Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesimamaya tek karşı ben miyim bana akıl verin
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
7 aylık bir bebeğim var ilk 6 ay sadece anne sütü aldı şimdide içiyor fakat eskisi kadar sık değil tabi ama illa arıyor ek gıdaya geçtik amamillet kaşık maması devam sütü bilmem ne bir sürü çeşit şey veriyor ben onların hiç birini vermiyorum pirinç unuyla muhallebi yapıyorum pek sevmiyo cicibebe de pek sevmiyo biz ne yersek oda onlardan yiyebiliyor çorba meyve püresi kurabiyeli meyveli yoğurt falan da yapıyorum yani sormak istediğim şu illa o tam tahıllı kaşık mamasıymış devam sütüymüş kahvaltı mamasıymış onlar şart mı eşim de bende karşıyız çocuğun öyle beslenmesine ama herkes genelde böyle beslediği için tereddüte düşüyorum bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim
canım ben de kızımı senin gibi büyüttüm. Hiç mama vermedim. Kendi yaptığım, çorba , muhallebi, meyve püresi, v.b. şeyleri yedirip içirdim. Çok ta memnunum en azından içim rahat olarak bebeğime verdiğim şeylerin içersinde ne olduğunu ve temiz olduğunu bilerek yedirdim.
benim kızımda seninki kadar bende ilk 6 ay anne sütü verdim şimdi eskisine nazaran çok az emiyor bende hiç devam sütü kaşık maması vermedim 1 kere denedim beğenmedi ama kendi yediklerimizden dee vermiyorum tavsiyede etmiyorum kendimize yaptıklarımız baharatlı yağlı salçalı tuzlu oluyor bunlar çok zararlı şimdilik verme derim ben hep özel hazırlıyorum tavsiyem bebeğine özel yemekler hazırla kendin yoğurt yap onu sevmedi bunu sevmedi diye bırakma illaki bi sevdiğini bulursun sonra o bulduğunu çeşitlendir derim nacizane tavsiyemmm....
benim oğlumda 6 ay sadece beni emdi. ek gıdalara başladığımdada pirinç unu kullanmıştım. 8 aylıkken beni emmeyi bırakınca mecburen devam sütüne başladım halende içiyor. ama diğer pirinç ununu bıraktık tabi. artık herşeyi yiyor çok şükür.
Senin için rahat değilse ve evde yaptıklarından yiyorsa verme bencede.
kendin evde muhallebi yap. içine irmik ekleyebilirsin.şu sıra gelişimi açısından tahıllara çok ihtiyacı var. çorbalarına. mercimek,pirinç v.s. ekleyebilirsin.
bende hiç bi sekilde hazır mama devam sütü vermiyorum 7 aylıkken emmeyi bıraktı bi 8.ayda inek sütüne basladım..
her türlü yemekten veriyorum mercimek tarhana en sevdiklerimiz
bence mamalara bu kadar önyargılı olmayın.oğlum şuanda 1 yaşında.2 aylıkken sütüm azaldı doymadı,sürekli ağlıyordu neden ağlıyo bi rahatsızlığımı var diye düşünürken biz,sağlık ocağına götürdüğümde ebemiz aç olduğunu ondan ağladığını sağlığının yerinde olduğunu söyledi.ve mecburen aptamil devam sütüne başladık.şimdi hala sabah ilk uyandığında ve gece uyumadan 250ml seve seve içiyor.6. ayından itibaren ek gıdaların yanında kaşık mamada kullanıyoruz.hiç itirazsız yiyor.şuan çok şükür sağlığı ve kilosu tam yerinde.bi sorunumuz yok.
canım mamalara karşı olabilirsin fakat bebeğinin bir şekilde yeteri kadar süt içmesi gerekiyor.kendi sütün yeterli mi? değilse bence devam sütü vermelisin.1 yaşına kadar inek sütü verilmiyor.hem sindirimi zor hem de demir yönünden fakir.ben de kaşık mamalarını hiç kullanmadım fakat anne sütü ve devam sütü veriyorum gelişimi gayet güzel.ayrıca pirinç ununun hiçbir besleyici özelliği yok sadece kof kilo yapar bebeğinde.tabi karar senin.sevgiler.
