Mağazadaki görevli....

Ben yetistiremez demedim ama birakin cocuklar her laf soyleyeni suclu gormesin ayrica kendi hakkini arasin annesine yetostirmesin benim fikrim bu yetistirir yetistirmezsin aci ama gercek malesef bos bir nesil yetisiyor
Aynı fikirdeyim. Ben de davranışıyla beni rahatsız eden bir çocuk gördüğümde uyarıyorum. Kızmıyorum bağırmıyorum ama uyarıyorum. Anası babası da umrumda olmuyor. Laf yemek istemeyen çocuğunu düzgün yetiştirsin. Konu sahibi mağaza sakin olabilir ama görevliye verilen talimatlar vardır onları uygulamak zorundadır. Çocuğunuzun huyunu suyunu bilemez. Kaldı ki kabul etmek lazım bazı çocuklar çekilecek gibi olmuyor. Kimbilir belki o kız çocuklarla ilgili bir sorun yaşadı. Ayrıca Anne değilim ama hassas davrandığınızı düşünüyorum.

Benim de hep karşılaştığım şey bu. Çocuklar meraklı olur ama izinsiz hiçbir şeye dokunulmayacağım öğrenmeleri lazım bilmeleri lazım. Dokunmak istiyorlarsa bakmak istiyorlarsa izin almalılar. Kaldı ki çocuklar çok çabuk öğreniyorlar. Bu tip kuralları da çabuk öğrenirler.

Benim anladigim kadinin azarladugini gormemissiniz cocuk aglayinca boyle dusundunuz ? Bence her soylenen sozle birileri azarlanirsa cocuk bunu her konu ve isine gelenler icin yapacaj

Konuyu azcık daha dikkatli okusaydınız kızın söyledikleri üslup ve tavrı üzerine canımin sıkılıp tepki gösterdiğimi anlayabilirdiniz...çocuğum ağladı diye olayı bilmeden tepki göstermem...gerçekten de kontes diyoruz kızıma evet ama biraz naif ve kırılgan olduğu için bunu aşması için de bugüne kadar yaşadığı hiç bir olayda müdahale etmedim...kendisi çözsün istedim...ve tepkim benim çocuğuma nasıl laf söyler gibi değil gereksizce bir çocuğu nasıl azarlar idi...kimsesiz bir çocuk dahi olsa...bunu anlatmaya çalıştım ama sayfalar dolusu yazılınca arada söylenenler kaynayıp gidiyor...

Ben de bunu öğrettim zaten ben yanında olduğum müdahale etmediğim için rahattı..bir de bunu o şekilde mağaza çalışanından öğrenebileceğini zannetmiyorum...anlatırsın anlar azarlarsın korkarsen yokken yapacağını yine yapar

Hanimefendi yazmissiniz yorum yapiyorum neden sinirleniyorsunuz anlamadim .. ben sizin istediginiz cevabi veremem cunku ayni pencereden bakmiyoruz malesef ama yinede kontesi op yerime :) birakin cocuklar kavga etmeyide aglamayida gulmeyude ogrensin ve kiymetini bilsin

Bence Normal Uyarmış Siz Biraz alıngansınız sanırım sonucta oda o esyalardan sorumlu kızınızın huyunu nerden bılsın sonra bişey olsa sonuçta kabak onların başına patlıyor biraz empati

Tekrar tekrar yazamayacağım daha dikkatli ya da anlamaya çalışarak okusanız keşke

Kadın sinirlenmemiş ki derdini anlatmış. Ben sinirli bir uslûp görmedim.

Yeğenime o gün şok olmuş halde "halacım nerden aldın bunu, parasını vermeden alamazsın " dedim. Almadım ki hala sadece bakıyorum dedi. Ama dükkandan almış getirmişsin buraya gel geri götürcez dedim. Tamam ama açmadım paketini sadece bakıyordum diye devam etti. Anladım ki markete falan gidince demek abimgil oyuncak vs "açmadan bakabilirsin ama sonra yerine koyacağız" demiş. Çocuk da her yerde paketini açmadan bakabileceğini düşünmüş. Nasıl anlatsam ki diye düşündüm bulamadım , annesi babası anlatır dedim

Kaldı ki bazı çocuklar çekilmez oluyor o yüzden yerli yersiz bütün çocukları azarlayalım...

