Mağazadaki görevli....

Hassas falan davranmıyorsunuz bence kimsenin çocuğunuzun özgüvenini zedelemesine izin vermeyin. Çocuk zaten uyarılacak bir şey yapmamış. Keşke aldıklarınızı bırakıp çıksaydınız...

Kimi gerçekten çok yaramaz ailesinin ilgilenmediği çocukları uyarın...ama konuyu değerlendirirken fazlaca genelleme yapmamak gerek sanırım...hastane ile sakin bir kozmetik mağazasının durumu aynı olamaz...bir de bu gibi durumlarda ben aileyi uyarmayı daha uygun buluyorum...

Hassas falan davranmıyorsunuz bence kimsenin çocuğunuzun özgüvenini zedelemesine izin vermeyin. Çocuk zaten uyarılacak bir şey yapmamış. Keşke aldıklarınızı bırakıp çıksaydınız...
Kasadaki diğer görevliler şaşırdılar zaten...tepki beklediğini de zannetmiyorum biraz daha dikkatli olur artık sanırım...

Öğrenciyken kozmetik mağazasında da cafe de çalıştım gerçekten bazı aileler çok rahat kaç kere azar yediğimi ben bilirim. Hastanede de çocukların getirilmemesini ailelere söylememe rağmen monitörler oynayan kim oksijen tupuyle oynayan kim. Benim anlatmak istediğim orada ki görevli gerçekten bilemez o yüzden uyarmiş olmasi normal.

Bilmiyorum annelik duygusallığı mıdır nedir içim gidiyor böyle şeyler okuyunca kuzum ya sadece 4 yaşında ve tamamen yabancı birisi sırf tokalara dokundu diye müdahale ediyor kendini savunamamış annesinin yanına dolu gözlerle gelmiş niye çünkü karşısındaki çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini bilmiyor tehlikeli bir durum olursa müdahale etsin tamam ama böyle bir durumdan sikayetciyse size söylemesi gerekirdi

Bence gereksiz su cocuklari prenses gibi yetistirmeyi birakirsak daha duyarli nesil ytisecek diye dusunuyorum
Herkes evladını istediği gibi yetiştirebilir. Ben prenses gibi yetiştiririm bir başkası erkek fatma gibi. Önemli olan kimsenin evlatlarımıza terbiyesizlik yapmaması...

Bence gereksiz su cocuklari prenses gibi yetistirmeyi birakirsak daha duyarli nesil ytisecek diye dusunuyorum

Konuyu nereye bağlamışsınız ilahi gülesim geldi...evet biz kendisine kontes diyoruz evde zaten....

cidden daha duyarlı nesiller yetişsede karşısındaki aman ne de olsa çocuk deyip yerli yersiz azarlayan tipler olmasa....

ben onların işinin zor olduğunu düşünüyorum..günde kaç kişiyle uğraşıyolar bir düşünsenize..nerden bilecek ki çocuğunuzun huyunu
geçen kalabalık bir mağazaya girdim..inanamadım..kızcağaz düzeltirken daha bozuyolar..ben ordan ayrılana kadar kız hep aynı reyonu toplamakla meşguldu..çok saygısız bazı insanlar..

Buju defalarca yazmak istemiyorum ama bahsettiğim sessiz sakin bir mağazada sessiz sakin bir şekilde tokalara bakan bir çocuk...genelleme yapıyorsunuz güzel ama her olay kendi şartları içinde değerlendirildiği zaman daha anlamlı oluyor

İsabetli davranmışsınız.
Ben kesinlikle karşıyım. Bir yabancının çocuklara, şeker vermesine de, sevmesine de, azarlamasına da,korkutmasına da.
Çocuklar hassas yapılara sahiptirler.
Bugün yaşadıkları olaylar yarın onların karakterlerini kişiliklerini oluşturuyor.
O yüzden ne yapılması gerekiyorsa ilk anneyle (yada babayla) muhatap alınacak. Onlar izin verdiği ölçüde davranış sergilenecek.

