mart 2013te hamis oldugunu ogrenenler

MELEĞİNİZİN CİNSİYETİ NE OLACAK GÜZEL ANNELER?

• İkiz;Prenseslerim geliyoooorr :)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    109

canım eşinin iyi davranmasına çok sevindim umarım tekrar değişmez
ellerin de iyileşiyor bak maşallah daha da iyi olacak bebeğin olunca daha çabuk iyileşirsin bir mucizen olacak çünkü ellerinde

kızlar sizden duydum elevit adındaki ilacı
dün hakkında bişey duydum paylaşsam mı bilemedim ama bilginiz olsun doktorunuza da danışabilirsiniz
elevit yerine muadili decavit adındaki ilacı önermişler yorumda

AYNEN AKTARIYORUM ;
Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz.

İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum:

Selamun aleykum Cahide Abla,

Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği “elevit” adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi “evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur”
Bunu duyduktan sonraki sorum ” Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı?” oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum.
Allah razı olsun şimdiden.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032
Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar

Celiincim stres yapma canim benim ben de ayni durumdayim sutum cok cok az ve gogus ucumu alamiyor oglusum dun gogus pompasi aldik elektrikli saip veriyorum artik oyle alabiliyor ben de hapsiramiyorum dikislerim cok aciyor ( ustune oturmakta zorlaniyrm baya gececek canim bunlar da gececek
kizlar cok giremiyorm ben bu ara durmuyor oglum ck herkes iyidir ins biz iyiyiz dikisler mahvetti beni bi de cok kan kaybettim dogumda 13 ten 7.7 ye dustu kan degerim suratim fln bembeyaz hortlak gibi geziyorum :)) hepiniz rahatlikla alirsiniz kucaginiza ins kuzucuklari mis kokulular allah herkese tattirsin bu duyguyu dogum hikayemi de yazcam bi ara uzun vakit olunca
duygucum hayirli olsun canim rahatlamissindit artik ins guzel olur her sey celin de orda beraber bebisleri buyutursunuz artik :) simdiden hayirli yolculuklar canim

canım eşinin iyi davranmasına çok sevindim umarım tekrar değişmez
ellerin de iyileşiyor bak maşallah daha da iyi olacak bebeğin olunca daha çabuk iyileşirsin bir mucizen olacak çünkü ellerinde

En fazla 2 hafta veriyorum gerci ben :) yine isim yüzünden cikar bi sorun, kp rahat durmazz:) insallah canim cok moralim bozulmustu ama simdi hergün daha da iyiye gidiyo deyip moral buluyorum, o dönem bebek de hic kilo almadi garibim. Sen nasilsin, hersey yolundadir insallah..

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için çilekli sevindim inşaallah hep böyle devam eder eşin maaşaallah diyelim wordolfcum doğum hikayelerinizi en kısa zamanda biz doğurmadan bekliyoruzki napacağımızı bilelim benim kasıklarımda inanılmaz ağrılar giriyor yaa doktorumu aradım magnezyum iç dedi ama daha içmedim içeyimde bari şu sizin adet sancısı gbi olandan kızlar doğurcakmıyım yoksa yaa anlamadım ne yapmam lazım ? bu arada kızlar celiinin oğlununun kalbinde 3 tane leke varmış ağlayarak aradı beni canım ya ankaraya hacettepe hastanesine sevk etmişler 15 gün sonra ağlama hastane çok iyi en iyi üni hastanesi en iyi doktorlar orda dedim ama dinlemiyor sütü hiç gelmicek kendini üze üze sizlerde dua edin celiine

Son düzenleme:

madem moralin düzeldi kilo alır artık eşinden de destek al yardımcı olsun sana manen tabi çektirdiği günlerin yerine

canım ne zordur şimdi ona inşallah hepsi geçicek daha önce de yazmıştım yeğenim kalbi delik doğdu leke değildi yani
ameliyat oldu hiçbirşeyi yok şimdi ameliyata da gerek kalmaz inşallah 15 gün sonra mı gidecek daha çok var takar iyice inşallah sütü kesilmez Allah yardımcısı olsun canım bizde dua ederiz tabi şifa versin Rabbim

