Kizlaaaar ilk gittigim doktora gittim bugun. Bebek su an 2700gr ama basi biraz buyuk dedi. Normal dogurmaya kalkarsan cok fena parcalanirsin dedi. Ben sana sezeryani oneriyorum 5 kasimda gel dedi. Bilmiyoruuum ne yapsam ki aklim karisti simdi. Ve korku basladi off daha ellerim duzelmedi benim. Ayni babasi gibi kafasi dedi dr cok guldum yaa:)
aminnn canımmm hayırlısı olsun bakalımcanım sıkma canını sen haklısın insanın evi düzeni gibisi yok hakkıınızda hayırlısı olsun
Cnm esin isini cok iyi yapan biri bizzat gordum eminim ben burdada is bulacagina bos kalacak biri degil cunku.bir suru restoran cafe var mutlaka biri olur.sende haklisin herkesin ustunde yuk gibi bir ora bir bura gitmek gelmek zor.burda olsan az dahi kazansan oturur seslenmezsin.ayri ayri olunca tabi biseyde kalmiyordur.burdaki doktorun ne kadar iyiydi 12tl para bile degildi her muayenen icin.insallah hayirliysa olsun.ben geldimmmm kayınvalideme gitmiştim yine geldim yollar arası doğurcam az kaldıdün kontrolüm vardı sinirlerim tepeme geldi yine kilosunu soruyorum haftasıyla uygun 1 yada 1 buçuk kilo olabilir diyo bakanda stajyerdi sanırım benim surat oldu böyle bir ay öncesinde felan 1 kilo 50 gr dı idrar testi istedi bişey çıkmadı saat 9 da gittiğimiz hastaneden 4 buçukta çıktık bişey bildikleri yok sinirlerim iyce geriliyor kızlar hep bi ağlamaklıyım evimi özledim ama eşim burda kalmak için çırpınıyor ama elde avuçta yok ben annelerde kalmak istemiyorum bi tarafla bi taraf arası baya var yazarken bile ağlayasım geldi artık eşime kızıyorum limon sat ama diyarbakıra gidelim diye hayırdır inşaallah rabbim hayırlı rızk kapıları açsın ne benim tarafım ne eşimin tarafı gitmemizi istemiyor oysa ordaydık istememe sebeplerinin başındaysa diyarbakıra gelemeyiz oluyor inanın düşünmüyorum bile kimsenin gelmesini evime gitmek istiyorum bi an önce iş orda da bulunur diyorum hepsi bakıyor bana burda iş var sanki evi getiremicez bi hafta orda bi hafta burda yaşamak istemiyorum ama kimse anlamıyor beni kızlar sizi de sıktım hepiniz iyisiniz kuzularınızda iyi maşaaallahhh bayramı bekleyin hemen doğurmayınnnn sakın tabi size bunu derken stresten ben erken doğurmayımda size sürpriz yapıp
masallah canımbanada gecenlerde acile gittigim doktor kafası biraz buyuk sana benziyor dedi bende off buyuk olmasın kafası ben nasıl cıkarcam dedim baya gulmustuk baska bir doktora daha danıs derim ben bazı doktorlar sezeryan meraklısı oluyor kimileri normal dogum daha kucuk aslında bebek nasıl sımdıden boyle bı dusunceye vardı annem beni 3,5 kg kardesimi 4 kg dogurmus normal dogum hemde tabi illa normal dogum dıyede bebegımızı ve kendı saglıgımızı rıske atma taraftarı da deilim karısık işler bunlar nasıl rahat ediceksen o sekilde olsun canım hayırlısı olsun
5 kasimda muayene mi dedi yoksa dogum icin gunmu verdi?Kizlaaaar ilk gittigim doktora gittim bugun. Bebek su an 2700gr ama basi biraz buyuk dedi. Normal dogurmaya kalkarsan cok fena parcalanirsin dedi. Ben sana sezeryani oneriyorum 5 kasimda gel dedi. Bilmiyoruuum ne yapsam ki aklim karisti simdi. Ve korku basladi off daha ellerim duzelmedi benim. Ayni babasi gibi kafasi dedi dr cok guldum yaa:)
Masallah kardesinde 4kilo dogmus haben yaklasik 20 gun once gitmisim o zaman 2380 demisti.simdi 3200 yani yaklasik 3 haftada 800 gr almis yaklasik 15 gun sonrada 600 800 alsa 3800 4 civarinda dogar cok mu acaba yaa :/ dr.lar 2500 4000 arasini normal bebek olarak nitelendiriyor.fakat anne babanin yapisina da cok onem veriyorlar iriligine.senin de oyle olmus baksana kafayi sana benzetmis :))) bizdede yuzunun bana kemik yapisinin babasina benzedigini soyluyor :)))
Senin haberin yokmuyduu :))) taa hamileligimizin basindaydi 2 aylikti o zamanlar.cocuklarla kucaklasa kucaklasa ben de kaptim.napim cok seviyordum minderlere falan yatip drama yapiyorduk kendimizce :)))yeni de golge attirmistim saclara uzundu sonra dr.a gittigimde sampuan veremem parazit öldürücüdür ciltten kana kandan plasentayla bebege gecer dedi.artik kazitir sacinimi kapatirsin kisami kestirirsin onlemini kendince alman lazim dedi.ben de kıpkısa kestirdim sirkeyle yikadim bone taktim kurtuldum.suan o yuzden küt saclarim :))) olsun sampuan kullanip riske atmadim bebegi.bende ilk d.bakira geldigimde dizanteri olmustum sulardan.anamm tifus daha beterr.valla dis icin yapmadigim kalmadi.dr.ada soyledim diyarbakirin en iyi discisine gonderecem seni dogumdan sonra dedi.karanfil naneli sakiz dis macunu agrikesiciyle idare ediyom bakalim.
