- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.390
- 798
Kendisi inşaat mühendisi. Ne yazık ki sektörün kötü gidişatından dolayı kendine ait bi şirket kurdu. Ayrıca bi başka iş kurdu. Bütün bunları borç kredi taksitlerle yaptı. Geçen yıl da ablası evlendi. Anne babası neyin borçlarını ödüyor bende bunların cevabını bilmiyorumBorc olabilir de,karsiliginda ne var, ev mi alinmis,is mi kurulmus,ne borcuymus bu butun aile oduyor?
Aile şirketimizde çalışıyorum. Evlenince çalışmak istemediğimi biliyor kendisi.Ben evlendikten sonra bir süre çalışmama kararı aldım diyin anında vınlar bence
Kendisi orta kesim. Bekliyorum şimdilik.Evlilik; dar gelirlinin gırtlağına yapışır canını ister, orta kesimin hayatını 1-2 sene durdurur, zenginin ise lüks zevklerinden kısar.
Yani herkese masraf ve yüktür.
Hele bu döviz olaylarından sonra, evlenmek ve ev kurmak ciddi bir para gerektiriyor.Kendisi orta kesim. Bekliyorum şimdilik.
Bi kaç kez ayrılıp barışmakla beraber 5yıldır birlikteyiz.Evliliği en baştan beri planlayan biri. Ben istemiyordum. Artık çok ısrarları sonucu bende istekli olmaya başladım ki bu borçlar çıktı önüme durdum kaldım. Hayır benim borçlarla ilgili hiç bi fikrimi almadı. Eğer sorsaydı aslA izin vermezdim. Engel olurdum. Borçta olsa sonunda ödemesi var elbette.Ben hep sonradan öğreniyorum borçlarını. Sürekli borç ödüyorum lafı dönüp duruyor. İçim dışım borç oldu desem yeridir. Ben evlilik durumu olduktan sonra aile şirketimizden ayrılıp evlenmek istemediğimi en baştan beri belirttim. Farkında biliyor. Kendisi im aylık 10-12bin geliri var. Hepsini borçlara kredilere yatırıyor. 2. İş için.Ben bunu sonradan bildim tabi.Kac yildir birliktesiniz. 33 yasinda biri uzun yillar da birlikteligi varsa evliligi nasil planlamaz? Evlilik planladiysa bu borclara girerken sizin fikrinizi aldi mi?
Hadi diyelim dugun felan olmadi evliligi en az masrafla atlattiniz, sonrasinda nasil olacak bu borclarla. Siz calisip evi mi gecindireceksiniz.
Bi kaç kez ayrılıp barışmakla beraber 5yıldır birlikteyiz.Evliliği en baştan beri planlayan biri. Ben istemiyordum. Artık çok ısrarları sonucu bende istekli olmaya başladım ki bu borçlar çıktı önüme durdum kaldım. Hayır benim borçlarla ilgili hiç bi fikrimi almadı. Eğer sorsaydı aslA izin vermezdim. Engel olurdum. Borçta olsa sonunda ödemesi var elbette.Ben hep sonradan öğreniyorum borçlarını. Sürekli borç ödüyorum lafı dönüp duruyor. İçim dışım borç oldu desem yeridir. Ben evlilik durumu olduktan sonra aile şirketimizden ayrılıp evlenmek istemediğimi en baştan beri belirttim. Farkında biliyor. Kendisi im aylık 10-12bin geliri var. Hepsini borçlara kredilere yatırıyor. 2. İş için.Ben bunu sonradan bildim tabi.
Evet endişe duyuyorum. İş ciddiye binince daha iyi anladım durumları. Evet seviyorum 5yılda az bi zaman değil. Kendisi okuldan da arkadaşım ayrıca.Biraz da olsa durumda bi toparlama olana kadar hiç bi adım atmama kararındayım. Ben kabul etsem ailem borç içinde birinin yine borçlarla bi hayat kurmama karşı çıkacaktır. Haklı olarak.Evlenmek malesef para gerektiriyor. Hayat pahalı küçücük şeylere bi sürü para veriliyor. Yaşınızdan dolayı sanırım endişe ediyorsunuz ama seviyorsanız ve katlanabilecekseniz bence gençsiniz dert etmeyin derim. Belki hayırlısı budur.
