Maddiyat Farkı

Doğru olan yardim almamalari zaten. Arkadaşinizin yaptiği oldukça zor, örneğini pek görmedim diyebilirim o yuzden sasirdim. Bu oranda farkliliğa herkes uyum sağlayamaz.

Hayatınızın standardını kendiniz kazanarak sağlamalısınız. Ananız babanız kocanızla değil.
o öyle olmuyor bence kocayı bilmiyorum ama aileden sıfır destek birisi bu ekonomide güzel bir hayat süremeyebilir yeni işe girmişse bence. aileden destek görmek çok önemli gibi geliyor bana. elbette insan kendi de kazanmalı ama mesela kira düşünüyorum gelirin çoğunun kiraya gitmesi var ne kadar iyi bir hayat yaşanır? ya da karı koca çalışırken ihtiyacı olan bir aile varsa sürekli bütçe kesintisi olabilir. E şimdi kadın çalışıyor bir şekilde geliri var iyi ya da kötü. kendi ailesinin durumu iyi onlara bakmak zorunda değil ama eşi bakmak zorunda. sadece aile niye yardım etsin demek kolay. bir de tersi var bu işin

Ailesinden yine destek görebilir (ben doğru bulmuyorum sürekli bir desteği, bağımsızlık özgürlük için bunun olmaması şart), ailesinden gördüğü destek ve kendi kazancıyla 10 üzerinden 8 refah yaşıyorsa bu eşle beraber düşecek/artacak diye bir şey yok. Kendi adıma değişmedi en azından.

bana nedense boşuna eziyet çekmek gibi geldi. aşırı gurur yüzünden belki hayatlarını oldukça kısıtlamak zorunda kaldılar. tabii ki herkesin ailesi yaşamı farklı ama ailemin durumu iyiyken ben gidip öğrenci hayatı yaşayıp kazandığım iki kuruşla bir şey yapmak için didinmezdim ben mi parazit ruhluyum acaba

Tam da bu yüzden belli bir yaştan sonra ailenin sağladığı sınırsız imkanlara dur diyebilmek gerekiyor. Aksi durumda genç biri bağımsızlaşamıyor zaten. Aile ne derse onu yapmak zorunda kalıyor.

Tam da bu yüzden belli bir yaştan sonra ailenin sağladığı sınırsız imkanlara dur diyebilmek gerekiyor. Aksi durumda genç biri bağımsızlaşamıyor zaten. Aile ne derse onu yapmak zorunda kalıyor.
ya zaten bu sitede anladım ki kimsenin yetişkin olup bağımsız olma derdi yok bu ülkede.
aileden istekler asla ama asla bitmiyor
evlenince de bitmiyor inanılmaz yani

işte öyle ama o sizin hayatınız her hayat farklı. kim yüksek maaş alıyor ki? iki kişinin geliri bir olacak ve karşı tarafın ailesi sürekli beklenti içinde olabilir. neler görüyoruz benim arkadaşımın nişanlısının ailesi öyle mesela arkadaşım hemşire sevgilisi de astsubay. iki memur maaşı ile rahat geçinebilirler ama arkada nişanlısının bakması gereken 2 kardeşi var kız kardeşi üniversite okuyor abisinden bilgisayar istiyor yurt ödemesi bekliyor harçlık bekliyor vs böyle beklentiler iki kişinin yarattığı rahatı oldukça etkiler bence. e insan ailesine de kıyamaz. bu yüzden bence aileler de bir yere kadar denk olmalı gibi geliyor. belki ben fazla maddiyatçı düşünüyorumdur.

Anlayamadım burda zengin bul dersek adamı terk edip zengimn erkek arayışına mı çıkacaksınız? Ayrılma sebebi sorarasa ne diyeceksiniz sen fakir gençsin ben fabrikatçr kızıyım mı diyeceksiniz??
Benim gördüğüm ya kadın standart üstü güzelse zengin erkek buluyor ya da kadın aileden zengin olduğu için çevresi de zengin oluyor ve zengin koca buluyor. Tabi yıllar içinde refah düzeyinin artmasından bahsetmiyorum (örnek yazılımcılar )

Çok zor, yapanlari tebrik ederim ben birakamazdim herhalde o derece varlikli bir ailede olsaydim.

