- 28 Kasım 2015
- 246
- 203
- 23
- Konu Sahibi jeanneCdarc
-
Kimi gerçekten çok yaramaz ailesinin ilgilenmediği çocukları uyarın...ama konuyu değerlendirirken fazlaca genelleme yapmamak gerek sanırım...hastane ile sakin bir kozmetik mağazasının durumu aynı olamaz...bir de bu gibi durumlarda ben aileyi uyarmayı daha uygun buluyorum...Fazla hassas davranıyorsunuz açıkçası kimse birsey dememis hastanede defalarca uyardigim çocuklar oluyor sonuçta benim çocuğum değil huyunu bilemem kimi gerçekten cidden çok yaramaz oluyor ben çalışanın da sinirli degil güler yüzle söylediğine eminim.
Kasadaki diğer görevliler şaşırdılar zaten...tepki beklediğini de zannetmiyorum biraz daha dikkatli olur artık sanırım...Hassas falan davranmıyorsunuz bence kimsenin çocuğunuzun özgüvenini zedelemesine izin vermeyin. Çocuk zaten uyarılacak bir şey yapmamış. Keşke aldıklarınızı bırakıp çıksaydınız...
Öğrenciyken kozmetik mağazasında da cafe de çalıştım gerçekten bazı aileler çok rahat kaç kere azar yediğimi ben bilirim. Hastanede de çocukların getirilmemesini ailelere söylememe rağmen monitörler oynayan kim oksijen tupuyle oynayan kim. Benim anlatmak istediğim orada ki görevli gerçekten bilemez o yüzden uyarmiş olmasi normal.Kimi gerçekten çok yaramaz ailesinin ilgilenmediği çocukları uyarın...ama konuyu değerlendirirken fazlaca genelleme yapmamak gerek sanırım...hastane ile sakin bir kozmetik mağazasının durumu aynı olamaz...bir de bu gibi durumlarda ben aileyi uyarmayı daha uygun buluyorum...
Herkes evladını istediği gibi yetiştirebilir. Ben prenses gibi yetiştiririm bir başkası erkek fatma gibi. Önemli olan kimsenin evlatlarımıza terbiyesizlik yapmaması...Bence gereksiz su cocuklari prenses gibi yetistirmeyi birakirsak daha duyarli nesil ytisecek diye dusunuyorum
Bence gereksiz su cocuklari prenses gibi yetistirmeyi birakirsak daha duyarli nesil ytisecek diye dusunuyorum
Buju defalarca yazmak istemiyorum ama bahsettiğim sessiz sakin bir mağazada sessiz sakin bir şekilde tokalara bakan bir çocuk...genelleme yapıyorsunuz güzel ama her olay kendi şartları içinde değerlendirildiği zaman daha anlamlı oluyorÖğrenciyken kozmetik mağazasında da cafe de çalıştım gerçekten bazı aileler çok rahat kaç kere azar yediğimi ben bilirim. Hastanede de çocukların getirilmemesini ailelere söylememe rağmen monitörler oynayan kim oksijen tupuyle oynayan kim. Benim anlatmak istediğim orada ki görevli gerçekten bilemez o yüzden uyarmiş olmasi normal.
Ben yetistiremez demedim ama birakin cocuklar her laf soyleyeni suclu gormesin ayrica kendi hakkini arasin annesine yetostirmesin benim fikrim bu yetistirir yetistirmezsin aci ama gercek malesef bos bir nesil yetisiyorHerkes evladını istediği gibi yetiştirebilir. Ben prenses gibi yetiştiririm bir başkası erkek fatma gibi. Önemli olan kimsenin evlatlarımıza terbiyesizlik yapmaması...
Benim anladigim kadinin azarladugini gormemissiniz cocuk aglayinca boyle dusundunuz ? Bence her soylenen sozle birileri azarlanirsa cocuk bunu her konu ve isine gelenler icin yapacajKonuyu nereye bağlamışsınız ilahi gülesim geldi...evet biz kendisine kontes diyoruz evde zaten....
cidden daha duyarlı nesiller yetişsede karşısındaki aman ne de olsa çocuk deyip yerli yersiz azarlayan tipler olmasa....
Oncelikle sunu soyliyeyim herkesin cocugu kendine gore zaten sakindir yanlis yapmiyordur huyu suyu guzeldir vs. Bu genel bi yorum tabi sizin kiziniz yapi itibariyle boyle olabilir ama magzdaki kiz bunu bilemez.Dert sayılmaz aslında, yalnızca bugün yaşadığım canımı sıkan bir olayı paylaşıp dışarıdan nasıl göründüğü ile ilgili fikir almak istedim...tabi yazarak ifadeler mimikler duygular nasıl anlatılırsa...
Bugün 4 yaşındaki kızımla arkadaşı için toka almaya bir kozmetik mağazasına girdik. Tokalara baktık seçtik kızım getirip gösterdi falan filan derken beğendik tokaları ben kasaya geçtim kızım da hemen yanımdaki rengarenk kelebek tokalara bakıyordu...O sırada yanından geçen satıcı kız ciddi bir tavırla kızıma " onlara dokunmuyoruz yalnız..." dedi!!
Belirteyim kızım hiç bir taşkınlığı olmayan gayet sakin bir çocuktur ki o esnada sadece ilgisini çeken rengarenk tokalara bakıyordu ve yanlış birşey yapmasına zaten ben izin vermem...
Çocuğun hevesi kırıldı ağlamaklı yanıma koştu hemen...Çok sinirlendim..neden?? Tokalara bakan bir yetişkin olsa aynı tepkiyi verecek miydi acep??? Küçücük bir çocuk üzerinden ego tatmini resmen ki tavrının açıklaması tam olarak bu...
Çok uzattım biliyorum hemen bağlıyorum...sakin kalmaya çalışarak ödememi yaptım görevli kız kasa yakınlarındaydı " çocuğu o şekilde uyarmanıza gerek yoktu nerde nasıl davranması gerektigini bilir zaten" dedim şaşırdı " ben bişey demedim agresif davranmanıza gerek yok vsvs" gibi bişeyler söyledi uzatmadım çıktım mağazadan....
Olay bundan ibaret...çocuğumun mutsuzluklarını problemlerini kendisinin çözmesinden yanayımdır...ilk kez müdahale ettim sonra bi an kendimi kötü hissettim cidden gereksiz miydi diye ama şimdi pişman değilim, çocuk deyip egosunu tatmin etmeye kalkmaz umarım bir daha...küçücük bir olay ama 3. kişiler tarafından nasıl göründüğünü merak ettim...zaman ayırıp okuduğunuz için tenk yu.....
çocuğu o şekilde uyarmanıza gerek yoktu nerde nasıl davranması gerektigini bilir zaten" dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?