Mağazadaki görevli....

Ben hak verdim size. Kızıyorum böyle şeylere ben de. Kimseyi çocuk yetişkin fark etmez bu şekilde azarlar gibi uyarmaya hakkı yok kimsenin. Kızınız ağlamaklı olduğuna göre tonlamadaki negatifligi hissetmiştir. Bunu ifade etmenin daha kibar yolları da vardır elbette. İletişim becerileri zayıf bir toplumuz ne yazık ki. Günde kaç kişiyle uğraşıyor gibi bir bahanesi de olamaz, herkes kaldirabilecegi işi yapsın. Ben kimseye is yükümü bahane ederek bu tip saygisizliklar yapmayan biri olarak karsimdan da aynısını beklerim.

Kıyamam ben ona ....
Çocuğum yok ama çok sevdiğim yeğenlerim var . .
Onlara aynı muamele yapılsa sizin verdiğiniz tepkiyi verirdim .
Ne demek dokunmamak . Dokunulmayacak bir şey olsa ambalaj içinde satılırdı zaten .
Veyahut dokundu zarar verdi . Görevli gelir açıklama yapar ücreti ödersiniz olur biter .
Hiç bir mağaza görevlisi toka kadar küçük bir eşyayı koruduğu zaman ödül almıyor sonuçta .
Etrafta mağaza müdürü filan varsa gözüne girmek için yapmış olabilir ama haklı bir tarafı yok .

Koruma icguduleriniz tabii ki had safhadadir ancak maalesef cogu anne cocuguna sahip cikmiyor, "cocuktur istedigini yapar" mantigi oluyor. Muhtemelen daha once urunlere zarar veren, doken cocuklar olmustur. Gorevli sizin cocugunuzu bilemez, "dokunmuyoruz" diye genel bir uyari yapmis olmasi mantiksiz degil.

Bu insanların çocuklarla ne alip veremedigi var anlamiyorum. Koskoca kadinlar 25 kurusluk tokalari calar, totosuyla reyonlari devirir onlara laf yok ama minicik cocuga biseye bakti diye atarlanabiliyorlar. Cunku gucu ona yetiyor, cunku bir yetiskinle o sekilde konussa haddini bildirirler, ama cocuk en fazla aglar, bu da onlara eglence zaten.
Şu dunyada bir insan türünü yok etme sansim olsa kendinden zayif olani her firsatta ezmeye calisanlari yok ederdim (hayvanlari, cocuklari, kendisinden zayif kadinlari ezen herkesi...), dunya cok daha guzel bir yer olurdu.
Ve sizin yerinizde olsam, dokunmadan nasil alacagiz pardon derdim, patronuna sikayet ederdim, geri adim atip ozur dilemezse bundan pisman olurdu.

Kotu bir sey dememis ki. Sonucta kizinizin huyunu bilmiyor. Gunde kac kisiyle ugrasiyor sonucta.

Tıklım tıkış çoluk çocuğun koşturduğu bir avm magazası olsa anlarım ki öyle yerlerde çocuğumu asla yalnız birakmam, sıkıntı yaratsa ben uyarırım zaten ama semt arasında gayet sakin içeride tek çocuğun olduğu bir kozmetik mağazası bahsedilen...

Bende hakli olarak tepkimi belli ederdim .Bir toka alt üstü ayrica hemen dokunup kirilacak bi oyun hamurundan veya gidadan bir pasta değil ayrica.Kizin tavri belki el uzunluklarina karsidir ama yinede o üslup yanlis onlara dokunmuyoruz demek ayri canim ,tatlim her neyse onlara sadece dokunmadan göz gezdir vs.da diyebilirdi sonucta o bi cocuk ve algilamasi bi yetiskinden farkli olabilir kibarca ve sakince söylenebilirdi.Sonucta kirilsa dahi o mal ödenir yada onun keseden cikmaz.

E çocuğa atarlanabiliyorlar ya yalnıźca benim sinirlendiğim şeylerden birisi de o yukarıda da yazdım bir yetişkin aynı şekilde davransa tepki aynı olur muydu acep..

