hadi git bakalım öğren bebişinin kilosunu boyunu :) aynı sayılırız bakalım ne kadar olmuş yaz mutlaka.bende pazartesi gidicem kısmet olursa.ve aynen çok merak ediyorum geçen hafta gittiğimde 10 saniye falan baktı doktor sancım var diye hemen nts ye yollamıştı hiçbirşey anlamadım o görüşmeden.ama verdiği ultrason kagıdın da 1250 yazıyodu doğru olucağını sanmıyorum.çünkü ondan 2 hafta önce 115o gr dı.yinede bu dinlendiğim süreçte çok iyi beslenmeye çalışıyorumki bebiş kilo alsın.
Hersey bir tecrubeymis iste demeksaol cnm yukseldi birden anlamadim ama son1 aylik oranim iyi cikti normal sinirlar arasinda.bu oran brbege zarar vermez dedi.ona cok sevindim en azindan ara ara dalgalanmalar olacak demekki.
Ben de takvime göre 30haftaligim ama bebegin gelisimi 32yi gösteriyomus. Doktora gitmeme daha 3hafta var da merak ettim. Hala bizimki yan yatiyo. Üstelik daha isim bulamadim. Bu gidisle isimsiz dogucak.
Burdami okumustum bilmiyorum son aylarda bebege kasar sut et yumurta pekmez ceviz ve muz cok iyi aldiriyormus dediler.pekmez haric hepsini tukettim bende belkide ondandir bilmiyorum. iste son gittigimde 2 haftada 700gr almisti.ozellikle muzun uzerine pekmez dokun diyorlar ama ben onu yapsam ucarim galiba havalarda :))))aldigi bayagi bir belliydi yuzu cok belirginlesmis eli ayagi bildigin etli gibiydi,dolmus derisinin alti sanirim hatta ultrason fotosunu taradim,atip sizlere soracaktim kizlar siz kime benzettiniz diye herkes esime benzetti simdiden :))))))
bende korkmuyo değilim, acep bebek zayıf çıkar mı diye, aslında bebişte hiç kilo, cinsiyet ya da boy olayına takılmamam gerektiğini söyleyip durdum kendime, çünkü önemli olan sağlıklı olsun. doktoru aradım bugün erken çıkmak durumunda kalmış yarın ögleden önce gidicem, mutlaka haber veririm :) 2 haftada 100 gr.dan fazla almıştır, bencede bi yanlışlık vardır o işte. artık pazartesi de sen haber verirsin bize :)
evet tabi sağlıklı olsunlar zamanında doğsunlar.hayırlı haberlerle gel inşallah.bencede yanlıştı çünkü ondan önce 2 haftada 500 gr almıştı.hemen gelir gelmez yazarım.
Kızlar nasılsınız?her zaman yazamıyorum ama sürekli okuyup takip ediyorum hepinizi.
Biz iyiyiz şükür diyete devam,kilo alımım durdu artık,haftaya kontrolde bebişimin durmunu da öğreneceğiz.
Tepikler,göbek çatlakları artmış,olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun da önemli olan o.
Hepinizi öpüyorum.bol tepikli,bol gülümsemeli günler(ben her tepikte okşuyorum karnımı,konuşuyorum onunla)
senınkı de ılerıymıs demekkı bazıları son haftada donuyor bır arkadasımın ole oldunormal yapacaktı donmedıgı ıcın sezeryan yaptılar.bır kac ısım varda kararsızmısın yoksa hıcmı yyok aklında. bızım kayınbaba kaynım dogdugunda nufusa gıtmıs kımlık cıkarmaya kaynana su ısmı yazdıracan demiş adam koyden sehre gelene kadar unutmus. memur sormus ısım ne dıye unuttum demıs dusunmus durmus.telefon da yok tabı arayamıyor :) nufus memuru bayana ne yazdırım dıye sormus dusun o da benım cocugun ısmı selcuk onu yazak demiş saf koylu napsın.e yazın o zamn demiş.kaynana hala anlatır erkeklere guvenmıcen tek baslarına bır ıs yapamazlar der durur 30 yıl gecmiş hala konusurlar.bu arada koyacakları ısımde erdemmiş.kayınbabaya derım nasıl unuttun ya cocugun ısmını koyde kımsede yoktu aklıma gelmedi der :))))))))
Canim cok güldüm kayinbabanin isim isine:)) bugün de cok halsiz moralsizdim valla iyi geldi:) erdem nerdee selçuk nerde:)))
Benim eşim babasinin adini koymak istiyo, ben istemiyorum. Bu sebeple inada döndü artik isim arayisina bile girmedik. Bi türlü orta yolu bulup anlasamadik. sirf babasi istedi diye kırmamak adina da bebegimin adini koymak istemiyorum. Belki bana kizicak bazilariniz ama kanamam olup düsük tehlikesiyle 2 ay hic kalkamadan yattigimda kapimi kimse tiklatmadi kendi annem babam disinda. Simdi isme gelince paylasilmayan bebek oldu. Cok üzülüyorum ve sinirleniyorum bu duruma ve üstelik esim de bu konuda beni anlamiyo( offfff ne zormus yaa!
