geçmiş olsun cnm dikkat et kendine, dediğin gibi anımız anımıza uymuyo. bi üşüyorum, bi ateş basıyoo, Rabbim sağlıkla kurtarsın bizleriherkes iyidir bu arada umarım, dualarınm hep sizinle kızlarrr...
duydunmu canim Allaha sukur iyiyim izindeyim bu hafta, telden giriptakip ettim yazilanlari ama biturlu yazamadim. Bu hafta oturmak iyi geldii alistim da haftaya tekrar ise nasil donucem bilmiyorum arasira regl olucakmisim gibi bi agri basliyoo allaah kivraniyorum sonra geciyosen nasil oldun canim nidilata devam mi??
Celiin canim yuksek tut moralini saglikla dogup buyuycek insallah kuzucugun hicbiseye gerek kalmicak bak gor..
cnm çok sükür sende moralini yüksek tut az kaldı alıcaz yakında kucagımıza bebeklerimizi ozmn hiç birsey cıkmıcak allahın izniyle butun olumsuzluklarda ucup gidicek insallah...
kizlar sizin de bebisiniz bol bol hickiriyor mu gun icinde ya bugun su zamana kadar 4. hickirigi ve hrmen de gecmiyor sabaklari 15 20 dk fln suruyor sudan yuttuklari zaman oluyormus cigerlerinin gelismesi icin de iyiymis de cok sık oluyor gibi geldi bana dr.uma da sorcam gidince
amin cnm amiin artık gecdeleri uyumak zorlastı sırt agrılarım cok kötü sırt ustu de yatamıyorum nefes alamıyorum sanki daralıyorum bu aralar kendimi her seferinde sokaga atıyorum hareket olsun diye bi tanııdıkta asansor kullanma merdiven cık dedi ama zaararlı olurmu acaba merdiven cıkmak doktor yuruyus yap dedi bilemedim kesinlikle normal dogum istiyorum insallah Allah nasip eder vücudumda elverişlidir
slm cnm bnm ultrasondan bakarak suyun iyi rahim agzı kapalı dıyor her seferinde daha onceki aylarda 3-4 ve sanırım 5 . ayda düşük tehlikesi yok dıyordu daha hiç alttan muayene olmadım sanırım 37-38. haftalar catı muayenesi yapıyolar alttan
gunaydin canim dun benim icin yogun bi gundu misafirim vardi ondan sonra ablama gectim ordan anneme gectim falan gece 00.30 da ancak evdeydim. yorulmusum iyice dun bi ara girdim ama yazamadim ben iyiyim yarin ya da cuma dr a gitcem ben de kuzum ne kadar olmus bakalim
kasılma ve sancısı olan arkadaşlara geçmiş olsun,umarım sağlıkla bebişlerinize kavuşursunuz en gecinden :))
benim de arada kasılmalarım oluyor 28. haftadan beri ama nst de sancı çıkmıyor neyseki..
ve ayrıca doktor ultrasonda baktıntan sonra erken doğum görünmüyor dedi en son,baktığı yer sanırım rahim uzunluğu.tam terim olarak bilemiyorum ama serviks ölçüsüne fln bakıyor sanırım..
sizin doktorunuz bu durumları ultrasondan mı anlıyor yani rahminizin durumunu yoksa alttan muayene mi oluyorsunuz..
duydunmu canim Allaha sukur iyiyim izindeyim bu hafta, telden giriptakip ettim yazilanlari ama biturlu yazamadim. Bu hafta oturmak iyi geldii alistim da haftaya tekrar ise nasil donucem bilmiyorum arasira regl olucakmisim gibi bi agri basliyoo allaah kivraniyorum sonra geciyosen nasil oldun canim nidilata devam mi??
Celiin canim yuksek tut moralini saglikla dogup buyuycek insallah kuzucugun hicbiseye gerek kalmicak bak gor..
amin cnm amiin artık gecdeleri uyumak zorlastı sırt agrılarım cok kötü sırt ustu de yatamıyorum nefes alamıyorum sanki daralıyorum bu aralar kendimi her seferinde sokaga atıyorum hareket olsun diye bi tanııdıkta asansor kullanma merdiven cık dedi ama zaararlı olurmu acaba merdiven cıkmak doktor yuruyus yap dedi bilemedim kesinlikle normal dogum istiyorum insallah Allah nasip eder vücudumda elverişlidir
kizlar sizin de bebisiniz bol bol hickiriyor mu gun icinde ya bugun su zamana kadar 4. hickirigi ve hrmen de gecmiyor sabaklari 15 20 dk fln suruyor sudan yuttuklari zaman oluyormus cigerlerinin gelismesi icin de iyiymis de cok sık oluyor gibi geldi bana dr.uma da sorcam gidince
çok şükür iyiyim ilaca devam ediyorum dışarıda çıkıyorum doktor çıkabilirsin dedi ama yavaş yavaş tabi.ben hiç geçmiycek hep yatıcam sanmıştım.ama çok şükür.şimdi arada yorulunca oluyor.
