Maddiyat yüzünden evlenemiyoruz

fresa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
2.447
948
363
İstanbul
Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Siz calisiyor musunuz? Beklentileriniz neler?

Sıfırdan bir ev bir düzen kuruyorsunuz tabiki masraflı o yuzden borclar da varsa çok zorlanirsiniz bence.Onun ailesi destek olamaz mi borçlar için

Asla kolay değil ev kurmak.. dusunsene herseyii en baştan yapıyorsun ee evin yoksa kira depozito ev eşyaları nişan düğün takılar cabasi helekii ülkemiz boyle bir darbogazin içindeyken ...

Ben evlenmenin büyük bir maddi yük olduğunu yemin ederim burayı okumaya başladıktan sonra öğrendim. Evlenmek sadece nikah işlemleri için verilen üç kuruş ister. Bunun dışında yeni eşya düğün gelinlik alyans vs hepsi sizin kafanızda gerekli gördüğünüz şeyler. Ben aşık olduğum erkekle bir evde yaşayabilmek için gerekirse tek bir çek yat ve iki tencereli evde otururum mutlulukla aşkla otururum. Eşyanın seremoninin daha iyisi diye hayatınızdan geçen yıllara değer mi.

Evlilik para isteyen birsey degil , gider bi nikah kiyarsiniz evlenirsiniz ama ev kurmak icin en azindan 20 bin liranizin olmasi lazim ki bu soyledigim rakam abartmadan , cok esya almadan , dusuk rakamli urunlerle yapilacak sey
Zaten ikimizde düğün isteyen insanlar değiliz. Dediğiniz çok doğru sıfırdan bi ev kurmak bedava olmasa gerek. Kendisi o kadar rahat ki, tüm eşyaları taksitle alacağımızı yani evlenirken de borçlarla evleneceğimizi söylüyor. Ben kredi kartı kullanan biri değilim. Bu borç taksik işleri nereye varacak onu merak ediyorum

Yok girmeyin oyle taksit isine mahvolursunuz
Zaten sizinde akliniza yatmamis belli ki , bence bekleyin diyecegim ama bu adama gercekten guveniyorsaniz bekleyin , para isinden anlamayam bir adamla da omur gecirmek cok zor bu ulke kosullarinda

Ben eşya derdinde biri değilim ki. Maddi gücüm hepsini halletmeye yeter. Yıllarım geçiyor elbette fakat beni endişelendiren durum zaten borçlar içinde biri, yeni borçlar içine giricek.Kaldı ki aileler tanışmıyor.Ailem bu durumları hiç hoş karşılamayacak. Haberleri yok hiç bişiden

33 yaşında birinin evlilik bütçesi hazır olur ya.
Kuzenim 27 yaşında , onun bile hazır.
Ablası evlenirken niye ona güvenmişler ?
Bence sizin damat beyi bi sorgulamanız lazım.
Evi , düğünü size yıkacak gibi.

Yok girmeyin oyle taksit isine mahvolursunuz
Zaten sizinde akliniza yatmamis belli ki , bence bekleyin diyecegim ama bu adama gercekten guveniyorsaniz bekleyin , para isinden anlamayam bir adamla da omur gecirmek cok zor bu ulke kosullarinda
Zaten borçlar gözümü çok korkuttu. Bekliyorum şimdilik Yapacağım bişi yok. Güveniyorum kendisine.Hayırlısı artık

İkimizin de hiç borcu yok, ben evlenmeye korkuyorum. Siz haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…