mantıklı düşünemiyorum :(

anladım... bu ülkedeki kadınların çilesi hakkında söylenecek çok şey var ama...konumuz bu değil.

ipucu: babaya doğru zamanlarda doğru bilgiler taşı. aldatma işini konuşamaz mısın?

aslında senin hareket alanın yok ki... biz şunu yap bunu yap desek de söylediklerimiz havada kalır çünkü uygulama imkanın yok.

yani baban başta olmak üzere tüm çevren boşanmayı yasaklamış sana. berdel durumu da boşanmayı iyice zorlaştırıyo... durum böyle olunca eşin tepene bindikçe biniyor.
örf ve törelerin üzerindeki baskısı çok büyük. normal bir evlilik değil seninkisi. aşk falan da yok ortada, kadını mal gibi görmek ve kullanmak var.

buradaki diğerlerine eşini şunu de şunu söyle rest çek tavır yap diyoruz, ama sana verilecek tavsiyeler değil bunlar. senin durumun istisna.
----

öncelikle gerçekçi olmanda fayda var. eşini iki sözle yola getiremezsin. getirirsen de bu hafta olduğu gibi en fazla 48 saat sürer. yok sesini çok çıkarırsan da tekme yumruk gibi faktörler devreye girer. "bi kere dövmeden boşanılmaz" diyen bir ailen olduğu için eşin bunu yapmakta hiçbir sakınca görmez.

para konusundaki huyunu da değiştiremezsin. 7sinde neyse 70inde o. hiçbir cimri aniden huyunu değiştirip normale dönmemiştir.

senin yapacağın şey: para konusunda eşinle kavga etme. bi faydası olmaz. muhtemelen üstelemezsen eşin iyice abartıp tek kuruş bırakmayacak ve çocukların aç kalacak. o zaman açlıktan ağlayan çocuğunu kucağına al ve babana git, de ki çocuğum aç yemek parası verir misin?
bunu yemek, bez, evin yemeği, evin temizliği gibi şeyler için tekrarla. babanın en son sabrı taşacaktır.

----

kız konusuna gelince.bu konuda mücadele etmesi gereken sen değilsin. bence eşin kıza ilgi duyuyor ama kız karşılık vermediği için bu iş başlamıyor. 19 yaşında güzel bi kız kimseye metres olmaya yanaşmaz çünkü.

bu konuda mücadele etmesi gereken sen değilsin diyorum, çünkü nefsiyle mücadele edip çocuklarını düşünmesi gereken o. sen ona bunu fazla hatırlattığın zaman iki tepki gösterdi eşin:
1. ağlama sızlama (bu ağlama hakikaten de kıza ilgi duymasından kaynaklanıyor bence)
2. höt söt dükkana gitmişsin sen!! (sen bu meseleyi biraz daha uzatırsan seni baskıyla sindirmeye kalkacağına işaret bu tepki de)
o yüzden kızın kavgasını evde yapmayı bırak. bakalım adam ipi çözülünce en fazla nereye kadar gidecek. çok abartırsa o çevrede kabul görmeyeceği için baban duruma yine müdahale edecektir ve kazançlı olan sen çıkacaksın.

çok güzel bir torum yapmışsın canım cok tesekkur edeım hepiniz biraz olaylar yatışsın sus ve bekle diyorsunuz

zaten ebnde çok yoruldum

artık takmıyorum takmıcam ne halı varsa gorsun

sütümüzüde ekmegımızıde almazsa almasın babama aladırırım babamda usansın bıraz da anlasın kımle evlı oldugumu

Ya birşey soracağım ** Bu dükkan, kız, patron ,eşin ve eşinin patronu. Nerden tanısıyorlar ? sen eşinle çok sık gidiyorsun oraya desem eşinin patronu ne ayak ?? Bu samimiyet niye ? Ya birde şu yönden düşünüyorum. 3 tane erkek sarmış 16 yaşındaki kızın etrafını kız niye rahatsız olmuyor ? Olmuyorsa bu kız o***pu o zaman ..

gercekten canım,babalar nekadar sert olsalarda kızlarının acı cekmesıne dayanamazlar,babana uygun bır dılle kendını acındırarak anllat.cok kotu davranıyor bana falan ve ben yaptıklarından suphelenıyorum ama cocuklarla takıp edemıyorum de,sen ızlermısın baba bır sure onu de .sana olmaz etmez falan desede kulagının bır kosesıne yazılır,ve ınanıyorum kı pesıne dusecektır kocanın boylece kanıtada gerek kalmaz ,yedıgı bı halt varsa kendı gozlerıyle gorur

aynen çakal gıbı kızın başına üşüşmüşler ekmek çıkarmı dıye beklıyorlar salyalarını akıtarak

ayrıca bır tanede aklı saf olan kız var onla da dalga geçecek kadar hayvanat o adamlar tiksindim resmen...

o aklı saf olan kızdan faydalanma ıhtımallerı bıle gelıyor aklıma...

