Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

evet canım ya, şansıma bizim yemekhanenin yemekleri de karatay'a uyumlu şansıma..

canım aslında öyle değil, ben diyet yapayım ya da yapmayım, hergün mutlaka çıkardım tartıya, hatta 2 kez ama bu sefer okuduğum bir yazıdan etkilendim ve uzun süre tartılmama kararı aldım, arada bir içimdeki iç ses boşver ya hadi tartıl diyo, sonra hayır tartılmaman daha iyi diyor.. ama önce olsaydı içimi kemirirdi o ses, mücadele edemz yenilirdim ama bu sefer öyle olmuyor nedense..

merhaba sevgili günlük;
akşam iş çıkışı çok sevdiğimiz bir arkadaşa bebek görmeye gittik. menüde patates salatası börek ve haşhaşlı revani vardı ve ben sadece çay içtim, bozmadım diyetimi yaşasın :) sonra yürüyerek eve geldim ve menüm şöyle:

1 kase yoğurtlu semizotu
1kase yoğurt
salata
2 parça ızgara et

Mahzencim azmine hayran kaldim. Ilerleyen zamanlarda zaten reddedeceksin zararli gidalarida, henüz yeni basladin bir seferden bir sey olmaz dememiş sin.

Mahzencim azmine hayran kaldim. Ilerleyen zamanlarda zaten reddedeceksin zararli gidalarida, henüz yeni basladin bir seferden bir sey olmaz dememiş sin.
kısır falan vardır diye umut etmiştim, varsa yerim diye düşünmüştüm ama patates salatası olmadı... saraycam bir anlığına aklımdan geçmedi değil azıcık yesem hem ayıp olmasın diye ama sonra dedim ki daha 3. günümde fire verirsem sonunu getiremem, zaten karatayın avantajı olarak aç da değildim o yüzden gerek yok dedim.. o an midem kazınıyor olsaydı belki ucundan azıcık alırdım ama, öğle yemeğini 1 saat geç yemem de hayrıma oldu :)

Olsun canim kaybettigin bir sey varsa oda kilolarin, zaten bahsettigin seyleri zamaninda bol bol yemişsindir. Yememen iyi olmuş.

bugün sabah tartılmaya karar vedim, bi bakayım dedim nasıl acaba verdim mi diye aç da kalmadım ama .. ve 80.4 çıktım.. yaklaşık bir haftalık sağlıklı yaşam serüvenimde, son 3 günü Karatay olmak üzere 1.5 kilo vermişim ve son derece güzel bir rakam, çok mutluyum o yüzden, yaşasın Karatay ve sağlıklı yaşam... bakalım ptesi kaç çıkıcam?

Bu arada sabah menüm

2 yumurta ile tereyağlı sebzeli lorlu omlet yaptım kendime (ve bitiremedim tamamını)
Ceviz kırmaya vaktim olmadı, 10 çiğ tuzsuz badem yedim
4-5 zeytin
ve gayet tokum :)

yaaa süper yaaa çok mutlu oldum iddayı kazanacam sanırııııımm....

Bu arada sabah menüm

2 yumurta ile tereyağlı sebzeli lorlu omlet yaptım kendime (ve bitiremedim tamamını)
Ceviz kırmaya vaktim olmadı, 10 çiğ tuzsuz badem yedim
4-5 zeytin
ve gayet tokum :)

gayet iyi gidiyorsun, seninle gurur duyuyorum... bu gidişle çok kısa zamanda fit bir hatun olacaksın...eşin sana her baktığında gözleri kamaşacak, oğluşun seninle her daim gurur duyacak (zaten şimdide duyuyordurda neyse ağzımdan çıktı işte)... 1 ay sonra 75 e falan inince jilliana da beraber devam ederiz inşallah..

İnşallah canım, yazdıklarını okurken gözlerim yaşardı resmen..ilgin, desteğin kısacası herşey için çook tşk.. :)

sevgili günlüğüm, işi gücü bıraktım, bu gazla yeni bir çizelge hazırladım.. ptesileri tartılıp bu tabloyu her hafta güncelleyeceğim inşallah.. zamanla daha da değiştirip geliştireceğim de.. hadi bakalım kolay gelsin bana ve günlüğümü okuyan, kilo kaybetmek isteyen tüm hatunlara.. :)

ve çizelgem..

merhaba...dün akşam doğum günüm için yemeğe götürdü eşim o yüzden azcık kaçırdım sanırım ipin ucunu :) bugünde sabah 1 fincan nescafe ile başladım güne....öğlen menüm çorba,yoğurt ve biraz sebze yemeği olacak...çizelgeyi nasıl hazırladın canım bu arada?