Ailelerinizin değil kendi gelirleriniz önemli. İş hayatına atılıp evlendikten ayrı ev kurduktan sonra zaten ailenizden destek almayacaksınız ki? Kendi kazandıklarınızı harcayacaksınız. Potansiyel meslekleriniz önemli.

Esinizin meslegi ne? Calisip kazanirsa siz de calisirsaniz sorun olmaz. Ailenizin yardimina da ihtiyaciniz kalmaz

Evliliği sürdüren sadece maddi koşullar değil ne yazık ki. Para çok şey, ama her şey değil.
İkinizde çalışıyor musunuz?
Evleneceğiniz kişinin ve sizin mesleği var ve çalışıyorsanız üst düzey para için takıntılı olmayın.

Evli olduğum kişinin ailesi maddi olarak gayet de iyilerdi. Ama görgü yoktu.
Araba alırken küçük bir miktar yetmediği için vermişlerdi, bir kaç aya paramızı verin diye istediler.

Mesleği ve iyi bir maaşı olmasına rağmen evli olduğum kişiye saygı duyamaz hale gelmiştim. Çünkü tembel, pasif, sorumsuzdu. Boşandık.
Size saygı duyması, sorumluluk sahibi olması, iş bitiriciliği ve aranızda güçlü sevgi bağı var ise ailesi zengin aramayın.

Böyle bir kriter evlilik için yeterli değil.
Mesleği yok, çalışmayı sevmiyor deseydiniz kaçarak uzaklaşın derdim.

Yuh, üniversite öğrencisi insanlar abiden abladan bilgisayar yurt parası falan nasıl bekliyor ya? Burada tuhaf olan maddi durumu denk olmayan kişilerin beraberliği değil bence. Zaten söylediğim bağımsızlığı elde eden kimsenin bu tarz sorunları olmuyor

Çok zor, yapanlari tebrik ederim ben birakamazdim herhalde o derece varlikli bir ailede olsaydim.
Sabancıların kızı olsam ben de bırakamazdım. Ama maddi durumu baya iyiyken babamdan harçlık almayı bıraktım mesela. Sıfır eforla üniversiteyi bitirebilecekken kendim çalışmaya başladım. İyi ki Sabancı kızı değilmişiz hehe

2 çalışan yetişkin neden ailesinden destek alsin ki olağanüstü bir durum olmadıkça. Ultra zenginse elbette desteklesin ama villada oturmayan normal aileden sürekli destek beklemek komik geliyor bana biraz.

2 çalışan yetişkin neden ailesinden destek alsin ki olağanüstü bir durum olmadıkça. Ultra zenginse elbette desteklesin ama villada oturmayan normal aileden sürekli destek beklemek komik geliyor bana biraz.
ya ultra zenginse bile maddi destek her türlü içişlerine karışma hakkı demek ,
bu evli isende bekarsanda böyle.

evinin kirasını anan baban ödüyorsa o eve kimin girip giremeyecegine de onlar karar verir

ya ultra zenginse bile maddi destek her türlü içişlerine karışma hakkı demek ,
bu evli isende bekarsanda böyle.

evinin kirasını anan baban ödüyorsa o eve kimin girip giremeyecegine de onlar karar verir
Evet parayı veren düdüğü çalar. Kaynana konularını okurken de görüyorum kaynana parayı veriyor tabiiki olaylara karışmak isteyecek. Niye kabul ediyorsun parayı. Kendi paran kadar yap kimseye laf verme.

Valla size kalmış bir şey bu. Evet maddi denklik önemlidir ama hazımlı da olmak gerekir. Sonuçta kimin ne kadar kazanacağı belli olmuyor,değişkenlik gösterebiliyor. Eşimle ben tamamen denktik evlilik öncesinde,sonra eşim çok kazanmaya başladı,iflas da etti. Sonradan toparladı. Şu aralar ben yükselişe geçtim,eşim sabit devam ediyor. Yani demem o ki,iki kişi çalışıp yapacaksınız her şeyi. Aileleriniz size bakmayacak,destek olurlar ihtiyaç halinde ama sürekli olamaz, hayatın akışına ters.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…