teşekkür ederim canım bavulları eve atıp doktoruma gidicem hayırlısıyla haber veririm sizlere benim içinde dua edin stresimi anlatmamıştım benim koca dün ben geri geliyorum ordan ev tutalım babam ödücek kirayı felan dedi bilet alınmış benim babasını arıyorum ben bi iki ay anca yardım edebilirim diyor bende kızdım o zaman neden ben yardım ederim diyipte yerimizden yurdumuzdan ediceksin bizi eşimlede kavga ettim ben oturmam annenlere yakın o zaman işini bulursun hangi semtteyse oraya ev getirirsin hüseyingazide ne işimiz var çok tutacam diyorsan burda duracak bi karı bulursun o zaman ben annemin evine kurarım beşiği sen git iş bul diye baya tartışmamız oldu benim kocada dengesizleşti anacım abisi para göndercekti el borcları için oda ev almaya niyetlenmiş dün para gönderende yok ayın 1 inde işe başlıcak benimki öbür aya kadar da para yok doğum nasıl olcak ne yapcaz bilinçsizce gidiyorum diyarbakıra Allahım yardım et kimseye minnet ettirme utandırma celiinin haberini duyunca yazmamıştım benimkide sorunmu kızları meşgul etmeyim celiine dua edelim diye ama işte durum budur aklıma geldikçe ağlıyorum vallahiduygucum iyi yolculuklar dikkat et kendine yanına ufak tefek atıştırmalar al.varınca haber ver.
celincim evet duygu bahsetti.senin ve bebişimizin duacısıyız.anne yüreği bilmezmiyim en ufak şeyde bile önce biz yanarız.bebeğin için güçlü olmalısın.önemli olan onun iyi olacağına inanman.inşallah çabucak geçer günler ve doktorlardan iyi haberler alıcaksın buna inan.ordaki doktorlar en iyileriymiş hem bak.çok şükür hemen farkedildi.senin gibi bilinçli bir annesi var. bebekken sağlığına kavuşucak miniğin.büyüdüğünde hatırlamıycak bile.sütün yavaş yavaş çoğalıcak hiç dert etme sen.bi bakıcaksın kendi kendine bile gelicek bir zaman sonra.sen rahat ol.canım benim üzme kendini. onunla konuş gülücükler atmaya başlıycak yakında sana.
sağol canım hepimizin kutlu olsun inan bende bugün hayalini kurdum okulunda törenlere birlikte gidecekmiyiz Allahın izniyleee...
kızlar eşimin işi oldu veeeeeeee diyarbakıra gidiyorum bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lalalalaaaa inanın şuan çok mutlu ve heycanlıyımmmmm perşembe günü gidicem hayırlısıyla eşim cuma günü işe başlıyor nasipse. nejlacım canım kendini sıkma sabret bak bende geliyorum benimkilerde gelse gelse 5 10 günlüğüne gelebilirler tek tabanca idare etcez canımmm merak etme
kızlar sizden duydum elevit adındaki ilacı
dün hakkında bişey duydum paylaşsam mı bilemedim ama bilginiz olsun doktorunuza da danışabilirsiniz
elevit yerine muadili decavit adındaki ilacı önermişler yorumda
AYNEN AKTARIYORUM ;
Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz.
İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum:
Selamun aleykum Cahide Abla,
Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur
Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum.
Allah razı olsun şimdiden.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032
Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar
kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için çilekli sevindim inşaallah hep böyle devam eder eşin maaşaallah diyelim wordolfcum doğum hikayelerinizi en kısa zamanda biz doğurmadan bekliyoruzki napacağımızı bilelimbenim kasıklarımda inanılmaz ağrılar giriyor yaa doktorumu aradım magnezyum iç dedi ama daha içmedim içeyimde bari şu sizin adet sancısı gbi olandan kızlar doğurcakmıyım yoksa yaa anlamadım ne yapmam lazım ? bu arada kızlar celiinin oğlununun kalbinde 3 tane leke varmış ağlayarak aradı beni canım ya ankaraya hacettepe hastanesine sevk etmişler 15 gün sonra ağlama hastane çok iyi en iyi üni hastanesi en iyi doktorlar orda dedim ama dinlemiyor sütü hiç gelmicek kendini üze üze sizlerde dua edin celiine
Aman valla çok oturamicam misafirle falan. Kızımın yanından hiç ayrılmak istemiyorum. Öyle güzel ki teyzeleri öyle akıllı ki kızım. Çok iyi anlaşıyoruz. Biraz giydirirken korkuyodum stres oluyodum şimdi göbeği de düştü rahat rahat giyebiliriz. Kızlar siz siz olun sizi gerecek insanlarla olmayın doğumdan sonra. Ben gerçekten çok yıprandım. Kızımdan doğumdan annelikten değil insanlardan!!!!
iyi geceler herkese:))
bugün inanılmaz bir karın ağrısı yaşadım. gaz sancısıydı;ama bir ara ağrının şiddetinden acaba doğum sancısı mı diye geçirdim içimden...bu arada oğlum içeride kıpır kıpırdı.aynı durumu yaşayan var mı benim gibi???
