- 4 Şubat 2015
- 6.338
- 12.763
- 448
- Konu Sahibi jeanneCdarc
-
Bazilari çok dengesiz oluyor.esiniz iyi yapmisO zaman zihniyet kurbani olmus yavrucakcok sinir oluyorum annesinin yanindaki cocuga karisana. Henüz 1.5 yasinda olmasina ragmen gecen markette huysuzlandi, kasada sira bekleyen kadin şşşt diye yuksek sesle seslendi. Kizim irkildi tabi, ben degil ama eşim nasil baktiysa kadin siradan çıkıp marketin reyonların arasinda kayboldu. Biraz bizim insanimiz da karismayi, mudahil olmayi seviyor. Çocuk buyuturken bin kere karşılaşacağız bu tiplerle eminim
Düzgün olan çocukları hayır azarlamayalım ama başka birini rahatsız ediliyorlarsa ve aileleri uyarmıyorsa o zaman uyarılmayı göze alacaklar. Kaldı ki uyarma dedim. Azarlama ayrı uyarı ayrı. İkisi arasında çok ince bir çizgi var. O çizgiyi iyi bilmek lazım. Tabii ki kimse kimsenin çoçuğunda karışmamalı ama bazı çocuklar insanın tahammül sınırlarını zorluyor. Bunu kabul etmek lazım. Geçenlerde çocuğun biri camdan gelip geçene tükürüyordu. Farketmeseydim benim de başıma aynı şey gelecekti. Böyle şeyler oluyor. Böyle çocuklar aileler var maalesef.Kaldı ki bazı çocuklar çekilmez oluyor o yüzden yerli yersiz bütün çocukları azarlayalım...
İyi etmişsinYeğenime o gün şok olmuş halde "halacım nerden aldın bunu, parasını vermeden alamazsın " dedim. Almadım ki hala sadece bakıyorum dedi. Ama dükkandan almış getirmişsin buraya gel geri götürcez dedim. Tamam ama açmadım paketini sadece bakıyordum diye devam etti. Anladım ki markete falan gidince demek abimgil oyuncak vs "açmadan bakabilirsin ama sonra yerine koyacağız" demiş. Çocuk da her yerde paketini açmadan bakabileceğini düşünmüş. Nasıl anlatsam ki diye düşündüm bulamadım , annesi babası anlatır dedim
Sanki sesi duymuş gibisiniz deBen empati yapabilirim ama 4 yaşındaki bir çocuk diyebilir mi "Yazık abla da bütün gün ne tiplerle uğraşıyor aa belki de adet öncesi sendromdur" diye.Çalışan herkes işini sevse de sevmese de layığıyla yapmak durumunda değil mi?Basbayağı çocuğa durduk yere çatmış, daha sakin bir ses tonuyla uyarabilirdi.Bence hiç de abartmamışsınız, toplum gittikçe tahammülsüzleştikçe bunlar oluyor maalesef.
Mesajları okuyunca ben kendimden şüphe ettim İnan mesela yanlış anlamayın konu sahibi sizi eleştirmiyorum ama kızım reyon başına gitse ben kızım sakın dokunma onlara diye bin kere uyarıp sizin kızdığınız mağaza görevlisinin tavrını ben uygulardım çocuğa sanırım . Acaba ben çok baskıcı mı yetiştiriyorum çocuğumu
Tabiki ben zaten konu sahibini eleştirmedim görevlinin tavrı biraz yersiz olmuş fevri bi çıkış yapmış ben kendi düşüncemi eleştirdim biraz bu konudaValla benim oğlum da aynen markette ayrı bir tavır içine giriyor. Ben de sizin dediğiniz gibi dur dokunma koşma modundayım.
Ama konu sahibinin dediği gibi küçük bir yerde çocuğu uyarmaya gerek bir durum oluşabileceğine ben ihtimal vermiyorum o yüzden iyi niyetli yaklaşamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?