Ilaç beni de mahvediyor. 6 tane içiyodum bugün 3 yarın 2 sonra içmiyorsun dedi. Aç gel dedi. Anesteziyle ilgili bilgi verdi. Ya spinal ya epidural yaptırıyorum genel anestezi çok zorda kalmadıkca yaptırmam dedi. Maddi sıkıntın yoksa epidural yapalım sonrası daha rahat oluyor dedi. 450 lira fark var sanırım. Fotoğraf makinası istedi kendileri çekiyorlarmış. Eşimin giremeyeceğini söyledidiğer ameliyathanelerde yanyana odalar olduğu için ameliyathane katına kabul etmiyolarmış. Anestezide eşimin olabileceğini gerisi de zaten 5 dakika sürer dedi. 3200 olmuş kızım. Eşi yaşlanmaya başlamış. Açıklığım da 2-3 cm çıktı. Yarım saat konuştuk da aklımda kalanlar bunlar :) yalnız çok heyecanlıyız şuan ya eşim de ben de :))
Efendiim ilaci birakiyoruz carsambaya kesin dogum yazdi bu ara da gelebiliir ama carsamba aliyooruz dedi yapmam gerekenleri soyledi
Ay canlarım ya iyi ki tanıdık birbirimizi. Az mı destek oldunuz bugünlere ne zor geldim ben. Bugünü saymazsak 3 gün çok heyecanlıyım. Hemen tecrübelerimi sizinle paylaşıcam inşallah. Hepimiz finale yaklaştık artık helal olsun bize be zor çok zormuş anne olmak. Bebeklerimizi büyütürken de gene birbirimizden destek alıcaz inşallah.
canım eşin ilk başta düşünemeyip niye babamı istemiyosun demiş olabilir sonradan anlamıştır hatasını ama bu seferde geri adım atmak istememiştir.senin şu an yapıcağın tek şey şu anda sessiz kalmak bu herleyden önce senin ve bebeğinin sağlığı için önemli.bak eşini istememzlik etme sakın doğuma yoksa doğum anın ömür boyu kötü bir anı olarak kalır aklında.o bebeğinin babası ve görüceksin istersen küs ol ne olursa olsun o an senin ve bebeğin için en çok endişelenicek olan o.o duyguyu yaşasın ben ameliyata girerken eşimin bana bakışını unatamıyorum hele ayılırken elimi tutuşunu bebeğimize sevgiyle hayranlıkla bakışını.ona dünyanın en güzel hediyesini veriyosun senin kıymetini bilicek inşallah.sen çok zor günler geçirdin.annende kalman doğru doğumdan sonra bebekle ve seninle ilgilenmesi açısından.ama küs olarak gitme canım.sen ne desen haklısın ama ne olur sakin ol.birşey deme onlara zaten anlamazlar.kayınvaldenin bir kadın olarak anlaması lazımdı seni.şimdi sen doğumada gelmesinler falan deme kendi yaptıklarını unuturlar seni kötü bilirler.eşin inşallah ona söylediğin herşeyi söylemiyordur onlara.çünkü bizler kızgınlıkla herşeyi söyleyebiliriz.ama onlar gidip anne babalarına söylerlerse o zaman daha kötüye gider herşey.canım inşallah bütün sıkıntılarından kurtulur eşinle çocugunla mutlu olursun.