Boşver gitsin.Bu kadar takılma sıradan bir şey görevlinin tavrıda bana normal geldi.Tabi ki daha yumuşak davranabilirdi ama ortada büyütecek bir şey yok.

söyle bir tablo geliyor gözüme sonucta cocuk eller dokunur bir uyarayım demiştir. o bunu dediyse sizinde onu demeniz uygun . kızınız zatrn yaramaz olsaydı pek alınmazdı ama coxukcagız duygulanmıs . ilerde kötü bir anı olark kalmamıs olur

Marka mağazası değil...Artık her türlü alışverişimizi AVM lerde kalabalık mağazalarda yapmaya alıştığımız için öyle düşünüyoruz....sakin bir semt mağazası
O zaman zihniyet kurbani olmus yavrucak cok sinir oluyorum annesinin yanindaki cocuga karisana. Henüz 1.5 yasinda olmasina ragmen gecen markette huysuzlandi, kasada sira bekleyen kadin şşşt diye yuksek sesle seslendi. Kizim irkildi tabi, ben degil ama eşim nasil baktiysa kadin siradan çıkıp marketin reyonların arasinda kayboldu. Biraz bizim insanimiz da karismayi, mudahil olmayi seviyor. Çocuk buyuturken bin kere karşılaşacağız bu tiplerle eminim

kii siz kızmamıssınız bile

Azarlamak korkutmak değil amaç zaten o etkisiz bir yöntem fakat her dükkanın her ortamın kuralı farklıdır. Çocuğun eline herhangi bir şeyi o mağaza için risk oluşturmuş demek ki çalışanlarına bu durumlara karşı uyarmışlar. O yüzden riske girmemek Lazım diye düşünüyorum. Anne değilim söylediğim gibi o yüzden bir anne gibi bakamıyorum olaya. Ben ne yapardım öyle bir durumda? Sanırım kızıma yukarıda yazdıklarımı basit bir dilde anlatmaya çalışırdım üzülmemesi için. Şöyle derdim; bazı yaramaz çocuklar tokaları bozmuşlar. Buranın sahibi de ablaları bu konuda uyarmış. Böylelikle olayı içselleştirmez diye düşünüyorum. Yaramaz çocuklar yüzünden çalışanın onu uyardığını anlar. Keşke yaşanmasaymış tabii ki ama olan olmuş.

İki taraflı haklılık.
Çalışanı da anlamak lazim. Yaramaz, sakin ayırt etmeden tepki gösterme refleksi kazanmıştır :) gün içinde ya da çalıştığı süreçte ne kadar çok çocukla uğraşıyor kim bilir.
siz de bir anne olarak haklisiniz. Bazen çalışanlar çocuklar üzerinde gereksiz uyarı yapıyorlar.
Yalniz çocuk sadece bakiyorsa neden dokunma diyor? Dokunmuyorsa neden o kelimeyi kullaniyor orasını anlamadım.

Ancak konuda çok gereksiz tepkiler gördüm.
Al da başına çal deyip oradan ayrılmak nedir ya?
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.
İnsan gibi tepki vermek varken ne öyle küstürülmüş çocuk gibi alanı terk etmek.
Sonra böyle abartılı tepkileri olan annelerin de abartılı tepkileri olan çocukları oluyor...

Konu sahibi siz yapılabilecek en güzel davranışı sergilemissiniz.
İnsan böyle durumlarda soğukkanlı olmalı.
Öyle pire için yorgan yakmamayi öğrenmesi gerek insanların.

İnsanlarin birbirine saygı duyması gerek.
İnsanlarin çocuklara da saygı duyması gerek.
Çalışana saygı duymak gerek.

Kısacası saygı işin özü deyip çıkayım konudan

Zaman ayırıp konuya yazan herkese teşekkür ederim ama başlık amacından sapmaya başladı şimdi her mesajı tekrar baştan okuyup değerlendireceğim...daha fazla gereksiz polemiğe girip açıklama yapmak istemiyorum...

Yazmayacağım dedim ama konu kapanmadan konunun amacını özetlemişsiniz son cümlelerinizde yetişkin de olsa çocukta olsa biraz saygı...hoşlanmadığımız bir durumda da sükuneti koruyabilmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…