Herkes evladını istediği gibi yetiştirebilir. Ben prenses gibi yetiştiririm bir başkası erkek fatma gibi. Önemli olan kimsenin evlatlarımıza terbiyesizlik yapmaması...
Ben yetistiremez demedim ama birakin cocuklar her laf soyleyeni suclu gormesin ayrica kendi hakkini arasin annesine yetostirmesin benim fikrim bu yetistirir yetistirmezsin aci ama gercek malesef bos bir nesil yetisiyor

Benim anladigim kadinin azarladugini gormemissiniz cocuk aglayinca boyle dusundunuz ? Bence her soylenen sozle birileri azarlanirsa cocuk bunu her konu ve isine gelenler icin yapacaj

Ben empati yapabilirim ama 4 yaşındaki bir çocuk diyebilir mi "Yazık abla da bütün gün ne tiplerle uğraşıyor aa belki de adet öncesi sendromdur" diye.Çalışan herkes işini sevse de sevmese de layığıyla yapmak durumunda değil mi?Basbayağı çocuğa durduk yere çatmış, daha sakin bir ses tonuyla uyarabilirdi.Bence hiç de abartmamışsınız, toplum gittikçe tahammülsüzleştikçe bunlar oluyor maalesef.

Oncelikle sunu soyliyeyim herkesin cocugu kendine gore zaten sakindir yanlis yapmiyordur huyu suyu guzeldir vs. Bu genel bi yorum tabi sizin kiziniz yapi itibariyle boyle olabilir ama magzdaki kiz bunu bilemez.

Zarara ugrayan urunun ucretini gorevliden kesiyor olabilirler. Bu sekilde bircok olay yasamis cocuklar tokayi vs kirmis ve parasi odenmemis olabilir. Daha sakin olabilirdiniz.

Bende kizima magazada hic bir seye dokunmuyoruz kizim diyorum surekli bunu bilmesi gerekli.

Tek bir nokta var kiziniz sadece bakiyor muydu? Eger cevap evetse uyari hatali.

Yok kiziniz dikkatini ceken rengarenk kelebek tokalara dokunmussa uyari dogru.

Ay bir de uzatsaymışsınız, işim gereği çocuklarla da yetişkinlerle de görüşüyorum gün içinde. 4 yaşında bir çocuğun girip de bişeyleri kurcalamadığı çok nadir odamda. Bilgisayarımın başına geçip kurcalamaya kalkanı bile oluyor ve işin garibi ben müdahale etmesem gel çocuğum bu tarafa demeyen aileler var. Eeee napayım bırakayım çocuk kurcalasın bilgisayarı ben ego tatmin etmeyeyim bundan sonra en iyisi.

Çok alıngan davranmışsınız. Ben çocuklara bişey demiyorum çocuktur ilgisini çeker alır bakar belki yanında götürmek ister ki yeğenim birlikte avmye gittiğimizde kaşla göz arası ben hazırlanmış yemek tepsisini elime alana kadar yandaki çikolatacıya gitmiş beğendiği şekeri almış gelmiş. (4 yaşında) kadın ikaz etmiş , demek ki siz farketmeden eline almaya çalıştı sizin çocuk almaya çalışmamış olsa da günde kimbilir kaç çocuk bakıp almaya çalışıyordur.

Fazla korumacı davranmiş olmakla birlikte görevli kızın da uslubu eleştiriye açıktır.
Daha sevimli bir ifade'nin zararı yoktur .
Sizin uyarınız da görevli kızın iletişimine yönelik olmalıydı,çocuğunuzun nerede nasıl davranması gerektigini o bilmeyebilir .diye düşünüyorum.

çocuğu o şekilde uyarmanıza gerek yoktu nerde nasıl davranması gerektigini bilir zaten" dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…