duydunmuya katılıyorum cıleklı snra pişmanlık yasamamak için biraz daha anlayıslı ol en azından doguma kadar annende kalma konusunda haklısın eger ellerın iyileşmemiş olursa tek basına bebegıne bakman kolay olmucak zor bi zamandan gectin canım azcık daha sabret ofkeyle kalkan zararla oturur derler hem bizim hormonlardan dolayı sinirlerimizde tepemizde duygularımızda asırı yasıyoruz malesef anlayıslı olması gereken sen değilsin ama sonra dogumunu kotu hatırlamak istemezsin ben dugunumde kotu bi olay yasadım o gunu aklıma bile getirmek istemiyorum hiç bi zmn cunku aklıma geldikce sinirlerim bozuluyor ve keske hiç takmasaymısım gecemi mahvetmeseymişim diyorum keşke dememek için hiç bişeyin sinirini bozmasına izin verme
Gercekten cok dogru yazmis canim.sen sonuna kadar haklisin bu inkar edilemez bir durum zaten.senin yerinde kim olsa bu sekilde dusunmelerini yadirgar.ama dedigi gibi hakliyken haksiz konuma dusmek ya da bir iki lafini ve hareketini kullanarak seni haksiz konuma sokmak onlara zafer kazandirir.bizi dogumunda istemedi deyip dururlar kendi yaptiklarina bakmadan.ailen de araya karisirsa arada kalirsin.tabiki saklamicaksin ailen en buyuk destekcin olacak ama anlamayan bilmeyen gormeyen insanlara ailen de laf geciremicektir.esin yaptigindan cok pisman olacak elbet bir gun mutlaka telafisini yapmak isticek.en guzel gunun olacak o gun ellerinin acisini yureginin kirginligini herseyi bir tarafa birakacaksin o mahsum bebegi gorunce.herkes ettiginden utansin sen dik dur ki bebegine saglam destekci olasin.yasadiklarin kolay degildi gercekten.allaha havale et.esinle arani bozup ta onlari sevindirme guzelim.uzaktan izliyorlar birbirlerini dolduruyorlardir her hareketin batiyordur simdi onlara.onlara bu firsati verme derim.esinle guzelce konus anlat rahatsiz oldugun noktalari anlarsa sana zaten destek olur anlamazsa da en azindan doguma kadar sabret zamana birak o bebegi gordugu zaman mutlaka degisecektir.
Kizlar hepinize cok cok tesekkur ederim destekleriniz icin. İcten soyluyorum iyi ki varsiniz gercekten. Bunlari duymak biraz olsun icimi rahatlatti, haklisiniz. Fakat esime söyledigimi esim sanirim ailesine söyledi heralde cünkü babasi esimle ben konustuktan sonra beni aradi. O sinirle acmadim teli zaten agliyodum. Esim bana 3 gündür konusmuyo küstü. Zaten ellerime moralim yeterince bozuk biliyosunuz bi de bu geldi üstüne. Bulasik dahi yikayamiyorum inadina bulasik cikiyo. Tabi konusmayinca yardimi da kesti. Yavas yavas kendime pilav yaptim. Bakalim nereye kadar sürüp gidicek bu olay. Yediremiyorum kendime. Bunlari hak edicek hicbisey yapmadim. Bugune kadar ailesine saygisizlik denilebilecek tek bisey yapmadim. Ne o muayeneye adam gelmesin dedim ne kadar büyük suc islemisim... Valla duydunmu cnm esin senin destekcin demissin de destekcim olsa en zor zamanlarimda beni tek basima böylece birakmazdi bence. Bu aksam da gidip annesinde kalicakmis:) ben yalnizim ve doguma 2 haftamiz var. Bu kadar düsüncesizligi umursamazligi kaldiramiyorum. Celiinim ben arami bozmadim ki adam bana küstü. Usulunce anlattim dra gitmeden bigün önce hicbisey demedi. Konuyu kapattik sandim ben de. Dra gittigim gün kavga cikarmanin ne mantigi var anlamis degilim.
Haklisin orda yanlis yazmisim farkettimgece yazmistim.esinle arani bozupta demek yerine esinle aran bozuldugu zaman demek isteyecektim aslinda.sen tabiki bozmadin onun kusup durdugunu soyluyorsun ve elinden geleni de yaptin simdiye kadar.iste hani esinle aran her ne sebepten dolayi bozulursa onlar sevinecektir demek istiyorum.
Canlı Canlı bildiyorum nstdeyim sancim var :) sevgiler...
Kendileri bozdu heralde simdi rahat ve mutlulardir. Esim 9aylik karisini tek basina birakip 60km uzaklikta olan arkadaslarina gitti gezmeye, gece de annesinde kalicakmis orda. Ve evde yemek yok yapamiyorum da. :) artik evliligimi sorgular oldum. Cünkü yarin da nobetci artik eve pazartesi oglen gelicek. Ne cevremde duydum ne gördüm. Sıkıntıdan olsa gerek bebek bugun topu topu 2 kere tekme atti. Hic oynamiyo artik korkmaya basladim.saatlerdir sol tarafima yattim tık demiyo aklima kotu seyler getirmek istemiyorum. Bu kadar kotu seyin arasinda yine kendime mutluluk vericek seyleri bulmaya calisiyorum, sabah kuzenim gelip alinan bebek esyalarini ütüledi cantaya koydu. En azindan hastane cantamiz artik hazir, eksiklerimiz vardir muhakkak. Bi tek biberonlari steril edip cantaya koymak kaldi:)
Canim kendine dikkat et yorma, hersey oldugu kadar artik napalim kusuruna bakmasin esinin ailesi en agir oldugun dönem artik.
