- 8 Şubat 2008
- 6.873
- 613
- 363
- Konu Sahibi oglananasi
-
söylediklerine içtenlikle katılıyorum.mamadan öyle bir bahsediliyorki sanki zehiro sizin eltinize özel bir durum.her mamayla beslenen çocuğu aynı kefeye koymayın.lütfen biraz düşünceli olup burda bebeğini sadece mamayla besleyen anneler olduğunu düşünüp ön yargılı ve karalayıcı bir şekilde konuşmayalım. anne sütü yoksa veya bebeği emmediyse bir anne ne yapsın mama vermeyip? daha yeni doğmuş bebeğinin ağzına inek sütünü mü dayasın? mamalar eskisi gibi değil artık gayet besleyici ve sağlıklı.bu sizin kendi fikriniz.
o sizin eltinize özel bir durum.her mamayla beslenen çocuğu aynı kefeye koymayın.lütfen biraz düşünceli olup burda bebeğini sadece mamayla besleyen anneler olduğunu düşünüp ön yargılı ve karalayıcı bir şekilde konuşmayalım. anne sütü yoksa veya bebeği emmediyse bir anne ne yapsın mama vermeyip? daha yeni doğmuş bebeğinin ağzına inek sütünü mü dayasın? mamalar eskisi gibi değil artık gayet besleyici ve sağlıklı.bu sizin kendi fikriniz.
bu güzel sözleriniz için teşekkürler benim kız emmedi, sütümde azdı sağıp verdim ve devam sütü destekli gittik.bu tür sözler zaten içim rahat olmadığı için beni çok yaralıyor insan emziremediği için kendini suçlu hissediyor.ama yapacak bişey yok açmı bırakayım gelişimi dursunmu öyle özeniyorum ki emziren annelere ama napayım allah beterinden saklasın
Öncelikle sütü yeterli gelmeyip de mama veren anneleri ayrı tuttuğumu söylemek istiyorum..Niyetim kimseyi kırmak değil sadece ben kendi kızımın nasıl beslendiğini paylaşmak istedim.
Ben sütü yeten bir anne olarak mama vermedim..Ama çevremde sütü olduğu halde gece daha iyi uyusun acıkıp emmeye kalkmasın diye yatırmadan önce mama verenler de var..Ben eğer mama versem bu gruptan olurdum bu nedenle de vermedim..Gündüz emdi ek gıda yedi gece de istediği zaman bazen saat başı emmeye kalktı hala da kalkıyor..
Benim kızım da 9 aylık..İlk 6 ay sadece emdi, ek gıdalara geçince de ben de hazır mama kullanmadım..
Beslenmesine gelince bu aya dek sabahları yumurta sarısı, labne peynir gün içinde de çorba, meyve püresi ve yoğurt yedi..Tabii ki emmeye de devam etti.
8. ay dolduğundan beri köfte- tavuk-balık da veriyoruz..
Şimdilerde ise bal, inek sütü, hazır gıda, şekerli ve tuzlu besinlerden uzak duruyor ama diğer herşeyden yediriyoruz..Evde ne yemek varsa yani bezelye de yiyor- mantı da..
Üstelik doktorumuz da bu şekilde tavsiye ediyor..Hala da emiyor zaten bu nedenle devam sütü ihtiyacı da yok..
Hazır bebe bisküviside kullanmıyorum bunun yerine kendim bol havuçlu elmalı kek yapıyorum. Bu keki yoğurdunun içine ufalayınca pek seviyor benim kızım. Artık kekin içine ronddoda çektiğim cevizden de katmaya başladım.
Ama ben hiç muhallebi de yapmadım çocuğa bir faydası yok çünkü..Eğer gece yatmadan önce illa tok tutacak bir şey düşünüyorsanız bence çok az şekerle sütlaç yapın muhallebiden daha iyi olur :)
Ki ben bunu da çok vermedim...Kızım akşam 7 gibi bizle yemek yiyor, sonra yatmadan meyve yiyor gece boyu da emiyor...
bende hiç bi sekilde hazır mama devam sütü vermiyorum 7 aylıkken emmeyi bıraktı bi 8.ayda inek sütüne basladım..
her türlü yemekten veriyorum mercimek tarhana en sevdiklerimiz
bende hiç bi sekilde hazır mama devam sütü vermiyorum 7 aylıkken emmeyi bıraktı bi 8.ayda inek sütüne basladım..
her türlü yemekten veriyorum mercimek tarhana en sevdiklerimiz
rica ederim arkadaşım.tabiki her anne bebeğini emzirmek ister ama sütü yetmiyorsa veya bebeği emmediyse ne yapacak? benim bebeğim o kadar uğraşmama rağmen emmedi hep sağarak verdim halan daha da sağarak veriyorum fakat haliyle sağarak yetmiyor.o yüzden hep devam sütü destekli gittim.bana da hep aaaaaaaaa devam sütü verme anne sütü ver derlerdi.onlar çok düşünceli ben çok bilinçsizim ya (!!) ama hepsine kulağımı tıkadım.bebeğim 10.ayına girecek gelişimi kilosu boyu gayet ideal ne fazla ne eksik maşallah.halan daha da eski usul devam ediyorum.ek gıda yiyor ama günde toplam en az 350-400ml anne sütü ve devam sütü alıyor.içim çok rahat doktorumuzun tavsiyesi bu zaten.sen de hiçbir söze söylenene takma kafanı.kız kardeşim sadece devam sütüyle büyüdü şuan maşallah çok sağlıklı ve zeki.obez falan değil yanibebeğin sağlıcakla büyüsün.sevgiler.
valla yedirebiliyosan evde kendi yaptığın çorbalar kekler kurabiyeler tabikide daha sağlıklı...
ben mesela tam tahıllı undan pekmezle bebe bisküvisi yapyorum, kabağımız, domatesimiz, biberimiz patlıcanımız, elmamız şeftalimiz armudumuz kirazımız çileğimiz vs hep bahçede yetiştirdik... tarhanamızı kendimiz yaptık.. yoğurdumu evde mayalarım... ekmeğimi evde pişiririm.. o yüzden oğluma pek tahıllı mama verme ihtiyacı hissetmedim... ama devam sütü verdim 1,5 yaşına kadar... çünkü dr umuz her gıdayı versen de mama veya süt mutlaka vermelisin demişti...
kızım var bir de 16 aylık..rahatsızlığından dolayı çorbayı bile zor içiyor... yoğurt meyve püresi ne versem kusuyor mecburen devam maması kullanıyorum...
cnm keşke 1 yaşından evvel inek sitü vermeseydin...doktorlarda önermiyor....
inek sütünü 1 yaşından önce vermeyin diyo doktorlar onun yerine keçi sütü vermeyi denedin mi hazır paketler var anne sütüne en yakın keçi sütüdür
herkesin kişisel düşüncesi..ben yalan dolan haberlere inanmıyorum.. günde yarım litre süt içiyor ve ben kan damlasıda vermiyorum ama hiç bi sorunumuz yok... zaten demir kırmızı etten alıyor onuda hergün yada gün asırı yediriyorum...
bizler mama ile büyümedik..hepimiz sağlıklı insanlarız sonucta..:79:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?