- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Zaten ikimizde düğün isteyen insanlar değiliz. Dediğiniz çok doğru sıfırdan bi ev kurmak bedava olmasa gerek. Kendisi o kadar rahat ki, tüm eşyaları taksitle alacağımızı yani evlenirken de borçlarla evleneceğimizi söylüyor. Ben kredi kartı kullanan biri değilim. Bu borç taksik işleri nereye varacak onu merak ediyorum
Bana yıkmaya çalışma düşüncesi bile herşeyi daha başlamadan bitirir. Ailem hiç haz etmez bu tarz davranışları. Kaldı ki herkes sorumluluklarını bilecek. Bekliyorum şimdilik.33 yaşında birinin evlilik bütçesi hazır olur ya.
Kuzenim 27 yaşında , onun bile hazır.
Ablası evlenirken niye ona güvenmişler ?
Bence sizin damat beyi bi sorgulamanız lazım.
Evi , düğünü size yıkacak gibi.
Anne babasının maaşı dahil gayet iyi gelire sahipler. Fakat benim kafamda dahi çözemediğim sürekli borç meseleleri var. Hayır ben borç yapmadığım veya bu tür maddi durumlarda kıt olduğum için mi çözemedim gitti bu borç meselelerini. Ablası da öğretmen illaki biraz birikimi var diye tahmin etmiştim ama yokmuş ki borçlar içine girmişlerSiz 33 yasindasiniz, karsi taraf en az 34-35 oldugunu düsünüyorum. Bu yasta halen ne borcu? Ablasinin dügününü niye ödedi? Özelikle kendisi evlenmek istedigi halde.
Herseyi taksit ile almak istiyormus.
Bence sevgilinizde sorun var kusura bakmayin. Para ile gecinmeyi bilmiyor. Evlendiginizde cok mutsuz olursunuz. Bir ömür borc ödersiniz. Bence bu olayi tekrar düsünün derim ben.
Anne babasının maaşı dahil gayet iyi gelire sahipler. Fakat benim kafamda dahi çözemediğim sürekli borç meseleleri var. Hayır ben borç yapmadığım veya bu tür maddi durumlarda kıt olduğum için mi çözemedim gitti bu borç meselelerini. Ablası da öğretmen illaki biraz birikimi var diye tahmin etmiştim ama yokmuş ki borçlar içine girmişler
2-3 yıldan sonra borçlarım biter diyor. Bi rakam belirtmedi.Her ay borç taksitlerini, kredi taksitlerini ödüyor. Benim gelirim gayet iyi..Ne yazık ki cevaplarda bi denge yok. Ben daha yeterli cevabı alamıyorum kendisinden. Borçsuz evlenilmez ama bu kadar borç bana çok fazla gibi geliyor. Bu nedenle şimdilik evlilik askıda.Elbette evlenmek kolay değil
Borç ne kadar
Ödeme düzeni nasıl
Sizin geliriniz nedir?
Soruların cevabi dengeli ise evlenilir
Ama dünya borç ile değil
Borçsuz evlenilmez doğru
Sanırım
Bekliyorum şimdilik. Evet ailece borçları var. İnanın şaştım kaldım. Hayırlısı olsun inşallahO zaman parasini idare edemiyor demek. Hatta bu ailecik olan birseymis. Bak siz evlenmeden "hangi para ile?" derken, ablasinin öyle derdi yokmus. Bence bu iliskiye son verin. Yoksa bu gidis ile cok beklersiniz.
2-3 yıldan sonra borçlarım biter diyor. Bi rakam belirtmedi.Her ay borç taksitlerini, kredi taksitlerini ödüyor. Benim gelirim gayet iyi..Ne yazık ki cevaplarda bi denge yok. Ben daha yeterli cevabı alamıyorum kendisinden. Borçsuz evlenilmez ama bu kadar borç bana çok fazla gibi geliyor. Bu nedenle şimdilik evlilik askıda.
