Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

anladım canım ama sen zaten hakediyosun ödülü, nerden nereye geldin değil mi? benim ki daha yeni yaa ödül falan yok önce haketmem lazım.. taze testi suyu soğuk tutar ya benimkisi o hesap :)

anladım canım ama sen zaten hakediyosun ödülü, nerden nereye geldin değil mi? benim ki daha yeni yaa ödül falan yok önce haketmem lazım.. taze testi suyu soğuk tutar ya benimkisi o hesap :)

canım ben ilk zamanlarda çok cısslı şeyler yediğim oldu, hatta şimdi gene çoook iyiyim..şimdi tek değişen şey, ekmekle sarelle vs. yemiyorum, örneğin bim deki badem ve kokteyl kuruyemiş sanırım 150 şer gr. onlardan ikisini alıp bir oturuşta bitiriyorum, ve bunu hemen hemen her hafta yapıyorum ... yada bulguru çok sevdiğimden, yaptığım zaman pilav yada kısırı 3-4 tabak yediğim oluyor... yada sarma yapmışsak doyana kadar yiyorum... yani kaçamaklarım çok sağlıksız şeyler değil...ama senin canın istemiyorsa kaçamak yapma, daha iyi kilo verirsin...

evet canım, çok şükür şimdilik canım hiç bişey istemiyor, maşallah diyeyim.. kısırı dolmayı ben de sağlıksız kaçamak olarak görmüyorum, hamurişi ve tatlılar olmadıktan sonra..

Bu arada sabah menüm

2 yumurta ile tereyağlı sebzeli lorlu omlet yaptım kendime (ve bitiremedim tamamını)
Ceviz kırmaya vaktim olmadı, 10 çiğ tuzsuz badem yedim
4-5 zeytin
ve gayet tokum :)

1 kase ezogelin çorbası
küçük bir dilim pizza (hamurunu yemedim)
1 ayran

yukarıya ek olarak akşam menüm

1.5 tabak yeşil mercimek yemeği (yatılı okuldan bildiğimiz karaşimşek :)
1 taze sarımsak, marul, yeşil acı biber

yemeğim biraz fazla oldu sanırım, 1 tabak doyurmadı, 1.5 biraz fazla geldi şimdi rahatsızlık hissediyorum biraz ama nasıl olsa birazdan yürüyüş yaparak telafi edicem inşallah..

1.5 lt su
1 maden suyu
yeşil çayımı içemedim bugün

az önce yürüyüşten geldim, akşam yemeğini her zamankinden daha geç (saat 06.30) yemem ve biraz da fazla kaçırmam nedeniyle yürüyüşte biraz zorlandım ve 2 tur daha az attım biraz da vakit geç olduğu için, ama akşam toplantı nedeniyle diğer iş yerinden yürüyerek geldim ve Google maps ten baktım mesafeye 2.6 km. hiç fena değil bu açığı ordan kapattık.. :) yarın yemeğimi daha erken yiyip, daha geç yürüyüşe çıkıcam ve zorlanmıycam inş.

Son düzenleme:

Çok yememissin canım. Zaten ekmegi kestigin için yemegini iyi yeki, kilo vermen azaldiginda yavas yavas porsiyon unuda azaltirsin. Allah iyiligini versin karasimsek ha

Yemeği okulda yediğim için mecburen en diyet olan şeyi yiyorum, o da sandviç oluyor.
Karatayın bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Meyve yemeden yaşayamam heralde.

Yemeği okulda yediğim için mecburen en diyet olan şeyi yiyorum, o da sandviç oluyor.
Karatayın bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Meyve yemeden yaşayamam heralde.

canım zor değil aslında, yani bana zor gelmedi hiç ama senin beslenme tarzına uymuyorsa, çok zorlanacağını düşünüyorsan başlama, kendine en uygun olan beslenme şeklini seç..

Sabah menüm:
2 yumurtalı sebzeli omlet
5 zeytin
1-2 yk lor
salatalık
3 ceviz

bugün ilçelere gidicez akşama anca geliriz.. görüşmek üzere..

Son düzenleme:
günaydın canım, sabahki mönü gayet iyi, afiyet olsun.
Denetime mi çıkıyorsun, sakın ikramlar olursa yemeeeee... sadece şekersiz çay iç...görüşmek üzere canım...

günaydın canım, sabahki mönü gayet iyi, afiyet olsun.
Denetime mi çıkıyorsun, sakın ikramlar olursa yemeeeee... sadece şekersiz çay iç...görüşmek üzere canım...