Kızlar üzmeyin kendinizi ben de psikolojik olarak kötüyüm annem kayınvalidem burda diye izin almadı ve babam da anneme tutturuyo Bodrum'a gidelim 3-5 gün diye. Annemle ayrı kayınvalidemle ayrı savaşıp duruyorum. Bi taraftan işe başlayınca napıcam onu düşünüyorum sürekli ağlıyorum. Loğusalık zor insanlar daha da zorlaştırıyor. Benim de kan sorunum var gözlerimin beyazı mavi olmuş.

Bunun yanında günün güzel gelişmesi kızımın göbüşü düştüüüüü :)

canım gözün aydın diyelim neşemizin göbeğide düşmüşşşş bol bol rahatca banyosunu yapar artık ohhh missssss dikkat et kendine pekmezini ye kansızlıkmı oldu

canım vallahi dualarınızı eksik etmeyin celiinden 15 gün sonra ankaraya gelicekler hayırlısıyla bişeycik olmucak ama işte insan tedirgin oluyor rabbim korusun

ben soramadım bile valla üzmemek için ama merak ediyodum.Allahın izni ile geçicek inşallah.insan evladı söz konusu olunca endişeleniyor sen istediğin kadar üzülme de ağlama de anne yüreği işte.bilsen bile sonunun iyi olucağını yinede insan endişelenmeden yapamıyo.sütü gelicek oğluşunu besliycek oğlu için güçlü olucak.en önemlisi inanmak inşallah günler çabucak geçer ankaradaki doktorlardan iyi haberler alıcaz ben inanıyorum.Allahım hepimizin bebeklerini korusun hepsi sağlıklı mutlu olsunlar.

canım ya geçmiş olsun.kansızlık bendede var ve ilaçları içmiyorum valla.sen içiyosundur şimdi.aman ihmal etme.
annenler tatil içinmi gidicek yani :) benim annemin yaptığını anlatıyımda gül.annem diyoki size gelip kalıcam laptopumu getiriyimmi seninki çabuk ısınıyo.dedim gelen giden olucak getirme telden girersin.düşünsene bebekle bana bakmayamı geliyo bilgisayar başında oturmayamı ?yani benide zor günler bekliyo biliyorum.şimdi yanımda kimse yok ama doğum olunca bebek sevmeye gelirler hepsi.inan Allah bana güç verdi erken doğurucam diye yatan ben ayaklandım baya yoksa oğlumu götürüp getiren yok.her zaman arkadaşımdan rica edememki oda 6 aylık hamile artık.kendim götürüp getiriyorum.şimdiden işi düşünme daha var.göbişiniz düşmüş hayırlı olsun maşallah neşemize.şimdi daha rahat edicektir oda düşeren sancı yapmıştır belki.

Ya annem kayınvalideyi kayınvalide annemi kıskanıp duruyo. Annem şuan diskalifiye edilmiş hissediyo. Alıp başımı gibiyim bari modunda. Ama bi taraftan ben anneme olan güvenimi yitirdim. Çünkü 46 gün yattım hep annanem baktı bana. Annem bi gün çalışıp bi gün çalışmıyo o çalışmadığı günler hiç uğramadığı oldu ki evlerimiz yanyana siteler. Ek olarak mide bulantıarım döneminde kayınvalide geldi baktı bana annem o zaman ev uzak diye bahane etti avmlerden çıkmadı. Oooooy oyy misafir geldi gene anlatırım....