insanın başına gelmeden durumun ne kadar ciddi olduğunu asla anlayamaz...ama kafama yermek için değil ciddi anlamda takılan şeyler olmadı değil.birincisi sen ne kadar sinirlensen de o ne kadar süt almam desende böyle dedi diye ayrılsan dahi o senin çocuğunun sütünü almak zorunda.yani ayrılık sırf bunun için kaçış olmaz böyle görmemelisin.öyle babanın bu tür konuşmasına da şaşırmadım yani...kafama takılan asıl durum şu...maddiyat için sormuyorum o kısmı ne beni ne başkasını asla ilgilendirmez ama senin eşin bu kadar baskıcı iken,çarşı iznini bile babana sorarken senin evinde internet bağlı olması ve buna izin veriyor olması şaşırtıcı...

yaa gercekten bu ınternetımın bu denlı sorun teşkil edecegını düşünmemşştimm

ben netı actırana kadar akla karayı sectım zorla actı

ve ondan gizli gırıyorum bazen nete

ya yanlış bırsey mı yapıyorum aslaaa

sadece pc basında gormesın benı dıye cabalıyorum

sevmıyorum bır kere gorsun hemen baslıyoo
onun basındna kalkmıyorsun eve kım gelmıs kocamı gelmıs kım gelmıs bellı degıl taptın ona dıyorr

ama öle degıl iştee
ev ıslerımı halledıcem dıyee basına bıle oturamıyorum
ayrıca bır tek kk var baskada bır yere gırmıyorum
bana guvenının oldugunu söyluyor ama hıc sanmıyorum

facem yok twet midir nedır ondan yok oyun oynamam .işim güücm kk yemek tarıflerı ocuklarım ıcın bazı merak ettıklerım vs yanı özel hıcbırsey yapmıyorum pc de yapamamda zatenn

zaten 4- 5 ay kadar bır sure kaldı kapanıcak ..actırcagınıda sanmıyorum artık..pişman açıkçasıı

Son düzenleme:
ya bana da eşin sanki o kızı kendi patronundan kıskanıyomuş gibi geldi nedense bilemiyorum ama bana öle geldi, eşin sana patronunun eşiyle kavgasını anlatırken,olayları gülerek kahkahalara boğularak anlattiğindan da öylede gelmiş olabilir...inş herşey yoluna girer ya dua ediyorum hep.... ya canım bide alakasız olacak ama ben profiline baktım ama belki de bilemediğimden bulamadım sen hangi şehirdesin bana özel mesaj da atabilirsin merat ettim sadece, doğumu batımı diye.....

tatlım kusura bakma en az 100 tane mesaj gönderirsem özel mesaj atabilecekmişim o yüzden sana özel mesaj yazamadım ama sen bana yazarsın....şimdi üstü kapalı bir şekilde yazıyorum kimse anlamasın diye;
şimdi sana şunu söylemek istiyorum, canım nerde olduğun konusunda inanılmaz derecede çok şaşırdım hatta şok bile oldum ama bir taraftan da çok sevindim, çünkü bende oralıyım şimdilik başka bi şehirdeyim ve tayinimiz çıktı, burdan başka bir yere geçecez ve bu ayın 28 inde ben orda olcağım senin olduğun şehirde. benim ailem merkezde oturuyor o şehirin büyük mahallelerinden birinde, neresindensin? dediğim gibi ben ayın 28 de orda olacağım istersen sana yardımcı olabilirim. bana güvenebilirsin kesinlikle benden asla laf çıkmaz sana yardımcı olmayı çok isterim....

Son düzenleme:
yaparsa bu ışı baban çözer ben babana ınanıyorum

sana yardımcı olacak emınım

bı arkadaşda yazmış, neyın eksık olursa olsun gıt babanın kapısını çal, mesela baba ekmeğım yok, süt yok, şu yok bu yok dıye

canım benım cok tesekkur ederım ama kabul edemem böyle bır seyı

benım ıcın asla zamanını harcama canım allah razı olsun senden ..ama kabul edemem gercekten basımın caresıne bakarım artık

hem ıanırmısın hıcc umrumda degıl kocacım ne yapıyor ne edıyorr

Seni kocaman öpüyorum tatlım teşekkrüe derim teklifin içinn3

ben teşekkür ederim canım ama güven konusunda tabiki beni tanımazsın etmezsin sorun yaşaman normal o konuda hiç bişey diyemem ama sana tüm içtenliğimle söylüyorum bana kesinlikle güvenebilirsin...senin için zaman harcama da ne demek seve seve yaparım bundan kuşkun olmasın hatta güvenme inanma konusunda da olmasın diyecem ama bu devirde insan babasına güvenmezken bana güvenmeyeceksin biliyorum ama yinede söylüyeyim dedim.. yardıma ihtiyacın olursa kesinlikle çekinme,utanma ben 5 -10 günlüğüne gelecem çabuk karar verirsen birlikte hareket ederiz istersen tabi.....

Ve ya bu kız onları salak yerine koyuyor oynatıyor. Adamlar salağa yatıyor ama asıl uyanık kız anlamıyorlar. kız 16 yasında diyorsunuz saf diyorsunuz ama 3 adamı cebinden çıkartıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…