Bugun felakettt derece de yoruldum.sizin kasılmalari sanirim simdi anladim agrisinin nasil oldugunu.karnim cok agridi bugun.susler icin silikon tabancasi lohusa taci icin malzemeler aldim. aldigim uyku setini sermeden once direk yikamistim hic farketmedim carsafi o kadar kucukmus ki kenardan cikiyor ve cok ince geride yikadigimdan degistirememistim.ona carsaf yaptirdim.esimin ailesi gelecek diye mecburen evin ihtiyaclari da olan market alisverisini de yaptik.bir tane poset tasimadigim halde nasil yoruldum.karnim semsert oldu yurutmuyor.yok dedim bundan sonra gercekten disari cikamicam sanirim bebis 3.500u gecti gecen persembe 3200du cunku.agirligini tasimakta zorlandigimi farkettim.simdi eve geldim dinlenince cok rahatladim.bir cumartesi gelse de ben de kurtulsam diyorum artik
selammm kıslarrrr nasılsınızzz?? ben psikolojikman kendimi doğurcak gibi hissediyorumm bu hafta randevumuz var doktorda korkuyorum açıkcasıı daha hazırlığım bitmeden ya doğuma alınırsam diyee sürekli düşünceliyimm ... celinn canım bende senin gibi naasıl durcağımı şaşırdım oturuyorum popom ağrıyoruzanıyorum belim ağrıyor azcık dolanayım diyorum belim ve ayaklarım ağrıyorr artık ağırlaştığımı hissediyorumm heyecanım ve duygusallığımda bir hayli arttı bebek gördümmü ağlıyorum gıdımı rüyamda gördüm 1-2 yaşlarındaydı esmer boncuk boncuktuu annesinin meleğii
canımmmmmmmmmm hayırlıı doğumlarrr diliyorummm başta sağlıklı olmanızı diliyorumm tabki de çok az kalmışşş doğum yaptı mı acaba diye girdim siteye heyecanla ama heyecanım geçmedi hayırlısıylaa birkaç gün sonraaa meleğine kavuşacaksınn aramızda ilk annemizz olacaksınn inşallahhh hiç stres yapmaa hayırlıı haberlerinii bekliyoruzzz aklım ve dualarım seninlee
canım ya sanki tek bırakılıcak zamandamısın.en azından diyebilirdiki seni annene bırakıyım yalnız kalma falan der.ailesi zaten düşünceli olsa derdiki oğlum evinde kal.sen Allaha havale et arkadaşım.seni bu halde ve hamile halinde üzenlerden Allah hesap sorucak günü geldiğinde.sen gayet aklı başında mantıklı birisin ama eşin hala çocuk gibi.canım inşallah herşey yoluna girer.
bebişin hareketleri için çok üzülme bugün bende kendimi hiç iyi hissetmedim yattım uyudum falan sonra dedimki bu hareket etmiyo soluma yattım azıcık hareket etti.biz nasılsak sanki onlarda öyle oluyo.bebeğinle konuş herşeyin iyi olucağını söyle ona.
Efendiim ilaci birakiyoruz carsambaya kesin dogum yazdi bu ara da gelebiliir ama carsamba aliyooruz dedi yapmam gerekenleri soyledi
Allaha havale ettim zaten bugün cok düşündüm sizlerin de dediği gibi haklıyken haksız duruma düsmiycem. korku girdi içime saçma sapan da düşünmek istemiyorum ama böyle giderse yarın doktoru arıyıp rica edicem kliniğini acsin. bizde de devlet hastanesinde ultrason yok düsünebiliyo musun:) buraya girip sizlerle konusunca cok rahatlıyorum.. valla iyi ki varsiniz desteklerinizle bugünleri de gördük :) inşallah Allah kısmet etsin de bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri görelim artık :))
Allaha havale ettim zaten bugün cok düşündüm sizlerin de dediği gibi haklıyken haksız duruma düsmiycem. korku girdi içime saçma sapan da düşünmek istemiyorum ama böyle giderse yarın doktoru arıyıp rica edicem kliniğini acsin. bizde de devlet hastanesinde ultrason yok düsünebiliyo musun:) buraya girip sizlerle konusunca cok rahatlıyorum.. valla iyi ki varsiniz desteklerinizle bugünleri de gördük :) inşallah Allah kısmet etsin de bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri görelim artık :))
normal dogum dusunen arkadaslar bu agda işini nasıl yapcaksınız off ne zmn yapsam nasıl yapsam karar veremedim nasıl olcak yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?