Aman valla çok oturamicam misafirle falan. Kızımın yanından hiç ayrılmak istemiyorum. Öyle güzel ki teyzeleri öyle akıllı ki kızım. Çok iyi anlaşıyoruz. Biraz giydirirken korkuyodum stres oluyodum şimdi göbeği de düştü rahat rahat giyebiliriz. Kızlar siz siz olun sizi gerecek insanlarla olmayın doğumdan sonra. Ben gerçekten çok yıprandım. Kızımdan doğumdan annelikten değil insanlardan!!!!

aynen annelerimiz birbirine benziyomuş :) hergün gezer benimkide en üst katta oturuyorum diye gelmiyo pek.yoksa evi bana yürüyerek yarım saat düşün yani.saydım 3 yada 4 kez geldi şimdiye kadar bana hamileliğimde.çok ağladığım günler oldu yattığım zamanlar.kimse yoktu yanımda.çok korktum yatmam gerekirken evde yemeği bile ben yapıyodum.oğlum çok yardım etti bana çamaşırları koydu makinaya çıkarttı şunu şuraya bunu buraya koy dedim koydu.neyse çok şükür şimdiki halime.Allah razı olsun anneannenden.bende anneannemi çok severim ama oda gelemiyor bacaklarından dolayı merdiveni çıkamaz zaten dayımlarda kalıyor kendi evinde bile kalamıyor tek başına. anca hastanede görür sonrada biz gideriz.çok şükür bugünlere geldik.hayırşlısıyla inşallah bizlerde kucağımıza alırız bebişleri.

Valla ben de benzettim hele internet olayı varya . Şimdi bak geliyo buraya ben eve hidim işim var diyo yada yorgunum bi bakıyorum annem facede saatlerce salak salak şeyler paylaşıyor delirtiyo beni. Ama maddi olarak da yağdırıyo bize bi taraftan neşenin kıyafetlerini o aldı yatağını bilmemesini 9 çeyrek 1 yarım taktı bana setler metler. Ben bunlardan mutlu olmayınca da deliriyo. Mesela o bebek şekerleriyle uğraşmış da uğraşmış getirdi buraya o yattığım dönem dedim anne benim sana ihtiyacım var kaç gündür gelmiyosun şekeri napim ben. Sonra küstü bana ben o kadar uğraştım da umrunda olmadı diye. Of ne çok dolmuşum. Ben kızımı asla üzmicem. :2:

aynen ya benimkide geçen hafta bir sürü kıyafet falan almış ama internetten gösterdi :) yazık kardeşim çalıştığı halde gitti çarşıya 2 kez ve o yapıyo akşamları evde süs bana.kardeş bambaşka oluyo valla.bayada takmış annen maşallah :) inşallah biz üzmiycez çocuklarımızı dediğin gibi.size iyi uykular inşallah güzelce uyur neşecik bu gece sende bir güzel dinlenirsin.

kızlar bu anneleriniz ne alemmiş vallahi daha da dinlemek isterim laptop olayı süpermiş yaaa

iyi geceler herkese:))
bugün inanılmaz bir karın ağrısı yaşadım. gaz sancısıydı;ama bir ara ağrının şiddetinden acaba doğum sancısı mı diye geçirdim içimden...bu arada oğlum içeride kıpır kıpırdı.aynı durumu yaşayan var mı benim gibi???