evet canım, denetimlere gittik, başımız döndü valla.. yeni geldik hala sersem gibiyiz.. şöyle bir kaçamağım vardı, o da istemeyerek, hani çok canım çekti dayanamadım durumları değil ama, kahve ikram edildi ama çok şekerli idi. o kadar şekerli olduğunu bilsem içmezdim ama olan oldu artık..
öğleyin ciğer yedik, ekmek arası yapıyorlarmış sadece, ben ekmeksiz istedim, tabağa koyun dedim :) oda olmuyormuş neyse ekmek arası geldi, ben ekmeğin içini açtım ciğerlerini yedim sadece.. 1 ayran,domates, soğan ve acı yeşil biberle..

akşam menüm;
yarım porsiyon ciğer: (öğleyin yediğimiz yerde çok beğendiğimizden ev halkına da paket yaptırmıştım)
Küçük bir tabak közlenmiş patlıcan yemeği
domates, acı yeşil biber, taze soğan
1 kase yoğurt

Cok iyi gidiyorsun canım. Kahvede olsun artık. Benimde en sevmediğim ciğer yemegidir. Daha hic yapmadim. Liseden sonrada yedigimi hatirlamiyorum.

Cok iyi gidiyorsun canım. Kahvede olsun artık. Benimde en sevmediğim ciğer yemegidir. Daha hic yapmadim. Liseden sonrada yedigimi hatirlamiyorum.

hadi yaa sevmediğine emin misin? çok güzeldir oysa ciğer, benim oğlum da aslında ciğeri seviyordu, arnavut ciğeri yapardım çok sık olmasa da, bazen de iş yerinde çıkardı bi güzel yerdi.. Akşam ciğer getirdiğimde anne ben ciğeri sevmem ki dedi, ben hayır oğlum sen ciğeri sevmiyor olamazsın, yiyordun daha önce falan dedimse de dinletemedim. Sen tadına bir bak sevmezsen ben sana başka yemek veririm dedim.. o da istemeye istemeye ısırdı ekmeği, sonra istemiyorum dedi ben ona yeni yemek koydum, onun ekmek arasını babasına uzattım.. yani 3-5 saniye içinde bizimki ciğerin tadını almış, geri aldı babasından bir hışımla.. çok güldük de.. senin de öyle olmasın, sana ciğeri güzel yapan bir yerde, ciğer yedirmek lazım.. benim erkek kardeşim de yıllarca ciğer sevmeyen biriydi ama artık oda yiyor.. ciğer kebap yapılıyor ya hani şişe dizip araya kuyruk yağı koyarak kömürde pişiriliyor, o çok güzel oluyor bence yanına da soğan salatası.. bir ara yemeni tavsiye ederim..

Cok tatlı ya, ciğeri değil ama oğluşunu yerim ben...ciğerin yumusak olması ve ağızda kalan tadı sevmiyorum... ama yermiyim. Zor durumda kalinca evet. Disarda birşey yersem bu iskender ya da döner olur :))) ciğer en son yiyecegim sey olur herhalde...

Canım bu arada çizelgeni hala degistirmedin...

Iyi geceler canım. ...

İskender döner bence de çok güzel ama arada ciğer de iyi gider :)
çizelgemi ptesi değiştirmeyi düşünüyorum canım, 79 lara inince inşallah sana da iyi geceler canım..

sabah:
2 yumurta, tereyağlı-sahanda
2 ince dilim tulum peyniri
4-5 siyah ev yapımı zeytin
domates-salatalık
yeşil sivri biber
1 bardak şekersiz açık çay
4-5 siyah kiraz (bu biraz cıss oldu sanırım ama, sabah pazardan aldım, oğlum yesin diye yıkadım ve bana kısmet oldu)

şimdi yeşil çayımı içiyorum
birazdan ev işine başlıycam ..

canım afiyet olsun, ev işlerinde kolay geçsin... )) güzel bir gün bizlerin olsun...

arada 3-4 küçük reçellik çilek yedim (biraz cıss oldu ama)

akşam saat 17.00:
2 kase dövmeli yoğurt çorbası
2-3 çatal etli közlenmiş patlıcan yemeği
taze soğan, yeşil sivri acı biber
1 kase yoğurt

hem yoğurt hem yoğurt çorbası yedim :)

bu arada karatay sayesinde sevdiğim yemekleri, sevdiğim tadıyla yemenin keyfini çıkarıyorum.. kaymaklı yoğurt yerken vicdan azabı duymuyorum artık.. diyet yaptığımın farkında bile değilim sofradan kalkarken çünkü tok kalkıyorum..

Canım gayet iyi aksam yemeğin. Meyveden birsey olmaz 3-4 çilek nedirki :) ben öğlen aksam yemegimide pilavimida ( bulgur pirinc hatta makarna bile :)) hep yedim. Halada yerim. Sende korkmadan ye bence. Zaten ekmeği kesmek yetiyor. Kuruyemiste tuketsen hiç bir şey olmaz. Yemeklerden once bol su içmeyi ihmal etme derim. Ben bol su içip doyana kadar yemegimi yiyorum. Kendimi diyette gibi hissetmiyorum yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…