Aynı ben.bazen vicdansız falan mısın kızım diyor içimden bir ses.ama enayi de değilim yani.baksan gayet genç sağlıklı adam dilencilik yapıyor.onlara inanmakta bile bile lades yani.
Evet öylelerine denk gelince ben de katkıda bulunmak istiyorum.ama bazı kadınlar oluyor kuçaklarında bebek(o bebeklere de uyusun diye ilaç verdiklerini duymuştum)gözleri fıldır fıldır para istiyor.o bebeklere acıyorum ama hiç para vermek gelmiyor içimden.hatta kızıyorum.o yavrucağı oyunlarına alet ettikleri için.Boyle bir oldukca yaşlica bir teyze denk gelmisti elinde örgü patik bir kenarda satiyordu. Örgü patik giymem ama urunlerinden almistim baya. Dilenmek yerine bir sey uretiyor satiyor.
Yani gercekten ihtiyaci olanlar dilenmeye utaniyor benim gordugum. Gencecik kadin erkekler oluyor ustelik. Hiç bir acima duygun kipirdamiyor acikcasi ne kadar rol yaparlarsa yapsinlar.
Bizim marketimize de çok geliyor bu tipler, fındıklı kek verirsin onu bırakıp daha pahalı olandan ister, bulaşık deterjanı verirsin, daha pahalı olanla değiştirmek ister, şaka gibiMerhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayınbugünün derdi ve dersi bu
Çöpün yanına cöküp ekmek yiyenler.
Okul cıkışı ışıklarda her seferinde camlara vurup para isteyen genç çocuk mesela her gün orada ve hep en yoğun saatlerde.
Hastane önünde madde etkisinde olduğu muhtemel kabadayı tipli adamlar ki baya kavga ediyorlar bunlar vermezseniz para sizinle.
Araba durduran bir grup insan,onların hikayesi de standart,hastamız var diyorlar taksi
Bana da yaptilar yaşlı bir teyzeydi aldım sonrada beni eve bırak dedi.Marketci uyardi herkese ayni seyi yapiyor diye.Merhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayınbugünün derdi ve dersi bu
Bu dolandırılma değil ki. Kandırmiyorlar sonuçta. Ben hiç almam öyle sorulan şeyleri.Merhabalar
Ay ben ilk okuduğumda kasiyerin sordukları sandım. Dalginlik. Fakir taklidi yapıp gelenlere de güvenmeyin çok. Bir markette kasiyerle konuşurken aynı adamın günde 5 kişiyi bu şekilde kandırdığını anlatınca daha da uzak durdum. Yardım yaparken gerçekten ihtiyaç sahibi olduğundan emin olmak lazım.Merhabalar
Evet ya adres bile sorulamıyor artık çok acı bir şey aslında etraf dolandırıcı dolmuşBugun bir yere gittim. Yururken bir kadin bakar misiniz dedi bana dogru gelip göz temasi bile kurmadim kafami cevirip gittim. Kimseyle işim olmaz bu devirde.
Hahaha parasını haketti ellerinden öperim babanınBenim babam da 40 yıllık avukat ama onu da dolandırdılar. Kızılay’da yaşlı bi amca yere yatıp sara krizi geçirmiş ağzından çıkan köpüklere kadar detaycı bir tiyatro. Babam da acımış koşmuş yanına gitmiş. Elektriğim kesik ödeyemiyorum ona üzüntümden kriz geliyo bugün böyle demiş adam. Babam da fatura parasını vermiş üzülüp. Ertesi hafta bi bakıyo ki aynı yerde aynı adam, yine sahte faturasından sahte köpüğe kadar aynı. Babam bozuntuya vermeden geçip gitmiş sonra bize de gelmiş diyo ki çok iyi oynadı rolünü, çok inandırıcıydı o yüzden kızamadım parasını hak etti
Ya da henüz haberin yok
Nuruosmaniye Cami'nin orada da geçen sene vardı hatta yakınında bir adam da gözetliyor bariz bir şekilde.Bir ara da şeyler turemisti, bir anda İstanbul'un her yerinde çöpten çıkarttığı ekmeği yemeği yere koyup yiyen. Hatta gazete serip.
Sanki o ayın yükselen dilencilik trendi oydu. Tabii o görüntüye can mi dayanir, insanlar hemen veriyordu bir şeyler.
Hadi bir köşede dilenci görürsün, çöpten çıkarıp yer üzülürsün ama taksim, Eminönü,vezneciler boyunca her dilenci aynı şeyi yapıyorsa belli yani,tezgah olduğu:)
O bi koç burcu dolandırılamaz çünkü insanlar yaklaşamaz bilebu ne kısa bi yorumsenin de dolandırılman gerekiyordu olmamış bu anı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?