yok canım, regl bu gün bitti, sonrası oluyor yani..
ama benim normal yiyişim böyle, sadece sabah simit çok yedim. oda ''haftada 1-2 bazen 3 öğün dilediğini yiyebiliyorsun'' ödülüm var kendi kendime armağan ettim bu ödülü ve simitten yana kullandım :)))) dolmada normal her zamanki yediğim gibi, kuru fasülye pilavda normal.. diyetimin başlangıcından bu güne hep yedim, dedim ya ben karataya tam uymuyorum, pirinç ve makarnada yiyorum onları yemezsem çok aç hissedebilirim kendimi, ama ekmek asla yemiyorum...belki poirinç pilavının kalorisi ekmeğinkinden çok diyebilirsin, dediğim gibi ekmek yersem ipin ucu kaçar, ondan yemiyorum.....
anladım canım ama sen zaten hakediyosun ödülü, nerden nereye geldin değil mi? benim ki daha yeni yaa ödül falan yok önce haketmem lazım.. taze testi suyu soğuk tutar ya benimkisi o hesap :)
canım ben ilk zamanlarda çok cısslı şeyler yediğim oldu, hatta şimdi gene çoook iyiyim..şimdi tek değişen şey, ekmekle sarelle vs. yemiyorum, örneğin bim deki badem ve kokteyl kuruyemiş sanırım 150 şer gr. onlardan ikisini alıp bir oturuşta bitiriyorum, ve bunu hemen hemen her hafta yapıyorum ... yada bulguru çok sevdiğimden, yaptığım zaman pilav yada kısırı 3-4 tabak yediğim oluyor... yada sarma yapmışsak doyana kadar yiyorum... yani kaçamaklarım çok sağlıksız şeyler değil...ama senin canın istemiyorsa kaçamak yapma, daha iyi kilo verirsin...
Bu arada sabah menüm
2 yumurta ile tereyağlı sebzeli lorlu omlet yaptım kendime (ve bitiremedim tamamını)
Ceviz kırmaya vaktim olmadı, 10 çiğ tuzsuz badem yedim
4-5 zeytin
ve gayet tokum :)
1 kase ezogelin çorbası
küçük bir dilim pizza (hamurunu yemedim)
1 ayran
yukarıya ek olarak akşam menüm
1.5 tabak yeşil mercimek yemeği (yatılı okuldan bildiğimiz karaşimşek :)
1 taze sarımsak, marul, yeşil acı biber
yemeğim biraz fazla oldu sanırım, 1 tabak doyurmadı, 1.5 biraz fazla geldi şimdi rahatsızlık hissediyorum biraz ama nasıl olsa birazdan yürüyüş yaparak telafi edicem inşallah..
1.5 lt su
1 maden suyu
yeşil çayımı içemedim bugün
az önce yürüyüşten geldim, akşam yemeğini her zamankinden daha geç (saat 06.30) yemem ve biraz da fazla kaçırmam nedeniyle yürüyüşte biraz zorlandım ve 2 tur daha az attım biraz da vakit geç olduğu için, ama akşam toplantı nedeniyle diğer iş yerinden yürüyerek geldim ve Google maps ten baktım mesafeye 2.6 km. hiç fena değil bu açığı ordan kapattık.. :) yarın yemeğimi daha erken yiyip, daha geç yürüyüşe çıkıcam ve zorlanmıycam inş.
slm hanımlar,
mahzenim sağlıklı yaşama çabuk adapte oldun maşallah, ben diyete ilk başladığımda 2 aya yakın en fazla 2 kg verebilmiştim, çünkü adapte olamıyordum, sabah yemiyor, akşam azıtıyordum, ne anladım bu işten, neyseki sonradan kendime geldim :).
karatay grubuna katılmışsın, hayırlı olsun, ama ben gurupları sevmedim, hem çok kalabalık oluyorlar, hemde bazı kurallara uyman gerekiyor, canım sayfanda baya kalabalık olmaya başladı, burayıda ihmal etme sakın, sizinde haftada bir kilo bildiriminiz olsun mesela, ben varım katılırım size...
koizumirisa ; canım senin sayfanı okudum, henüz çok gençsin, eğer istersen çok güzel kilo verebilirsin... aslında fırsatın varsa diyetisyene git derim, ama gidemiyorsanda kendine iyi bir yol çizmeni tavsiye ederim. sayfanda dikkatimi çekti, sandviç vs. çok tüketiyorsun, karatay kurallarını sormuşsun, karatayda un, şekerli tüm yiyecekler(meyve dahil) , patates, pirinç, makarna yok, bende karataya yakın bir diyet uyguluyorum, ama pirinç, makarna, arada dondurma, arada meyve yiyorum. sana tavsiyem öğünlerini iyi yemen, sebzeli etli ev yenmekleri yapsın annecin ve hiç utanma okula giderken bile götür yanında, tost veya sandviçten iyidir bence :) yeme saatlerine dikkat et mesela, sabah 8-9 gibi güzel bir kahvaltı, öğlen 12-13 gibi öğlen yemeği akşam 18-19 gibi akşam yemeği, aburcuburları kesmeni tavsiye ederim, ayrıca sabah öğlen ve akşam yemeklerden önce, ortasında ve sonrasında 1 er 2 şer bardak su tüketirsen acayip kilo verdiğini göreceksin... ayrıca 44 kg gözünde çok büyyüyor olabilir, ama inanki hiçte zor değil. ben doğumdan sonra neredeyse 90 kg dım şimdi 66-67 arasıyım 23-24 kg gitti... kaldı bir 14-15 kg onuda vereceğime inanıyorum düşünsene aslında bende nerden baksan 40 kg lık bir azalış için çaba gösteriyorum ve yaşımda seninkinin 2 katından fazlasormak istediklerin olursa seve seve yardım ederim. (aslında ekmeği kessen, hiç acıkmadığını farkedeceksin ama, sanırım senin için çok zor ekmeği kesmen, genede bir düşün, incele karatay diyetini... sana başarılar dilerim...
Yemeği okulda yediğim için mecburen en diyet olan şeyi yiyorum, o da sandviç oluyor.
Karatayın bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Meyve yemeden yaşayamam heralde.
günaydın canım, sabahki mönü gayet iyi, afiyet olsun.
Denetime mi çıkıyorsun, sakın ikramlar olursa yemeeeee... sadece şekersiz çay iç... görüşmek üzere canım...
Cok iyi gidiyorsun canım. Kahvede olsun artık. Benimde en sevmediğim ciğer yemegidir. Daha hic yapmadim. Liseden sonrada yedigimi hatirlamiyorum.
Cok tatlı ya, ciğeri değil ama oğluşunu yerim ben...ciğerin yumusak olması ve ağızda kalan tadı sevmiyorum... ama yermiyim. Zor durumda kalinca evet. Disarda birşey yersem bu iskender ya da döner olur :))) ciğer en son yiyecegim sey olur herhalde...
Canım bu arada çizelgeni hala degistirmedin...
Iyi geceler canım. ...
sabah saat 10.00
2 yumurta, tereyağlı-sahanda
2 ince dilim tulum peyniri
4-5 siyah ev yapımı zeytin
domates-salatalık
yeşil sivri biber
1 bardak şekersiz açık çay
4-5 siyah kiraz (bu biraz cıss oldu sanırım ama, sabah pazardan aldım, oğlum yesin diye yıkadım ve bana kısmet oldu)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?