mağdur arkadaşım ve mağdur 3 çocuğu :(

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.306
1.924
merhaba,
arkadaşım 36 yaşında 3 çocuğu var, en küçüğü 4 yaşında otizmli, bu yüzden 3 ayda bir 800 tl devletten maaş alıyor. kocasına gelince bedenen ortalarda geziyor ama maalesef alkole yenik düşen kendini kendi hayatını yaşamaya adamış biri. bazı sorunlardan dolayı 1 ay eş ve çocuklardan uzak durma kararı çıktı. kaç kez boşanmaktan geri döndüler adam yemin billah ediyor yine aynı. Arkadaşım şimdi bu adamı eve almıyor ve arkadaşımın aileside sahip çıkmıyor. kv de derseniz o ayrı bi durum hiç girmiyim.
ev kira, ödenmemiş faturalardan dolayı doğalgaz ve su kesik. Düşünün evde ne durumda ve sık sık bunu yaşıyor ve hatta elektrikde kesiliyor. 3 aylık kira birikmiş bekliyor. Artık en küçüğünde gelişmeler olduğu için kreşler kabul ediyor (otizm li olduğu için evin yakınındaki kreşler almadı) . iş arayışında , şimdilik bir sitenin merdiven silme işi oda aylık 250 tl part time yani. komşuları yardım veriyor, erzak, fiş, para, yemek vs. okullar açıkkende iş arayamadı çünkü çocuklarla ilgilenecek kimse yoktu. Vel hasıl kocasını sildi. Bi şekilde ayakta kalmaya çalışıyor, sığınma evine giderse çocukları yurda verebilirlermiş, korkusundan gitmiyor, boşanmadanda kaymakamlık vs yardım vermiyor.
Neden anlattım bu kadar uzun, nolur bana yol yön gösterinde nefes alsınlar biraz.
Çok üzülüyorum :KK43: attığım her adımda aklımdalar. kışın elektrik su doğalgaz hepsi kesikti ve soğukta geçti günleri. Yardım götürdüm, ilgileniyorum ama bi yere kadar zamanım ve maddiyatım yetiyor. arkadaşımda bi işe girmedikçe zorluk hep olacak maalesef. offffff offff Allah ım hayırlı yazılar yazsın.
Birikmiş kira ve faturalar için komşularıda bende zekat fitre vs topluyoruz.
ben şimdi ne yapsam, nereye başvursamda bu durumu halledebilsem, bu darboğaz atladıktan sonra Allah ın izniyle bir işe yerleştirip herşeyi yoluna koymaya çalışacağız.
Bilir kişiler yol gösterirse çok sevinirim. Mübarek günlerde kayıtsız kalmak istemiyorum, vicdanen çok huzursuzum. Uzun oldu hakkınızı helal edin. Rabbim kimseyi darda bırakmasın....

Merhaba, derneklere gidip bizzat yardim isteseniz? Bimer'e yazsaniz. Ne bileyim haberlerr ciksalar? Bi sekilde duyurulsa birileri yardim eder insallah.
Allah yardimcilari.olsun. tez vakitte de o adamdan bosansin bence..

Merhaba, derneklere gidip bizzat yardim isteseniz? Bimer'e yazsaniz. Ne bileyim haberlerr ciksalar? Bi sekilde duyurulsa birileri yardim eder insallah.
Allah yardimcilari.olsun. tez vakitte de o adamdan bosansin bence..
derneklere gitti ancak boşanmış olmanız gerekiyor dediler. evet boşanıyordu 1 ay önce zorla kendini affettirdi adam, çocukları için bi kez daha denedi ama yok olmadı, boşanacak mahkeme tamamen düşmesi.
tv yi iki büyük çocuklarını düşünerek kabul etmez sanırım. (13-9 yaşındalar)
Bimer ilgilenirmi, hangi birimdir acaba ilgilenen, ben bi bakayım siteye
çok teşekkür ederim cevabınız için, amin:)

X