Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu arad emmeye de dvm ediyor sürekli
mrb.benım oğlum da 18 aylık.doğduğunda o kadar çok emme isteteği oldu kı anlatamam size yani.Maalesef benim sütüm yoktu neler yaptıysam çoğaltamadım bol su işçtim, humananın çayını tükettim olmayınca olmuyor.açlıktan sarılık bile oldu yavrucak.zehirlenmek üzereydi.bu sebeplerden dolayı mama verdim.o kadar cok seviyo kı mamayı anlatamam size hala da devam ediyoruz 1yaşından itibaren devam sütüne geçtik.inek sütü vermiyorum henüz.mecbur kalınca veriliyor kızlar.kaşık maması vermedım çunku denedim bır kaç kere tok tutmadı benımkını bende kesdim 1 kutu verdim yani.ama şimdi herşeyi yemesi gerekirken seçerek yiyiyor .sebzeden nefret ediyo.tahammülü yok görmrye.ete çok düşkün.bende sıkmıyorum ne isterse veriyorum kahvaltısını bız ne yersek yıyıyor.çorbayı da her türlusunu seviyor ama baklıyat ve sebzeden uzak duruyor maalesef.yaşına kadar özel yemek yaptım salçasız tuzsuz az yağlı sadece domates suyu kullandım ev yapımı
mama kullanmayabilirsin arkadaşım bende mamayla büyüdüm gerizekalıda değilim obezde değilim çocuğunu mamayla büyüten anneler var böyle başlıklarda üzülüyorlar ..
canım mamalara karşı olabilirsin fakat bebeğinin bir şekilde yeteri kadar süt içmesi gerekiyor.kendi sütün yeterli mi? değilse bence devam sütü vermelisin.1 yaşına kadar inek sütü verilmiyor.hem sindirimi zor hem de demir yönünden fakir.ben de kaşık mamalarını hiç kullanmadım fakat anne sütü ve devam sütü veriyorum gelişimi gayet güzel.ayrıca pirinç ununun hiçbir besleyici özelliği yok sadece kof kilo yapar bebeğinde.tabi karar senin.sevgiler.
Kesinlikle katılıyorum. İnek sütünün 1 yaşına kadar verilmediğini heryerde söylüyorlar. Pirinç unu maması konusunda da haklısınız. Ben de hazırlarını mümkün olduğu kadar az kullanmaya çalışyorum. Yoğurdumu eşim yapıyor. Sebze çorbası için buharlı robot aldım çok memnunum. Çok da sağlıklı oluyor. Meyvesini de kendim yapıyorum içine biraz da irmik atıyorum. Sadece muhallebiyi hazır milupadan alıyorum. Pirinç unu bence de besleyici değil. Ama o kavanoz mamalarına ben de karşıyım. Üzerinde kullanım tarihi 3 yıl. Nasıl taze ve besleyici kalabilirki.Onları yedirmiyorum.
bu güzel sözleriniz için teşekkürler benim kız emmedi, sütümde azdı sağıp verdim ve devam sütü destekli gittik.bu tür sözler zaten içim rahat olmadığı için beni çok yaralıyor insan emziremediği için kendini suçlu hissediyor.ama yapacak bişey yok açmı bırakayım gelişimi dursunmu öyle özeniyorum ki emziren annelere ama napayım allah beterinden saklasın
Hiç üzülmeyin. Benim iki çocuğum var. Birini emzirdim diğerini emziremedim. Amaan ikisi de büyüyor. Ben de kendimi çok paralamıştım, emziremiyorum diye. Kızım hiç yemezdi, 5 yıl peşinde gezdim. Saatlerce yedireyim diye uğraşırdım. Şimdi maşallah yiyor. O üzüntülerim boşa gitti. Aslında boşa gitmiyor ömrümüzden gidiyor. Takmamak lazım. Rahat olun gönül rahatlığıyla içirin çocuğunuza. Ne yani annelik emzirmekmi sadece bu düşünceye gıcık oluyorum
24 Temmuz 2009 saat 08.00
Kayıtlı Üye
hiç üzülmeyin. Benim iki çocuğum var. Birini emzirdim diğerini emziremedim. Amaan ikisi de büyüyor. Ben de kendimi çok paralamıştım, emziremiyorum diye. Kızım hiç yemezdi, 5 yıl peşinde gezdim. Saatlerce yedireyim diye uğraşırdım. şimdi maşallah yiyor. O üzüntülerim boşa gitti. Aslında boşa gitmiyor ömrümüzden gidiyor. Takmamak lazım. Rahat olun gönül rahatlığıyla içirin çocuğunuza. Ne yani annelik emzirmekmi sadece bu düşünceye gıcık oluyorum
en güzelini yazmışsın ellerine sağlık. Sonuçda büyüyecekler allah ömür versin.
