Maddiyat Farkı

benim durumum iyidi marka giyinen biriydim ve evlenirken eşimin hic birseyi yoktu birbirimizi gercekten severek evlendik ilk zamanlar cok kötü zamanlar gecirdik 2 yıl falan ama ondan sonra eşim iş yakaladi ve onun peşinden gitti cok şükür şuan durumumuz cok iyi hatta ev aliyoruz allah izin verirse arabada aldik .bu işler belli olmazki belki evleneceginiz kişinin durumu cok iyi olabilir allah ol der olur kismet bu işler

Bu durum oldukça sık karşılaşılan bir durum, Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, hayatınızı sadece başkalarının beklentilerine göre yaşamak yerine, kendi istekleriniz ve hayalleriniz doğrultusunda yönlendirmeniz önemlidir.
Eşinizle olan ilişkinizde onun maddi durumunun sizin için önemli olup olmadığını düşünün. Önemli değilse, bu konuda endişelenmenize gerek yok. Eğer önemliyse, eşinizin maddi durumuyla ilgili konuşmanız ve gelecekteki beklentilerinizi netleştirmeniz önemlidir. Eğer eşiniz size yeterli olacaksa, başkalarının fikirleriyle ilgilenmeyin ve kendi hayatınızı yaşamaya devam edin.
Ailelerinize ve çevrenizdeki insanlara karşı açık olun. Onların beklentilerini anlamaya çalışın ve kendi düşüncelerinizi paylaşın. Ayrıca, eşinizle birlikte gelecekteki hedeflerinizi, hayallerinizi ve planlarınızı konuşun ve birbirinizi destekleyin.

Özetle, hayatınızı sadece başkalarının beklentilerine göre yaşamak yerine, kendi istekleriniz ve hayalleriniz doğrultusunda yönlendirmeniz önemlidir. Eşinizin maddi durumuyla ilgili açık olun ve gelecekteki hedeflerinizi birlikte belirleyin. Başkalarının fikirlerine kulak asmadan, kendi hayatınızı en iyi şekilde yaşamaya çalışın

Şunuda dile getirmek istiyorum .arkadaşlariniz zengin biriyle evlenmenizi söylemiş iyi hoş demişlerde .nerden biliceksiniz evlendiginiz kişi evlendikten sonra belki işleri kötü gidicek belki cok kötü yerlere geleceksiniz .bence siz kalbinizin sesini dinleyin kimseyi degil

Belki zengin biriyle evlenecek ama adam şeref yoksunu çıkacak. Bence önemli olan dürüst, çalışkan, sadık biri olması.

Çok ilginç, ne kadar zamandir evliler.

Hayatınızın standardını kendiniz kazanarak sağlamalısınız. Ananız babanız kocanızla değil.

sevgi varsa yeteri kadar her şekilde devam edilir ilişkiye ama şöyle bir şey de var ki sizin hayat standardınızın düşmesiyle eşinizin de belki bu durumdan gururunun incinmesiyle bazı problemler oluşabilir ama gerçekten seviyorsanız birbirinizi bunlar bi şekilde aşılır

Belki zengin biriyle evlenecek ama adam şeref yoksunu çıkacak. Bence önemli olan dürüst, çalışkan, sadık biri olması.
Bencede onuda söylicektim .etrafimda cok görüyorum zeygin adamla evlenip gözü disarda olan .allah ne karşina cikarticagini bilemiyorsun zengin evlenip yoksulluk cekme .ben evlenirken hic parasi yoktu eşimin allaha şükür işleri hep ras gitti ve şuan durumumuz cok iyi ama eşim hep ailesine sadık oldu boşverin parasi olmayan la evlenin deger görürsünuz

Valla ben de şok oldum. Eşimle aramızda ciddi maddi farklılık var. Hiç de standardım düşmedi. Standardımı kendim sağlıyordum ondan önce de, yine kendim sağlıyorum

Konudaki zenginliğin boyutu nedir hiç anlamadim ama bazilari eski nesillerden beri çooook varlikli oluyor.
Bilmem kaç kuşağin oluşturduğu zenginlik standartlarini birakip, ailenin maddiyatindan tamamen ayrilan genç birinin ayni standartlari karşilamasi çok zor, zaman alir. Maaşli calisarak hiç mumkun degil zaten.

yani aslında bence para işini erkeğe birakmak çok yanlış,
ben x miktar kazanıyorum örneğin ve bütün standartlarımi bu şekilde sağlıyorum.
biriyle evlensem o ya da y kazansa
eve giren miktar
x+y olacak , standartlarimizi kendimiz saglarsak asla düşmez.

Benim anlamadığım sizin evliliğinizle ailenizin zenginliğinin alakası nedir? Aileniz siz evlenince size mi bakacak?
Sevgilinizin mesleği var mı? İşi var mı? Siz çalışıyor musunuz? Önemli olan eş adayı ile sizin eğitiminizin, alacağınız maaşın denk olup olmaması.

Eşimle ailelerimiz arasında çok büyük fark var yani babamın daire sayısını bilmiyorum bile. Ama ben evlendiğim günden 1 hafta önce tüm kredi kartlarını babama teslim ettim. Zaten işe başlayıp 1 ay sonra evlendim. Böylece hiç sorun olmadı. Kendim çalıştığım için de ne eşimden ne babamdan bir beklentim de olmadı. Eşimle hep cebimizdeki para kadar harcadık.

Çok ilginç, ne kadar zamandir evliler.

4 yıl oldu. Aileden yardım almıyorlar ki bence olması gereken bu. Evlenince önce kiraya çıktılar. Çok eski bir evdi. Boyadı her yerini işte dolapları ev sahibi izniyle kapladı falan. Sonra 1+1 ev aldılar. 10 yıl falan ödeyecekler sanırım. Ailesi şak diye ödeyebilir ama eşi başta zaten kabul etmeyeceğini söyledi. Arkadaşım da ısrar etmedi hiç saygı duydu. Gelirken elleri vs dolu gelirler ama kesinlikle maddi yardım yapmaz ailesi.

Zaten birlikte yapılan mal-mülk daha keyifli oluyor. Biz evimizi de arabamızı da iki kişi çalışarak birlikte yaptık. Öylesi daha tatlı oluyor.

aradığım özsaygı.

Tabikide öyle kadin her zaman tutumludur

Ne güzel. Demek ki sevgi dolu bir yuvaları var. Maddi konularla tatlarını kaçırmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…