Mangal sever alt komşu...

Müstakil evin esprisi ordadır zaten. Bahçesinde oturmak rahat rahat semaverini mangalını yakmak içindir. Pencereleri kapatmanızı isteyebilir ama kocanızın et yememesi onları bağlamaz ki.
Biz de mustakil dubleks evlerde oturduk annem hala oturuyor ki evler dip dibe. Ama herkes mangalını yakıyor cayını demliyor. Yoksa herkes gider tıkılır daireye.

Müstakil evin esprisi ordadır zaten. Bahçesinde oturmak rahat rahat semaverini mangalını yakmak içindir. Pencereleri kapatmanızı isteyebilir ama kocanızın et yememesi onları bağlamaz ki.
Biz de mustakil dubleks evlerde oturduk annem hala oturuyor ki evler dip dibe. Ama herkes mangalını yakıyor cayını demliyor. Yoksa herkes gider tıkılır daireye.
Evimizin etrafı hep müstakil ama tek mangal yakan bizim alt komşu bu tuhaf değil mi.Ayrıca benim takıldığım konu haber vermeden yakmaya başlamaları perde çıkar yıka tak kolaylığında değil stor kendi taraflarındaki çamaşırlığı kenara çekip diğer tarafta köşede penceremin dibinde yakmaları ne kadar normal?

Eşimin genel olarak kokulara hassasiyeti var sevmez öyle sevmediği şeylerin kokusunu duymayı mutfak havalandırmamızda çok iyi değil olabildiğince ben dikkat ediyorum zaten.Kokudan çok duman sıkıntı perdeler stor birde kendi kapı önlerinde değil bizim evin köşesine gelmişler pencerenin dibine kendi çamaşırlarını diğer tarafa köşeye çekmişler.
Tam saygısızlar desenize.
Kendilerini düşünmüşler bir de.
Mutlaka uyarırdım ben olsam. O duman ve koku perdelere sinin e uzun süre çıkmıyor.

Komsunuza nazikçe gidin Eşim et yemeyen biridir kokusuda rahatsız eder; Mangal yakmayı düşününce bir telefon açın camları kapatalım deyiverin.. Şimdi bide gondermedik alamadı Trip yaptı diye Garip düşüncelere girmesinler 😁 Yada komşuluk hoşgeldin hediyesi Elektrikli mangal alın Temiz iş 😀

Komsunuza nazikçe gidin Eşim et yemeyen biridir kokusuda rahatsız eder; Mangal yakmayı düşününce bir telefon açın camları kapatalım deyiverin.. Şimdi bide gondermedik alamadı Trip yaptı diye Garip düşüncelere girmesinler 😁 Yada komşuluk hoşgeldin hediyesi Elektrikli mangal alın Temiz iş 😀
[/QUOTE]
Eşime kalsa bu dünyada hiçbirşeyin kokusu olsun istemez ya🤣Valla ben storlara üzüldüm evdede yıkanmıyor.Evet elektrikli mangal en güzel hediye bende ne alsam diyordum 🤣

Eşime kalsa bu dünyada hiçbirşeyin kokusu olsun istemez ya🤣Valla ben storlara üzüldüm evdede yıkanmıyor.Evet elektrikli mangal en güzel hediye bende ne alsam diyordum 🤣

Ama canım ablacım müstakil diyosun. Senin yerinde olsam biraz gözlemler. Bir daha mangal yaktıklarında haber vermelerini eşinizin hasta oldugunu dumana dayanamadığını söylerdim boylece camları kapatacağımızı anlatırdım güzellikle.

Zaten birşey söylediğim yok şuan ama o saatte evde olmamam gerekiyordu zaten işim bitmediği için geç çıktım yoksa bütün camlar açık kalacaktı ev duman altı olacaktı.Ben yemek yaparken aspiratörü açıp pencereyi kapatırım elimden geldiğince koku gideren oda spreyi falan sıkarım ayrıca yaptığım güzel yemeklerden etraf komşulara vermediğimi nerden biliyorsunuz her evde yemek pişer ama her bahçede mangal yapılmıyor.

Mangal dediğin nedir ki ? Et var üstünde. Ocağın üstünde et pismiyor mu ?

Hangi birine yetistirebilirsiniz ki, her eve koku gidiyor.

Cam kısmında yüzde yüz haklısınız. Saygısızlık.

Bende 1 bucuk yillik evliyim 4 katli dairede 2.kattayiz ama asla yakmadik daha yerimizde var aslinda.. komsular rahatsiz olur diye esim cesaret edemedi onlarda iyimis valla yaksinlar fosur fosur

Mangal dediğin nedir ki ? Et var üstünde. Ocağın üstünde et pismiyor mu ?

Hangi birine yetistirebilirsiniz ki, her eve koku gidiyor.

Cam kısmında yüzde yüz haklısınız. Saygısızlık.
Mangalla normal ocak nasil aynı şey olabilir 1sen :)

Mangal kömürle yanar,dumani çok olur (et kokusu demiyorum), göze girse gözü yakar,is kokusu eve dolar,çamasirlara siner vs.

