyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?

Durumunun kötü olmasından ziyade, sizinde rahat yaşamınızı etkileyecek mi? Yani alışveriş yapmanızı engelleyip, kısıtlama getirecek biri mi?, sizin evliliğinize değil kendi ailesine yatırım yapacak biri mi? Bunlar daha önemli. Ama açık konuşmak gerekirse maddi imkanlar evlilik içinde önem arz ediyor. Özellikle erkeklerde sizin daha çok kazanmanızı kendine yediremiyor ve saçma sebeplerle tartışmalara yol açabiliyor. Diğer bir husus ise; siz rahat bir yaşama alıştıysanız, istediğinizi alıp gezen biriyseniz evet yine zorlayacaktır.

bence erkeğin maddiyatının daha iyi olduğu ilişki sürüyor ama kötü olduğu ilişki sürmüyor. çok sıkıntı yaşayabilirsiniz alıştığınız rahatlık vs. aileniz de ömür boyunca size destek olamaz. Yine ailesine ömür boyu bakmak zorunda kalabilirsiniz. bir sürü sıkıntı

Sizlerin kendi meslekleri nasıl, gelirimiz yakın mı birbirine?

Şöyle ki giydiğiniz markalar vs... ister istemez farklı olacak hayattan beklentileriniz size doğal gelirken ona lüks gelebilir gibi...

Ya da evdeki bütçe yönetimi nasıl olacak sizinkiler de zaten var deyip kendi ailesine parayı akıtabilir de.

Ancak evlilik aşamasına yaklaştığınızda bununla ilgili soru işareti oluştuysa sizde, olumsuz bir durum yaşadığınızı düşünüyorum.

İnsanlar senelerce sevgili olsalar da aileler ile ilgili süreçler yaklaşınca onların ayak izlerini taşıyorlar ilişkilerine.

Ve burada ve çevrede gördüğüm olumsuz durumlardan bir tanesi kız tarafı aman kızım gördüğünden eksik olmasın diye herşeyi yapıp erkek de bunu sömürüp sonra da aşağılık kompleksine girebiliyor.

Bu sebeple karaktere göre hareket etmek esas. Umarım sağlam karakterli birisidir de böyle olumsuzluklar yaşamazsınız.

Çok yakın bir arkadaşım yaşadı öncesinde bizde çok uyardık bak zor olmaz mı yapabilir misin diye. Arkadaşım Emirgan’da havuzlu villa da yaşayan birisiydi. Evlenip Bağcılar da 1+1 de oturmaya başladı. Öyle normal bir zenginlik de değil ultra zenginlerdi. Arkadaşım ilişkisinin hep arkasında durdu. Sanırım sizin gibi acabaya düşse yaşadıkları ona zor gelirdi. Ancak iyi ki düşmemiş. Mükemmel bir evliliği var çok çok mutlu Allah bozmasın. Zorlandı ama sevgisi ağır bastı. Bunu da çok nadiren başarabilen olur. İyi düşünmek gerek.

Aklınızda böyle bir soru işareti varsa bu yola girmeniz ikiniz için de pek doğru gözükmüyor. Yalnız benzer bir durumu yakın bir arkadaşım yaşadı. Arkadaşımın durumu çok çok iyi. Erkek arkadaşının durumu ortalamaydı. Ama hem çok çalışkan bir insandı hem de gerçekten çok düzgün bir insandı. Ailesi arkadaşımın aklına girdi, "bize layık değil" diye tutturdular ve sonunda ayrıldılar. Adam 2 yıl sonra evlendi, çocuğu oldu, şimdi çok mutlu. Yani maddi denklik her şey değildir.

Gönüller bir olsun önemli olan.Oldugu kadar yaparsınız.

Davul bile dengi dengine, durumlar her zaman bire bir olmaz ama üç aşağı beş yukarı yakın olmalı veya partneriniz bireysel olarak iyi kazanmalı; alıştığınız standartlar düşecekse, çok sıkıntı yaşarsınız. Bizim durumumuz da eşimin ailesine göre daha iyiydi; ama eşimin kendisi kalifiye bir mühendis ve gayet iyi kazanıyor. Ben evlendiğimde standartlarım düşmedi.

Bu cümleleri kuruyor, bu şekilde düşünüyorsanız ayrılın.

Sevgi bana göre her şey demek değildir. Sizin alıştığınız yaşam tarzı, eşiniz tarafından tekrar yaşatılmadığında hem siz kötü olursunuz hem eşiniz mahçup. Aile desteği bir erkek için bir noktaya kadar kabul edilse de sınır aşılırsa erkeklik gururu adı altında gücenmeler olabilir. İyi düşünün

Hayatınızın standardını kendiniz kazanarak sağlamalısınız. Ananız babanız kocanızla değil.

Adam bir başkasıyla mı evlendi, arkadaşınızla mı ?

Arkadaşınız kararından pişman mı ? Adam yine maddi olarak kendisine denk olmayan biriyle mi evlendi ? Örneğinizi netleştirmek için soruyorum.

Adamın eşini çok tanımıyorum açıkçası. Instagramdan çıkarmamıştım adamı, oradan takip ediyorum. Arkadaşım da daha sonra evlendi ve çok kötü bir boşanma sürecinden sonra boşandı. Bu adamla evlenmediği için pişman olup olmadığını bilemiyorum. Ama ben adamın eşiyle ve çocuğuyla mutlu olduğunu görünce tuhaf hissediyorum. Onun adına mutluyum tabii çünkü mutluluğu hak eden. çok düzgün bir adamdı. Ama bir yandan da o fotoğraflardaki mutlu kadın benim arkadaşım olabilirdi diye düşünüyorum. Ama belki de her şey nasip kısmet. Böyle olacağı varmış.

Üniversitede hangi bölüm okuyor sevgiliniz? Son senenizmi? Gelecek vadeden bi mesleği olacaksa sorun olmaz

Acilinnn ben varim. Biz esimle unide tanistik. Esimin ailesi ve benim ailem arasinda maddi olarak cokkk fark vardi. Ancak ben hepp kendi ayaklari uzerinde durmaya takintili bir insan oldugum icin 18 yasindan beri calisiyorum. Kendi kendimi finanse ediyorum. Esimde de zeki ve caliskandir. Evlilik surecimizde herseyimizi kendimiz yaptik. Aileler gonullerinden geldigince yardim etti bizim talebimiz olmadi. Sonuc olarak 7,5 yildir evliyiz, guzel islerimiz var maaslarimiz denk maddi durumumuz iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…