Sinir oluyorum bu ana baba ismi muhabbetlerine ha isim annenin hakkidir ya su cektigimizi kim cekiyo. Gercekten cok sinir bozucu Allah yardimcin olsun
Ben de ayni sekilde oldum olasi sinir olurum ve basima geldi. Hepimizin cektigini biz biliyoruz cnm dogru diyosun. Bizde nufusa baba kayit ettirebiliyo dur bakalim neler yasiycaz daha.. Hickirarak agliyorum konusu acildiginda, kendimi tutamiyorum zaten acaip hassaslastim. Koymak istemiyorum iste bu kadar. Direniyorum:)
Valla bence de diren :) benim kendi babam bana dedi ki ayin 30unda dogarsa babanenin adini koy dedi ki babanem beni hic sevmezdi. Ben de dedim aman samki babanem bana cokduskundu ayrica sizlere hanlar hamamlar birakti sen de ogluna biraktin cok istiyosaniz oglunun cocuguna koyarsin dedim :) kayinvalidem de ismi cok begenmedigini ima etti. Ona da benim bebegim istedigimi koyarim isim hakki benim begenmezse ilerde anca o degistirir dedim valla. Esimle de kura cektik benim dedigim cikti sukur :)
hahhahaha güneşi göreceksin asraaaalemsin duyguuuuuuu ne benzetme öyle.....
aslında nadasa filan bırakmak istemiyoruz ama hava şartları uygun değil güneşin çıkmasını bekliyoruz
ay hiç sorma celiincim bende öyle sürekli çişim geliyor eşim çocuk gibi oldun diyordu çişim geldi karnım aç uykum var diyorsun hep diyorduSenin de kafasi asagidadir o zan bendede oluyor ve mesaneye cok baski yapiyor,tuvaletim cok varmis gibi gidiyorum ama az oluyor afedersin.nereye gitsek çişim geldiiiii :))) deyip kosuyom valla.e seninkininde kilosu zaten 2yi gecmis mutlaka baski olacaktir.firsat buldukca uzan o rahatlatiyor.
her sabah anacım bir yemek kaşığı pekmezi işine gitmeden önce uyandırıp yediriyor bana yumurta yiyorum hergün bi tane ceviz daha yeni tunceliden geldi muz yemiyorum yaaa aslında pekmezli muz süper olur ben ballı cevizli yapıyordum sonra alerjiden duramıyordumBurdami okumustum bilmiyorum son aylarda bebege kasar sut et yumurta pekmez ceviz ve muz cok iyi aldiriyormus dediler.pekmez haric hepsini tukettim bende belkide ondandir bilmiyorum. iste son gittigimde 2 haftada 700gr almisti.ozellikle muzun uzerine pekmez dokun diyorlar ama ben onu yapsam ucarim galiba havalarda :))))aldigi bayagi bir belliydi yuzu cok belirginlesmis eli ayagi bildigin etli gibiydi,dolmus derisinin alti sanirim hatta ultrason fotosunu taradim,atip sizlere soracaktim kizlar siz kime benzettiniz diye herkes esime benzetti simdiden :))))))
hahhahhaa iyi güldüm vallahi tarla tohum iyimişSana guzel bir espri yapmak benimde icimden gecti ama cookkkk ayip olacak cıkkk soylenmez.bende burda kala kala buranin espirinelrinden yapar oldum yaaa:))))hatta dur bise anlatim gulelim hazir tarla mevzusu acilmisken asrasultancim.bir gun taksiye bindik ben arkada oturuyom esim onde, taksiciyle esim muhabbet ediyor ama muhabbet nasil olduysa kardes anne baba iliskilerine geldi.zaten taksicinin iki lafindan birini anlayamiyorum :) neyse benim uvey kardesim dedi girdi isin icine miras falan biselerden bahsetti.anne bir baba ayri olayini anlatacakti.kisa yoldan amca olayi aynen su cumleyle ozetledi :"yani kardes anlayacogın tarla aynidir tohum farklidir." Bende arka kolktuktan asagi dogru kaymaktayim bu arada utanctan :)))) gunlerce gulmustuk bu espiriye.ara ara diyorduk tedavi donemiydi,bizim tarladada hayir kalmadi tohumda da .bol operasyonlu bir yil gecirdik diyorduk :))))))
sen nasılsın canım bende 69 70 arası gidip geliyorum kilo olarak çatlaklara her gün yeni bi çizgi ekleniyor ama olsun kuzucum sağlıklı olsunda geçer hepsi kendine bebişine iyi bak sıkça gir artıkKızlar nasılsınız?her zaman yazamıyorum ama sürekli okuyup takip ediyorum hepinizi.
