- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 35
- Konu Sahibi jeanneCdarc
-
Nasıl da güzel hevesle bakıyordu rengarenk kendi seçti getirdi falan filan sonra bütün hevesi kaçtı...bi daha üzüldüm şimdi...hirm
Cidden çok gereksizdi söylediğim gibi sessiz sakin bir mağaza zaten 3 5 kişi ya var ya yok genelde de öyledir...kimseyle uğraşma gibi bir durum yok yani...
Kotu bir sey dememis ki. Sonucta kizinizin huyunu bilmiyor. Gunde kac kisiyle ugrasiyor sonucta.
Bu insanların çocuklarla ne alip veremedigi var anl
amiyorum. Koskoca kadinlar 25 kurusluk tokalari calar, totosuyla reyonlari devirir onlara laf yok ama minicik cocuga biseye bakti diye atarlanabiliyorlar. Cunku gucu ona yetiyor, cunku bir yetiskinle o sekilde konussa haddini bildirirler, ama cocuk en fazla aglar, bu da onlara eglence zaten.
Şu dunyada bir insan türünü yok etme sansim olsa kendinden zayif olani her firsatta ezmeye calisanlari yok ederdim (hayvanlari, cocuklari, kendisinden zayif kadinlari ezen herkesi...), dunya cok daha guzel bir yer olurdu.
Ve sizin yerinizde olsam, dokunmadan nasil alacagiz pardon derdim, patronuna sikayet ederdim, geri adim atip ozur dilemezse bundan pisman olurdu.
Üslup zaten sıkıntı...başın kalabalık değil başka uğraşacak bi işin yok rahatsız olduysan çocuğun anlayacağı bir dille söylersin ki ben kendi adıma hangi durumda olursam olayım minicik bir çocuğu tepesinden bakıp " onlara dokunmuyoruz yalnız..." diye azarlamam...hayır dokunsa ne olacak altı üstü plastik tokaBende hakli olarak tepkimi belli ederdim .Bir toka alt üstü ayrica hemen dokunup kirilacak bi oyun hamurundan veya gidadan bir pasta değil ayrica.Kizin tavri belki el uzunluklarina karsidir ama yinede o üslup yanlis onlara dokunmuyoruz demek ayri canim ,tatlim her neyse onlara sadece dokunmadan göz gezdir vs.da diyebilirdi sonucta o bi cocuk ve algilamasi bi yetiskinden farkli olabilir kibarca ve sakince söylenebilirdi.Sonucta kirilsa dahi o mal ödenir yada onun keseden cikmaz.
Maalesef bunlar magaza çalışanlarının sahsi mudahaleleri degil, boyle yapmaları gerektigi söyleniyor genelde ustleri tarafından. Benim de ogrencilik yillarimda magaza deneyimim oldu oradan biliyorum. Muhtemelen bu tarz uygulaması olan bir markanin magazasiydi.
Biz anneler biraz hassasiz evet, ancak inanin her anne sizin gibi bilincli degil ve aksam o raflari toplamadan cikmanin yasak olduğu magazalar varbu da boyle neticeler doguruyor iste
E çocuğa atarlanabiliyorlar ya yalnıźca benim sinirlendiğim şeylerden birisi de o yukarıda da yazdım bir yetişkin aynı şekilde davransa tepki aynı olur muydu acep..
O aldiginiz her neyse odemesini yapmayip biraksaydiniz odediyseniz geri iade etseydiniz yada o kizi ust gorevliye sikayet etseydiniz hakediyorlar bazen .
Ne diyerek şikayet edecek? Zaten kuralları patronlar söylüyor bu görevlilere. ''şuna dokunulmayacak dokunan olursa uyar vs'' diyorlar. O üst görevlinin kendisine söylediği kurallar gereği uyarı yaptı diye işten çıkarılmaz. Küçücük bi şey yüzünden insanların ekmeğiyle oynamaya çalışmaya lüzum yok.O aldiginiz her neyse odemesini yapmayip biraksaydiniz odediyseniz geri iade etseydiniz yada o kizi ust gorevliye sikayet etseydiniz hakediyorlar bazen .
Çocuğumu sevmek zorunda değil elbette gerek yok...benim çocuğumu tanıyamaz tanımak zorunda da değil ama gereksiz yerde gereksiz bir durumda gereksizce azarlaması hoş değil...size yapsaydi o uyarıyı eminim bu kadar zorunuza gitmezdi.annelik içgüdüsü sanırım."nerde nasıl davranacağını bilir".4 yaşında çocuğun bunu bilmesi çok zordur.zira bendede var o yaslarda bir tane.sanırım hamilesiniz onun verdiği asiri duyarlilikta olabilir.biz anneler çocuklarımıza güzel bakılsın , güzel görülsün istiyoruz.bizim icin dünyanın en güzel varliklarina baskasinin umursamaz davranmasina alınabiliyoruz bazen.ama bizde herkesin çocuğunu sevemiyoruz..yani biraz abartmissiniz evet ama sizi anlayabiliyorum..
Daha ilimli uyarilmak konusunda uyaridan bahsediyorum bende zaten direk isten ciksin yada gorevini ihlal etsin diye değil kimsenin ekmek parasiyla oynamak degildir bu daha ince davransin diye uyarilmak hosuna gitmesede musteri memnuniyetini gectim cocuğa o tur sert cikismak hakki degil.Ne diyerek şikayet edecek? Zaten kuralları patronlar söylüyor bu görevlilere. ''şuna dokunulmayacak dokunan olursa uyar vs'' diyorlar. O üst görevlinin kendisine söylediği kurallar gereği uyarı yaptı diye işten çıkarılmaz. Küçücük bi şey yüzünden insanların ekmeğiyle oynamaya çalışmaya lüzum yok.
Not olarak şunu da ekliyeyim, ben olsam daha sevecen bi şekilde uyarırdım, kırmadan söylerdim o ayrı. Ama uyardı diye şikayet etmek saçmalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?