Uzun zamandır evlilik için çok ısrar ediyor. Hadi ne zaman ailen bilicek beni diyip duruyordu. Sonraları bende evliliği istemeye başladım. O aklıma soktu. Gelin görün ki bu şartlarda olacak iş değil. Eniştesi gayet iyi maddi duruma sahip. Tanımıyorum kendisini tanısam da böyle bişi talep etmem edilmez yani. Üstelik ailemin bu konuların hiç birinden haberi yok. Bu durumlar varken nasıl cesaret edip de söylerim. Bekliyorum biraz durumlar düzelinceye kadar.Kendisi evlilik birliği içinde ablasının düğün masrafları için çektiği krediyi öderken,size güvenip evlenelim de evlenelim diyorsa bi zahmet orda dursun,yahu adam 33 yaşında hiç mi kendisi için düşünüp kenara üç kuruş koymaz?? Eniştesine söylesin belki o evlendirir sizi,beklemekte haklısınız bana da çok evlilik için doğru bi zaman değilmiş gibi geldi.
Uzun zamandır evlilik için çok ısrar ediyor. Hadi ne zaman ailen bilicek beni diyip duruyordu. Sonraları bende evliliği istemeye başladım. O aklıma soktu. Gelin görün ki bu şartlarda olacak iş değil. Eniştesi gayet iyi maddi duruma sahip. Tanımıyorum kendisini tanısam da böyle bişi talep etmem edilmez yani. Üstelik ailemin bu konuların hiç birinden haberi yok. Bu durumlar varken nasıl cesaret edip de söylerim. Bekliyorum biraz durumlar düzelinceye kadar.
Yaşım kritik fakat borç batağı içine atamam ki kendimi. Ailem öğrense zaten işler çok başka noktaya gelir. Konuştuk bekleme kararı aldık.Yani kızlar bekle demişte
Öyle birkaç aylık mesele değilmişki borçlar
2 3 sene dediyse sen anlaki en az 5 sene o
Nasıl bekleyeceksiniz
Yaş itibariyle de kritik dönemdesiniz
Bence siz açık açık endişelenizi konuşun
Döksün ortaya nedir ne değildir
Planı nedir
Oturcağımız ev de kira olucak Bu yaşıma geldim ilk kez kira evde oturucam. Krediler faizler çok yüksek ev alamam onun yerine istediğim bi evde kira da otururum dedi kendisi. Sürekli bi borç meselesi dönüp duruyor.Enişteden istemek ironiydi tabi ki öyle birşey olmaz. Yaşım 32 ve öğrendim ki sözden çok bi insanın pratikte ne yaptığı önemlidir,evlenelim diye ısrar edeceğine evlilik için somut bişiler yapmalıydı o kadar krediyi ikinizin oturacağı ev için çekebilirdi ya da evlilik masrafı için bütçe düzenleyebilirdi vs vs. Ailesine maddi konularda fazlasıyla vericiymiş gibi geldi bana inanın bana hersey tamam olsa bile bu çok yıpratıcı bir durum.
Oturcağımız ev de kira olucak Bu yaşıma geldim ilk kez kira evde oturucam. Krediler faizler çok yüksek ev alamam onun yerine istediğim bi evde kira da otururum dedi kendisi. Sürekli bi borç meselesi dönüp duruyor.
Tabiki borç batağına atmayacaksınız kendiniziYaşım kritik fakat borç batağı içine atamam ki kendimi. Ailem öğrense zaten işler çok başka noktaya gelir. Konuştuk bekleme kararı aldık.
Ay lafı ağzımdan almışsınızKonusahibi sizi üzmek istemem ama bu adam bu yaşına bu şekilde gelmiş,sizce gerçekten değişir mi? Sadece zaman kaybediyorsunuz bence. Adam muhtemelen borçlu gelmiş borçlu gidecek,neyi yoluna koyacak ki? Alinin takkesi Veliye,Velininki Aliye. Böyle gelmiş böyle gider
Borcu borçla kapatıyor. Hayır üzmediniz beni cevabınız için teşekkür ederim.Konusahibi sizi üzmek istemem ama bu adam bu yaşına bu şekilde gelmiş,sizce gerçekten değişir mi? Sadece zaman kaybediyorsunuz bence. Adam muhtemelen borçlu gelmiş borçlu gidecek,neyi yoluna koyacak ki? Alinin takkesi Veliye,Velininki Aliye. Böyle gelmiş böyle gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?