1 kase ezogelin çorbası
küçük bir dilim pizza (hamurunu yemedim)
1 ayran

blackangel80 merhaba, canım arada kaçamaklar illaki olur, ama sadece arada olsun :)), sabah sadece kahve içmişsin, kahvaltını ihmal etme derim ben kahvaltımı ne zamanki düzenli yaptım o zaman kilo vermeye başladım... çok kahvaltı, orta öğlen yemeği az akşam yemeğin olsun derim....sevgiler...

mahzencim hakketen çizelgen çok güzel ve süslü, nasıl yaptın?

ayrıca mahzencim ben 79-78 olduğumda kendimi çoook mutlu hissediyordum, aslında çok kilo vermemiştim ama azcıkta olsa özgüvenim yerine gelmeye başlamıştı... canım kilo verdikçe insan çok mutlu oluyor, karatay diyetiylede kendini diyetteymişin gibi hissetmiyorsun, yürüyüş spor da zaten hep yapmamız gereken bir şey (sağlığımız için) çok iyi ettin canım karataya başlayarak... haftada bir gün özelliklede pazartesi tartılmanada sevindim, haftasonu daha dikkatli olursun, zaten abur cubur yemedikten sonra haftasonu sorun olmuyor....

canım o pizzanın hamurunu yeseydin zaten pizza 3-4 hatta 5-6 dilime kadar çıkardı ve sen hala doymamış olurdun... örnek; benim sabahki simit olsun...

öğlen
1 por. kuru fasülye
1 por. pirinç pilavı
1 kase yoğurt yedim.

akşam
gene dolma var 1 tane yemeyi düşünüyorum birde 1 kase yoğurt yerim başkada bir şey yememeye özen göstereceğim...

haklısın canım, aslında 1.5 vermişim ama inan ben daha hafif hissediyorum kendimi, sanırım bu da beslenme şeklimden, unlu ve şekerli gıdalar insanda daha bir ağırlık yapıyor insanda, 1.5 kilo farkedilmez ama çevremdekiler sen zayıfladın mı, süzülmüşsün diyor* bu da beni çok mutlu ediyor :) arkası yarın diyorum içimden, yakında göreceksiniz :))

çizelgemi beğendiğinize çok sevindim, bugün toplantım var ama en kısa sürede size de yaparım bi dene :) yada mail adreslerinizi yazarsınız özelden mail de atabilirim yani, siz kendinize uyarlarsınız..

afiyet olsun canım, hadi bakalım akşamı bir dolmayla kapat, dün akşam 4 dolma vardı bugün daha az olsun, bişey sorcam regl öncesi misin? benim o dönemler iştahım fırlar da :)

canım benimde var çizelgem ama buraya eklemeyi bilmiyorum, bir ara sen anlatırsan sevinirim... bu gün bir arkadaşta artık kıyafetlerin içinde kaybolduğumu söyledi çok mutlu oldum, bir arkadaşta çok kilo almak istiyor sabah beni gördü, bendende zayıf olmuşsun dedi, offff allahım nasıl mutlu oluyorum bunları duyunca....jillian lada iyice pekiştireyim , ohhhh ohhhh kimse tutmasın beniiii,

afiyet olsun canım, hadi bakalım akşamı bir dolmayla kapat, dün akşam 4 dolma vardı bugün daha az olsun, bişey sorcam regl öncesi misin? benim o dönemler iştahım fırlar da :)

yok canım, regl bu gün bitti, sonrası oluyor yani..
ama benim normal yiyişim böyle, sadece sabah simit çok yedim. oda ''haftada 1-2 bazen 3 öğün dilediğini yiyebiliyorsun'' ödülüm var kendi kendime armağan ettim bu ödülü ve simitten yana kullandım :)))) dolmada normal her zamanki yediğim gibi, kuru fasülye pilavda normal.. diyetimin başlangıcından bu güne hep yedim, dedim ya ben karataya tam uymuyorum, pirinç ve makarnada yiyorum onları yemezsem çok aç hissedebilirim kendimi, ama ekmek asla yemiyorum...belki poirinç pilavının kalorisi ekmeğinkinden çok diyebilirsin, dediğim gibi ekmek yersem ipin ucu kaçar, ondan yemiyorum.....

hadi ya maşallah sana, foto eklesende biz de görsek, şöyle öncesi, sonrası diye..
canım çizelgen varsa şöyle tarif edeyim excell de yapmışsındır sanırım tabloyu kopyalayıp painte yapıştırıyorsun sonra farklı kaydediyosun ama kaydederken izin kk da izin verilen formatta (png, gif vs.) kaydediyosun sonra buraya mesajı yazarken eklenti ekle yi tıklıyorsun sonra dosyayı seçiyosun upload files diyosun sonra yükle diyosun.. aklımda bu kadar kaldı. takıldığınız yerde tekrar yardımcı olurum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…