cileklimilkshake masallah senin kuzuna daa buyumus iyice annesi allah sag salim kucagina almayi nasip etsin bugun hemsire de bana sezeryani onerdi ama keyfi olarak ama ben normal istiyrm ddim. Ozele mi gidiyorsun sen cnm?
5 kasimda muayene mi dedi yoksa dogum icin gunmu verdi?
Duygucum hosgeldinnn ama sikma canini boylee allah en kisa zamanda guzel hayirli bi kapi aralar umarim bebegin rizkiyla gelir ins annesine de babasina da guzel guzel kapilar acar :) hamileligimin ilk baslarinda ben de annemde kaldim arada k.valideme gittim fln bi 3ay kadar zor oluyor bilirim insan artik evim diyor duzenim diyor.sık azcik daha disini canim her sey yoluna girecek ins
celiincim masallah tosununa :)) artik hazirim ben diyor oglusun :) 27 sine ne kaldi ki yaa oyyy ne heyecanli kucagina alacagin gunu bilmek hadi hayirlisi ben de gittim dr.a bugun 2800 olmus kuzum 35+6 gunluguz biz de nstye fln girdim sanci cikmadi cogunlukla uyudu kuzum zaten
cileklimilkshake masallah senin kuzuna daa buyumus iyice annesi allah sag salim kucagina almayi nasip etsin bugun hemsire de bana sezeryani onerdi ama keyfi olarak ama ben normal istiyrm ddim. Ozele mi gidiyorsun sen cnm?
Bayramin 3.gunu gel muayeneye dedi. Kan tahlilleri yapalim, 5 kasimda da sezeryan aliriz hic o agriyi cekmezsin, ister epidural ister genel anestezi dedi. Kafam karmakarisik oldu. Daha ellerim iyilesmedi nasi giydiricem nasi bakicam bebege bennormal mi denesem diger doktorda? Uff ne zor seymis.. duygusala bagladim zaten drdan geldigimden beri agliyorum duruyorum yine basliyorum. Yarin baska bi plastik cerraha daha gitmeyi dusunuyorum belki bi ilaci vardir cabuk gecirir, bepanthen suruyorum da nereye kadar. Hicbi ise yaramiyo sanki..
Ayyy ne zor bit isi. Basimiza gelmeyen kalmadi su hamilelikte valla:) allah yardimcin olsun dis agrisi ne illet biseydir iyi bilirim. Benim de disetim sistii yaa agri geliyorum diyo belli...
Masallah demek 27sinde geliyo arda keremimiz. hayirlisiyla al kucagina canimm hicbisey kalmadi ayy:))).
Yinede sen bilirsin ama ellerinden canli canli o kadar agri cektin ki sezeryan ol kurtul sonucta bakarak aliyorlar kafaya gore degil.her turlu gelisimi iyi olduktan sonra kilosuda iyiyse olur.ben acikcasi normal dogumun beklemesini goze alamiyorum simmdiden bu kadar kaygiliyiz.neler duyuyoruz plesanta yaşlanmasi diye bile bise varmis cok beklendiginde.birde kafa buyuk demisler seninkine nasil cikaracann)
Basima gelebilecek en kotu sey geldiiiiii zaten diyordumm ondan icin :) hatta face foto yuklemistim anasinifi sergim vardi donem sonunda kizkardesim annem telefonda kiziyorlardi bana fotolari gorduk yine cocuklarla sarmas dolas cekilmisin kafa kafaya akillanmadinmi sen hala diye :))))
dis agrisina gelince bak bu saat oldu hala kivraniyorum olmuyor gecmiyor acisi(( dun en son 1.47 yazmisim sabah saat 8.20de tekrar yazmisim.kapanisi ben acilisi duydunmu yapiyor hergun :)))
Kiyamam yaadis fircalayinca azalmiyo mu biraz olsun? Bazen iyi geliyo. O aciyi bilmez miyim hele ki simdi bisey de kullanamiyoruz. İnsallah gecer erken zamanda keske elimden bisey gelse valla cok üzüldüm. Ben de uyuyamaz oldum baykus gibi dolaniyorum. zaten esim ellerime carpmasin diye bütün gece o dondukce ben kalkiyorum.