Biz iyiyiz şükür diyete devam,kilo alımım durdu artık,haftaya kontrolde bebişimin durmunu da öğreneceğiz.
Tepikler,göbek çatlakları artmış,olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun da önemli olan o.
Hepinizi öpüyorum.bol tepikli,bol gülümsemeli günler(ben her tepikte okşuyorum karnımı,konuşuyorum onunla)
dikkat et canım ya kesin götür sen fitili yarınKızlar benim kanamam olmuştu ya az önce Kasım annelerinde okudum da birinin daha enfeksiyondan fitil kullanmış ve kanaması olmuş demekki bunu yapan fitil doktor yok yapmaz falan dedi ama başka bi açıklaması yok ki yani. Ağrı yok sancı yok açılma yok bayanın da fitilden sonra ve koyü renk olmuş. Yarın kontrolüm var doktora giderken bir fitil götüreyim en iyisi :)))
canım oğlum olsaydı toprak çok istiyordum kayınbabamda kendi ismini istiyordu ama söylemiyordu çok fazla ben sevdiğim için koyarım demişti büyük oğlu koymadı ama ben istiyordum oğlum olsaydı hatta eşim istemiyordu ben diyordum toprak cemal olcak diye sonradan da kendi babam ben bora olmazsa sevmem etmem diyince ben aynen böyle oldumCanim cok güldüm kayinbabanin isim isine:)) bugün de cok halsiz moralsizdim valla iyi geldi:) erdem nerdee selçuk nerde:)))
Benim eşim babasinin adini koymak istiyo, ben istemiyorum. Bu sebeple inada döndü artik isim arayisina bile girmedik. Bi türlü orta yolu bulup anlasamadik. sirf babasi istedi diye kırmamak adina da bebegimin adini koymak istemiyorum. Belki bana kizicak bazilariniz ama kanamam olup düsük tehlikesiyle 2 ay hic kalkamadan yattigimda kapimi kimse tiklatmadi kendi annem babam disinda. Simdi isme gelince paylasilmayan bebek oldu. Cok üzülüyorum ve sinirleniyorum bu duruma ve üstelik esim de bu konuda beni anlamiyo( offfff ne zormus yaa!
kız sende az değilsin haaa iyi demişsin helalllllllllllllValla bence de diren :) benim kendi babam bana dedi ki ayin 30unda dogarsa babanenin adini koy dedi ki babanem beni hic sevmezdi. Ben de dedim aman samki babanem bana cokduskundu ayrica sizlere hanlar hamamlar birakti sen de ogluna biraktin cok istiyosaniz oglunun cocuguna koyarsin dedim :) kayinvalidem de ismi cok begenmedigini ima etti. Ona da benim bebegim istedigimi koyarim isim hakki benim begenmezse ilerde anca o degistirir dedim valla. Esimle de kura cektik benim dedigim cikti sukur :)
direne direne kazan canımİyi demissin valla. Benim cocugumsa adini biz koyucaz dedim. Ama adam yaydi herkese, bizimki de kırılmasin diyo. Kırılan kırılsın valla napiyim.. Ya dedim destege ihtiyacim varken nerdeydiler ki simdi bebek ortaya cikinca isim diye tutturdunuz? Benim kendi annem babam agizlarini acmiyolar su olsun bu olsun diye.. Bu konu acilinca duramiyorum. Sen yay etrafa benim adim olucak diye sonra gel bekle. Senin esin de anlayisliymis bak ne güzel. Benimkine laf geciremiyorum bu konuda. Benim cocugum ben tasidim yeni isim koyucaz dedim. Valla burda bosanmaya kadar giden cift gördüm ve sonunda isim yüzünden bosandilar. Onlara gülerken basima geldi aah ah..
