- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
Maşallah Allah bozmasın peki kızınız olmadan önce nasıldı?
benim eşimde beni günde 4,5 kere arardı ama artık 1 kere ararsa arar o da 1 dakika sürmez bile konuşmaz,aramız zaten çok kötü ben artık dayanamıyorum,böyle ilgisiz,doğru dürüst konuşmayan ,eve ,yatağa ne zaman geldiğini bilmediğim,beni umursamayan,dokunmayan ,sarılmayan ve dahası......bir eşle olmak zor kaldıramıyorum artık ve ben de arayıp sormuyorum,ilgi göstermiyorum o da anlıyor geçenlerde bi mesajında galiba seni kaybediyorum diye yazmış ,en azından bunu anlamış,byramda ailesinin yanına gitmeyi düşünüyoruz gitmeden önce akıllıca konuşup durumumuzu netleştirelim dicem ve isterse ailesine söylesin dönüşte de kararı uygulamak kalıyor ,çünkü bekledikce ,sessizleştikçe malesef hiçbir şey düzelmedi,düzelmiyor ve artık çok sıkıldım eğer olmayacaksa kendi hayatımı çizmeliyim ,belki kararımı gerçekten uygulayınca kafasına dank eder gerçekten beni kaybettiğnii,Allah hepimize güç versin ......
Benimde çalışmamdan ötürü bizi tonla borcun altına soktu geçim derdini düşünmeden parasız çok gezdim onunda cebinde yoktu ki halada yok yani şöyle ki bir alışverişe beraber gitsek bile hep ben ödedim masrafı çünkü ya parası yok ya da kart borcunu yatırmamış limiti yok şuan ben 1500 tl kredi borcu ödüyorum saçma sapan para hırsı yüzünden bazen ona dedim keşke gelmeden önce bi arasn eve bi ihtiyaç var mı desen ama yapmadı maalesef yani ben denesem de bir sonuç vermediSorumluluk almak istemeyene zorla sorumluluk verilmez, sorumluluklarını almasını beklememelisin. Beklenti içine girersen daha çok mutsuz olursun.
Her lafın başı boşanalım demek de doğru değil, çünkü boşanalım deyip de olayı icraata geçirmeyince nasıl olsa boşanmayacak diye düşünüyorlar, yaşantılarına da aynen devam ediyorlar ve bir gün bir de bakıyorsun onlar boşanalım diye karşımıza çıkıyorlar. Boşanalım lafı sadece iş artık o aşamaya geldiğinde edilmeli ve o zaman da lafın arkasında durulmalı.
Hala evlilik sorumluluğunu almak istemeyen birine sen ne kadar uğraşsan da o sorumluluğu veremezsin ama belki tatlı dille yapması gerekenleri hatırlatabilirsin. Mesela "hayatım yarın alışverişi sen yapar mısın?" diye. Belki senin onu yönetmen gerekiyordur ama bunu o farketmeden yapmalısın yanı canımlı cicimli, çaktırmadan, emir vererek değil de rica ederek. Belki o yönetilmeye mahkumdur. Ama yönetildiğini fark etmemeli...
Bu arada kendini de ihmal etme. Onu hayatının merkezi yapma. Mutlu olduğun şeyleri yap.O mutlu olduğu şeylerden vaz geçmiyor değil mi? Sen de mutlu olduğun şeylerden vaz geçme... Tüm hayatın o olmasın. Çünkü bir gün bu evlilik bittiğinde sudan çıkmış balık gibi kalıyorsun.
Maalesef evlilikler artık anne ve babamızın yaşadığı evlilikler gibi değil. "Fast-food" evlilikler yaşıyoruz artık. İnsanlar kendi önceliklerinden vazgeçmiyorlar, son derece bencil davranıp sadece kendi hayatlarını yaşıyorlar. Sorumluluk sadece bir kişinin üzerinde kalıyor. Ödün veren taraf hep tek taraf oluyor. Eşini de "ev arkadaşı" ya da hizmetçi gibi görüyorlar.
Zor biliyorum. Hala ergen gibi davranan adamları "koca" yapmaya uğraşıyoruz. Evrimleşmeleri uzun sürüyor maalesef.
Tek yapabileceğin sorumluluklarını tatlı dille rica ederek, çaktırmadan yöneterek yapmalı. Ondan beklediğin beklentilerini minimuma indirmelisin. Aksi halde beklentilerin yapılmadığında hep hüsrana uğrarsın. Kendinle uğraşmayı da ihmal etme. Kendini ihmal etme. Bu senin hayatın. Mutlu olduğun gibi yaşa. Olmuyorsa da olmuyor zaten, çok da uğraşmaya değmiyor inan.
