Maddiyat yüzünden evlenemiyoruz

Kaynanaya hırs yapana kadar eşinize ayar çekin. Her şeyin sorumlusu o. O yüzü eşinizden buluyorlar, onun izin verdiği kadar hayatınızın içindeler, onun meydan verdiği kadar zarar veriyorlar. Bunun öylesi böylesi yok. Boşanmaya niyetiniz yok anlıyorum, ama bu yuva yıkılırsa kim zararlı çıkacak en çok, o daha fazla emek sarfetmeli.

Aman ne güzel, neyin ne olduğunu biliyorsunuz zaten. Böyle minik tatlı şeker manipülasyonlara gelmeyin o zaman, ne zaman bik bik ederlerse, '' E çekileyim bi ömür aradan, kavuşun birbirinize, koyun koyuna yaşayın. '' deyin, bi pısar onlar.
Hatanın en büyüğü eşimin çok haklısınız. Çok teşekkür ederim. Laflarınız hep bi kulağımda olacak. Sevgiler.

Üzüldüm, peki böyle noolcak devam edip çocuk vs olacak mı bu mu yani
Annesinden kaynaklı büyük sorunlar yaşadık. Şimdi asla görüşmüyorum iyi gibiyiz. Çocuk yok. Zaten evlenmeden önce 2, 3 yıl çocuk istemiyoruz diye ortak karar almıştık. Allah herkes hakkında hayırlısını versin. Cevap yazan bütün kk üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Annesinden kaynaklı büyük sorunlar yaşadık. Şimdi asla görüşmüyorum iyi gibiyiz. Çocuk yok. Zaten evlenmeden önce 2, 3 yıl çocuk istemiyoruz diye ortak karar almıştık. Allah herkes hakkında hayırlısını versin. Cevap yazan bütün kk üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Biz teşekkür ederiz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
1 + 1, 50 metrekare evi idame ettirebilecekseniz (Kira, elektrik, su, dağal gaz, telefonlar) ve minimalist yaşam stilini seçebilecekseniz evlenin. Sakın kayınvalidelerle otururum diye düşünmeyesin, sakın haaa!!!

Eşiniz olacak kişi bankaya kredi borçlarını öderken ev ve evlilik geçimine katkıda bulunabilecek mi, yoksa hep siz mi destekleyeceksiniz?

Borçlar da krediler de dertler de hiç bitmiyor, haberiniz olsun.

Ülkenin ekonomisi ortada, maddiyata önem verin. Onsuz olmuyor da olmuyor.

1 + 1, 50 metrekare evi idame ettirebilecekseniz (Kira, elektrik, su, dağal gaz, telefonlar) ve minimalist yaşam stilini seçebilecekseniz evlenin. Sakın kayınvalidelerle otururum diye düşünmeyesin, sakın haaa!!!

Eşiniz olacak kişi bankaya kredi borçlarını öderken ev ve evlilik geçimine katkıda bulunabilecek mi, yoksa hep siz mi destekleyeceksiniz?

Borçlar da krediler de dertler de hiç bitmiyor, haberiniz olsun.

Ülkenin ekonomisi ortada, maddiyata önem verin. Onsuz olmuyor da olmuyor.
Ülkenin durumu gerçekten felaket.Yokuş aşağı hızla gidiyoruz Allah sonumuzu iyiye çıkarsın inşallah.İsmi kayınvalide diye geçen, benim eşimin annesi diye zikir ettiğim şahısla bırakın aynı evde yaşamak, 1dk bile yanyana durabilirim en fazla. Çok şükür bu konuda en baştan tavrım netti. Eşim sağolsun çok yüz göz etti bizi. Zorla bir araya getirip iyi geçiniriz diye düşündü. bana onla arkadaşlık kurmamı, psikolojik sorunlarını doktor edasıyla çözmemi dahi istediler. Yeni evliliğin tadını dbile çıkarmadan, evliliğin daha ne olduğunu anlamadan psikolok olmamı istediler.Kul hakkını çatır çatır yediler. Mesleğim muhasebe böylesi hesapsızlığı 10yıl meslek hayatımda görmedim yaşamadım. Mesajınız için, cevap yazan herkesin ellerine yüreği sağlık olsun. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Ülkenin durumu gerçekten felaket.Yokuş aşağı hızla gidiyoruz Allah sonumuzu iyiye çıkarsın inşallah.İsmi kayınvalide diye geçen, benim eşimin annesi diye zikir ettiğim şahısla bırakın aynı evde yaşamak, 1dk bile yanyana durabilirim en fazla. Çok şükür bu konuda en baştan tavrım netti. Eşim sağolsun çok yüz göz etti bizi. Zorla bir araya getirip iyi geçiniriz diye düşündü. bana onla arkadaşlık kurmamı, psikolojik sorunlarını doktor edasıyla çözmemi dahi istediler. Yeni evliliğin tadını dbile çıkarmadan, evliliğin daha ne olduğunu anlamadan psikolok olmamı istediler.Kul hakkını çatır çatır yediler. Mesleğim muhasebe böylesi hesapsızlığı 10yıl meslek hayatımda görmedim yaşamadım. Mesajınız için, cevap yazan herkesin ellerine yüreği sağlık olsun. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.
Arkadaşım kimse mutlu olmasın, ekmegine yağ sürmeyeyim diye kendi mutsuzluğunu sıvazlarsan en mutsuz sen olursun.
Yıllar geçer ve kendine uzaktan bakıp kendime neden bu kötülüğü yaptım, hiç mi sevmedim kendimi dersin.