Maalesef bunlar magaza çalışanlarının sahsi mudahaleleri degil, boyle yapmaları gerektigi söyleniyor genelde ustleri tarafından. Benim de ogrencilik yillarimda magaza deneyimim oldu oradan biliyorum. Muhtemelen bu tarz uygulaması olan bir markanin magazasiydi.
Biz anneler biraz hassasiz evet, ancak inanin her anne sizin gibi bilincli degil ve aksam o raflari toplamadan cikmanin yasak olduğu magazalar var bu da boyle neticeler doguruyor iste

Üslup zaten sıkıntı...başın kalabalık değil başka uğraşacak bi işin yok rahatsız olduysan çocuğun anlayacağı bir dille söylersin ki ben kendi adıma hangi durumda olursam olayım minicik bir çocuğu tepesinden bakıp " onlara dokunmuyoruz yalnız..." diye azarlamam...hayır dokunsa ne olacak altı üstü plastik toka

Marka mağazası değil...Artık her türlü alışverişimizi AVM lerde kalabalık mağazalarda yapmaya alıştığımız için öyle düşünüyoruz....sakin bir semt mağazası

E çocuğa atarlanabiliyorlar ya yalnıźca benim sinirlendiğim şeylerden birisi de o yukarıda da yazdım bir yetişkin aynı şekilde davransa tepki aynı olur muydu acep..

Olamazdi tabi ki hangimiz dokunmadan toka alıyoruz? Bir sorun olacagini dusunuyorsa gozunu ustunden ayırmaz aninda müdahale eder ama daha cocuk bakarken azarlamak nedir? 4 yasinda da olsa karsisinda musteri var ya cok mu zor insanlarla insan gibi iletisim kurmak.

ah kuzum yaa üzüldüm miniğe böyle böyle bikaç kendini bilmez yetişkin daha çıkıp karşısına yapma etme dese- hem de hiç gerek yokken -çekingen bi çocuğa dönüşür...haklısınız kesinlikle ,alıp yere falan atsa çocuk neyse de ...Haddini bilsin herkes...

O aldiginiz her neyse odemesini yapmayip biraksaydiniz odediyseniz geri iade etseydiniz yada o kizi ust gorevliye sikayet etseydiniz hakediyorlar bazen .

Bi arkadaşım buna benzer bi mağazada çalışıyordu. Patronu her zaman gözünün müşterilerde olmasını isterdi. Mesela bazıları tester olan ürünleri denemez, gider arkalardakini denerlerdi. Arkadaşım da biraz çekingen yapıdadır, bazen sadece izler, uyaramazdı. Uyarmadığını gören patronu bu arkadaşımı çok güzel uyarırdı ama.

O görevlinin orda işi o. Sizin ''benim çocuğum nerde nasıl davranacağını bilir'' demeniz çok saçma geldi bana. Herkes sizin çocuğunuzun karakterini bilemez, nasıl davranacağını kestiremez değil mi?

Ha ben olsam ciddi ve azarlar tonda uyarmak yerine gözüm üstünde olurdu, çok uyarmam gerekirse tatlı tatlı sevecen bi şekilde ''canım dokunmuyoruz onlara, hangisini beğendiysen birlikte bakalım'' derdim, o ayrı. Ama siz de fazla gereksiz yere alınmışsınız.

O aldiginiz her neyse odemesini yapmayip biraksaydiniz odediyseniz geri iade etseydiniz yada o kizi ust gorevliye sikayet etseydiniz hakediyorlar bazen .
Ne diyerek şikayet edecek? Zaten kuralları patronlar söylüyor bu görevlilere. ''şuna dokunulmayacak dokunan olursa uyar vs'' diyorlar. O üst görevlinin kendisine söylediği kurallar gereği uyarı yaptı diye işten çıkarılmaz. Küçücük bi şey yüzünden insanların ekmeğiyle oynamaya çalışmaya lüzum yok.
Not olarak şunu da ekliyeyim, ben olsam daha sevecen bi şekilde uyarırdım, kırmadan söylerdim o ayrı. Ama uyardı diye şikayet etmek saçmalık.

Çocuğumu sevmek zorunda değil elbette gerek yok...benim çocuğumu tanıyamaz tanımak zorunda da değil ama gereksiz yerde gereksiz bir durumda gereksizce azarlaması hoş değil...

Al kıymetli tokalarını der hiç bir şey almadan çıkar mağazadan giderdim. Aldığım her şeyi kasada bırakıp. Daha önce kardeşime yapılan bir terbiyesizliğe yapmışlığım da var. Kimse benim çocuğuma ters davranamaz!

Fazla hassas davranıyorsunuz açıkçası kimse birsey dememis hastanede defalarca uyardigim çocuklar oluyor sonuçta benim çocuğum değil huyunu bilemem kimi gerçekten cidden çok yaramaz oluyor ben çalışanın da sinirli degil güler yüzle söylediğine eminim.

Daha ilimli uyarilmak konusunda uyaridan bahsediyorum bende zaten direk isten ciksin yada gorevini ihlal etsin diye değil kimsenin ekmek parasiyla oynamak degildir bu daha ince davransin diye uyarilmak hosuna gitmesede musteri memnuniyetini gectim cocuğa o tur sert cikismak hakki degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…