mali durumdan dolayı çocuk yapmıyorum

Sftrk7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
320
186
83
düşükgelirli çocuklu ailelerin nasıl bir matematik hesabı var bilmiyorum ama bu gelirle ancak çocuk yaparsam ona uzanamadığı herşeye imrenerek bakan bir dünya vermek istemiyorum..çocuk yapmayı düşünüyorum ama bu şartlar altında çocuğa sadece haksızlık olur

böyle hesapla kitabla çocuk yapılmaz canım dünya hali batarsın çıkarsın bilemezsin.. eşimde azcık para biriktirelim her istediğimizi ona alalım diye yapmadı bir yıl, noldu ben 3 yıllık evliyim... 2 yıldan beri kullanmadığım ilaç iğne kalmadı 3 başarısız aşılamam var paranın yarısından fazlası maaşlarıda dahil bu harcamalara gitti daha da gidermi gitmez mi bilemem.. bi insanın çaresizliği yıpranışlıgı hayal kırıklıklarıda cabası tabi ... eger hiç bir sorun yoksa ve hemen olucagına inanıyosan yap derim... ALLAH rızkını verir elbet.. kimse dört dörtlük büyümedi...

böyle düşünme canım,
her bebek dünyaya kendi rızkıyla gelir.
mesala ben bi işim yoktu işimin olması cok zordu zor bir sınavdan geçmem gerekiyordu 4 haftalık hamile olduğumu öğrendiğimde atandım ve 365 gün sonra eş durumundan tayın oldum arabam oldu oğlum suna 3 bucuk yasında allha şükür herseyımız var

sonra pişman olursun yaş gectikce keşke dahA önce yapsaydım dersin. bence senın için en uygun zamnda yap

böyle düşünürsen sonu gelmez ki bu düşüncenin...
Allaha çok şükür aç değilsen açıkta değilsen bi bebeğin de karnı doyar elbet...
istediği şeyleri alamazsam üzülürüm gibi bi ifade kullanmışsınız..
anneannem hep çocuğun yediği helal giydiği haram der..
sanmıorum ki çocuğunuz yiyecek bişey istediğinde alamayasınız..
her istediğini de almayın zaten..
bütcenize göre hareket edin.. çocuğunuza pahalı markalardan değilde, uygun fiyatlı kıyafetlerden giydirin..
küçücük bi oyuncağa 30 lira isteyen bi oyuncakcıdan değil de daha hesaplı bi yerden alın oyuncağını..
eğer çok zor durumda değilseniz, bebek için kendinizi bu kadar kasmanıza gerek yok..

Son düzenleme:

cevap bildirimi gelmedi , yeni üye oldum :/

Elbet aç ölen yok , ama ben aynı fikirle dünyaya getirildiğim için mutsuzum. keşke beni hiç yapmasalarmış...
diye içimden ailemin bencilliğine kızıyorum :/ şimdi aynı şeyi yapıp kendi mutluluğum için dünyaya geleni sıkmak haksızlık değilmi,

ben anne olmak için nasıl kıyayım.. insan öylede böylede büyüyor ama herkes kendi çektiğini biliyor

( cevap bildirimi neden gelmiyorsa )

mantıklı ama bu bizim fikrimiz , dünyaya gelen bunu isteyecekmi,

derdim marka şaşaha değil , onu yetiştirmek için hem ona hem kendime sıkıntı çektirip , sonra bununla övünecekmiyim :/ bazen anne olmanın bencillik olduğunu düşünüyorum..

her bebek dünyaya kendi rızkıya gelir. onu yaradan Rab rızkınıda verir elbet..
eğer bundan dolyı cocuk düşünmüyorsan çok yanlış düşünüyorsun bence :26:

ne mutlu ama bu yürü kulum ya bana olmazsa ?

devlet memuru olma şansım olmadığı gibi

bir yıldır işsizim , iş bulamadım , bulsamda 10 saat mesai ,bin,en fazla binikiyüz tl maaş.bunu bile bulamıyorum

bence fırsatı değerlendir.
evdeykenyanı calışmazken bebeğini yap kaç yasındasın bilmiyorum ama yaş geçtikce hem gebelik hemde bakımı cok zor oluyor. bir kaç sene vde kendin bakarsın, daha sonra kreş yaşını gelincede sende işe girersin.
hem iş hem bebek ilk seneler zor oluyor. bence çalışmazken fırsatı değerlendir yanı bu benım düşüncem.

bence yanlış düşünüyorsunuz, ben oğlum uyurken bile onu özlerim kokusu evin içine yayıldığında gözlerim dolar sessizliği benı üzer uynsada evi dağıtsa diye beklerim biraz fazla uyusa ahh bir seymı oldu derim. hastalandığında 1 saatte bir alarm kuarım.