Hakikaten iyi cesarett yine kafa kafaya vermen:)) ama insan dayanamiyo cok tatli oluyolar yaaa ne kadar sanslisin. Okul oncesi miydi senin ben mi yanlis hatirliyorum?
Benim esimin de saclari 8.aya kadar hic cikmamis.bildigin kabakmis.zaten cok iri dogmus 4.5 kilo kocaman bir surat ve sac yok cok komikmis :))))minikte sac gorunuyor ultrasonda simdilik bakalim bana benzicek gibi gorunuyor :)Evet ve tansiyonum yükselmis acidan ellerimde. Dogum sancisinda da yükselicek heralde. Bugunku dr bi de normal doguramazsan mecburen ameliyata alicaz her iki sanciyi da cekmis olucan bosu bosuna dedi. Esimin kücüklük fotografina baka baka aynisini dogurucam galiba:))) zaten benim simdiden plasentam kireclenmis düsünsene daha 34.haftadayiz. Bebegin gelisimi 36.haftayi gösteriyo. İlerde idrar torbasinda sorun yasarsin falan da deyip iyice gözümü korkuttu adam. Ama haklisin o kadar aciyi cekip tekrar canli canli cekebilicekmiyim bilmiyorum. Koca kafali oglumm:)
ben geldimmmm kayınvalideme gitmiştim yine geldim yollar arası doğurcam az kaldıdün kontrolüm vardı sinirlerim tepeme geldi yine kilosunu soruyorum haftasıyla uygun 1 yada 1 buçuk kilo olabilir diyo bakanda stajyerdi sanırım benim surat oldu böyle bir ay öncesinde felan 1 kilo 50 gr dı idrar testi istedi bişey çıkmadı saat 9 da gittiğimiz hastaneden 4 buçukta çıktık bişey bildikleri yok sinirlerim iyce geriliyor kızlar hep bi ağlamaklıyım evimi özledim ama eşim burda kalmak için çırpınıyor ama elde avuçta yok ben annelerde kalmak istemiyorum bi tarafla bi taraf arası baya var yazarken bile ağlayasım geldi artık eşime kızıyorum limon sat ama diyarbakıra gidelim diye hayırdır inşaallah rabbim hayırlı rızk kapıları açsın ne benim tarafım ne eşimin tarafı gitmemizi istemiyor oysa ordaydık istememe sebeplerinin başındaysa diyarbakıra gelemeyiz oluyor inanın düşünmüyorum bile kimsenin gelmesini evime gitmek istiyorum bi an önce iş orda da bulunur diyorum hepsi bakıyor bana burda iş var sanki evi getiremicez bi hafta orda bi hafta burda yaşamak istemiyorum ama kimse anlamıyor beni kızlar sizi de sıktım hepiniz iyisiniz kuzularınızda iyi maşaaallahhh bayramı bekleyin hemen doğurmayınnnn sakın tabi size bunu derken stresten ben erken doğurmayımda size sürpriz yapıp
Kizlaaaar ilk gittigim doktora gittim bugun. Bebek su an 2700gr ama basi biraz buyuk dedi. Normal dogurmaya kalkarsan cok fena parcalanirsin dedi. Ben sana sezeryani oneriyorum 5 kasimda gel dedi. Bilmiyoruuum ne yapsam ki aklim karisti simdi. Ve korku basladi off daha ellerim duzelmedi benim. Ayni babasi gibi kafasi dedi dr cok guldum yaa:)
Kizlar bende dr.a gittim aksam ustu minikim masallah 3.200 gr olmus.artik bebek sapasaglam bizim bu saatten sonra dogsa da sikinti cikmaz dedi.yalniz biraz iri bir bebek olacak dedi kemik yapisi da iri zaten dedi.dedim sekerim kontrol altinda ondan degildir dimi dedim.anne babsnin yapisiyla da kaynaklidir dedi.esim 4.5 kilo dogmus ben 3.5 kilo onu soyledik o bile iri dogabilme isaretidir dedi.sagliginda sikinti yok onemsemeyin o kadar dedi.37 haftalik gorunuyormus.ama resim veremedi.cunku artik iyice yeri daralmis rahim duvarina yapisik gorunuyor dedi. Gozu ve burnu biraz gorunuyordu artik yuz tam gorunmuyor.tarihi de aldim 27 ekim olacak bir sıkıntı olmazsa 39a girdiginde almis olacam dedi.kan sulandiriciyi 20sinde birakacam bir hafta sonra alinacakmis.sorun yok hersey normal ama ben yokken dogurma dedi yine :))) gecen sefer venedikti bu sefer nereye gideceksiniz hocam dedim.avrupanin en ucuna portekize gidip oradan vasco da gamanin gittigi deniz yoluyla guney afrikaya gidecem dedi.allahim bu adam beni dogurtmadan afrikada aslanlarin kaplanlarin yemi olmayaydi iyiydi :)) icimden dedim bikmadin gezmeye cok gezen tavuk ayaginda bise getirir derler.hadi hayirlisi sagsaglim gelsinde bizi bulustursun ardakeremimizle :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?