margarin kullananlar dikkat!!!

cottonlady

in love since 2007
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
122
1
96
İzmir
yemeklerinde ya da kahvaltılarında margarin kullananlar dikkat! margarinin erime ısısı vücudumuzun ısısından daha yüksek olduğu için yediğimiz margarinler vücudumuzda erimiyor. damarlarımızda kalıyor ve zamanla damarları tıkıyor. ayrıca e maddesi içeriyor. kanser yapıcı özelliği var yani. anlayacağınız doğa için naylon poşet neyse insan vücudu için de margarin aynı şey. yok olmuyor, kirletiyor... tüketimi kısmaya çalışın hatta evinize sokmamaya çalışın. sıvı yağ kullanılmayacak tariflerde ise gerçek tereyağını tercih etmeye özen gösterin vereliniortak

zaten margarini hiç sevmem... sadece pastalarda kullanırım..pastada çok yapmam:)

bu konuda cok hassasım halıs zeytınyagı kilisten aldım
1 ayda ancka 1 lt yag tuketebılıyoruz cunku yemeklerıme yag koymam pek
trabzonlu oldugum ııcn de halıs tereyağ koyden gelır onuda pılavda bazen tatlılarda kullanırım
kesınlıkle margarın kullanmam saglık herseyden onemlı

asla margarin kullanmam yapılan yemekleride yiyemem tereyağ ve zeytinyağı kızartma hiç yapmadığım için ayçiçek yağıda kullanmam bu konuda biraz hassasım margarin kullanmayı asla tavsiye etmiyorum

Bende margarin hiç kullanmıyorum
Zeytinyağı ,sıvıyağ,terayağ kullanıyorumm
Sadece pastalarda margarin kullanıyorumşakkıdı

Doktorlar kendilerine öyle bir bakıyorlarkii.Geçen eşim doktorumu markette görmüşş 3-4 şişe zeytinyağ alıyordu karşılaştık deidkaydirigubbakcemile3

eşimin babası 1994 te kalp ameliyatı oldu.o zamandan beri eşim korktu ve margarinli yemek istemeyi kesti.bende sadece pastalarda kullanıyorum.genelde de yazan ölçünün çeyreğini atarım

çok zorda kalmadıkça asla kullanmayız margarin...:umursamaz:
mısırözü,zeytinyağı ve tereyağı en sağlıklı...
zaten içeriğini okursanız görürüsünüz içinde bir çok kimyasal var
hurma yağı,pamuk yağı gibi ek maddeler var...
pastalara bazen margarin gerekiyor onuda çok az koyarak veya tereyağı kullanarak çözümlüyoruz....

çok zorda kalmadıkça asla kullanmayız margarin...:umursamaz:
mısırözü,zeytinyağı ve tereyağı en sağlıklı...
zaten içeriğini okursanız görürüsünüz içinde bir çok kimyasal var
hurma yağı,pamuk yağı gibi ek maddeler var...
pastalara bazen margarin gerekiyor onuda çok az koyarak veya tereyağı kullanarak çözümlüyoruz....

bende yılda bir belki alırım belki almam ama yeni teknoloji margarinler zararlı değil diye biliyorum tabii ne kadar doğru emin olamayız, trans yağ yoktur diyolar ya, o ibareyi taşıyan margarinlerden alıyorum alırsam

Son düzenleme:
margarini yıllardır evime sokmuyorum. önceden kahvaltıda yerdim. hamurişinde kullanırdım. şimdi fazla hamurişi yapmıyorum evde yaparsam zeytinyağı kullanıyorum. onuda yemeklere az koymaya çalışıyorum.
aslında çiçekyağı, kanola yağı soya yağınıda kullanmamak lazım. zeytinyağı en iyisi. biraz pahalı ama sağlık için şart.

margarini evima sokmam da yememde
margarinli tarifleri kendime göre degistiriyorum tereyag yada sivi yag kullanirim zaten yemeklerimin cogunu zeytin yaginda yapiyorum

ıyi de zeytinyağla yapılan bazı yemekler ağır geliyor bana..mesela pilav..:)

Tam anlamı ile margarinden vazgeçemedim yani ben henüz

bende tereyagi ve zeytin yagi tercih edenlerdenim cicekyagi kullancak olursamda misirözü tercih ediyorumkaydirigubbakcemile2

% 80 zeytin yağı kullanıyorum,
kızartmalarda zeytinyağı kullanılmaması öneriliyor,zaten kızartmayıda binde bir yapanlardanım,onun içinde bir şişe ayçiçek yağım bulunur evde...
zeytinyağının iyisi her yemekte kullanılabilir,mesela pilavda ağır geliyorsa çoğunluğunu zeytinyağı koyun,bir tatlı kaşığıda tereyeğı koyun,böyle çok daha güzel olduğunu göreceksiniz...

Bende margarinden vazgeçemeyenlerdenim, özellikle pilav da olmazsa olmaz, tereyağını pek sevmiyoruz kokuyor bize, son çıkan margarini aklayan diyetisyenli dr lu tanıtımlardan sonra içim biraz daha rahat, zaten bundan 10 yıl önceki margarinlerle şimdikiler arasında kıvam ve tat bakımından çok fark var, ama yine de çok kullanmamaya gayret ediyorum, hamur işlerinde ayçiçek yağı yemeklerde sızma zeytinyağı kullanıyorum zaten

Kesinlikle almıyorum. Sadece bir susamlı kurabiye var, onu yapacağım zaman alırım. Onu da yapmayalı iki yıl filan olmuştur.
Evimde sadece tereyağı ve zeytinyağı var. Pilav, kızartmalar, tatlılar dahil herşeye sadece bunları kullanıyorum.
Zeytinyağının yanma derecesi ayçiçek yağından daha yüksek dolayısıyla kızartma için daha sağlıklı bilinenin aksine. Çünkü sıvı yağ yandığı zaman çok zararlı ve zeytinyağı yanma derecesine yükselmeden malzeme kızarmış oluyor.
Pilava da yarı tereyağı yarı zeytinyağı koyarım. Misafir geldiğinde bile değiştirmem tarifimi, zeytinyağına alışık olmayan arkadaşlarım bile hiç kokuyor demedi.
Zeytinyağını da marketten değil, çiftçilerden alıyorum. Hem daha ucuz hem daha kaliteli. Yoksa marketteki fiyata bakarsanız çok pahalıya geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…