Benimde 16 aylık kızım var hala emziriyorum. Mamada vermedim hiç inek sütüde. Sütüm olmasaydı mecburen verecektim. Arkadaşın yazdıklarını anlıyorum ..
arkadaşım çocuğunu 1,5 yıl emzirdi..çocuk doğduğundan beri çöp gibi..şuan 2 yaşında ve aynı..üflesen yıkılacak..ve hiçbirşey yemiyor..sorun bakalım çocuğumu 1,5 sene emzirdim diye gurur mu duyuyor..kahroluyor çocuğa baktıkça..1 lokma birşey yesin diye dakikalarca peşinde..biberona hiç alışmamış,keşke alışsaydıda mama verseydim diyor..2 gr vitamin,kilo alırdı diyor..emzirmişte ne olmuş yani sütü su gibi..niye bu mamalara öcü gibi bakılıyor anlamadım..insanlar çok meraklı sanki 3 günde bir ver 20 lira..keşke göğüslerimiz çeşme gibi aksaydı da böyle şeyler konuşulmasaydı..6. aydan sonra sütüm kesildi..devam sütüne başladım..sadece geceleri veriyorum..gayet içim rahat..sütü olmayan anneler lütfen kimseyi takmasın..çocuğun gelişiminin,zekasının anne sütü ya da mamayla hiçbir alakası yok..çocuğun genlerinde ne varsa odur..
kırk yaşımın çiçekleri..
Kayıtlı Üye
bencede hazır mamaya cok karsı olmayın ....ama ne guzel masallah senı emmış ve herseyı yıyo ama hepsı öle olmuyoo bende üçüzlerımı altı ay emzırdım ama hazır sutte verdım neredeyse yedı aylarına kadar hazır tahıllılardan kasık mamaları meyve purelerı devam mamaları kullandım severek yedıler yogurdumuzu hep kecı sutunden mayaladım ıkı dr takıbındeyım aksamları pırıcunu maması ırmıkte katıyorum yıne kecı sutrtunden ama bız erken dogdugumuz ıçın yasımıza gırsekte herseyı yıyemıyoruz daha gercek yasımıza ıkı ay.........corba bende evde yapıyorum ama arda kasık mamasuı hala verıyorum ben bazı markalara guvenıyorum bu hususta sonucta hepsı bebekler ıçın.........pazardan aldıgımız cogu sebze ve meyvelerde de gdo rıskı yokmu sankı hele meyve ve sbzelerın cogunda zıraı atıklar yıkamakla bıle gecıyomukı .........ben cok karsı degılım hazır mamalara ama elden geldıgınce tabıkı evde yapalım ama bır yas oncesı ınek sutu bal yasak kecı sutu verın derım saglıkjla buyusunler zaman cok zor aslında dogal seyler cok az .........
pirinç ununun besleyiciliği yok kaşık maması daha mantıklı
benim kızım yaşına girdi hiç muhallebi yemedi
ancak devam sütü kullanıyorum 11.aylıkken emmeyi bıraktı
buraya böyle konular açıp insanların morallerini bozmayın ben çocuğumu emzirdim 11 ay ama hiç sütü olmayan insanlar ne yapsınlar daha ilk günden inek sütünümü dayasınlar. emzirmeyi bıraktıktan sonra üç günde bir 22 ytl mama alıyorduk kimse meraklı değildir bu kadar para vermeyi.
kizimda inek sutu alerjisi var ne sut ne peynir ne yogurt sut urunleru tuketemiyor mecburan kalsiyum almasi icin ve mama veriyorum kahvaltisini hala mamayla hazirlayorum ve kasik mamasi kullaniyorum. emmeyi birakmadi ama sutum kilo aldirmiyor ve eskisi gibi cok degil mecburen mama veriyorum lutfen mamaya karsi olmayin hic emziremeyen annelerde var
doktor tavsiyesiyle ve mecbur kalmadıkça mama kullanımına sonuna kadar karşıyım. oğlum 1 yaşında halen emziriyorum. artık evde ne piştiyse onu yediriyorum. özellikle çorbalardan tuzsuz bir tas ayırıp içine kıyma katıyorum. geceleri 2 biberon keçi sütü veriyorum. birini yatarken içiyor. gündüz bir ara öğünü keçi sütüyle mayaladığım yoğurt oluyor. 6-7. aydan beri bu böyle. gezmeye giderken de yanıma mutlaka bir küçük kavanoz bu yoğurt ve meyve alıyorum acıkırsa bunlardan yediriyorum. hazır mamaya karşıyım. hele hele kendi kafasına göre "bebeğim doymuyor- uyumuyor vs." deyip mama vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum.tüm annelerin sütü bol mutfağı bereketli olsun.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bende mamaya karsiyim. icinde neler neler var yaziyor ama ben inanmiyorum.en sagliklisi kendin evde yaptigin seyler. oglum 2 yas 4 aylik. memedende 2 yasina girince kestim. suanda normal sutu iciyor yemeklerini yiyor.
anne sütüm gayet fazla nazar değmesin fışkırarak akıor onun ağzına zaten anne sütü yeterliyse devam sütüne illa ihtiyaç varmı yani zaten yetmese de keçi sütü veririm annne sütüne en yakın odur çünkü pirinç unuyla yaptığım muhallebileri çok zor yiyiyor zaten sevmiyor tuzluya daha düşkün çorbaya özellikle yoğurt seviyor meyve pürelerine bayılıyor beyin çorbası bile çok seviyor ona uygun yemekler hazırlayıp püre haline getiriyorum karşıdan kapıyor ama kaşık maması falan vermiyorum içime sinmiyor gdo riski katkı maddeleri falan
tebrik ederim. ben de 1 yaşındaki oğluma anne sütü ve keçi sütü veriyorum.hazır mama kullanmıyorum.evde ne varsa denk edip veriyorum. çorbayı, kendi mayaladığım keçi yoğurdunu, pekmezli elma püresini çok seviyor.