kınamda düğünümde olmadı nikahla ewlendık -tatlicadiarzu- mehir olarakta 8tane bılezık demıslerdı hocaya ayıp olmasın die kaydirigubbakcemile3 9. seneme gırcem ewleneli halada 8 bılezık yapıcaklar -tatlicadiarzu- düğünde takılan bılezıkler bile baskasının cıktıktan sonra 8 tane mehir bılezıgı umurlarında olmamıstır zatenkaydirigubbakcemile2 ahh bu kaynanalar ahh :içelim:
kimse öyle bir şey sormadı ki bize:1no2::1no2::1no2: hatta biz hocanın karşısına bile çıkmadık yok efendim biri tam o esnada içinden kötü bir şey dilermişte kimse bilmeden olurmuşta bilmem nee beni bedava ya almak için yaptılar kesin benimkini varyemez ailesi kaydirigubbakcemiletüh yazıklar olsunkaydirigubbakcemile:mymeka::roflol::roflol:
imam nikahı kıyılırken söylenilen mehir hakkınızı hatırlıyormusunuz.benim 15 tane çeyrek altın sizin
banada sormuştu hoca mehir ne istersin diye eniştem 100 gr altın demişti bende ne olduğunu anlayamamıştım o zaman sesimi çıkarmamıştım...benim bileziklerimi eşim yaptı bana düğünde kaynanamlar taktı bu mehir yrine geçermi acaba?:sm_confused:
merhaba kızlar ben imam nikahım kıyılmadan önce baya bi araştırma yapmıştım.bazılarınız hiç mehir istemediğinizi haberiniz bile olmadığını yazmışsınız okuduğum kitapda mehir olmadan kıyılan nikahın geçerliliğinin olmadığı yazıyordu.tabi sırf bunu istemek için eşinizin yapamıcağı bişeyi istememeniz gerekiyo çünkü mehirinizi ne olursa olsun siz kendi gönlünüzce helal etmedikten sonra eşinizin yapması lazım.allah korusun eşiniz vefat ederse eşinizin ailesi yapmak zorunda eğer size birşey olursada eşiniz sizin ailenize vermek zorunda.mehir sadece altın para istemek değil birde mesela benim nikahım kıyılırken hoca bana hiçbişey sormadı herkes ayaklandı giderken ben parmak kaldırıp (parmağımı niye kaldırdım hiç bilmiyorum)mehir istiyorum dedim hocada takılan bilezikleri kastederek yapılmıştır senin mehirin dedi bende ben altın istemiyorum imkanı olduğunda beni hacca götürmesini istiyorum dedim herkesin suratında bi şok tabi ama eşim hemen kabul etti tabi naniknanik hatta benim bu araştırmalardan sonra eniştemde ablama mehrini verdi neyse baya uzun oldu bu yazı
bana hiç sorulmadı bende burdan öğrendim. mehir olmadan kıyılan nikah geçersiz demişssin. eşimin yapacak durumu yoktu. acaba en az ne kadar olmalı mehir hakkı. şimdi yeniden imam nikahı mı yaptırmak lazım mehir için?kafamçokkarıştı:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?