Kızlar sizin sancinoz hastane sürecinizne kkadar sürdü
Allaha sukur canim bununla atlatirsin insallah da gununde dogar. Bilirim dusuk tehlikem varken 2 ay boyunca yattigimda da bana oyle gelmisti. Evim mustakil, anneme diyodum panjurlari ac da gelip gecen insanlari goriyim hic olmazsa. Ne gunlerdi yaa bin sukur geride kaldi Allah kimseye yasatmasin. Gerci bu sayede tanistim kadinlar kulubuyle. Iyi kii tanimisim sizleri:) Kizlar yuzum sivilce doldu. Sivilce denmez aslinda kirmizi resmen yanik gibi. Progestan yapti diyo doktor. Insan icine cikmak istemiyorum artik cunku insanlar tuhaf tuhaf bakip sacma sapan sorular soruyolar. Sacma sacma teshisler koyup ilac onerenler mi istersiniz.. E isim geregi gunde binlerce insan goruyorum dusunun halimi
Benimki de o kadar uzun suruyoo. Heralde bana oyle geliyo diyodum demek seninki de o kadar uzun:) sabaha karsi oluyo benim genelde ve uyutmuyo zonklar gibii. Ah oglum diorum bi dogsan popodan isircak anne bu cektirdiklerin icinn:))
uykular haram oldu, bende uyuyamıyorum sırt ağrısından. ben hep yüzüstü yatan biri olarak çok zorlandım. ben yürüyeceksem düz yolu tercih ederim, yokuş ya da merdiven fazla yorar canım. ayrıca, Allah korusun bence uzak bile dur merdivenlerden, denge problemimiz de oluyor çünkü. normal doğumdan önce çatı muaynesi yapıyormuş doktorlar, inşAllah normal yaparsın canım...
Kizlar ben de yeni geldim kalp doktorundan.bu sefer sanki biraz daha rahatladim.artik alistimmi bilmiyorum ama aglamadan girdim ciktim.allah hic bir anneyi aglatmasin.7 mm olmus dedi 5 mm di onceden korkma dedi heyecanlandigimi anladi.buyumusmu yani dedim.kalp onceki geldigin kontrolun 2 kati durumda suan,bir insanin yuzu buyurken agzi burnuda buyur haliyle kalp buyudukce kitlede de ufak degisimler olacaktir dedi.yalniz dogumdan sonra ben buyuyenle hic karsilasmadim aksine genelde kuculuyor daha dogrusu kalp buyuyor cok fazla kitlenin onemi kalmiyor.ameliyat olacakmi peki dedim.damar giris cikisini engelleseydi olacakti ama her vakada yine olmuyor.gecenlerde ameliyat icin gonderdik bir bebegi istanbula bir muddet ordaki takipten sonra kuculdugu gorulunce onu bile etmediler,insallah oyle bir durumla da karsilasmicaz dedi.dogum sonrasi kontroller onemli getirirsin dogunca bakariz tekrar dedi.inaniyorum artik bise olmicak allahin izniyle.cunku allah korusun kotu bise olsaydi bu zamana kadar gelisimini de engellerdi yasam fonksiyonlarini da etkilerdi.bebislerimiz once allaha sonra bizim duygularimiza emanet.biz uzulursek uzuluyor sevinirsek seviniyorlar.hatta hastaneden ciktiktan sonra guzeeel bir kahvalti ziyafeti yaptik.dogunun kahvaltilari meshurr tabi.napalim son aylarda psikolojiyi iyi tutmak gerekiyor,bizlerde elimizden geleni yapalim.allahim hepimizin bebeklerini korusun,zamaninda ve saglikli bir sekilde dunyaya gelmelerini nasip etsin.
Bana da oyle dedi iste dun yas ilerledikce buyuyeni ben hic gormedim aksine kuculuyor.korkulcak bir yere yakin degil,damar giris cikisini engellemedigi icin sanslisin dedi.fakat uzun sure takip gerektiren bir durum dedi.hatta bebek kayiplarini sordum onlar en basta kan giris cikisini engeleyyecek yerde kitlesi bulunanlar ve bunun yaninda baska kalp anomalisi olanlar yani arter eksikligi,bir tarafin gelismemesi gibi durumlari da olanlar genelde demisti.bilmiyoruz iste once cok korkmustum bir kagit imzalatmaya calistilar.bebegime yapilacak her turlu tibbi mudahaleyi ve otopsiyi kabul ediyorum diye.ben imzalamicam demistim.dr.4tane kalp anomalisi ayna anda bulunmayan bebegi asla almayi teklif etmiyoruz o da yine aile rizasiyla oluyor.burda tedaviyi kabul ettigini gosteriyor bu prosedur demisti.sonra imzalamistim.ilk defa karsilastik cevremde de duymadim.tabi boyle birden bire kitle dediler kalp dediler korkudan uzuntuden mahvolduk.birde benim seker rahatsizliginin yeni oldugu doneme denk geldi,iyice moraller alt ust oldu,cok sukur simdi iyiyiz moralmen.allahin takdirine birakmak gerekiyor herseyi.olacak olduktan sonra biseler oluyor.allah hepimizin bebeklerine saglik sihhat versin ne hastaliklar var allahim korusun.yine cok uzun yazdim yaaa :))Celiin bu konuda araştırma yapmıştım daha önce ve internette doktor tezine rastladım. Anne karnındayken kalp üzerinde beyaz leke gibi 5 adet kitlenin bulunduğunu fakat bulunduğu yerlerin krittik Alanda olmadığı falan yazıodu bebek doğduktan 5yaşına kadar izlenmiş ve kitlelelerin giderek küçüldüğü ve 7 yaşında tamamem yok olduğu falan yazıodu. Bulablirirsem link atarim sana. Ben okuyunnca cok dahatlamistim senin adina. Kuculup yok oluyormus dogduktan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?