Yazdıklarınızı okuyunca istemsizce kendi düşen ağlamaz dedim siz bile bile lades demişsiniz. Kendinize yazık etmişsiniz

Arkadaşım kimse mutlu olmasın, ekmegine yağ sürmeyeyim diye kendi mutsuzluğunu sıvazlarsan en mutsuz sen olursun.
Yıllar geçer ve kendine uzaktan bakıp kendime neden bu kötülüğü yaptım, hiç mi sevmedim kendimi dersin.
Ya kaynana oğlu boşansa zil takıp oynamayacak, konu sahibi kendi de iyi biliyor. Ama bu evliliğe devam edebilmek için iyi bir motivasyon lazım.

Ya kaynana oğlu boşansa zil takıp oynamayacak, konu sahibi kendi de iyi biliyor. Ama bu evliliğe devam edebilmek için iyi bir motivasyon lazım.
Kız kayınvalide isterse o yerine kına yaksın ben gittikten sonra banane
Benim mutluluğumdan önemli olabilir mi kayınvalideyi mutsuz etme isteğim?
Hiç sağlıklı bi düşünce değil bence bu

Bi de orta kesin hep borç ödüyor filan diye kendini teselli ediyor konu sahibi
Tamam orta kesim borçlanmadan mal sahibi olamıyor orası kesin de boynumuza kadar borca batmış da yaşamıyoruz
Sandığı kadar da kötü durumda değil yani orta kesim

Kız kayınvalide isterse o yerine kına yaksın ben gittikten sonra banane
Benim mutluluğumdan önemli olabilir mi kayınvalideyi mutsuz etme isteğim?
Hiç sağlıklı bi düşünce değil bence bu

Bi de orta kesin hep borç ödüyor filan diye kendini teselli ediyor konu sahibi
Tamam orta kesim borçlanmadan mal sahibi olamıyor orası kesin de boynumuza kadar borca batmış da yaşamıyoruz
Sandığı kadar da kötü durumda değil yani orta kesim
Ya biz de iş kuracağız derken sağlam bir darboğaza girdik, yeni çıktık işin içinden ama böyle de saç baş yolacak kadar da olmadık şükür, herhalde bizde yiyici yok, kapı kilit tutuyor ooondan.

Dedim ya, kendini kandırmazsa bu evlilik 1 aydan fazla sürmez.

Bir evlilik devam ettirme motivasyonu olarak, kaynanaya göbek attırmama (ortada göbek atacak değil, aman oğlum boşanıp başıma bela olmasın, el kızının işi ne çeksin diye bin dua eden ama gelin de şımarmasın diye sahip çıkar görünen tilki bir kaynana var ama, neyse). Ya kocam kendini 8 yaşında bırakıp kocaya giden, kocasının aldığı bir takım elbiseyi de diline dolayan, yüzüme karşı senin kocan nankör diyen anasının kendisini aslında ne kadaaaar çok sevdiğini düşünüp bir de üstüne burnumun içine sokmaya kalkarsa şu saatten sonra, onun ağzı ile iş yaparsa kendi bileceği iş, valla atarım anasının başına, yerler birbirlerini, şeyimde olmaz. 😆 Hastalık sahibi insanım ben de şahsen, kimsenin antidepresanı olmaya niyetim yok.

Back
X