benim eşimde beni günde 4,5 kere arardı ama artık 1 kere ararsa arar o da 1 dakika sürmez bile konuşmaz,aramız zaten çok kötü ben artık dayanamıyorum,böyle ilgisiz,doğru dürüst konuşmayan ,eve ,yatağa ne zaman geldiğini bilmediğim,beni umursamayan,dokunmayan ,sarılmayan ve dahası......bir eşle olmak zor kaldıramıyorum artık ve ben de arayıp sormuyorum,ilgi göstermiyorum o da anlıyor geçenlerde bi mesajında galiba seni kaybediyorum diye yazmış ,en azından bunu anlamış,byramda ailesinin yanına gitmeyi düşünüyoruz gitmeden önce akıllıca konuşup durumumuzu netleştirelim dicem ve isterse ailesine söylesin dönüşte de kararı uygulamak kalıyor ,çünkü bekledikce ,sessizleştikçe malesef hiçbir şey düzelmedi,düzelmiyor ve artık çok sıkıldım eğer olmayacaksa kendi hayatımı çizmeliyim ,belki kararımı gerçekten uygulayınca kafasına dank eder gerçekten beni kaybettiğnii,Allah hepimize güç versin ......
sagol canım
Rabbim herkese güzel evlilikler adam gibi koca nasip etsin
kızım dogmadan önce bana karşı daha ilgiliydi
o dogunca ilgi ikiye bölündü
ama herzaman sorumluluk sahibiydi
ama bizimde kendimize göre sorunlarımız var
eşim bu şekilde diye evliligimizde sorun yaşamıyor degiliz
bazen erkeklerin üstüne gitmemek gerek
hatta onlara kaybetme korkusu vermek gerek
bi erkek asla karım beni bırakmaz dememeli
içinde bi şüphe olmalı adamda eşim beni bırakırmı acaba korkusu olacak
(her erkek için degil hak edene bu korkuyu vereceksin)
sen susunca seni kaybetmek üzere oldugunu anlamış
bunun üstüne sana bişey demedimi
seni kaybet istemedigini söylemedimi
benim sevgilim de böyleydi konuşuyordum anlamıyordu ayrıldım gelemiyorum böyle şeylere
Allahım ya o kadar işsiz güçsüz insan varken bu adam benim iş sahibi olduğuma pişman edecek ,kendime güvenim geldi diyee g...kalktı diyip duruyor sana 5 yıl katlandım sen 5 ay katlanamadın diyor ya şubattan beri böyleyiz,kötüyüz,ben sana bıraktım kararı ondan sonra senin bitirdiğini söylücem diyor ,bana atıyor sorumluluğu sanki benim vurdumduymazlığımdan bitiyor kendisi yapıor yapıyor ben bitsin diyince kötü ben oluyorum .
Bence ona erkek olma vasfini geri verin yani siz onun üstlenmesi gereken görevleri üstlenmeyin. Eve bir kere de posetle gelmemistir diyorsunuz, o zaman alisveris yapmayin. Yapamadim vaktim yoktu diyin, biraz ac kalsin, evde yemek olmasin...
Hastasiniz ve sizi sormuyor bütün gün?
Bence esinizin ilgisinde ve sevgisinde büyük bir problem var. Normal degil bu, normal diyenler olursa, bence olmamali.
Maaşımız kalmıyor.. Ayda 3000 kredi borcu ev ihtiyaçları yol parası bilmem ne derken elde bir şey kalmıyor gereksiz yatırımları sayesinde yanlış zamanda yaptığı varlık içinde yokluk çekiyoruz zaten toplasan 5 kere beraber market alışverişi yapmışızdır onları da hep ben ödedim zaten ya parası yoktu ya da kart borcunu yatırmadığı için limiti baştan ayağa tüm kıyafetlerini ben aldım dolabını dizdim yeniledim ben almazsam almaz giymez kendine hiç bakmaz kısacası ama sorun bende kıymet bildimi kendime markasız alırken ona polo tween tomy den aşağı almadım
Geçen diyorum kendime sweet alacam diye direk sorusu şu ihtiyacın mı var keyfinden mi alıyosun? Eh be adam insaf bi sana yaptıklarıma bak bir de bana verdiğin değere
Valla okurken bile fena oldum,Allah kimsenin başına vermesin,cok yakın arkadaşımın da eşi böyle,bide yalan söyleme huyu var ,şurdan para gelcek burdan bılmem ne yok bugun ortklarımla toplantım var telefonuna bakıo kadın,herıf arkadaslarıyla ıcmeye gıtmıs o da yalan yani ,kaç kez iflas yaşandı adam hayalperest ,kadın sıgarasından ustune basına kadar alıo bakmayın böyle adamlara ya !! kadın çalışmaktan telef oldu 2 de çocuk ,çok üzülüyorum bu nasıl bir sorumsuzluk
BirAz karışık yazmışsın sanki
Dün ben onu akşam 5 buçukta aradım düşünün artık insan ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın hiç mi aklına gelmez seviyorum ayrılmak istemiyorum dediği karısı?
Yapmıycam artık bitti modern kölelik yapmışım resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?