benim kızımda seninki kadar bende ilk 6 ay anne sütü verdim şimdi eskisine nazaran çok az emiyor bende hiç devam sütü kaşık maması vermedim 1 kere denedim beğenmedi ama kendi yediklerimizden dee vermiyorum tavsiyede etmiyorum kendimize yaptıklarımız baharatlı yağlı salçalı tuzlu oluyor bunlar çok zararlı şimdilik verme derim ben hep özel hazırlıyorum tavsiyem bebeğine özel yemekler hazırla kendin yoğurt yap onu sevmedi bunu sevmedi diye bırakma illaki bi sevdiğini bulursun sonra o bulduğunu çeşitlendir derim nacizane tavsiyemmm....
ben kendimizinkileri de ona göre hazırlıyorum zaten onun yiyebileceği ve besleyici şekilde olan yağsız tuz baharat ilavesiz yada ona ayırıp bizimkine sonra katıyorum salça yerine domates sosu kullanıyorum tavuk et kemik suyumu kendim kaynatıyorum zaten onun yiyebileceği anca çorba ve tarif ettiğim gibi yiyecekler yağlıları ona faydalı olmayacakları vermem sebze çorbasına,domatesli tarhana çorbasına,tavuklu çorbalara,ıspanağa bayılır mesela.Yemeyi seviyor çocuk
anne sütüm gayet fazla nazar değmesin fışkırarak akıor onun ağzına zaten anne sütü yeterliyse devam sütüne illa ihtiyaç varmı yani zaten yetmese de keçi sütü veririm annne sütüne en yakın odur çünkü pirinç unuyla yaptığım muhallebileri çok zor yiyiyor zaten sevmiyor tuzluya daha düşkün çorbaya özellikle yoğurt seviyor meyve pürelerine bayılıyor beyin çorbası bile çok seviyor ona uygun yemekler hazırlayıp püre haline getiriyorum karşıdan kapıyor ama kaşık maması falan vermiyorum içime sinmiyor gdo riski katkı maddeleri falan
bende mamaya çok karşıydım devam sütü falan hep yapay geliyordu ne gerek var ki diyordum ama oğlum 1 yaşını geçtiği halde hiçbirşey ama hiçbirşey yemeyince mecbur mamaya başladık başladık dediğimde doktorumuzun önerisiyle 1 yaş üzerindeki çocuklara kullanılan bir mamaya onu da yedide başladık yoksa neler neler denedik eğer normal öğünlerini yiyorsa anne sütüde yeterliyse kan değerlerinde falan bir eksiklik kilo boy gelişiminde bir gerilik yoksa bende çok gerekli olduğunu düşünmüyorum
bende mamaya çok karşıydım devam sütü falan hep yapay geliyordu ne gerek var ki diyordum ama oğlum 1 yaşını geçtiği halde hiçbirşey ama hiçbirşey yemeyince mecbur mamaya başladık başladık dediğimde doktorumuzun önerisiyle 1 yaş üzerindeki çocuklara kullanılan bir mamaya onu da yedide başladık yoksa neler neler denedik eğer normal öğünlerini yiyorsa anne sütüde yeterliyse kan değerlerinde falan bir eksiklik kilo boy gelişiminde bir gerilik yoksa bende çok gerekli olduğunu düşünmüyorum
tabi sizinki gibi bi durumum olsa bende kuıyama aç kalır çocuk. gelişimi çok güzelmiş boyu en üst sınırda kilosu en üst sınıra yakın herşeyiyle önden gidiyor
günlük belirli bir süt ihtiyacı vardir bebeklerin .bunu anne sütünden karşılayamassanız mama vermelisinz.. bağışıklık sistemi düşük olmasına sebep oluyor aksi takdirde .
çok fazla emmedi benim kızımda mama verdim hiç bir sıkıntı çekmedik. mama ya karşı bukdar katı olmayın. pirinç ununun falan kilo yapma dışında pekte besleyici bir yönü yok.
Daily Express'te yer alan habere göre, University College London'da bulunan Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nden bir grup araştırmacı, ilk aylarda hızlı kilo alan bebeklerin şişman olmaya daha yatkın olduklarını tespit ettiler. Bilim adamları, bebeklerin kilo alımıyla ilerleyen yıllarda obez olma arasında bir bağ bulunduğuna inanıyorlar.
