• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MAL ALIRKEN EDİLEN KAVGA HER SEFERİNDE

Hayır aslında bi araç var zaten sonrasında aldı ama iş için kullanılıyor o yüzden pek iyi durumda değil yani kadının kullanacağı bi şey değil büyük ve sürekli malzeme taışınıyor o yüzden bir tane daha alalım binek olarak kullanalım benimde ehliyetim artık yatmasın cüzdanda dedim ama pişman oldum.

Anlayamadım abinin dobloyu mu aldınız yani🙄🙄🙄

Aslında paranız temiz normal bir araba almaya yeter. Cıdden eski araba dertten başka şey değil. Kara delik gibi. Yiyor da yiyor. Bizde de vardı sattık kurtulduk.

Biz de ev alma konusunda sorunlar yasadık. Araba alırken de ben dedim ki, arabadan anlamam ama ne beğendiysen gel göster tamam dersem alırız. Ama ısrar etme., ikna etmeye çalışma.sadece konusalım. 4-5 araba gösterdi istemedim. En son toyota corolla aldık, 3 senelik. 1.5 motor. Mis gibi, cok memnunum. Siz de öyle yapın. Cok haklısınız. Eskıyi alsanız, temiz olsa bile elinizde araba 25-30 senelik olacak. Çöp olacak.

Kış geldi motoru kim napsın şu dönemde ?

Motor yazın merak salınan bişey zaten 800 k civarı bi motoru da şu dönemde altında arabası evi olup haftasonları keyif için binecek biri gelip para sayıp alır . Öbür türlü ihtiyaç sahibi biri zaten o kadar parası olsa araba alır

Motora gençlerde ilgi çok onlarda da bu para yok .

Kusura bakmayın ama eşiniz hiç değişmemiş, aslında hesap kitap konularında ikiniz de değişmemişsiniz.
2021 den beri bi araba alınıp kenara konulmamış koyulmadığı gibi kavgası da bitmemiş 😳kendın çalışsaydın paranı kenara atsaydın ona vermeden asgari ücretle bile alırdın şimdiye kadar

Evet bende bunu soruyorum yani satılmayacak bi şeyi alırken bilmiyor muydun dedim. Buna cevap yok. Araçtan anlamıyormuşum o yüzden karıştırmıyormuş ee sende anlamıyorsun anlıyor olsan motor kapıda durmazdı dedim çıldırttı beni:kızgın:
Eşiniz motoru satmak niyeti ile girişmemiş zaten bence bu işe. Size öyle söylemiş yoksa bunca zamandır satılırdı illaki o motor(her malın bir alıcısı vardır) Şimdi satılmıyor diyerek size istedigi aracı aldırmak derdinde.
Satıp alacak olsaydınız en başında satar kalan meblağ için bir yol düşünürdü

Kış geldi motoru kim napsın şu dönemde ?

Motor yazın merak salınan bişey zaten 800 k civarı bi motoru da şu dönemde altında arabası evi olup haftasonları keyif için binecek biri gelip para sayıp alır . Öbür türlü ihtiyaç sahibi biri zaten o kadar parası olsa araba alır

Benim eşimde de var motor hani satsan 1+1 daire alırsın o paraya
Geçen sene ev almak için satışa koydu
Bir Allah ın kulu aramadı
Sadece biri takas teklif etti
Pahalı motorları motor seven genç çocuklar alamıyor

Alanlar da zaten motoru olanlar oluyor onlar da o modeli beğenecek de kendi bindiğini satıp yenisini alacak da falan filan

Hiç ihtiyaç halinde satılacak bişey değil yani
Ya da satayım yerine bişey alayım desen baya beklenmeli

Benim eşimde de var motor hani satsan 1+1 daire alırsın o paraya
Geçen sene ev almak için satışa koydu
Bir Allah ın kulu aramadı
Sadece biri takas teklif etti
Pahalı motorları motor seven genç çocuklar alamıyor

Alanlar da zaten motoru olanlar oluyor onlar da o modeli beğenecek de kendi bindiğini satıp yenisini alacak da falan filan

Hiç ihtiyaç halinde satılacak bişey değil yani
Ya da satayım yerine bişey alayım desen baya beklenmeli
Kız bu sene ben arabamı bile satamadım değiştirelim dedik inanır mısın piyasa yerlere yağıştı fiyat kıran kırana aman dedik malımızdan bıkkınlıgımız yok dursun elimizde dedik vazgectık şimdi yeni yeni araba piyasası millet altını satınca oynamaya başladı

Yani 4 ay önce 500 verenler vardı mırın kırın şimdi 760 diyene vermıyorum öyle düşün

Evet ben bu konularda değiştiğini düşündüğüm için böyle bi yola girdim ve yine pişman oldum bir şey almamak gerekiyor belli ki.
Yine kusura bakmayın, tercihlerinize saygısızlık etmek istemem ama eşiniz eskiden neyse şimdi de o’ymuş, arkadaş sorunu kendi istediği için çözülmüş, adamın diğer huyları olduğu gibi duruyor.
Madem zaten bir araba almış, o arabayı da kafasına göre almış ve madem bu arabayı da siz kullanabilesiniz diye alıyor, sizin istediğiniz sizin beğeneceğiniz bir araç olmalıydı.
Bir araba için bile fikrinizi önemsemiyorsa ve siz de çözüm olarak araba almaktan vazgeçiyorsanız, eski sorunlar aslında devam ediyor, 2. kez evlendikten sonra mal mülk edinme konuları olmadığı veya büyük meblağlı bir harcama olmadığından sorun yok gibi gelmiş size.

