- 10 Ekim 2014
- 32.613
- 146.686
- 798
- Konu Sahibi Kardelen96
-
4 yıl oldu. Aileden yardım almıyorlar ki bence olması gereken bu. Evlenince önce kiraya çıktılar. Çok eski bir evdi. Boyadı her yerini işte dolapları ev sahibi izniyle kapladı falan. Sonra 1+1 ev aldılar. 10 yıl falan ödeyecekler sanırım. Ailesi şak diye ödeyebilir ama eşi başta zaten kabul etmeyeceğini söyledi. Arkadaşım da ısrar etmedi hiç saygı duydu. Gelirken elleri vs dolu gelirler ama kesinlikle maddi yardım yapmaz ailesi.
o öyle olmuyor bence kocayı bilmiyorum ama aileden sıfır destek birisi bu ekonomide güzel bir hayat süremeyebilir yeni işe girmişse bence. aileden destek görmek çok önemli gibi geliyor bana. elbette insan kendi de kazanmalı ama mesela kira düşünüyorum gelirin çoğunun kiraya gitmesi var ne kadar iyi bir hayat yaşanır? ya da karı koca çalışırken ihtiyacı olan bir aile varsa sürekli bütçe kesintisi olabilir. E şimdi kadın çalışıyor bir şekilde geliri var iyi ya da kötü. kendi ailesinin durumu iyi onlara bakmak zorunda değil ama eşi bakmak zorunda. sadece aile niye yardım etsin demek kolay. bir de tersi var bu işinHayatınızın standardını kendiniz kazanarak sağlamalısınız. Ananız babanız kocanızla değil.
Ailesinden yine destek görebilir (ben doğru bulmuyorum sürekli bir desteği, bağımsızlık özgürlük için bunun olmaması şart), ailesinden gördüğü destek ve kendi kazancıyla 10 üzerinden 8 refah yaşıyorsa bu eşle beraber düşecek/artacak diye bir şey yok. Kendi adıma değişmedi en azından.o öyle olmuyor bence kocayı bilmiyorum ama aileden sıfır destek birisi bu ekonomide güzel bir hayat süremeyebilir yeni işe girmişse bence. aileden destek görmek çok önemli gibi geliyor bana. elbette insan kendi de kazanmalı ama mesela kira düşünüyorum gelirin çoğunun kiraya gitmesi var ne kadar iyi bir hayat yaşanır? ya da karı koca çalışırken ihtiyacı olan bir aile varsa sürekli bütçe kesintisi olabilir. E şimdi kadın çalışıyor bir şekilde geliri var iyi ya da kötü. kendi ailesinin durumu iyi onlara bakmak zorunda değil ama eşi bakmak zorunda. sadece aile niye yardım etsin demek kolay. bir de tersi var bu işin
bana nedense boşuna eziyet çekmek gibi geldi. aşırı gurur yüzünden belki hayatlarını oldukça kısıtlamak zorunda kaldılar. tabii ki herkesin ailesi yaşamı farklı ama ailemin durumu iyiyken ben gidip öğrenci hayatı yaşayıp kazandığım iki kuruşla bir şey yapmak için didinmezdim ben mi parazit ruhluyum acaba4 yıl oldu. Aileden yardım almıyorlar ki bence olması gereken bu. Evlenince önce kiraya çıktılar. Çok eski bir evdi. Boyadı her yerini işte dolapları ev sahibi izniyle kapladı falan. Sonra 1+1 ev aldılar. 10 yıl falan ödeyecekler sanırım. Ailesi şak diye ödeyebilir ama eşi başta zaten kabul etmeyeceğini söyledi. Arkadaşım da ısrar etmedi hiç saygı duydu. Gelirken elleri vs dolu gelirler ama kesinlikle maddi yardım yapmaz ailesi.
Tam da bu yüzden belli bir yaştan sonra ailenin sağladığı sınırsız imkanlara dur diyebilmek gerekiyor. Aksi durumda genç biri bağımsızlaşamıyor zaten. Aile ne derse onu yapmak zorunda kalıyor.Konudaki zenginliğin boyutu nedir hiç anlamadim ama bazilari eski nesillerden beri çooook varlikli oluyor.
Bilmem kaç kuşağin oluşturduğu zenginlik standartlarini birakip, ailenin maddiyatindan tamamen ayrilan genç birinin ayni standartlari karşilamasi çok zor, zaman alir. Maaşli calisarak hiç mumkun degil zaten.
ya zaten bu sitede anladım ki kimsenin yetişkin olup bağımsız olma derdi yok bu ülkede.Tam da bu yüzden belli bir yaştan sonra ailenin sağladığı sınırsız imkanlara dur diyebilmek gerekiyor. Aksi durumda genç biri bağımsızlaşamıyor zaten. Aile ne derse onu yapmak zorunda kalıyor.
işte öyle ama o sizin hayatınız her hayat farklı. kim yüksek maaş alıyor ki? iki kişinin geliri bir olacak ve karşı tarafın ailesi sürekli beklenti içinde olabilir. neler görüyoruz benim arkadaşımın nişanlısının ailesi öyle mesela arkadaşım hemşire sevgilisi de astsubay. iki memur maaşı ile rahat geçinebilirler ama arkada nişanlısının bakması gereken 2 kardeşi var kız kardeşi üniversite okuyor abisinden bilgisayar istiyor yurt ödemesi bekliyor harçlık bekliyor vs böyle beklentiler iki kişinin yarattığı rahatı oldukça etkiler bence. e insan ailesine de kıyamaz. bu yüzden bence aileler de bir yere kadar denk olmalı gibi geliyor. belki ben fazla maddiyatçı düşünüyorumdur.Ailesinden yine destek görebilir (ben doğru bulmuyorum sürekli bir desteği, bağımsızlık özgürlük için bunun olmaması şart), ailesinden gördüğü destek ve kendi kazancıyla 10 üzerinden 8 refah yaşıyorsa bu eşle beraber düşecek/artacak diye bir şey yok. Kendi adıma değişmedi en azından.