Araştırma sonuçları, bebeğin zayıf olması için anne sütünün en iyi seçenek olduğunu gösteriyor. Mamayla beslenen bebeklerin anne sütü alanlardan daha hızlı kilo aldığını belirten araştırmacılar, bu durumun bebekler için ciddi sonuçlara yol açtığını açıkladılar.
Devam mamalarının (formül süt) inek sütünden yapıldığı için anne sütünden daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olduğunu söyleyen araştırmacılar, doğumda küçük olan ve zenginleştirilmiş devam mamasıyla beslenen çocukların hızlı bir şekilde kilo aldıklarını kaydettiler. Bebekler 5 ile 8 yaşına geldiklerinde vücut ağırlıklarının diğer bebeklerden yüzde 22- 38 oranında daha fazla olduğu belirlendi.
pirinç unu zaten yemiyor bir iki kere denedim istemedi ama bende bir gıdacı olarak özellikle katkı maddelerinin ve nerelerde ne amaçla kullanıldığını bildiğim için içim rahat etmiyor zararlı olan organik katkı madderi bile var düşünün yani ama çevremde ve burda okuduklarımda herkes bunları verince acaba doktorlarınız daha ayrıntılı bilgi vermişmidir diye sorayım dedim bizimki bebek çok iyi diyor benim çevremde mamaları verenlerin hiçbirinin anne sütü yok eltimin vardı sütü yeterince mama da verdi kızımız obez ve immün sistemi çalışmıyor
anne sütüm gayet fazla nazar değmesin fışkırarak akıor onun ağzına zaten anne sütü yeterliyse devam sütüne illa ihtiyaç varmı yani zaten yetmese de keçi sütü veririm annne sütüne en yakın odur çünkü pirinç unuyla yaptığım muhallebileri çok zor yiyiyor zaten sevmiyor tuzluya daha düşkün çorbaya özellikle yoğurt seviyor meyve pürelerine bayılıyor beyin çorbası bile çok seviyor ona uygun yemekler hazırlayıp püre haline getiriyorum karşıdan kapıyor ama kaşık maması falan vermiyorum içime sinmiyor gdo riski katkı maddeleri falan
canım devam sütünü kullanmıyor olabilirsin.her devam sütüyle beslenen çocuk obez olmaz tatlım tabiki abartmayıp belli ölçülerde içerse.burda bebeğini sadece anne sütü olmadığı için devam sütüyle besleyen çok anne var. anne sütüyle birlikte iyi bir markanın devam sütünü kullanıyorum ve zararından ziyade çok yararı olduğu kanısındayım.benim kardeşim doğduğunda hep devam sütüyle beslenmiş emmemiş.şuan 18 yaşında oldukça zayıf ve sağlıklı maşallah.
pirinç unu zaten yemiyor bir iki kere denedim istemedi ama bende bir gıdacı olarak özellikle katkı maddelerinin ve nerelerde ne amaçla kullanıldığını bildiğim için içim rahat etmiyor zararlı olan organik katkı madderi bile var düşünün yani ama çevremde ve burda okuduklarımda herkes bunları verince acaba doktorlarınız daha ayrıntılı bilgi vermişmidir diye sorayım dedim bizimki bebek çok iyi diyor benim çevremde mamaları verenlerin hiçbirinin anne sütü yok eltimin vardı sütü yeterince mama da verdi kızımız obez ve immün sistemi çalışmıyor
o sizin eltinize özel bir durum.her mamayla beslenen çocuğu aynı kefeye koymayın.lütfen biraz düşünceli olup burda bebeğini sadece mamayla besleyen anneler olduğunu düşünüp ön yargılı ve karalayıcı bir şekilde konuşmayalım. anne sütü yoksa veya bebeği emmediyse bir anne ne yapsın mama vermeyip? daha yeni doğmuş bebeğinin ağzına inek sütünü mü dayasın? mamalar eskisi gibi değil artık gayet besleyici ve sağlıklı.bu sizin kendi fikriniz.
maşallah bebeğinize , ama bu konuyu niye açtınız anlamadım , sütünüz yeterli, çocuğunuz sağlıklı, mamaların zararlı olduğuna da kanaat getirmişsiniz ki burda hem kanıtlar hem örnekler sunuyorsunuz, ama mecburen mama veren anneler de var biri de benim, sütüm az mama vermezsem kilo alamıyor ve açlıktan ağlıyordu 2 aylık çocuğa ne vereyim çorba mı?