İyi demissin valla. Benim cocugumsa adini biz koyucaz dedim. Ama adam yaydi herkese, bizimki de kırılmasin diyo. Kırılan kırılsın valla napiyim.. Ya dedim destege ihtiyacim varken nerdeydiler ki simdi bebek ortaya cikinca isim diye tutturdunuz? Benim kendi annem babam agizlarini acmiyolar su olsun bu olsun diye.. Bu konu acilinca duramiyorum. Sen yay etrafa benim adim olucak diye sonra gel bekle. Senin esin de anlayisliymis bak ne güzel. Benimkine laf geciremiyorum bu konuda. Benim cocugum ben tasidim yeni isim koyucaz dedim. Valla burda bosanmaya kadar giden cift gördüm ve sonunda isim yüzünden bosandilar. Onlara gülerken basima geldi aah ah..
İyi demissin valla. Benim cocugumsa adini biz koyucaz dedim. Ama adam yaydi herkese, bizimki de kırılmasin diyo. Kırılan kırılsın valla napiyim.. Ya dedim destege ihtiyacim varken nerdeydiler ki simdi bebek ortaya cikinca isim diye tutturdunuz? Benim kendi annem babam agizlarini acmiyolar su olsun bu olsun diye.. Bu konu acilinca duramiyorum. Sen yay etrafa benim adim olucak diye sonra gel bekle. Senin esin de anlayisliymis bak ne güzel. Benimkine laf geciremiyorum bu konuda. Benim cocugum ben tasidim yeni isim koyucaz dedim. Valla burda bosanmaya kadar giden cift gördüm ve sonunda isim yüzünden bosandilar. Onlara gülerken basima geldi aah ah..
Valla bence de diren :) benim kendi babam bana dedi ki ayin 30unda dogarsa babanenin adini koy dedi ki babanem beni hic sevmezdi. Ben de dedim aman samki babanem bana cokduskundu ayrica sizlere hanlar hamamlar birakti sen de ogluna biraktin cok istiyosaniz oglunun cocuguna koyarsin dedim :) kayinvalidem de ismi cok begenmedigini ima etti. Ona da benim bebegim istedigimi koyarim isim hakki benim begenmezse ilerde anca o degistirir dedim valla. Esimle de kura cektik benim dedigim cikti sukur :)
O da guzelmis anne baba ismi bitti birde babaanne ismi cikmis senin isin zor arkadasim ama sen basedecek guctesin pes etme:))))
Canim cok güldüm kayinbabanin isim isine:)) bugün de cok halsiz moralsizdim valla iyi geldi:) erdem nerdee selçuk nerde:)))
Destege ihtiyacin oldugunda ya bizde dogurduk bise olmaz derler ya da simdikilerin cani cok tatli der dururlar.ben dicek bise bulamiyorum.kalp problemini anlatti esim ne kadar anlatma diye sekilden sekle girsemde sanki benim orda oldugumu duyacagimi bilmiyor bizde doktora cok gitseydik hersey cikardi bise olmaz dedi vicdansiz yaaaa.inanamadim ama yine de sasirdim kaldim.ben cok fazla doktora gittigim icin oluyormus kendileri doktor yuzumu gormusler lafa bak.cahille ugrasmak ne zormus.adanaya gittigimde kontrol icin dr.a giderken bir akrabalari takildi pesimize dugune kiyafet alma bahanesiyle esimden once iceri girmeye calisti, dr. Tabi soruyor ilk defa kontrol edecegi icin ilkmi tedaviylemi oldu falan bende tedavi ve tup bebek ignelerini soyledim yememis icmemis yetistirmis tum akrabalara.eee simdi sizin nasil olacak diyorlar ney nasil olacak dedim.e tup bebekse o ademin(esimin) cocugu olmaz.zihniyete baksana.sinirlerim ziplamisti resmenn.bunu boyle dusunen adama ne aciklicaksin anlatsanda anlamazki cahil akrabalari kaynanayi da belliki doldurmuslar soguk soguk durdu.yani var ya allahtan gonlume gore veriyor ya bebisin fotosunu bir gorseniz esimin aynnisiiiii her goren sasiriyor.nasil benziyor diye.cikinca iyi baksinlar bakalim kimin cocuguymus.onlarda isim onermisler di guya ama boyle dusunen insanin onerdigi ismi bile kabul etmem.esime de dedim nasil soylersen soyle senin cocugun degilse karismaz kimse de ismine dedim.biz bulduk isim koyacaz demis.iyi koyun o zaman demisler tavirli bir sekilde.sanki kendileri cekti eziyeti.ne kanamam kaldi ne okulda dusmem ne seker ne kalp problemi kendilerimi yanimdaydi hala isim diyorlar.sizlerde sonuna kadar direninen dogal hakki annenin isim koymak.kimsenin karisma hakki yok.kendi cocugunun adini 1 saatte unutan adamlar bana isim demesinler dedim bende esime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?