ben balığım,vur kafama al ekmeğimiO bi koç burcu dolandırılamaz çünkü insanlar yaklaşamaz biledönüp cevap vericez bide pehh
Ay resmen benzeri bir durum yaşadığımız. Çok acı gerçekten ya. İnsanın iyi duygularıni sömürüyorlar böyle böyle.. ama gerçek işte ihtiyacı olan istemiyor böyle.Hamileyken bunu yasadim. Bir kadin çocuklarım aç kocam cezaevinde, kahvaltilik alamiyorum dedi, para istedi, para vermem gel marketten al dedim. Utanip sıkılmasın diye sepete ne attigina bakmadim. Arkami bir dondum ki 6li çay bardagi, 5kg deterjan, nutella, birsuru abur cubur, ne idugu belirsiz salam ve sucuk, dilimlenmis tost kasari(ben bile kendime alamiyorum) vs almis. Birdaha asla kimseye bu sekildr bireysel yardimda bulunmam herhalde
Aslında mamayı bezi kutusunu açıp yırtıp vereceksinAy evet yaa bunu bende yaşadım . İstanbul avcılarda yürüyüşe çıkmıştım oğlumla . Bir çocuk yanıma gelip abla kardeşim çok hasta mama alamıyoruz nolur mama al dedi . Bende gittim beraber mamasını aldım . Sonra o çocuğu hep orda gördüm . Markete birileyle girip insanlar gittikten sonra markete tekrar girdiğine şahit oldum . O zaman anladım dolandırıldığımı .
Ay resmen benzeri bir durum yaşadığımız. Çok acı gerçekten ya. İnsanın iyi duygularıni sömürüyorlar böyle böyle.. ama gerçek işte ihtiyacı olan istemiyor böyle.
Bunlar otogarda da var. Bir dönem her hafta şehirlerarası yolculuk yapıyordum. Otobüsün kalkmasını beklerken biniyordu bu tipler. Her koltukta oturana bir şey fırlatıp arkaya kadar gidiyor. Dönüşte parasını ala ala geri geliyordu. Ben almaacağım dediğinde bir afra tafraMarket otoparkında elinde 2-3 sayfalık sacma sapan bir kitapcığı ,abuk bir anahtarlık vb adını hiç duymadığım bir vakıfa yardım topladığını söyleyerek
Geçem yıl bende düştüm o tongayaMerhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayınbugünün derdi ve dersi bu
Valla alıştım ben. Semtimin dolandırıcıları bunlar,bizimkiler diyip gecer oldumCok korkunç.Devamli şu manzaralari görsem ciddi manada psikolojim bozulurdu.
Ya zaten mıy mıy konuşuyordu kadın,vakıf ismini geveliyor,icine içine konuşuyor ,bir keresinde bile para disinda soylediği şeyi net duyamadım ki. Vakıf,bağış,para bu üçü belli,diğerleri mıy mıy mıy,ağzının icine icine konuşuyor.Bunlar otogarda da var. Bir dönem her hafta şehirlerarası yolculuk yapıyordum. Otobüsün kalkmasını beklerken biniyordu bu tipler. Her koltukta oturana bir şey fırlatıp arkaya kadar gidiyor. Dönüşte parasını ala ala geri geliyordu. Ben almaacağım dediğinde bir afra tafra
Geçen pazarda kadının biri eşimin yanına gelip bana patates alır mısın demiş. Almış o da. O da mı dolandırıldı acaba?
Valla alıştım ben. Semtimin dolandırıcıları bunlar,bizimkiler diyip gecer oldumtemiz de bir yer sayılır aslında bahsi geçen semt başka ilcelere nispeten ama şahit oluyorum yani işe gelir gibi belirli yerlerde,saatlerde mesai yapar gibi gelip gidiyorlar.
Duruyorsam bir yerde arabada(kızımın okul çıkısında bekliyorum okulun önünde) mesela,stop ettiğimde kilit aciliyor ya,ilk işim o kilidi kapatmak oluyor. En son ışıklarda bir kadın kapıyı yoklayıp beni şuraya bıraksana demişti,açık olsa kilit binecek arabaya.
Işıklara yaklaşırken cam acıksa kapatıyorum,sunroofu bile tam açmıyorum şehir icinde dur kalk akan trafikte ben.
O yazdıgim cocuk camlara vuran mesela,her gün semtin sayfasında birileri paylasiyor camlara vuruyor,para istiyor dikkat edin diye. Şikayette ediliyor ama birşey olmuyor. Aslında zarar vermeye yonelik birşey de yapmıyor,camı tiklatıp soruyor yok işareti yapıyorum gidiyor.
Hastane otoparkındaki adam yazmıstım ya,onu görünce gözgöze gelmemeyi,hızlıca arabaya binmeyi öğrendim ama cebimde biraz bozuk para bulunduruyorum olurda başkasına değil bana bulasırsa hemen verip gittiğim oldu(çantamı acmamak ,cüzdan cıkarmamak için buldugum yöntem bu) 1-2 kez Madde etkisinde belli yada sarhoş yani,bulaşmak asla istemem. Sonradan şikayet ettim ama yine görürüm gitsem eminim orada o adamı orada,o yoksa hastane önunde klasik para isteyen başkaları olacak.
İstanbulda yaşıyorsanız bunlarla karşılasıyorsunuz illaki. Ha her gün yaşanıyor diyemem hepsi ama ben uzun vadede karşılaştıklarımdan bahsettim. Böyle anlatınca tek kalemde,sanki savaşa gider gibi görünmüş farkindayım ama tedbirli olmak lazım.
dolandırıcıysa da insaflıymışGeçen pazarda kadının biri eşimin yanına gelip bana patates alır mısın demiş. Almış o da. O da mı dolandırıldı acaba?
Di mi?Ben buna üzüldüm.
Bi iki kilo patates zaten alınir ya dolandırıldıysamda dolandırilayım ama markette ihtiyaçlarimi al nedir yahuBen buna üzüldüm.
Oha onaDost kazığıbenim bir arkadaşım psikolojinin bozuk olduğu bir zaman gel seni yemeğe götüreyim dedi. Param yokmuş dedi ödedim. Tatlı benden olsun dedi ödeme anında WC gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?