Zorunlu bir durum değil ki komsular anlayiş gostersin,tamamen keyfe keder bir şey...Mustakil evin bahçesinde her aksam müzikli parti verilmesi normal değilse bu da değildir...Yani diyebilir miyiz,bahçeli evi istediğini yapar...Rahatsizlik veren seyin ses ya da duman olmasi hiç farketmez.

Son düzenleme:
Ev kendisinin olsa, müstakil olsa anlarım. Ara katta mangal olmaz. Ev sahibi durumundasınız üstelik. Kiranın gününde yatması gibi sıradan r kural bu, ara katta mangal olmaz.

Mangalla normal ocak nasil aynı şey olabilir 1sen :)

Mangal kömürle yanar,dumani çok olur (et kokusu demiyorum), göze girse gözü yakar,is kokusu eve dolar,çamasirlara siner vs.

Zorunlu bir durum değil ki komsular anlayiş gostersin,tamamen keyfe keder bir şey...Mustakil evin bahçesinde her aksam müzikli parti verilmesi normal değilse bu da değildir...Yani diyebilir miyiz,bahçeli evi istediğini yapar...Rahatsizlik veren seyin ses ya da duman olmasi hiç farketmez.

Koku kısmında aynı şey yani. Hani deniyor ya insanların haklarına giriyorlar , alan var almayan var diye o yüzden dedim.

Mangalı savundugumdan değil. Sevmiyorum zaten kokusunu da lezzetini de.

Mangalli piknik bile sevmem, o alanlara gitmem. Mangalsiz yerleri tercih ediyorum.

Konuya farklı bir açıdan yaklaşacağım kiracılar açısından. Tanıdığım biri vardı müstakil tarzı üç katlı bahçeli evi olan. Etrafında da genel olarak bahçeli evler var. Bir dairede kendi oturuyo diğer daireleri de kiraya veriyor. Kendisi arada sırada bahçede çocuklarıyla mangal yapıyordu ama diğer bir taraftan istiyor ki kiracılar bahçeyi hiç kullanmasın mangal yakmasın kiracının çocuğu varsa bahçeye çıkmasın 🤦🏻‍♀️ Fakat o evi tutan kiracılar da bahçeli olmasına bakıp aaa bak bahçede var çocuklarımız rahatça güvenli bir şekilde çıkıp oynar, biz de arada mangalımızı yakarız çayımızı içeriz dye düşünerek evi kiralıyorlar. Yani eğer kiracıların bahçeyi kullanmamasını ya da mangal yakmamasını istiyosanız onu kiraya verirken siz ya da aileniz söyleyin ki gelen insan da ona göre tutar evi. Ben de şahsen bahçeli evde oturacaksam bahçesinden de yararlanmak isterim. Koku konusunda da bir üyenin dediği çok doğru o zaman restoranların yanından da geçmeyelim restoranların çevresinde de evler var. Restoranlar şehir dışına kurulsun madem.

Bahçede yapıyorlarmış bence yapabilirler ama tabi haber vermeleri gerekir. Annemlerin oturduğu yer de böyle ve bahçede isteyen mangalını yakar komşuya söyler açık cam varsa kapatın diye. Yani artık alan var alamayan var durumu da onları ilgilendirir sizin bu konuda duyarlılık göstermenize gerek yok. Ona bakarsanız piknik alanı denilen yerlerde de herkes etle piknik yapmaya gelmiyor çocuğunu gezdiren oluyor, yürüyüş yapan oluyor, ekmek arası peynir domatesle pikniğe gelen oluyor. Ben sahile yürüyüşe gidiyorum her yer mangalcı dolu. Çarşıya gitsem kebapçı dönerci dolu. Nefis çekmeye gelince her yerde çeker bir şeyler. Şunu da söyleyim eğer iki katlı bir evde bahçede mangal yapıyorsam usulen de olsa bir tabak komşuma veririm. Bu da herkesin kendi bileceği iş

Yemek yapmıyor musunuz , et kavurma, hamur işleri bunların kokusu yok mu ?

Azıcık cam açılsa hepsi yayılıyor komşuya , yan evlere.
Ne tarz evlerde yasadiginizi bilemedigimden birsey diyemiyorum. Aspirator var aciyorsun cekiyor kokuyu. Kaldi ki mangal yakmak yemek yapmak degil. İsi var dumani var kokudan gectim..

Ne tarz evlerde yasadiginizi bilemedigimden birsey diyemiyorum. Aspirator var aciyorsun cekiyor kokuyu. Kaldi ki mangal yakmak yemek yapmak degil. İsi var dumani var kokudan gectim..

Tamamını çekmiyor . Yine yayılıyor kokular.

Isin susmasan kısmında aynı fikirdeyiz ,hoşlanmıyorum bende.

Mangal yakmak ile nefisi karsilastirmislar. Herkesin canı çeker gibi yorumlar.Bende sebep buysa yanlış bir düşünce olduğunu söyledim.

Bir kekin kokusu bile yayılır .

Back
X