bencillik değil harika bi duygu kendinizi bi bilsenız nelerden mahrum ediyorsunuz. kokusu sesi teni herşeyı harika zorlukları elbette var. benı maddi sıkıntılarım olmadı ama daha farklı sıkıntılarla oğlumu büyüttüm.

ve herseye rağmen yine yapardım.......pişman olmayın size ait sizden bir seyi kendinizden mahrum etmeyın...............

konu sahibi çok iyi düşünüyorsun maddi durumun düzelmeden asla çocuk yapma..

bebek rızkıyla gelir saçmalığıyla kadınları kandırmayın dünyada milyonlarca aç çocuk var, nerede onların rızıkları?
türkiyede bile nice sefalat çeken çocuklar var onlar neden rızıklanamıyorlar?

rızkı veren Allah tır, küçücük kul haliniz ile nerde sefalet ceken cocukların rızıkları diyerek, boyle sorgulayarak bıraz şirk yapmış gbi oluyorsnz,, yaratandan iyi düşenecek değiliz .. cocugu yapar ya da yapmaz kişisel beklentileri vardır, çocugu için düşündüğü şartlar üst sevıyede demekki ve bunları gercekten karsılamak istedıgı için arkadaşmz bır tercıh yapmış, kendisi bilir, sonuçta 10 yıl çocuksuz bekleyıp sartları saglayıp doğuracak olan mutluluguda pişmanlıgıda yaşayacak olan kendısı ve kendı tercıhı, fikir almak istemiş.

ama evet bebek rızkıyla gelir. bu demek degilki haydi 10 tane yapalım, düşünme yetimiz var, doğruyu tercıh edebılecek aklmz var,

bu kelımenın soylenmesının tek sebebi ise Allah yarattıgı kulunun rızkını verir.. rızık ölüm gibidir, kişinin peşinden koşar, sen onun peşinden koşamazsın,, ve yine Allah şükür ki rızıklandırandır, bu işi insanlara bıraksaymış görüyoruzki neler olacakmış.

konu sahıbı arkadaşım sende haklısın bir bakıma, dilediğin şartlar olgunlaşınca Rabbim nasip etsin inşallah.

sadece 1 mesajı olan arkadas desteğin için konu sahibi arkadas sana tşk etmeli............................. (zaten kendisi çok uzakta arama onu)

Son düzenleme:
zorla kimse sizi anne yapacak hali yok
zaten bu du$unceyle hamile kalirsanizda nerden çikdi bu çocuk masrafi bitmiyor diye kurtulmak istersiniz gibi gorunuyor burdan bakinca

yani bencede siz çocuk yapmayin ..

Doğurmak farz değil ,üstelik korunmak günah değil , bu yüzden sanki bu durumu herhangi bir şekilde sorgulayanı şirk le itham hiç mantıklı değil . Anne olmak Manevi anlamda sağlıklı bir birey yetiştirmek , toplumda yer edinme , ilerde yanlız kalmama , yok erkenden yapayım yoksa ilerde çekemem vs. Vs.kişi maddi manevi olgunlaşmadan çocuk yapmasın . Bunun faturasını dünya toplum olarak hep beraber ödüyoruz . Allah bize irade ehliyetini vermiş . İnsan kıymetli bir varlık olmalı , heleki onu yeryüzüne getirmek milyon kez düşünülmeli ... Annelik sadece kendini tatmin den ibaret olmamalı .

beğenilirsen yada alıntın yapılırsa bildirim gelir canım... kendin fikrin kendi düşüncen saygı duyarım...RABBİM isteyen herkese bende dahil tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin...dikkat et kendine..

Elbette ki maddi durum önemli ama anne olmayı istemek daha önemli.
Çok büyük birşeye gerek yok.
Kendinizden kısacağınız küçük şeylerle büyütülebilir çocuk.
Her istediğini almak, onu sınırsız imkan içinde büyütmek de çocuğa çok zararlı.
Sonra doyumsuz ve mutsuz çocuklar dolaşıyor ortalıklarda.
Sevgi, huzur ve güven. Bu üçü olmadıktan sonra dünyayı ayağına götürün önemli değil.
Ama bunlar varsa küçücük imkanlarla mutlu olursunuz.
Aldığımız ayakkabıların kutularından oyuncaklar yapılabilir, insanı yoran akıllı binalar (avm)ler yerine kova kürek alıp parka gidilebilir mesela.
Çocuğun asıl masrafları okul zamanında başlıyor.
O zamana kadar birikim yapılabilir.
Bana bahane geliyor kusura bakılmasın.
Çünkü annelik için yanıp tutuşan birinin gözü birşey görmez.
Fedakarlığa hazırdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…