canım vallahi diyecek bişey bulamıyorum Allah yardımcın olsun sabret az kalmış doğumunudaayy kızlar benim de annemle erkek kardeşim geldi doğum için 2 ay kalacaklar, annem yemek beğenmez, bebeğe aldıklarıma aldıklarıma "çok almışsın ,paranı çar çur etme" der.anne hevesim var dedim,bebek şekeri para tuzağıymış,oda süsüne ne gerek varmış.mevlüt seti yerine mevlüttte günlük bir elbise almış,onu giydirelim diyor.masraf,para tuzağı olarak görüyor.sürekli kontrol altına alma derdinde.sanki yokluktayız,çok garibanız gibi davranmamı istiyor.oysa ben çok fazla kıyafet almadım,ayrıca odamız bile yok tayinciyiz diye.park yatak aldık sadece.biraz da kılık kıyafet o kadar.kendi de almış ama hep en ucuz kıyafetlerden.
yani hepsi bir alem .ilk torunu bu ama kendi en son 32 yıl önce kardeşimi doğurmuş.hep benim bebekliğim ve kardeşimin bebekliğyle kıyaslıyo.biz ne varsa onla büyüttük ,büyümedi mi sanki deyip duruyor.
kaynanam mı annem mi bilemedim.o da yetmezmiş gibi 2 gündür kardeşimle kavga edip duruyorlar.o da dün valizi toplayıp gitmeye kalktı.oturttup karşıma onları uzlaştırmaya uğraştım,pek uzlaşamadılar ama en azından ikisi konuşmuyor,ben ona da razıyım.
BUNLAR BENİM HAMİLE OLDUĞUMU UNUNUTUP MORALİMİN İÇİNE ETTİKLERİNİ FARKETMİYORLAR BİLEEE.
kızlar 10 dakika çıkıyoruz evden 13 50 de uçak kalkıyor 3te diyarbakırda olurum Allahın izniyleee hayırlısıylaaa dua edin bana akşama görüşürüz kendinizeee iyi bakınn
Kizlar duygu bahsetmistir belki sizlere hic iyi degilim elim kolum tutmuyor kafam allak bullak kalpteki rabdomiyom suphesi dogruymus fakat bir degil 3 taneymis ve hemsi 7mm cikti.kagitti bunun disinda tek turkce olarak anladigimda vitral kapaktada hafif yetersizlik oldugu.tuberoz skleroz diye biseymis tam anlamiyorum da harf hatasi olabilir.ankaraya gidecez orda hacettepe hastanesinin bir klinigi varmis bu alan uzerine proflar varmis.bizdeki cihazlar yetersiz dedi.orasi avrupa standartlarinda.hem biz ayda 1 vaka goruyorken orda 100lerce var hocalarin gorusleeri onemli deileer.ameliyat olayi belli degil ordakiler gorup karar verebilir dediler.sutum yeni gelmeye basladi ama az yetmiyor.takviye mamada aliyor.oksuruk mahvetti beni hala devam ediyor.dikislerim o kadar ok sizliyorki.korkuyorum acilacak diye bebek birazda iri olunca dikisimde fazla.yavrucuma bakmaya doyamiyorum ama aglayip sutumu kesmekte istemiyorum yillar sonra elime gelen mucizeme ins. Bise olmicak ama tedirginlik var uzerimde korku var.ben onunla her ani doya doya yasamis fotgraflamis tum gebelik boyunca cok hatira birakmisken boyle uzucu seyler duymak zoruma gidiyor.isyan etmiyorum allahima ama belirsizlik kafayi yedirtiyor.dunyevi islerle ne kadar cok ugrasirmisiz bosuna neleri kafaya takarmisiz.insanin caninin bir parcasina bise olacak korkusu kafayi yedirtiyor.bana anestezi de vermisleer.cunku bir ara hic yok aklimda kisa bir sure.esime soylemis ebe esim niye anestezi aldi nicin gerek goruldu uyusmadimi ki diye sormus ebeye.hasta panikti.bize yatarken hemsire ablalari dudaklarina tirnaklarina nolur bakin morarti varmi a kalp olayindan bahsetti.bebek baygin sekilde kan sekeri 30 dusmus cikinca anestezi vermek zorunda kaldi dr.bey hasta daha cok paniklemesin diye ben de hala diyorum ya bunu ne zaman giydirdiler demistim.yeni duyuyorum.bu oksurugun diger sebebide oymus.firsat bulamiyorum cok girmeye bize nolur dua edin kizlar.