Motor piyasası öyle gerçekten.
800 ve üzeri eder değerdeki motorları herkes almaz, alamaz, zaten 2. el belli fiyat üstü motorlara şüpheyle de yaklaşılıyor + korumalar, yan ve arka çantalar vs tam donanımlı olsun bari de ekstra masraf yapmayayım diye de düşünüyorlar.
20-30 yaş grubuysa zaten 200-300 bin bandındaki motorları alabiliyor.

Motor piyasası öyle gerçekten.
800 ve üzeri eder değerdeki motorları herkes almaz, alamaz, zaten 2. el belli fiyat üstü motorlara şüpheyle de yaklaşılıyor + korumalar, yan ve arka çantalar vs tam donanımlı olsun bari de ekstra masraf yapmayayım diye de düşünüyorlar.
20-30 yaş grubuysa zaten 200-300 bin bandındaki motorları alabiliyor.
Bundan 2-3 sene önce 1+1 daire parasıydı 800 bin falan 😃şuanda da arsa alınır Konya’dan :)

Bundan 2-3 sene önce 1+1 daire parasıydı 800 bin falan 😃şuanda da arsa alınır Konya’dan :)
Üst segment motor alınıyorsa öyle maalesef. Piyasaya yeni giren motor markalarından değilse servisleri de pahalı, o yüzden bu motorları arabam var ama garaja bir de motor atayım, atacağım motor da şu marka şu model olsun diyen 40 yaş üzeri kişiler alır.
Genç insanlar da almak ister ama bütçesi yetmez, zaten çevremde de görüyorum önce scooterla başlıyorlar 5-6 kere değiştirecek ki 800’lük motora ulaşsın, e o arada zaten yeni modellerde güncellemeler yenilemeler geliyor, bu sefer de 2. el motorunu satışa çıkaranın elinde kalıyor.
Araba öyle böyle pazarı olan bir markaysa satılıyor da motor sıkıntı sanki🙄

Üst segment motor alınıyorsa öyle maalesef. Piyasaya yeni giren motor markalarından değilse servisleri de pahalı, o yüzden bu motorları arabam var ama garaja bir de motor atayım, atacağım motor da şu marka şu model olsun diyen 40 yaş üzeri kişiler alır.
Genç insanlar da almak ister ama bütçesi yetmez, zaten çevremde de görüyorum önce scooterla başlıyorlar 5-6 kere değiştirecek ki 800’lük motora ulaşsın, e o arada zaten yeni modellerde güncellemeler yenilemeler geliyor, bu sefer de 2. el motorunu satışa çıkaranın elinde kalıyor.
Araba öyle böyle pazarı olan bir markaysa satılıyor da motor sıkıntı sanki🙄
doğru dion abla her malın bir kör alıcısı bulunur . Araba ıhtıyac motor lüksiyat gibi gelıyor bana böyle yüksek fiyatlı olunca . arabada en eski modeller bile satılıyor yani en kötü bugün elindeki bir lada bir reno bir Broadway bir kartal olsaydı bir şahin doğan olsaydı pat diye satılırdı .
Şu da bir gerçek ki sıfır araba almıyorsan her türlü sanayiye girersin .

. Üslup çok önemli
bence çok zor bir şey değil ya birbirlerinin oturup fikrini dinlemek düşüncelerini dinlemek 🙁

bu evlilikte malı mülkü parayı geçtim yani saygı yok sevgi yok.

Eski konularınıza hiç değinmeyeceğim. Sonuçta seçim sizin hayat sizin
Fakat bir araba modeli yüzünden bu noktaya gelinmesi üzücü geldi bana sadece. Ben en çok eşiniz ne arabalar gösteriyor siz hangi arabalara bakıyorsunuz onu merak ettim.
Bu konuya çok benzer bi sebepten nişan atan arkadaşım var. Kendine ait bir arabası vardı sattı. Nişanlısıyla beraber çalışıyorlardı. Üstüne eklemeyi beraber yapacaklardı. Kız arabanın sadece tipine bakıyordu. Yeni olsun, güzel olsun vs. Öyle arabalar buluyorduki hayatımda hiç duymadığım modeller gösterdi bize. Nişanlısı da piyasa arabası, satmak istedikleri zaman rahat satabilecekleri, parçası kolay bulunan vs modellerin peşindeydi. Kız da sizin gibi yeni model istiyordu. Erkek biraz yaşı olsun ama marka model özellik yüksek olsun diye bakıyordu. İkisi de kendine göre haklı olabilir ama bence erkek haklıydı. Bu sebeple de birbirlerine girip nişan attılar. Trajikomik bir olay bence.
O yüzden merak ettim markalar, modeller ne acaba?

Back
X