Kizlar duygu bahsetmistir belki sizlere hic iyi degilim elim kolum tutmuyor kafam allak bullak kalpteki rabdomiyom suphesi dogruymus fakat bir degil 3 taneymis ve hemsi 7mm cikti.kagitti bunun disinda tek turkce olarak anladigimda vitral kapaktada hafif yetersizlik oldugu.tuberoz skleroz diye biseymis tam anlamiyorum da harf hatasi olabilir.ankaraya gidecez orda hacettepe hastanesinin bir klinigi varmis bu alan uzerine proflar varmis.bizdeki cihazlar yetersiz dedi.orasi avrupa standartlarinda.hem biz ayda 1 vaka goruyorken orda 100lerce var hocalarin gorusleeri onemli deileer.ameliyat olayi belli degil ordakiler gorup karar verebilir dediler.sutum yeni gelmeye basladi ama az yetmiyor.takviye mamada aliyor.oksuruk mahvetti beni hala devam ediyor.dikislerim o kadar ok sizliyorki.korkuyorum acilacak diye bebek birazda iri olunca dikisimde fazla.yavrucuma bakmaya doyamiyorum ama aglayip sutumu kesmekte istemiyorum yillar sonra elime gelen mucizeme ins. Bise olmicak ama tedirginlik var uzerimde korku var.ben onunla her ani doya doya yasamis fotgraflamis tum gebelik boyunca cok hatira birakmisken boyle uzucu seyler duymak zoruma gidiyor.isyan etmiyorum allahima ama belirsizlik kafayi yedirtiyor.dunyevi islerle ne kadar cok ugrasirmisiz bosuna neleri kafaya takarmisiz.insanin caninin bir parcasina bise olacak korkusu kafayi yedirtiyor.bana anestezi de vermisleer.cunku bir ara hic yok aklimda kisa bir sure.esime soylemis ebe esim niye anestezi aldi nicin gerek goruldu uyusmadimi ki diye sormus ebeye.hasta panikti.bize yatarken hemsire ablalari dudaklarina tirnaklarina nolur bakin morarti varmi a kalp olayindan bahsetti.bebek baygin sekilde kan sekeri 30 dusmus cikinca anestezi vermek zorunda kaldi dr.bey hasta daha cok paniklemesin diye ben de hala diyorum ya bunu ne zaman giydirdiler demistim.yeni duyuyorum.bu oksurugun diger sebebide oymus.firsat bulamiyorum cok girmeye bize nolur dua edin kizlar.

canım bene bir kaç gündür kasıklarımda adet sancısı gibi yaşıyorum korkuyorum vallahi bugün diyarbakıra uçuyorum hemen doktoruma gidicemm hep tetikteyim tuvalete gidiyorum sürekli kanama varmı diye tuhaf bi psikoloji yaaaa sende dikkatli ol canım doktoruna danış bi doğum zamanı bellimi senin
canım söyledim arkadaşlara hepsi senin ve kuzun için duacı merak etme bişey olmucak burdaki en iyi üni hastanesine geliyorsun inan bi sonuca ulaşacak ve kardeşin burda onun evine gelirsin sefil olmazsınız buralarda onlarda yardımcı olur size merak etmeyin yeterki üzülme herşey düzelicekkk arda keremimize maşaaallllahhhh sen kendini üzme sütün geliyormuş bak ne güzel sürekli emzirde daha fazla gelsin tosunumuza iyi bak

duygucum iyi yolculuklar dikkat et kendine yanına ufak tefek atıştırmalar al.varınca haber ver.
celincim evet duygu bahsetti.senin ve bebişimizin duacısıyız.anne yüreği bilmezmiyim en ufak şeyde bile önce biz yanarız.bebeğin için güçlü olmalısın.önemli olan onun iyi olacağına inanman.inşallah çabucak geçer günler ve doktorlardan iyi haberler alıcaksın buna inan.ordaki doktorlar en iyileriymiş hem bak.çok şükür hemen farkedildi.senin gibi bilinçli bir annesi var. bebekken sağlığına kavuşucak miniğin.büyüdüğünde hatırlamıycak bile.sütün yavaş yavaş çoğalıcak hiç dert etme sen.bi bakıcaksın kendi kendine bile gelicek bir zaman sonra.sen rahat ol.canım benim üzme kendini. onunla konuş gülücükler atmaya başlıycak yakında sana.

valla karın ağrısı ara ara oluyor ama ben ep korkarım çünkü 28.haftada kasılmam başladığında önce karnım ağırdı gaz sandım ishal gibi oldum ama anlamadım.doktora gidince kasılmam olduğunu öğrendim.o zamandan beri ilaç kullanıyorum sancılar azalsın diye.sen doktoruna görün ne olur ne olmaz.gerçi son zamanlar artık normal ağrılar.ama için rahat eder.bende ara ara doğurucam sanıyorum belim kasıklarım ağırdığında ama doğurmadım direniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…