Benim gördüğüm ya kadın standart üstü güzelse zengin erkek buluyor ya da kadın aileden zengin olduğu için çevresi de zengin oluyor ve zengin koca buluyor. Tabi yıllar içinde refah düzeyinin artmasından bahsetmiyorum (örnek yazılımcılar )Anlayamadım burda zengin bul dersek adamı terk edip zengimn erkek arayışına mı çıkacaksınız?Ayrılma sebebi sorarasa ne diyeceksiniz sen fakir gençsin ben fabrikatçr kızıyım mı diyeceksiniz??
Tam da bu yüzden belli bir yaştan sonra ailenin sağladığı sınırsız imkanlara dur diyebilmek gerekiyor. Aksi durumda genç biri bağımsızlaşamıyor zaten. Aile ne derse onu yapmak zorunda kalıyor.
Ailelerinizin değil kendi gelirleriniz önemli. İş hayatına atılıp evlendikten ayrı ev kurduktan sonra zaten ailenizden destek almayacaksınız ki? Kendi kazandıklarınızı harcayacaksınız. Potansiyel meslekleriniz önemli.İyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?
Maalesef hiçbir bölüme gelecek vadeden diyemiyoruz bu coğrafyadaÜniversitede hangi bölüm okuyor sevgiliniz? Son senenizmi? Gelecek vadeden bi mesleği olacaksa sorun olmaz
Yuh, üniversite öğrencisi insanlar abiden abladan bilgisayar yurt parası falan nasıl bekliyor ya? Burada tuhaf olan maddi durumu denk olmayan kişilerin beraberliği değil bence. Zaten söylediğim bağımsızlığı elde eden kimsenin bu tarz sorunları olmuyorişte öyle ama o sizin hayatınız her hayat farklı. kim yüksek maaş alıyor ki? iki kişinin geliri bir olacak ve karşı tarafın ailesi sürekli beklenti içinde olabilir. neler görüyoruz benim arkadaşımın nişanlısının ailesi öyle mesela arkadaşım hemşire sevgilisi de astsubay. iki memur maaşı ile rahat geçinebilirler ama arkada nişanlısının bakması gereken 2 kardeşi var kız kardeşi üniversite okuyor abisinden bilgisayar istiyor yurt ödemesi bekliyor harçlık bekliyor vs böyle beklentiler iki kişinin yarattığı rahatı oldukça etkiler bence. e insan ailesine de kıyamaz. bu yüzden bence aileler de bir yere kadar denk olmalı gibi geliyor. belki ben fazla maddiyatçı düşünüyorumdur.
Sabancıların kızı olsam ben de bırakamazdım. Ama maddi durumu baya iyiyken babamdan harçlık almayı bıraktım mesela. Sıfır eforla üniversiteyi bitirebilecekken kendim çalışmaya başladım. İyi ki Sabancı kızı değilmişiz heheÇok zor, yapanlari tebrik ederim ben birakamazdim herhalde o derece varlikli bir ailede olsaydim.
2 çalışan yetişkin neden ailesinden destek alsin ki olağanüstü bir durum olmadıkça. Ultra zenginse elbette desteklesin ama villada oturmayan normal aileden sürekli destek beklemek komik geliyor bana biraz.o öyle olmuyor bence kocayı bilmiyorum ama aileden sıfır destek birisi bu ekonomide güzel bir hayat süremeyebilir yeni işe girmişse bence. aileden destek görmek çok önemli gibi geliyor bana. elbette insan kendi de kazanmalı ama mesela kira düşünüyorum gelirin çoğunun kiraya gitmesi var ne kadar iyi bir hayat yaşanır? ya da karı koca çalışırken ihtiyacı olan bir aile varsa sürekli bütçe kesintisi olabilir. E şimdi kadın çalışıyor bir şekilde geliri var iyi ya da kötü. kendi ailesinin durumu iyi onlara bakmak zorunda değil ama eşi bakmak zorunda. sadece aile niye yardım etsin demek kolay. bir de tersi var bu işin
ya ultra zenginse bile maddi destek her türlü içişlerine karışma hakkı demek ,2 çalışan yetişkin neden ailesinden destek alsin ki olağanüstü bir durum olmadıkça. Ultra zenginse elbette desteklesin ama villada oturmayan normal aileden sürekli destek beklemek komik geliyor bana biraz.
Evet parayı veren düdüğü çalar. Kaynana konularını okurken de görüyorum kaynana parayı veriyor tabiiki olaylara karışmak isteyecek. Niye kabul ediyorsun parayı. Kendi paran kadar yap kimseye laf verme.ya ultra zenginse bile maddi destek her türlü içişlerine karışma hakkı demek ,
bu evli isende bekarsanda böyle.
evinin kirasını anan baban ödüyorsa o eve kimin girip giremeyecegine de onlar karar verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?