Bende düzenimi bozmaya korkuyorum. Bilinmez bi durum içindeyim. Borcu ailesine ve kendi işi için yapılan borçlar. Ben onun borcunu ödemeyi düşünmüyorum. O da asla bunu kabul etmez. Borcuma ortak ol beraber ödeyelim gibi bi konuşma durum aramızda geçmesi söz dahi olmadı olamazda. Evet kendisi borçla yaşama sahip biri. Tatilleri de borçla yapar. Nedir bu borçtan çektiğim veya çekecekler. Ben param varsa harcar yoksa yerimde dururum. Borç falan bilmem. Kredi kartı dahi kullanmışlığım yok.Neler olucak bende çok merak içindeyim.Butun kazanci borclara, krediye gidiyorsa ben olsam duzenimi bozmaya korkardim. Evlilige cesaret edemezdim nerden baksan bilinmez bir durum. Evlenirseniz bile isinizden ayrilmayin bence, hem kendi hayat standartlariniz icin hemde siz calisirsaniz borclar daha kolay biter. Sonucta evlendiginizde o kredisi odenen isten gelen parayla hep birlikte gecineceksiniz. Ama aklima takilan sey, sanki sevgilinizin hep boyle bir borcla yasama durumu varmis gibi hissettim. O yuzden kac yildir birlikte oldugunuzu sordum. En iyi siz bilirsiniz sevgilinizi. Yani birlikte borclari bitirmeye calisirken ticaret bu sonucta sevgiliniz yeni kredi ve borclar cikarir mi ortaya. Iyice dusunmek lazim.
Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Canim benim fikrim şu sirf etrafa karsi gösteriş icin masrafa hic gerek yok düğün yapmak yerine gidip sade bi nikah kiyabilirsiniz inanin bi kez evleniyorsunuz tamam ama gosterise hoc gerek yok hepsi para tuzagi hamileyim bebegim olacak ne bebek şekeri ne fotocu ne oda susleme yapmicam ilk bebegim ama ne gerek varki birileri görsün diye.ayrica esyalari aldim icimde kalmasin diye simdi diyorum coguna gerek yokmus bence böyle düşününKızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Kendisi inşaat mühendisi. Ne yazık ki sektörün kötü gidişatından dolayı kendine ait bi şirket kurdu. Ayrıca bi başka iş kurdu. Bütün bunları borç kredi taksitlerle yaptı. Geçen yıl da ablası evlendi. Anne babası neyin borçlarını ödüyor bende bunların cevabını bilmiyorum
Benim yapmadığım borcu ödemem söz konusu dahi olamaz. Ayrılmayı düşünmüyorum. 5yıllık ilişki maddi durum sebebiyle bitirecek değilim. BekliyorumO borç bitmez,
Sende ya evlenip onların borcunu ödemeye dvam edersin. Yada ayrılırsın. Görünen durum bu maalesef
Evet zaten kendisinin yüklü borcu var. Bide üstüne düğün borçları olacak. Borçlara borç eklenecek. Birbirimizi yıpratmamak adına biraz daha sabır.Borçla düğün yapılır tabi, sonra birlikte ödersiniz.
Hepimiz evlenirken az yada çok birkaç ay yada yıl ödemelerimiz olmustur.
Ancak sizin zaten yıllarca borcu olan sevgilinizle ortak birde düğün borcunuz olacak.....
Işte o zaman ortada ne aşk kalıyor ne sevgi.
Bizde aynı fikirdeyiz. En baştan beri kararımız nikah.Düğün ortamından pek hoşlanmıyoruz ikimiz. Ortak kararımız nikah.İnanın görgüsüzlük için o kadar saçma sapan yapılan şeyler var ki.Bana çok basit özenti ve itici geliyor. Ben her aman sadeliği seçen biriyim. Çok şükür karşı tarafta öyle. Fakat geri kalan masraflar için yine borçlar içine giricek.Canim benim fikrim şu sirf etrafa karsi gösteriş icin masrafa hic gerek yok düğün yapmak yerine gidip sade bi nikah kiyabilirsiniz inanin bi kez evleniyorsunuz tamam ama gosterise hoc gerek yok hepsi para tuzagi hamileyim bebegim olacak ne bebek şekeri ne fotocu ne oda susleme yapmicam ilk bebegim ama ne gerek varki birileri görsün diye.ayrica esyalari aldim icimde kalmasin diye simdi diyorum coguna gerek yokmus bence böyle düşünün
arçe....ik blender alacaktım evdeki bozuldu 300 tl idi 2 ay once fırsatım olmadı alamadım geçen hafta 460 olmuş görünce şaşırdım gordı..onda bu seferde pahalı dıye alamadım .ee kaliteyı duşurup sii..... bo markaya mı geçeyım şimdi çok şukur bin şükür deyıpHele bu döviz olaylarından sonra, evlenmek ve ev kurmak ciddi bir para gerektiriyor.
Tüm çevremiz esnaf, beyaz eşyacı olan diyor ki; tüm mallarıma ocaktan beri %80 zam geldi.
1 sene önce belki en asgari şekilde 40 bine evlenilirdi ama şimdi hayal, en az 100 bin keş para lazım.
Ha bu bahsettiğim de bayağı kaliteden ödün verdiğimiz şekilde.
Eğer orta halli bir ev düğün diyorsak 3le çarpmak lazım rakamı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?