ayy kızlar benim de annemle erkek kardeşim geldi doğum için 2 ay kalacaklar, annem yemek beğenmez, bebeğe aldıklarıma aldıklarıma "çok almışsın ,paranı çar çur etme" der.anne hevesim var dedim,bebek şekeri para tuzağıymış,oda süsüne ne gerek varmış.mevlüt seti yerine mevlüttte günlük bir elbise almış,onu giydirelim diyor.masraf,para tuzağı olarak görüyor.sürekli kontrol altına alma derdinde.sanki yokluktayız,çok garibanız gibi davranmamı istiyor.oysa ben çok fazla kıyafet almadım,ayrıca odamız bile yok tayinciyiz diye.park yatak aldık sadece.biraz da kılık kıyafet o kadar.kendi de almış ama hep en ucuz kıyafetlerden.
yani hepsi bir alem .ilk torunu bu ama kendi en son 32 yıl önce kardeşimi doğurmuş.hep benim bebekliğim ve kardeşimin bebekliğyle kıyaslıyo.biz ne varsa onla büyüttük ,büyümedi mi sanki deyip duruyor.
kaynanam mı annem mi bilemedim.o da yetmezmiş gibi 2 gündür kardeşimle kavga edip duruyorlar.o da dün valizi toplayıp gitmeye kalktı.oturttup karşıma onları uzlaştırmaya uğraştım,pek uzlaşamadılar ama en azından ikisi konuşmuyor,ben ona da razıyım.
BUNLAR BENİM HAMİLE OLDUĞUMU UNUNUTUP MORALİMİN İÇİNE ETTİKLERİNİ FARKETMİYORLAR BİLEEE.
slm annişler kac gundur goguslerim sızlıyor cekiliyır enteresan seyler oluyor.. ayrıca kasılmalarım cok fazlalastı saatte 1 kere mutlaka bazende 10-20 dk bir oluyor nefesimi kesiyor rahat uyku kalmadı gece kac kere kalkıyorum ben bile bilmiyorum adet sancıları da cabası birde akıntı basladı bazen koku oluyor( yarın kontrolüm var sölücem hepsini kasılna ve agrılara normal dicek herzmnki giibi
her kafadan bir ses cıkıyor bebek iri olcak diye dr. sezeryan diyo diyorum yok fln kısı 5 kg dogurmus yok su 4,5 dogurmus normal yapmıs bilmem ne her kafadan bi ses cıkıyor kimisine 29 dikiş atılmıs kimisine sadece 3 dikiş kimisini makatına kadar kesmişler kimiside 1 saatte cart diye dogurmus napıcam ben bilmiyorum
celin demesi kolay ama uzulme cnm su akar yolunu bulur dua etmekten ve sabretmekten baska birsey gelmez ellimizden iinsallah ankaraya gittiğinizde hiç bi problem cıkmıcak Allahın izniyle
canım bene bir kaç gündür kasıklarımda adet sancısı gibi yaşıyorum korkuyorum vallahi bugün diyarbakıra uçuyorum hemen doktoruma gidicemm hep tetikteyim tuvalete gidiyorum sürekli kanama varmı diye tuhaf bi psikoloji yaaaa sende dikkatli ol canım doktoruna danış bi doğum zamanı bellimi senin
doğum zamanım aralık başı gibi görünüyor şu anda,ama daha doğum için hazır değilimben de snin gibi kanamam var mı diye kontrol ediyorum devamlı. dediğin gibi doktora gidip bir danışayım,bu şekilde ağrıyı 2.defa yaşıyorum.öncekinde sağlık ocağına gitmiştim,aradaki doktor üşüttüğümü söylemişti.hakkımızda hayırlısı inşallah...
senin ne zaman doğum nasipse?
Cnm bebek iriyse sezeryanda da dikis fazla oluyor ben sezeryan esnasinda dr.la sohbet ederken dedi bebegin iri 4 civari sezeryanla aldigim iyi oldu ama dikisinde fazla biraz korkma dedi.ondan biliyorum.ben 4 biliyordum 4.300 cikmis ama bugun tartildi 3900e dusmus odemi atmis.yanaklar yine var ama)
Cnm bebek iriyse sezeryanda da dikis fazla oluyor ben sezeryan esnasinda dr.la sohbet ederken dedi bebegin iri 4 civari sezeryanla aldigim iyi oldu ama dikisinde fazla biraz korkma dedi.ondan biliyorum.ben 4 biliyordum 4.300 cikmis ama bugun tartildi 3900e dusmus odemi atmis.yanaklar yine var ama)
ayy kızlar benim de annemle erkek kardeşim geldi doğum için 2 ay kalacaklar, annem yemek beğenmez, bebeğe aldıklarıma aldıklarıma "çok almışsın ,paranı çar çur etme" der.anne hevesim var dedim,bebek şekeri para tuzağıymış,oda süsüne ne gerek varmış.mevlüt seti yerine mevlüttte günlük bir elbise almış,onu giydirelim diyor.masraf,para tuzağı olarak görüyor.sürekli kontrol altına alma derdinde.sanki yokluktayız,çok garibanız gibi davranmamı istiyor.oysa ben çok fazla kıyafet almadım,ayrıca odamız bile yok tayinciyiz diye.park yatak aldık sadece.biraz da kılık kıyafet o kadar.kendi de almış ama hep en ucuz kıyafetlerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?