- 10 Nisan 2023
- 841
- 942
- 18
- 29
- Konu Sahibi Kardelen96
-
Bi ara yaşadım. Benim de ailemin maddi yönden durumu iyi ve eski sevgilim garsondu. Gittiğimiz yerlerde hesabı bile zor ödüyordu. Ben de bu durumdan rahatsız oldum ve bitirdim. Ben maddiyata değer veren biriyim. Aşk sevgi paranın yanında çok değersiz kalıyorBöyle bir durum mu yaşadınız
Çevreniz haklı der susarımİyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?
Siz de mi yaşadınız aynısınıÇevreniz haklı der susarım
Çevremde de gördüm yaşadım da erkeğin maddi durumu kadınla es yada bir adım önce olmayınca erkekler de bir özgüvensizlik ezik erkek sendromu başlıyor. Sizi ezmeler, başa kakmalar, yetersizlik duygusu. Evet bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ama yine de erkeğin maddi durumu kadından düşükse o ilişkilerin büyük bir yüzdelik dilimi kabusa dönüyor... Maceraya atılmaya gerek yok kanimcaSiz de mi yaşadınız aynısını
Bence işin ciddiye bindiği bir ilişkide zengin biriyle mi evlensem diye düşünen bir kadın, bu evliliği yapmamalı. Bir erkek olsam, sevdiğim kadının bunu demesi ve düşünmesi ayrılmam için yeterli olurdu. Kadın olarak da eşim bunu dese gerçekten kafayı yerdim… mantık evliliği düşünüyorsanız, belli ki aşık değilsiniz zaten, mantığınıza uyan biri daha mantıklı olur mantıkenİyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?
Normalde evlilik düşünmüyordum zaten mantık veya aşk, yani spontane gelişti aramıyordum. Onun dışında sevdiğimi de biliyorum, hayatın gerçekleri karşısında da realist düşünmeye çalışıyorum. Ayrılırsam içimde kalacak bunu da biliyorum.Bence işin ciddiye bindiği bir ilişkide zengin biriyle mi evlensem diye düşünen bir kadın, bu evliliği yapmamalı. Bir erkek olsam, sevdiğim kadının bunu demesi ve düşünmesi ayrılmam için yeterli olurdu. Kadın olarak da eşim bunu dese gerçekten kafayı yerdim… mantık evliliği düşünüyorsanız, belli ki aşık değilsiniz zaten, mantığınıza uyan biri daha mantıklı olur mantıken
Hep mi böyledir yani böyle olup anlaşabilen de oluyorÇevremde de gördüm yaşadım da erkeğin maddi durumu kadınla es yada bir adım önce olmayınca erkekler de bir özgüvensizlik ezik erkek sendromu başlıyor. Sizi ezmeler, başa kakmalar, yetersizlik duygusu. Evet bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ama yine de erkeğin maddi durumu kadından düşükse o ilişkilerin büyük bir yüzdelik dilimi kabusa dönüyor... Maceraya atılmaya gerek yok kanimca
Kusura bakmayın çok konuşuldu doğru son bir kez daha sormak istedim, tekrar teşekkür ederim yorum içinAma size sayfalarca yazıldı, çizildi.. olumlu olumsuz herkes görüşünü zaten sıraladı.. Daha hangi fikrin peşindesiniz hiç anlamadım.
Bakın, size şöyle örnek vereyim.
Ben esnaf çocuğuyum. Esnaflığın esnaflık olduğu zamanlarda babam bizi okuttu büyüttü. Orta gelirli bir aileydik. Sonra babamın işleri bozuldu, bir sürü maddi sıkıntı vs.. gel zaman git zaman ben kendi şirketimi kurdum ve ortalamanın çok üstünde bir gelir elde ediyorum.
Eşimin babası çiftçi. Büyük arazileri var. Maddi durumları benim ailemden daha iyi. Ancak eşim kurumsal bir firmada beyaz yaka çalışan. Çalıştığı yerde pek de yükselme şansı yok. Geliri firma yabancı bir firma olduğu için meslektaşlarına nazaran güzel ama benim gelirimle kıyaslandığına hayli komik bir rakam.
Bu durum evlendiğimizden beri böyle. Benim gelirim her zaman bu denli yüksek değildi, çok borç içinde olduğumuz zamanlar oldu. Ama ailelerden yardım almadık. Bütçemizi kendimiz planladık. Borca da kendimiz girdik, düze de kendimiz çıktık.
Ne bize ne çocuklarımızla ilgili kararlarımıza kimse karışmadı, karışamadı. Çünkü bu ikimizin hayatıydı.
Benim gelirimin ondan yüksek olması ne beni rahatsız etti, ne de onu. Çünkü ikimizin kazandığı da "bizim"di.
Şimdi size hayatını baştan aşağı kendi inşa etmiş 38 yaşında bir kadın olarak soruyorum, standartlarınızı korumak ya da oluşturmak adına, siz kendi payınıza düşeni yapmaya hazır mısınız?
Hazır değilseniz başkasına güvenerek bu yola girmeyin.
Bu konuda son kez danışmak istiyorum, çok kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Bir karar aşamasındayım, benzer durumu yaşayanlar başta olmak üzere tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Neden mutsuz olurum şeklinde yorumladınız yadırgamıyorum yanlış anlamayınAma bu evlilik konulari cok kisisel.
Her zaman derim, asamin gozu ustunde kasi var diye bile bir insani kendinize uygun gormeyebilirsiniz.
Bir baskasi farkli dusunur, farkli hisseder.
O yuzden kendiniz tamamen kendi icinize donup karar vermelisiniz.
Ben 2 gonul bir olunca samanlim seyran olur diyen biriyim mesela. Simdi boyle dusunen kac kisi kaldik ki dunya uzerinde, o yuzden kendimi soyu tukenmisler gibi koruma altina alip kacayim
Benim sizin konunuzdan aldigim hissiyat ise, siz mutsuz olursunuz bu adamla, o adam da sizinle mutsuz olur.
Neden mutsuz olurum şeklinde yorumladınız yadırgamıyorum yanlış anlamayın
20 lerimin sonlarına dek oluru vardı benim için. Çok aşık+ ticari zekasından ve olabilitesinden emin değilsem (ki iyi bir gelirin garantisini kim verebilir) bu toplara girmem. Yaşım 32 aşıksamda bu saatten sonra o topa girmem. Bir kadın olarak çocuğumu emzirirken evin faturasını, kirasını(evi olmayan biriyle de evlenmem), pazar parasını düşünmek istemiyorum ki hakkımdır. Boşanmalar ya maddi ya ihanet konularından oluyor. Gerçekler can yakar ama boşanmanın verdiği depresyonu yaşatmaz. Yaşadım, biliyorum.Bu konuda son kez danışmak istiyorum, çok kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Bir karar aşamasındayım, benzer durumu yaşayanlar başta olmak üzere tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Sizin boşanma sebebi neydi20 lerimin sonlarına dek oluru vardı benim için. Çok aşık+ ticari zekasından ve olabilitesinden emin değilsem (ki iyi bir gelirin garantisini kim verebilir) bu toplara girmem. Yaşım 32 aşıksamda bu saatten sonra o topa girmem. Bir kadın olarak çocuğumu emzirirken evin faturasını, kirasını(evi olmayan biriyle de evlenmem), pazar parasını düşünmek istemiyorum ki hakkımdır. Boşanmalar ya maddi ya ihanet konularından oluyor. Gerçekler can yakar ama boşanmanın verdiği depresyonu yaşatmaz. Yaşadım, biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?